Yanlış yazım için kusura bakmayın
Hassan sabbah kimdir? Dünyanın İlk Suikastçileri Hasan Sabbah ve Haşhaşiler Sizin bu konuda düşünceniz var mı?
Yanlış yazım için kusura bakmayın
Hasan sabbah tarihin ilk terör ve istihbarat örgütünü kurmuş Dünya'ya Ordu'nun değil istihbaratın önemini öğretmiş, tarihte ilk defa haşhaşı tıp alanında ameliyatlarda kullanmış, tarihte ilk defa bu haşhaşları Batı'ya ilaç olarak satmış/ ismaili menshebinin bir kolu olan batini tarikatını kurmuş
Bilinenin aksine suikastçilerini alamutta değil nişabur kalesinde eğitmiştir. Selçuklu devletini tek bir askeri olmadan sıikast be terörle yıkmayı başarmış, şu an ki mossad gizli servisine örnek olmuş
1200 sene hiçbir ordu ve devlet tarafından yıkılmamış fakat Moğol istilasında yıkılmış ve kütüphanesi yakılmıştır bu nedenle Hakkı'nda söylenenlerin çoğu yalandır
En güzel yorumlardan teşekkür ederim
Bu özet bile sayılmaz hassan sabbahı anlatmaya kalakarsak roman olur. Rica ederim
Hasan Sabbah sii dir kendisi Alamut kalesi yuksek bir dagi tepesinde bulunur sukastcilarini buyuk seyler vaad ederek kandirir hadim ettirir herulkenin icinde acanlari bulunur hasan Sabbah la ozaman kimse ugrasamamis dini kullanmis Şu an ki parelelcilerin politikasiyla ayni
Haşhaşiler dikkatimi çekiyor ya pek görüşüme uymasada
Cevap
10Cevap
Hassan Sabbah dünyadaki ilk can bomba eylemini yapan ( organize eden ) kişidir. ayrıca ilk teröristlerden olarak da bilinir.
İlk derin devleti de o kurdu
@Humanistinsan öylemiymiş?
Evet bazı kaynaklarda nizam mülk derin devleti kurması için ömer Hayyam emir verir oda hasan sabbahi tavsiye eder ve Hasan sabahh bunu kurar o şekilde güçlenir
@Humanistinsan Adam gerçekten zeki birisi
@Humanistinsan vaybe.
Fazlasıyla zeki hayran kaldığım biri bazı kaynaklara göre ömer Hayyam ve nizami mülk ile en iyi arkadaşlar bazı kaynaklar da bunu yalanliyor @Gülfidan34
Ömer hayyam ile olan birlikteleri bence bir efsane netice de aralarında en az 30 yıl fark olduğu söyleniyor
Ve Hasan sabah canlı bomba falan olmamış adam sadece Fedai yetistirip Esrar ısırıp sahte cennetine goturerek onun için ölüme gözü açık gittin diye yetistiriyor
@Gülfidan34 evet öyle söylentiler çok var semerkant kitabını okudunuz mu?
@Humanistinsan ben zaten canlı bomba olmuş demedim. organize eden dedim. ve evet cennet vaatleri var hasan sabbahın.
Hala o cenneti arıyorlar bir türlü bulamadilar
@Humanistinsan ne yazıkki. merak ediyorum o vaat edilen huriler felan :)
O zaman alamut kalesini okuyun tavsiye ederim
@Humanistinsan Alamut Kalesi, Alamut Devletinde sarp dağlarında yaptırılan bir kale.
Hasan Sabbah'ın önderliğini yaptığı haşhaşilerin mekanı idi sanırım.
Evet aynen orası hala incelemeler devam ediyor diye biliyorum o sözde cenneti bulmak icin
@Humanistinsan yeni nesil ışide meraklı daha çok ama :)
Bana göre isid insanların zaaflarini kullanıp o şekilde eleman topluyor
@Humanistinsan bir ara bendede saplantı olmuştu. beni kurtaran milliyetçilik olmuştu. oda olmasa şu an ölmüştüm bile
Herşeyin hayırlısı
Osmanlı döneminde yoktu bildigim
Selçuklu olmasın o..
Sultan Sencer sanırım..
Harbiden be yanlış yazmışım Teşekkür ederim fark etmedim
Assasins creed denilen oyunda bahsi geçen kişiler, haçlı seferleri sonunda haçlı komutanlarına suikast düzenlediler diye biliyorum
ev arkadaşım daha yeni bu konuyla alakalı youtube da video izliodu burdada karşıma çıktı... hayırdır yaa
Kanka diğer odadayım :D
Şakası bir yana böyle tesadüfler bu ara nedense çok oluyor
Alamut kalesi defalarca okudum gerçekten hasan sabah çok zeki bir adamdi
Inanisini tasvip etmiyorum ama adamın sosyal yetenekleri super
Haşhaşiler hep ilgimi çekmiştir. 😂
selçuklunun yıkılmasında rol oynayan devlet adamı
Assassination kelimesinin tureme sebebidir.
Kafası güzel aşiret 💃💃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar