Haksız

Haklı?

Haksız?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bir erkeğin Müslüman olmasını anlarım çünkü İslam erkeğe her türlü kolaylığı sağlamıştır ancak bir kadının dayak yemek, kendi yanına üç kadın daha alınması ve akıllı bir varlık sayılmamak için Müslüman olması ve bir de bunu savunması... Budalaca demeyeceğim, sadece ilginç.
Listen haklı dostum ancak bunu belli seviyenin altındakilere anlatamazsın, boşuna yorma kendini.
teşekkürler
o resimde yazanların hepsi doğru. ama tatlı su Müslümanları islamdan bihaber bir şekilde islamı savunuyorlar. şu yazanlara yanlış diyen zaten ayetlerini reddetmiştir Müslüman değildir. kendini kandırır.
off bırak ya he kimse anlamadı gerçek islamı bir sen anladın. islamın ne olduğu aşikar oraya buraya çekmeye çalışmayın
sana ayet yazdım hangi kitabı okudun diyorsun. kurandan başka kaynak mı arıyorsun islam için. sakın bana kuran kolay anlaşılmaz gibi şeyler söyleme. mantıklı konuşun tabii açıklayamayınca ayet bükmeye çalışırsınız. yok orda öyle denmek istemedi yok öyle yok böyle. yav tabi allahla muhabbet ettin ya herkes yanlış anladı islamı bütün araplar yanlış anladı sen doğru anladın. bırak ya
Ualübünüzdan acınası haliniz belli oluyor. Bana kurandan örnek verdin doğru ama burada soru şu:
Sadece kurandaki ayetlerin ilk anlamına bakaraj ne anlamayı düşünüyorsun? Ayrıca kuran ve hadis hakkında sayısız şerh var ne okuduğunuzu sorarken bunu kastettiğimi biliyorsunuz dolayısıyla işi kıvırmaya çalışmayın boşuna her neyse bu konuda saygılı bir şekilde tartışmak isterseniz mesaj kutum açık oradan tartışalım
ben diyeceğimi dedim kardeş. üslubumda bir şey yok. sen inanmaya devam et. ama o inancın bana zarar vermesin. o zaman sesimi çıkartırım işte. anlaşılmazmış yahu neyi anlaşılmaz kafasını kes diyor bunun açıklaması mı olur? 4 kadınla ve sonsuz cariyeyle evlenebilirsin diyor bunu anlamayacak kadar g e r i zekalı bir insan yoktur merak etme. görende fizikten bahsediyoruz sanar. anlaşılmazmış kafa kes recm et diyor işte. sanki formül çözeceğiz...
çok merak ediyorum öldüğümde allah bana ne diyecek; neden inanmadın mı diyecek aha işte bu ayetler yüzünden inanmadım. şimdi allah düşünsün. yahu 1000lerce din ve tanrı yalan ama islam gerçek güldürme beni bari doğru düzgün olsa hep vahşet içeriyor. sen kendini kandırmaya devam et...
ne kılıf bulunursa bulunsun asla o konuları normal görmeyeceğim
sizede efenim :)
yinede sağolun
İslamdan önce müslümanlari tanisaydim asla müslüman olmazdım..
YUSUF İSLAM. Soylemistir bu sozu arap gelenekleri 4 kadin alma bas ortu kadini sarmalama bunlar arap gelenekleri islamlan alakasiz
Yazdığın maddelerin hepsi asılsız yalnış keza isabetsizdir dini kötüleyenlere Kısakürek in güzel bir sözü vardır
Deden bile söndüremedi islamın nurunu, sen mi söndüreceksin Ebu Cehil in torunu!
hocam burdakilerin %99 u dogru neyı kötülemek
Ben bu yazılan bütün maddeler hakkında tartışmaya girerim seninle , sen girebilir misin?
İstersen krem peynire tap kimseyi ilgilendirmez ama insanların dini duygularına hakaret edemezsin ! . Saygı göstermek zorundasın.
Cevap
2Cevap
türklük o önemli olan bu. islam araplık başka bişey degl
İyi güzel de ey yurdumun güzel insanı senin ismin arapça Taha nın arapça olduğunu biliyorsun demi?
Tamamen yüzeysel ve araştırılmadan baktığında böyle yoksa alakası yok hepsini açıklayabilirim
Dinimiz güzel ama menfaftıcı ıcın kullanan insnalar malesef cok fazla
İslam hakkında bişe bilmediğin Okadar belliki
o yazanların hepsine ayet ve hadis bulurum. o zaman görürsün gerçek islamı. bilip bilmeden konuşma
@AltınYaprakS hepsi üzerine bana ayet hadis getir konuşalım
@AltınYaprakS ne kadar basit yaklaşıyorsunuz bu konuya böyle
nisa 3 te 4 kadınla evlilik var. nisa 34 te erkek kadından üstündür ve kadın itaat etmezse dövün yazar.
Hz. Aişe'den dedi ki:
"Ben altı veya yedi yaşımda iken Rasûlullah (s. a.) benimle nikahlandı. Medine'ye geldiğimiz zaman kadınlar (bana) geldiler /(ravi) Bişr (hadisin bu kısmını);
Bana (annem) Ümmii Rurnan geldi, ben salıngaç üzerinde bulunuyordum; beni kadınlara teslim etti; şeklinde rivayet etti. (Ve kadınlar) beni alıp götürdüler. Rasûlullah (s. a.) benimle zifafa girdi. Ben o sırada dokuz yaşımda idim. (Annem Ümmü Rûman beni salıngaçtan indirdiği zaman) beni kapının yanına durdurdu. (Bense salıngaca bine bine iyice nefesim kesildiğinden) hih, hih (diye zorla nefes alı) yordum. (Nihayet bu yorgunluğum geçince beni tutup kadınlara teslim etti.)
o hadis sübyancılıkla alakalı,9 yaşındaki kızla evlenmek islamda normal. islamda kölelik yasak değil hatta teşvik ediliyor.
Senin Rabbin meleklere vahyetmişti: “Muhakkak ki; Ben, sizinle beraberim. Artık âmenû olanlara (Allah’a ulaşmayı dileyenlere) sebat verin (destek olun). Kâfirlerin kalplerine korku vereceğim. Artık boyunlarının üzerine vurun. Ve onların bütün parmaklarına vurun.”(enfal 12)
merhametli allaha da bak sen... bak kafa kesen ayetlerden biri, yalnızca biri daha da var bu ayetlerden mesela aşağıdaki ayet
Kafir olanlarla savaşa giriştiniz mi vurun boyunlarını, onları iyice yaralayıp kırdınız, bozguna uğratıp da onlara üst geldiniz mi işe sağlam yapışın, bağlayın sımsıkı tutsakları, ondan sonra da isterseniz öylece salıverirsiniz onları, isterseniz para alır da bırakırsınız savaş ağırlığını atıncaya dek, bu, böyle; ve Allah dileseydi savaşsız da helak ederdi onları ve fakat bir kısmınızı, bir kısmınızla sınamak ister ve Allah yolunda öldürülenlerin yaptıklarını asla boşa çıkarmamaktadır.(muhammed 4)
nebe 33te ise tomurcuk memeli kızlar vadediliyor cennette. sonra diğer ayetlerde cenette bakire kızlar var diye yazar. allah erkek kullarına kadın ayarlıyor cenette.
gelelim favori ayete
bak evrensel kitapta ne yazıyor. allahın dünyaya gönderdiği kitapta muhammedin cinsel hayatıyla ilgili ayet var
Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. (ahzab 50)
bu nedir ya komedi gibi ayet yemin ediyorum. zorluk çekme diye bütün kadınları sana helal ettik nedir ya? birde cinsel sıralamanı istediğin gibi yap diyor evrenin yaratıcı yüce allah. işi gücü kalmamış muhammedin cinsel hayatıyla uğraşıyor.
Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır. (ahzab 53)
evrensel kitaba bak sen... muhammedin huzuru kaçsa allah ayet indiriyor. ne kadar inandırıcı ki? al daha da varsa sana ayet ve hadis yazarım ister misin?
@AltınYaprakS gerçekten komiksin. Bana ayet ve hadislerden örnek getirmişsin ama nedense hadislerin şerhine ve ayetlerin tefsirine bakmadan gelmişsin. Ayetin tefsiri ne de de biraz daha belli et bu konuda zerre kadar bilgin olmadığını. Şimdi bana ayet ve hadislerde her konu çok açık neyine bakacağım dediğini duyar gibi oldum. Bu konuda size söyleceğim şey kısaca herşeyin göründüğü olmadığı gerçeği. Eğer bunu da inkar ediyorsanız fikir alışverişi yapmaya hiç gerek yok zaten
ahaha hadi açıkla bana nisa 34 ü bu sadece bir örnek :)
açıklada aydınlanalım. halbuki kuranda kuranın mubin apaçık anlaşılır olduğu yazar o ayetide inkar ediyorsun galiba. ama ben biliyorum siz ne olursa olsun inanmaya devam edersiniz. gerçi benim umrumda değil ama şu ayetleri hadisleri savunma. bana kafa uçurmak için neden söyleme bunun nedeni olmaz çünkü açıkça caniliktir. erkek kadından üstündür deme bu açıkça cehalettir. bana evrensel kitapta peygamberin cinsel hayatıyla ilgili ayet var deme. bunlara kılıf uydurup bana sunma.
bu masallara inanacak kadar aklımı yitirmedim. korkunç ayetler bunlar. sen gelip kafa uçurmaya,9 yaşındaki kızla yatmaya kılıf arar ve bunları normal gösterirsen işte bu işidten bin kat daha beter bir insan olduğunun kanıtıdır. daha ne kadar iğrençlik olabilir ki kelle kesmek, kölelik, sonsuz kadınla evlenmek, çocuklarla evlenmek vs vs bunlardan daha iğrenç bir şey söyle bana gerçekten. diyemezsin çünkü yok. ama bunların hepsi islamda güzel şeyler. yazık çok yazık...
@AltınYaprakS uslübunuz sizi ele veriyor zaten aynen başta dediğim gibi hiçbir şeyden haberi olmayan bir zavallı görüyorum karşımda. Kurani ilimlerden mahrum olduğunuz için beni anlayamazsınız aramızdaki seviye farkı uslübunuzdan da gayet belli oluyor dolayısıyla siz benim için sadece bir zaman kaybısınız o yüzden neye inanıyorsanız inanın ama dinime laf etmeyin zira hepsi çirkin birer iftira
Teşekkürler
Haksız
bazilari yanlis
Hakli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar