Arkadaşlar sizce bir insan neden satanist olur daha doğrusu neden satanist olma ihtiyacı duyar Allah'ı dost edinmek varken neden bir insan kendini şeytanın kucağına atar ya da neden Baphomet'e karşı ilgi duyar sizce satanizmi körükleyen sebepler nelerdir neden insan İslam'dan soğup satanist olur? daha çok metalcilerde çok var satanistler Baphomet'e karşı aşırı ilgileri var
Bir insan satanist olma ihtiyacı niçin duyar bir insan neden satanist olur?
Hayata bilimsel açıdan bakmakta fayda görüyorum. Satanistlere baktığımızda genelde bir isyan duyma duygusu baskındır. Yani toplumun kısıtlamalarına karşı bir "başkaldırı"dır. Bunun çok sosyal detayını bilmiyorum ancak psikolojik etmenler beynin isyan duyma ya da kısıtlamalara karşı sinir duyma gibi bölgelerin aktivitesinin yüksekliğinden olmalı. Bu aslında sosyal bir konu, çünkü insan toplu yaşama geçişte beraber yaşamak için kural, kanun ve düzene ihtiyaç duyar. Bu da sanırım toplu yaşama geçiş öncesi insanların istediği gibi davranabilme, vahşi iç güdülerinden kaynaklanıyor. Salak vs. diyip kestirip atmak yanlış. Bu yüzden hayata bilimsel bir algıyla bakmak çok önemli.
bana kalacak olursa; semavi dinlerin kitapları başta çevresiyle, sonra kendisiyle çelişmektedirler. ve insanlar bunu fark ettiklerinde kafalarında bir soru işareti olur. şeytan, hepimizin bildiği gibi aslında kötü ve cehennemde yanacak olan biri değildir ve şeytana hizmet edenler de cehennemde ona eşlik etmeyeceklerdir ve zaten satanizm dininde cennet ve cehennem kavramları yoktur, reenkarnasyon vardır. sandığımız yanlış olaylar (kedi kesmek, kurban vermek, katliam, işkence vs) iblis tapar dediğimiz boklu ergenlerin satanizm adı altında toplamaya çalıştığı vahşi zevkleridir, satanizm ile alakası yoktur.
@DeliyizCunku bir tane arkadaşım var satanist facebook'a baphomet tişörtü giyerken fotoğrafı var eskiden öyle değildi ama şimdi değişti satanizme ilgi büyük
Toplumun bakış açısından farklı bakış açılarına sahiptirler. Diğer sebepler ise çevresi tarafından dışlanmak, kaile alınmamak yalnız kalmak gibi etkenlerdir. Toplumun çevrenin hatası iter. Aslında satanizm çeşitleride vardır. Dinle ilgili değil bir çoğuda öğretidir. Biraz araştırmıştım vaktinde hatta bildirilerine filan bakındım aslında güzel ve mantıklı bulduğum şeyleri söylüyorlar ve zerre dinle alakası yok bu bildirilerin. Çok var tabi ama bir kaç örnek yazalım.
Sana zarar vermedikçe hayvanları öldürme diyor. Buradan şunu çıkarabiliriz örneğin bir köpek size saldırıyorsa ısırıyor ve öldürmeye çalışıyordur sizi bu durumda kendimizi savunmamız gerekiyor bunun içinde el mahkum saldıracaksın savunma amaçlı haliyle büyük oranda o köpeği öldürmeden de kurtulamazsın. Bir canlı öldürmek elbet uygun değildir ancak size zarar veriyor hayati riskiniz varsa kendinizi müdafa etmeniz gerekir. Bu eylem satanist olunsun olunmasın yapılması gereken bir şeydir. Köpek size saldırmasa köpeğe saldırma öldürme ihtiyacı duymazsınız.
Başka ne demişler bakalım.
Çocuklara zarar verme demişler. Bunda da kötü bir şey görmüyorum.
Tabi ki farklı çeşitleri var satanistlern dinsel olarakta fakat bir çoğu dinle ilgili değil öğretiyle ilgilidir.
Olayı güzel özetleyen ve yerli yerince detay veren arkadaşlar var. Benim cevabım elbette sönük kalacak ama; kabaca şu iki şeye bağlıyorum şahsen: 1 cehalet 2 içimizdeki kötü.
Bir insan yaradılış konusunda cahilse, hele hele semavi dinler konusunda ciddi bir bilgisi yoksa ister istemez yanlış şeyler öğrenebiliyor. Satanistler de zaten tam olarak bu. Yani cahil. Bir diğer sebepse, her insanın içinde bir parça kötü huylar kötü zevkler olur. Satanizm tam olarak insanların içindeki kötülüğe, o hayvansı zevklere hitap ediyor. Düşünsene, islamda tecavüz günah ama satanizmde ver yansın. E herifin biraz da o taraklara meğili varsa, başta cehalet de varsa, hemen bu saçmalığa sempati duyuyor.
Satanistler şeytani kotu olarak gormezler onu iyiligin temsilcisi olarak gorurler. Gercek satanistler kedi, kopek , insan falan da kesmezler bunlarin hepsi karalam 99'da satanist cinayegi olmustu onun satanistlik ile hic bir alakasi yok. Gercek satanistler senin benim gibi normal kilikli insanlardir.
Satanistlik içinde iki tanrı olduğunu birinin iyi birinin ise kötü tanrı olarak kabul edildiğini ve kötü tanrıyı semavi dinlerin tanrısı iyi tanrıyı da adına şeytan dedikleri bir yaratıcı olarak gördüklerini biliyor muydunuz? Yani inandıkları şey yine Tanrı kabul etmedikleri dünyadaki adaletsizlik ve eşitsizlik semavi dinlerin Tanrısı nin her şeye karışmış olması ve insan işlerine çok fazla girip ayrimcilik yapıyor olarak görünmesi.
adaleti bulmamak bu dunyada kuralsiz yasamak kisitlamalari reddetmek. en cok ben mesela cok kotu seyelr geldi basima bu dunyadaki adalate iyiliye inanmaz oldum neden birinin kulu olayim hur yasamak varken kinin cevabi satanizmdir ksa net.
Tek din İslam mı ki islamdan soğur satanist olur gibi bir soru sordun? İslamı benimsemeyip ateist olmayanlar yok mu? Satanizm ve İslam mı var yeryüzünde? Diğerlerini yok saymışsın
@Sonasık24 çok tuhaf halbuki Kur'an-ı Kerim'de Şeytanın yolundan gitmeyin onu düşman tutun diye uyarıda bulunuyor ama inadına şeytana tamah eden insanlar var bence bu iman eksikliği ve özenti olabilir yoksa bir insan niye kendini şeytanın kucağına atsın ki şeytan insana her türlü kötülük yaptırabilir sırf bunun için cinayet işleyen bile var 1999'da işlenmişti
Cinayet işleyen kedi, bakire kesen herhangi bir canlıya zarar veren kişiler satanist değillerdir. Ayrıyetten Kuranın insan elinden çıkmadığı ne malum. Herkese özenti demek veya kötülemek yerine keşke biraz araştırsanız ve saygı duysanız
En İyi Cevaplar