+1 yılKuru kuru empati olmaz. Karşındaki insanın başına gelen her neydi de bunu kendi başına gelmiş gibi hissedip o an sana ne yapılması seni daha iyi hissedecekse ya da karşındaki kişinin söylediklerinden neye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsan o şekilde karşılık vermelisin yoksa empati kurabiliyorum demeyle olmaz. Ve ben o kişinin yaşadığını sanki kendim yaşamış gibi üzülürüm destek olmaya çalışırım. Her ne kadar bu karşı kişinin acısını çok hafifletmese de insan olmak bunu gerektirir. İnsanı insan olan anlar..
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen kesinlikle :) güzel cevap bende empati yoktur pek genelde onun yanında olmaya çalışırım hani uzaktan bakmam giderim yanına mutlu ederim bir şekilde
- +1 yıl
Bu bence empatiden öte bir davranıştır. O kişinin acısını sözlerle hafifletmeye çalışmak başka yanına gidip mutlu olmasını sağlamak daha başka ve bu en doğrusudur. Herkes bunu yapabilseydi eminim dünyada daha az üzgün insan, daha az ölüm ve daha az intihar girişimi olurdu. Tabi bunlar ilk üç olarak böyle kim bilir daha ne güzel gelişmeler olurdu. Ama insanlar çok bencil her zaman kendi mutlulukları daha ağır basıyor. Çok az insan kendinden fedakarlık edip başkalarını düşünüyor.
- +1 yıl
Bazen değmiyor ya fazla iyi olmaya o yüzden bu aralar iyi olmaktan vazgeçtim kendi kabuğuma çekildim o yüzden :) teşekkür ederim
- +1 yıl
İyi niyetler suistimal edilince ya da kıymeti bilinmeyince bu insanı etkiliyor ama yine de tutumumuzu değiştirmemeliyiz ya da bunu kısa tutmalıyız... Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılevet algı böyle, ama şükür ki o algıyı taşımıyorum.
mutlu olan insanlar ilede kendimi empatileyebiliyorum.29 Yorumla- +1 yıl
Empatiyi sanırım vicdan rahatlatmak için uydurduklarını düşünmeye başladım günümüz koşulları da bunu doğruluyor gibi
- +1 yıl
sen bir sorsana insanlara empati ne demek
- +1 yıl
Sorsam klasik şeyleri yazacaklar eminim empatikler ya hepsi :)
- +1 yıl
aynen öylee olacak
- +1 yıl
tek görüş yazan sensin teşekkür ederim günün sorusu olarak seçtim bakalım ne saçmalıcaklar
- +1 yıl
rica ederim kardeşim ne demek.
bende dikkatle takip edicem. - +1 yıl
hayırlısı bakalım iyi sabahlar
- +1 yıl
hayırlı sabahlar.
- +1 yıl
sağolasın kardeşim
ama cevaplar pek iç açıcı değil herke birbirinden kopya çekmiş sanki ;)
Evet empati ile acıma bambaşka şeylerdir karıştırmamak gerekiyor. Empati, karşındakinin acısına yandaş olmakla beraber karşındakinin bakış açısını görmek ve ona saygı duymaktır. Yani kendi duygularını koruyarak karşı tarafın duygularını fark edip ona göre hareket etmektir ki bence bu her insanda bulunması gereken bir duygu
13 Yorumla- +1 yıl
ben empatinin olduğuna inanmıyorum gıcık gittiğim tek kavram o yüzden empati kelimesini hayatımdan çıkardım
- +1 yıl
Eskilerden dolayı
+1 yılYani kısmen haklısın. Ama empatiyi doğru bir şekilde yapınca hiç de rahatsız edici bir şey değil, aksine yapılması gereken bir şey. Mesela hata yapan bir insan görünce "bilmiyordur, farkında değildir, belki yaşadıklarının gördüklerinin etkisidir" diyerek kınamamak bile empatidir.
146 Yorumla- +1 yıl
Empati hayatımda yok ben empatiye inanmam nefret ederim benden uzak dursun yeter empati kelimesi
- +1 yıl
Eğer empati kurmazsan, hoşgörülü de olmazsın
- +1 yıl
Hoşgörülü olsak ne olacak ki aptal yerine koyulduktan sonra hoşgörünün bir anlamı yok hem hoşgörü olupta kazık yemen bir insan yok en iyisi empati olmaması hayatımda hoşgörülü oldum ve sevecen oldum diye kaybettim gereği yok bence hayatta hoşgörünün
- +1 yıl
Hiç katılmıyorum ama senin görüşün ne diyeyim
- +1 yıl
Teşekkürler :) cennette zaten hak edenler gideceğine inanmadığım için hoşgörüye gerek görmedim sadece kusura bakma
- +1 yıl
Kusura bakmıyorum, nasıl inanıyorsan inan :D Nasıl yaşarsan ona göre karşılık göreceksin ama :D
- +1 yıl
Ya boşver cennette gitsem ne olacak :D :D boşver :D meraklıları gitsin :D
- +1 yıl
O meraklılarından biri benim yalnız :D
- +1 yıl
Git işte takıl cehennem de yanacağım ben :D :D
- +1 yıl
Görüşün ne? Ateist, komünist vs vs? :D
- +1 yıl
Müslümanım ya ama cennet düşünmüyorum
- +1 yıl
Komunist olsam herşeye kafa yorardım görüş nedir la din deseydin ya :D :D
- +1 yıl
Cevap ciddi bir şok yaşattı. Yani sen müslümansın, her şeye inanıyorsun ama cennete gitmesem de olur diyorsun?
- +1 yıl
Aynen öyle olur diyorum bir sürü isteyeni var ben olmayım kalabalık sevmem
- +1 yıl
Sen dünyaya muhalif olarak doğmuşsun; empati gereksiz, cennet gereksiz vs :D
- +1 yıl
Cennet gereksiz demedim gerekli görenler girsin benim için gereksiz iki kavramda empatinize bana dahil etmeyin yeter başka yerde kurun
- +1 yıl
Ne dediğinizi anlamadım, neyi savunduğunuzu da ama peki
- +1 yıl
Cennette gitmeceğim sizin olsun her şey diyorum sağolun :)
- +1 yıl
Amin inşallah benim yerim olacak orada, zira Allah'a zerre kadar iman varsa cennete kesin gidiş vardır
- +1 yıl
İmtihan diyoruz sanırım beni üzüleyim diye yaratmış mutsuzum zarar gördüm insanlardan acı çektim ödülünü alacak mıyım öbür tarafta hayır boşa neden çabalıyım
- +1 yıl
Eğer müslümansan sabrının mükafatına inanman gerekir, eğer Allah'ın sana sabrının mükafatını vermeyeceğine inanıyorsan müslüman değilsin demektir. Sen deist oluyorsun bu durumda
- +1 yıl
Eyvallah deist değilim :D ama bilmiyorum film sonunun güzel bitmesi gibi bir şey şu sıralar mutlu değilim cennette gitmek istemiyorum diye neden deist yaptın beni kalabalık olmasın zaten Allaha ne zaman dua etsem acı verdi dua etmeyi o yüzden bıraktım
- +1 yıl
Sen daha dünya acılarına sabredemiyorken cehennemi nasıl kabullendin?
Cehennemi kabul edebiliyorsan dünya acılarından nasıl şikayet ediyorsun?
Senin dediğin şuna benziyor; parmağım yanıyor bütün elimin yanmasına razıyım - +1 yıl
Açıkçası dedim ya ne zaman dua etsem güzel gitsin sabırlı olayım desem tam tersi oldu yıllardır bu aynı sen olsan ne anlardın bu durumdan sonuçta kader dediğimiz şey değişmeyecek o yüzden umutlu değilim öbür taraf için hem ben acı çekmeye yaratılmışım cennet benim neyime isteyeni çokken
- +1 yıl
İyi de sen baştan yanlış düşünmüşsün; dünyada sabredip dünyada mükafat bekliyorsun
- +1 yıl
13 yıldır böyle bu durum hiç düzelmedi düzeleceğini de sanmıyorum zaten allah her kulunu sevmiyor demek ki beni sevmiyor 4 yaşında babamı aldı en büyük zararı oradan verdi sonra kimi sevsem elimden aldı tek tek sırayla kimseyi sevemiyorum bu yüzden yakın olamıyorum onlarda zarar görecek diye
- +1 yıl
Neyse başını şişirdim kusura bakma benim dışımda herkes cennetlik olsun deyim kimseye garezim yok kusura bakma dostum cennet hak edenin olsun ben hak etmedim
- +1 yıl
Dünyada kimseye rahat yokki. Bu dünyaya çileyle gelip çileyle gidiyoruz, Allah bize güzel bir hayat vaad etmedi, bizden bu çileli zorlu hayata sabretmemizi, sonucunda cenneti vereceğini vaad etti. Benim de bir sürü memnun olmadığım şey var hayatımda, ama bunların hepsinin en fazla 100 sene olacağını biliyorum ve Allah'tan bu dünyada değil dünyada mükafatını vermesini istiyorum.
- +1 yıl
Kusura bakacak bir şey yok, Allah size de cenneti nasip etsin inşallah, evvela sabır ve şüphesiz iman nasip etsin..
- +1 yıl
Çile çekip gidiyoruz tamamda benden daha kötü olanlar daha iyi ve daha mutlu hepte öyle haksızlık var gibi ölümle imtihan mı olur başka şeylerle imtihan etse ya beni haksızlık değil mi bu sence Cehennem olmasaymış o zaman madem ödüllendirmek istiyor 60 sene canım yansın sefa mı süreyim benim en kısa sürede canımı alsın 40 iyi benim için
- +1 yıl
Amin sağolasın pek iyi değilim keşke olsa zor gibi iman konusu
- +1 yıl
Allah bu dünyada herkese merhamet gösteriyor, diğer dünyada sadece inanmış olanlara. Peygamberimiz buyuruyorki "Dünyanın, Cenab-ı Hakk'ın yanında bir sinek kanadı kadar kıymeti olsaydı, kâfirler bir yudum su ondan içemeyeceklerdi" buyuruyor.
Hz. Ömer (ra), sessizce, dinlenmekte olduğu odaya girer. Bir an çevresine göz gezdirir. Odasının bir yanında işlenmiş bir deri, bir diğer köşesinde de, içinde birkaç avuç arpa bulunan küçük bir torba vardı. İşte Allah Resûlü’nün odasında bulunan eşyalar bundan ibaretti. Bu manzara karşısında ağlamaya başlayan Hz. Ömer (ra)’in hıçkırıkları O’nu (asm) uyandırır. Kalkınca hasırın vücudunda iz yaptığını, kan oturduğunu gören Hz. Ömer (ra) ise omuzları sarsıla sarsıla ağlamaya başlar. Hz. Muhammed (asv) hayretle sorar:
“Ey Hattab oğlu! Niçin ağlıyorsun?”
“Ey Allah’ın Elçisi! İranlılar imparatorlarını saraylarda yaşatırken, Bizanslılar Kayserlerini lüks ve ihtişama boğmuşken sen ki Allah’ın Elçisisin… İzin versen de, biz de seni…”
- +1 yıl
Maksat anlaşılmıştır, Allah’ın Elçisi (asm), gelecekteki halifesinin sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el işareti ile keser ve
“Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı “(Ankebut, 29/64)
ayetini okuduktan sonra ekler:
“İstemez misin ey Ömer? Dünya onların olsun, ahiret te bizim!..”[2] - +1 yıl
Teşekkür ederim güzel bir öykü ama zor gibi ya yinede cennette gitmem
- +1 yıl
Hayırlısı, Allah sabır versin diyeyim.
Hem bu dünyanız hem diğer dünyanız mahvolmasın inşallah - +1 yıl
İnşallah Diyelim çok olmadım umarım kusuruma bakma
- +1 yıl
Kusura bakacak bir şey yokki
- +1 yıl
Bilmiyorum ilerde bu yazdıklarıma pişman olurum belki de ama cidden yorgunum bedenen ve ruhen Teşekkür ederim dostum
- +1 yıl
Olursun gibi geliyor bana. Allah yardımcınız olsun. Rica ederim
- +1 yıl
Cümleyi sonradan ekleyince senli sizli olmuş :D
- +1 yıl
Aynen ya acayip olmuş :D sağolasın ben deliyim bir halta faydam yok :) :)
- +1 yıl
Kendinize sövmekle geçti tüm konuşma :D
- +1 yıl
Aynen öyle oldu :D
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
Aferin aynen öyle. Empatiyi ben gerçekten samimi bir şekilde yapıyorum. :) ama empati yapıyorum diye gecinmesinler anlıyorum bilmemne falan. Gerçekten anlamak için senin dedigin gibi belki bilmiyodur farkinda değildir gibi şeyleri önce düşünüp anlamaya çalışmalıyız. Bu gerçekten empatik düşünmektir.
- +1 yıl
@Hayalperestkiiz benim yine de empatiye ihitacım yok açık ve net zamında çok yaptım bitti artık empatim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılEmpati yapmak sadece kötü yahut zor bir durumda olanın yerine kendimizi koymak değil ki; herhangi bir durumu anlayabilmek adına karşı tarafı anlayabilmek çabasıdır. Ama bu terim dediğiniz gibi manupüle edilip de acıma haline geliyorsa tek kelime ile rezalettir, hak veriyorum. Ben genelde, ''acaba nasıl hissediyordur'' şeklinde düşünüp farklı düşünmeye çalışırım, sadece zor bir durumda olanı değil kesinlikle; bazen ünlülerin durumlarına bakarım enteresan gelir, acaba yerlerinde olsam diye düşünürüm mesela vs...
13 Yorumla- +1 yıl
Ben empatiye inanmıyorum açıkçası empati yapmak yerine beş dakika konuşmak veya destek olmak daha iyi bence saçma bir durum kimseye kimseyi tam manasıyla anlayabileceği sanmıyorum empati yapabileceğine inanmıyorum
- +1 yıl
Tam anlamıyla anlamak zaten imkansız; savunanı da komik bulurum. Yani o kadar ters anlıyor ki insanlar, sen de haklısın. Gerçek mânada anlamaya çalışmak iyidir ama bence...
- +1 yıl
Bence iyidir de ne bileyim küçüklükten beri empatiye inanmam ben empati bir gün benim kapımı çalıyordu bir gün başkasının ibret alınmasını istemem benden vicdan rahatlamasın kimse
+1 yılEmpati kelimesiyle acımanın ne alaksı var tamamen farklı anlamlar acımak acımaktır empati kötü düşünceleri olumsuzlukları negatifliği ortadan kaldırmak için kullanılır daha çok ayrıca güzel de bişey yerinde olsan napardını düşünüp başına geldiğinde ne yapılacağını bilirsin... İletişim okuyanlar empati kelimesini çok duyar ve anlamını bildiği için doğru kullanır
25 Yorumla- +1 yıl
empatiyi saçma buluyorum inanmıyorum yani ben
- +1 yıl
O zaman karşındaki insanlara beni anlamıyorsunuz dediğinde empatinin doğruluğunu ve anlamlı kullanıldığında anlamlaştığını göreceksindir
- +1 yıl
Zaten insanlar işine gelmeyen şeyi söyleyince beni anlamıyorsun kelimesinin altına sığınır değer verdiğin kadar genelde zarar görürsün
- +1 yıl
Değer verdiğin kadar zarar görürsün görüşüne katılıyorum😉
- +1 yıl
Öyle yani empatik olmacağım yaşlı aksi bir ihtiyar olayım da görün :)
Bazen empati yapmak gerekir.
Empati yapmak karşındakini anlamaktır. Bunu yapmayan insanın zaten insanları da anlayacağını sanmıyorum. Bana göre empati yapmayan bencil düşüncesiz biridir. Örnek veriyorum diyelim ki evli biriyle birlikteyim şahsen onun eşinin yerinde olduğumu düşündüğümde, evli biriyle olmamam gerektiğini biliyorum.15 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur ben empati yapmıyorum sanırım eskiden deniyordum bu huyumdan vazgeçtim bir zaman sonra köşeme çekildim hiç bir durumla ilgilenmiyorum
- +1 yıl
İnsanlara hiç bir konuda güvenmemeye başladım sanırım o yüzden dün kırdım bu soruda insanları oysaki Bir kaç kez zarar gördüm bana dokunmasınlar diyorum sadece artık aşırı mesafe iyidir diyorum gerçek yaşamda tabi benim için geçerli bir durum
- +1 yıl
Öfkeli bir insanım zaten ama gidip kimseye zarar vermem akıllı değilim :) :) mesafe benim için çok güzel
+1 yılEmpati acimak degil. Kendini karsindakinin yerine koymak. Yani bu davranis bana yapilsa benim tepkim nasil olurdu? Bir nevi bunu olcmek.
13 Yorumla- +1 yıl
Empatik olmaktan vazgeçtim empatik değilim artık :) kimsenin yerine kendimi koymak istemiyorum
- +1 yıl
Tabi cogu insan yapmaz. Zorunda degilsin ki.
- +1 yıl
Zarar gördüğüm için empatiklikten vazgeçtim teşekkür ederim köşeme çekildim o yüzden etliye sütlüye karşımam
Empati asla acimak degildir. Kendini cinayet işlemiş birinin yerine koyarsin, olaylara onun gozunden bakarsin. Bu empatidir, acimak degil. ama insan ne yaparsa yapsin acima duygusundan kurtulamiyo
27 Yorumla- +1 yıl
Ben empatik değilim kabu lediyorum
- +1 yıl
Anlamadım da elime bir şey geçmedi beni hep ona yardımcı olmak için çabalarken beni en hassas yerimden vurdu vurdular kendi kabuğuma çekildim bu yüzden anladım ki anlamak iyi düşünmek iyi değil empatiyi bıraktım
- +1 yıl
Hayir. Bak, birine yardim etmek, ne bileyim dustugunde yaninda olup kaldirmak da insanlik sembolu. Ama empati bu degildir. Gercekten. Empati kurdugun zaman karsidakina hak vermen sart degildir. Empati kurup yardim etmen de sart dgildir. Ayrica empatinin iyilikle filan alakasi yok. Su anlamda ki, iyiligi belki hak edip etmeyenlere ayira biliriz insanlarina gore ama empati kendiliginden olan bir seydir ve karsidaki insani her bir durumda anlamaya yonelmistir. Hak edip etmeme konusu yoktur
- +1 yıl
Empati yapmak istemiyorum hangi durum olsa olsun ben ihtiyaç duymuyorum açıkçası
- +1 yıl
Aynen zaten bir faydası olmayan bir şey bana açıkçası yapmasam kendi beynimi yormasam daha güzel
+1 yılEmpatı o demek degil aslında. İnsanımız yanlıs biliyo.
Ben onun yerinde olsaydım şöyle olurdu gibisinden bir şey degil. Tamamen o olmak , onun yerine geçip onun gibi hissetmek. Bu tabikide pek mümkün degil.19 Yorumla- +1 yıl
empatiyi saçma buluyorum empatik olmam o yüzden
- +1 yıl
Bence sen emptiyi tam kavraymamışsın. Diger yorumlarına baktım da
- +1 yıl
Empati saçma buluyorum tekrarlıyorum yani anlamsız empati vicdan rahatlatmak için uydurulmuş yalan
- +1 yıl
Çok zekisin bu arada laf sokmak için yorumları okumuş işsizsin sen teşekkürler :D :D
- +1 yıl
Sen benden daha zekisin.
Çünkü laf sokmak için degil empatiden ne anladıgını öğrenmek için okumustum. Görüyorum ki bir şey anlamamışsın ve üstüne içine oturmus lafı sen sokuyosun. Komik😊😉 - +1 yıl
Ama sen soktun yorumları okudum da bilmiyorsun dedin biliyorum ama empatiyi sevmiyorum kullanmıyorum diyelim yanlış anlaşılma için özür dilerim :)
- +1 yıl
Bak işte empati kurcaktın orda😁😌
- +1 yıl
Deli ya empati kurdurcak bana :D :D
- +1 yıl
Nolur yani empati Kursan bugün hevesimi kırdın bikere😂
+1 yıleğer empatinin acımak değil gerçeğinin nasıl olduğunu aşağıda söylemişler eğer empatili değilsen hayatta neden gerçek bir dostum yok hepsi şerefsiz deme sonuçta onlar da sana diyorlar bunu
114 Yorumla- +1 yıl
Bana diyenin allah bbelasını versin empatik değilim :)
- +1 yıl
nasılsa o diyenler de senin gibi sen anlayışlı falan da değilsindir olacak çocuğuna acıyorum sana değil
- +1 yıl
İYi de neden acıyorsun acı diyen yok empatik olmak zorunda değilim adam hakaret etti diyorsun benim hayatımı çok iyi biliyorsun gibi yorum yapıyorsun şu an empatik olmama için tonla sebep var empatik değilim şerefsiz diyor dedin Allah bbelasını versin dedim bunda ne var hem sen mi bakacaksın dostum çocuğuma neden rahatsız etti :D
- +1 yıl
sana değil çocuğuna acıyorum senin gibi bir babaya sahip sonra o çocuk ne olacak?
- +1 yıl
Oha benim gibi babayı öpsünde başına koysun tanımıyorsun beni konuşuyorsun tek soruda empatik olmak zorunda değiliz kimse değil hayatımı tanımıyorsun sen benim bende seni tanımıyorum arkadaşım ben sana beddua ettim hayır o yüzden beddua etme hakkın yoktur
- +1 yıl
beddua etmedim ve empatik değilsen nasıl birisin anlat bakalım
- +1 yıl
Anlatmak istemiyorum çocuğun senin gibi olmasın gibi bir cümle kurdun sende empatik değilsin kırdın bilerek veya bilmeyerek tanımak zorunda değilsin
- +1 yıl
empatili olmak anlayışlı olmak demektir hoşgörülü olmak demektir böyle olmayan bir babayı kim napsın
- +1 yıl
Yıllarım insanlara güvenmek onlarında kalbi olduğuna nasıl verimli olabilirim diye anlamakla geçti benim her seferinde zayıf noktamdan vurmakla yetindirler bu insanlara mı empatik olmalıyım anlamaya mı çalışmalıyım hiç gerek yok kendi köşemdeyim zaten ne zararım ve ziyanım empatik olmam olamam artık
- +1 yıl
Sende anlayışlı bir kişilik değilsin anladım bunu açık ve net diyorsun ki empatik değilsen beddua da ederim belada okurum eleştirim sende empatik değilsin :) :) mükemmelsin teşekkürler :)
- +1 yıl
iyiye iyi kötüye kötü olacaksın bu hayatta durum bu kötü olanı gördüğünde acımana gerek bile yok önemli olan insan olabilmek dini ırkı siyasi görüşü önemli değildir insan olamadıktan sonra
- +1 yıl
Ben insanım ama empatik değilim ben sana geleceğinde bir çocuğun olursa ile ilgili cümle kurmadım tanışmıyoruz ona rahmen kurabildin bu cümleyi insanlardan uzak kalmak en iyisi onların ne yaptığını gerçek hayatta umursamam dine göre ırkına göre düşünce yapısına göre burada hiç kimseyi yargılamam da empati benim hayatımda yer almamalı empatik olursam tekrar acı çekerim gibi gelmeye başladı uzaklaştım beni tanımıyorsun ne olur benim geleceğim hakkında eleştiri yapmayın benden daha iyi olsun hayatın geleceğin ve tüm mutluluklar senin olsun
- +1 yıl
sende sadece seni satmayacak kişilere empati yap herkese karşı değil :) :)
- +1 yıl
Beni satmayacak kişiler kardeşimdir zaten empatiye gerek yok
gün geçtikce cidden empati denen şey acımak gibisinden anlaşılıyo ama bence alakası yok empati kurmayı bilen biri bunu yapan biri anlayışlı biridir herkesin halinden anlayabilir ama şimdi ki insanlarımızın bir çoğu farklı düşüncelere sahip olduğu için bazı konularda ortak düşünce oluşmuyor.
13 Yorumla- +1 yıl
empatinin her türlü haline inanmıyorum artık ben vicdansız olmak istiyorum
- +1 yıl
Çok zara gördüm empatiye gerek yok kuran kursun benden uzakta kursun beni dahil etmesin bu kavrama
empati kelimesi değişip dilimize farklı anlamlarda girebilir bu normal durum. empati, ayna noronlardan geldiği için acimakta olası durumlarından birisidir. sacmalayan sensin gibi geldi.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben empatik değilim haklısın
+1 yılSadece uzuldum yha demeyip ayrintili bir sekilde psikolojik analiz yaparcasina hissetmis ve dusunmus olabileceklerinden bahsediyor mesela bazilari o zaman inaniyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben empatiye inanmıyorum bile yapmıyorumda gerek yok :)
- +1 yıl
Bencilligi onler bazen
- +1 yıl
Bencil olmayıpta kazık yemeyen mi var bence insanlara empatik olmamak en iyisi
+1 yılEmpati kurmak acımak değil karşındakini anlayabilmek hissettiğini anlamaya çalışıp yanında olabilmek acımakla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Empati kurmayı bıraktım her anlamda açıkçası insanları anlamaya çalışmıyor kendi kabuğuma çekildim
- +1 yıl
Nedenini anlamasamda ben Mutlu oluyorum ☺️
- +1 yıl
Biraz fazla hırpalanma diyelim o anlamda bu nickten küçük bir dostumda da var sanırım 18-20 yaş arası olması lazım
- +1 yıl
onda kadınsın yazıyor sonunda tek fark
- +1 yıl
Anladım Nasıl iyi hissediyorsan öyle yap Niki bilmem denk gelmedim 😄
- +1 yıl
Görürsem aynı soruda söylerim :D :D
- +1 yıl
Tamam 😄
+1 yılAcımak farklı bişey yardım etmek farklı birşeydir. Benim bakış açım, acımam ana gücüm yetiyorsa yardım ederim. Böyle olmak lazım.
12 Yorumla- +1 yıl
ben empatik değilim zaten :)
- +1 yıl
onu sizi tanıyanlarada sormak lazım nasıl birisiniz diye
+1 yılHiç kimse hiç bir zaman tam olarak empati kuramaz. Sadece empati kurduğunu düşünür insan.
Acımak gibi bir anlam katılması da gülünç bir durum. Bunlar hep cahillikten.18 Yorumla- +1 yıl
sağolasun cahilim bilge insan :) :) teşekkürler :)
- +1 yıl
Estağfurullah. Lafım sana değildi.
- +1 yıl
Sorun değil bana da olsa istediğini söyle rahat ol beğenmezsen eleştirmen gerekir kırılmam ben :)
- +1 yıl
Olgun insan:)
- +1 yıl
Bugün fazlasıyla trip attım sırf şu soruda 14 kişi kırılmıştır bana :D :D
- +1 yıl
Ahaha :D Bugün dünya trip günü mü?
- +1 yıl
Benim için galiba
- +1 yıl
:-D
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen empati yap denerek, her aptalligin mazur gosterilebilecegini dusunenlere kilim sahsen.
11 Yorumla- +1 yıl
Bende kılım tvde bir görsel gösterip baksana şuna diyen insanlarda var zorla empati yapılmaz ben empatik değilim onu biliyorum
Kesinlikle katılıyorum, maalesef bir çok konuda kavram kargaşası yaşıyoruz...
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef kesinlikle
+1 yılhiç böyle düşünmemiştim. şuanda bende rahatsızlık duymaya başladım kanks
13 Yorumla- +1 yıl
Benden mi :)
- +1 yıl
yok kanks empati kelimesi genelde o manada kullanılıyor dogru bu kavramın bu kadar basitleştirilmesinden :)
- +1 yıl
Aynen maalesef bende empatik değilim o yüzden
+1 yılHayiiirrrr. Acimakla alakası yok. Düzgün iletişim kurmak ve karşıdakini anlamak adına bir yöntem.
16 Yorumla- +1 yıl
peki ben empatik değilim sanırım olmayacak gibiyim ama :)
- +1 yıl
Hayır bazı komplekslerini asarsan olabilirsin :)
- +1 yıl
bilmem atarlıyım dün bazı kişilerin kalbini bile kırdım zor gibi olmam
- +1 yıl
Doğrudur. Seni tanımıyorum. Eğer sinir kontrolün de sıkıntı varsa. Önce onları dengelersen zaten daha sağlıklı düşünmeye başlarsın daha sakin olursun.
- +1 yıl
sakinim ama bazen sorun oluyor yinede egoistlik var bende de bazen
- +1 yıl
Hmm anladım. Her şey kendi elinde unutma bunu. :) kolay gelsin
Empati = Aynısı senin anana bacına yapılsa hoşuna gider mi?
13 Yorumla- +1 yıl
Saçma bir cümle neden kıyaslıyoruz ki birşeyse bence aptallık
- +1 yıl
Ben hiç empati yapmam gerek yok zaten ne yaparsan yap bir faydası yok faydam varsa görevimi yapar geçerim sadece ula buna yardım edeyim bir şey başarıyım diye değil
Haklisin bu konuya deginmek lazimdi 👍bende oyle insanlardan nefret ediyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben empatinin genelinden nefret ediyorum aslında inanmıyorum empatinin güzel bir şey olduğuna
- +1 yıl
Bilmiyorumda küçüklükten beri hiç doğal gelmedi empati bana mesala birini tv de görüp allah korusun evlerden uzak demek bile bencillik gibi geliyor bana tamam vermesin anlarım kimseye ama bunu diyerek bencillik geliyor empatiyi sevmiyorum ben empati ye inanmam bejn
- Aile & Toplum konusunda 974 cevap paylaştı.
+1 yılAcımak ile alakası yok ama öyle bakanlar için kötü.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben empatiye karşıyım kanka her türlüsüne :D :D
- +1 yıl
😃😃
+1 yılne zamandan beri öyle bir anlam kazandı ben hiç o şekilde kullanan birini görmedim
18 Yorumla- +1 yıl
Öyle empati acımak bence öyle güzel bir şey değil acıyıp üç beş kelime yazmak sahtelikten öte giden bir şey değil
- +1 yıl
empati yapabilmek iyi bir özelliktir, insanları daha rahat anlarsın daha objektif olursun bu kadar takmamalısın
- +1 yıl
Vicdan rahatlanma şeyi sadece anlamış mı oluyor şimdi bir öksüzü empati yapan saçma geliyor bu bana anlayamaz anlayamaz bence sosyetik bir kelimeden öte değil inanmıyorum anlayabileceğine kaybetmekden her şey düşünce değil akıl değil empati gereksiz bir şey acımak gereksiz
- +1 yıl
hem empatinin günümüzde kullanılan halinden rahatsız olduğunu dile getirmişsin hem de empati ve acımak kelimelerini hala aynı anlamda gibi kullanıyorsun. sadece bir öksüzle kıyaslama günlük hayatının her alanında empati yapabilirsin en basitinden eğer oruç tutuyorsan bu senin aç kalanlarla empati yapabilmeni geliştiriyor. ya da mesela verdiğin örnekten gidelim bir öksüz var empati yapıyorsun yaşadığı zorlukları anlamaya çalışabilirsin kaybın verdiği acı yerine o tarifsiz bir acı zaten kimseyi kaybetmediysen kıyaslayacak bir şeyin de olmaz empati kurarak ne tür zorluklarla karşılaştığını idrak etmeye çalışabilirsin mesela ya da bir hizmet çalışanıyla empati kurup onun gün boyunca ne kadar yorulduğunu düşünüp bir hatasında kızmak yerine anlayış gösterebilirsin bu acımak değil
- +1 yıl
Empati bence acımaktan öte hala gitmiyor sevmiyorum o yüzden empati yapmayı peki kusura bakmayın empatiyi aptalca buluyorum açıkçası inanmıyorumda
- +1 yıl
sizin görüşünüz kusura bakılacak bir durum yok
- +1 yıl
gününüz güzel olsun :)
- +1 yıl
sizin de öyle
Ayy yazık demek empati değil acıma duygusu. Empati karşı tarafın duygularını anlamak için yapılır ama hiçbir zaman tam anlamıyla yapılamaz bu. Ama bencede empati saçma. Yaşamadan hissedemezsin ki
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen kesinlikle empati kurmayı hiç sevmedim sevmiyeceğim anlayamadığım gibi olmaya çalışmam benim doğama aykırı empati yapmak ben basit insanım olmam empatik yanında olabilirsem olurum yoksa empati kurmam
- +1 yıl
Yok sinir değil gerçekler :) o kadar zeki bir insan değilim empati yapacak kadar fazlasıyla...
Empati insanı medeni yapan bir duygudur.
Aslında acıma duygusu olarak görülse de tam olarak değil..11 Yorumla- +1 yıl
Ben empati yapmıyorum zararını gördüm vazgeçtim uzun zaman önce açıkçası
+1 yılöyle olduğunu düşünen yalnız sensin. Empati, karşındakini anlamak için onun gibi düşünmeye hissetmeye çalışmaktır
12 Yorumla- +1 yıl
Ben empatik değilim
- +1 yıl
bence antipatiksin
Bu durumdan ben de rahatsızım karşıdaki insanın düşüncesini, düşünmek yerine ona acıyarak, empati kuruyoruz.
12 Yorumla- +1 yıl
Günümüzde empati maalesef öyle açıkçası o yüzden empati kurmuyorum yani bu yüzden
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence yerinde bir eleştiri olmuş. Dün iyi değildin, umarım bugün iyisindir😊
13 Yorumla- +1 yıl
Bugün iyiyim ama ben empatik değilim
Cevap sahibi+1 yılSenin empati anlayışın diğerlerinden farklı demek ki
- +1 yıl
Biraz empatik değilim sevdim mi tam severim sevmedim mi hiç sevmem
+1 yılSadece bu mu? İçi boşaltılmayan kavram kalmış mı ki?
12 Yorumla- +1 yıl
Ben kullanmadığım için pek bilmiyorum sanırım kalmamış
- +1 yıl
Kullanmak kullanmamak meselesi değil.. Kelimenin kendisine bir algın olabilir ama hissiyati olarak olmazsa olmazdır.. Birlikte yaşamın , sosyalliğin temel kavramıdır.. Bireysel ve toplum olarak..
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim tek değilsin arkandayım her zaman ki gibi.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Acımak acımaktır, empati kurmak değildir ki :)
53 Yorumla- +1 yıl
Ben işte kurmuyorum :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :D :D
Empati yapmak karşındaki kişinin yaşadıklarını 5 dakika da kendin yaşıyormuş gibi düşünmektir. Bunu acımak olarak algılayanlar ve yapanlar var. Empati yaparak karşındakine daha olumlu onu anlayarak konuşmaktır🌞
02 Yorumla- +1 yıl
Bence saçma bir şey neden aptalca bir şey neden yanında olmak varken o gibi düşünmeyi seçer aptalca duruma düşürür insan kendini anlamam empati yapmam empati yapanı yanımda barındırmam
+1 yılBende nefret ediyorum öyle insanlardan.
11 Yorumla- +1 yıl
empati güzel değil sanırım :) :)
Empati bu demek değil
11 Yorumla- +1 yıl
ben empatik bir insan değilim :)
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılöyle bir hal aldıgını düşünmüyoırum.
21 Yorumla- +1 yıl
ben zaten empatik değilim
Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Bazen acımaya giriyor haklısın Kuru
11 Yorumla- +1 yıl
doğru ama ben empatik değilim
Acımakla alakası yok be :/
15 Yorumla- +1 yıl
var ya ne alakası yok empati oturduğu yerden onun yanında olduğunu sanıp o olma saçmalığı değil mi
- +1 yıl
Günaydın yani acıma var bana empatiklik yapan herkesi başımdan attım :D :D
- +1 yıl
:P :P :P
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEmpatiyi hic boyle algilamamistim
12 Yorumla- +1 yıl
Ben empatiden yıllar önce vazgeçtim empatik değilim
- +1 yıl
Sacma geldi. Empatiyi boyle algilayinida daha once gormemistim
+1 yılBen de rahatsız oluyorum
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle
+1 yılAynen bunun temel nedeni insanlarin cahilligidir
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum belkide öyledir empatik bir insan değilim
+1 yılacıyan acınacak hale düşermiş
13 Yorumla- +1 yıl
Kimse düşmesin o duruma ama bana acıyan benim kadar üzülmesin onun ben düşürdüğü durum hiç hoş değil
- +1 yıl
Sen cok düşünceli birisin o zaman bu kadar ince düşünüyorsun
- +1 yıl
empatik değilim ama
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes ne yaşamak istiyorsa içinde yaşasın.
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen empati duymasın kimse
Cevap sahibi+1 yılÇok sinirlenmişsiniz buna sanırım sakin olmaya çalışın. İyi günler.
- +1 yıl
Teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Katılıyorum empati yerine aciniyor insanlara
11 Yorumla- +1 yıl
artık ben empatik değilim
- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılEmpati diye bişey yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle
+1 yılİnsanlar dan artık iğreniyorum
19 Yorumla- +1 yıl
Ben kendi kabuğuma çekildim zararım yok kimseye :)
- +1 yıl
tamam yarın gel evlenelim 😆
- +1 yıl
Tövbe ahahaa : :D
- +1 yıl
Ne guluyon hırto 😅
- +1 yıl
Evlenme teklifi eden gülerek bir basyan :D :D
- +1 yıl
Hangi çağda yasıok kadında teklifi eder erkekte
- +1 yıl
Ben edeyim de ben evlenmem daha gencim
- +1 yıl
ay çokta şeymde uff 😂
- +1 yıl
:D :D
+1 yılÖyle bir hal almamıştır
11 Yorumla- +1 yıl
Ben empatik değilim
+1 yılSadece sensin
11 Yorumla- +1 yıl
eyvallah :D :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılgit gide saçmalıyoruz toplumca
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
Haklsn
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılAynen acımayalım 😂
11 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle :)
Bende🙋
15 Yorumla- +1 yıl
Ben hiç empatik değilim artık
- +1 yıl
Aynen ama ben insanlardan bıktım :D :D
- +1 yıl
Güdüm sonunda pardon
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Biri kızdırmış seni belli.:)
00 Yorumla
+1 yılöyle mi oluyomuş la
13 Yorumla- +1 yıl
ben empatik değilim :)
- +1 yıl
sanırım ben de afghjk
- +1 yıl
yani o yüzden kabul her görüşe bunu yazacağım :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalıyorsun.
13 Yorumla- +1 yıl
Tanımla o zaman empatiyi arkadaş millete acır gözle bakmanın neresi güzel bir şey
Cevap sahibi+1 yılEmpati karşındaki insanın duygularını doğru bir şekilde anlamak ve içselleştirmektir. Bunun acımakla bir alakası yok. Acıyan kişi empati yapmıyodur zaten
- +1 yıl
Empati vicdan rahatlama gibi boş bir şey zaten bir insanı gerçekten anlasaydık onun gibi düşmeye çalışmaz yanında olurduk dışardan bakıp ayyy şu şöylemiş falan diyip oturduğumuz yerden kafamızdan bir yürüttüğümüz aptalca bir şey bence empati
Haklisin
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
Püf saçma
11 Yorumla- +1 yıl
Empatik değilim o yüzden kusura bakma zit kutup
+1 yıltamam sakiiiin :D
12 Yorumla- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
sakin ol adamım :D
alakası yok ya saçma