Rusça alfabe biliyormusunuz.
Üyeler arasında rusca öğrenmek veya rusçasini geliştirmek isteyen var mı?
Bence iyi bir fikir. Ben Ukrayna da dogdum ailem iliyo Rusça. Ama burda büyüdüm ondan ögretmediler. :( konusma içinde geçen bazı kelimeleri anlayabiliyorum ve alfabeyi biliyorum, okuyabılıyorum ama telaffuzda ve gramer de sıkıntı var
Bu bence beni şaşırtan en güzel yazı bir ukraynali ile Türkçe olarak konuşmak.
Тогда мне очень приятно пока
Tabiki ki eger kendimizi hair görüyorsaniz soyelersiniz. Zaten basliyacagimiz zaman benim sizden rusca hakkın ne kadar birgiye sahipsiniz ve sonrasında eğlenceli sikilmayacaginiz sekilde programl hazirlayavam. Eğlenceli vevsikilkamaniz dersen karimi çok insan öğrenmek konusmak istiyor ama ne zaman ki alfabe tanıma yazmak bazliyiruz veya ilk temel giris konular biraz zor gorunebiliyor veya göz korkutabiliyor. Bu neden calisma yapilirsa dil ogrenen insan sikilmamis oluyorm
Evet bende bunun farkındayim. Sanirim bu türkçe sürekli konuşmamak tan lkaynaklaniyor. Ayrica rusca dilini ogteeye ne zaman basliyoruz?
Evet evet ben ama ben merhaba ne demek onu bile bilmiyorum😱
Здравствуйте)
Olur mu estağfurullah aklımdan geçmedi sadece esprisine. Bir arkadaşız arkadaş olacakta elimden geldiği kadar yardımcı olurum
Rusçaya ilgim var. Yeni yeni başladı. Rusya ile ticari (Tekstil) iş yapmak istediğim için dil öğrenmek istiyorum. Alfabesinden mi başlamak gerekiyor? sıfırdan başlayacağım =))
Kesinlikle alfabe baslamak gözünü korkutmasın.
Ayrıca özür dileyecek sadece ne iş yapacağınızı hangi ülke ile calisacaginizi yazdığınız için yazmak istiyorum.
Kişisel düşüncem bence en az 1 sene Rusya ülkesinden uzak durun derim çalışmayı düşünmeyin. Çünkü şu an bile ruslarin hem halk hem hükümet olarak bize karşı güzel şeyler düşünmüyorlar. 5-10 yıldır yaşayanlar çalışanlarin çoğu deport oldu
Aynen başlamak gözümü korkutuyor. Kril alfabesi dağ gibi büyüyor gözümde... Ticaret Aksaray'dan triko tekstil ürünleri alıp rusça konuşulan ülkelere satmak... Deport derken sınır dışımı edildiler. Böyle bir durumda ileriyi görmeden hareket etmemem mi gerekir?
Kesinlikle hani Türkiye de insanlar tv den veya internetten okudukları ile kalıyor. Aslında olanlar yaşananlar maalesef gerçeğini yansıtmıyor. Kesin duymuşsunuzdur Rusya ukrayna ülkesine çok ağır zor günler maddi ve manevi kayıplar yaşattı
Ben zannetmiyorum iki ülke arasında yaşanan gerginlik bir kaç günde erisin.
Sen neredesin? Ne iş yapıyorsun yurt dışında çalışmayı öneriyor musun?
Ben ukrayna Kiev deyim. 8 yıldır burdayım. Yurt dışında çalışma önerisi hangi ülkenin şehri ile calisacagin çok önemli. Ülke ve şehir hakkında bazı bilgileri bilmen ve yapacağın işin kanunen +, - lerini araştırmalasin çünkü hiç ummadığın anda çok ağır olumsuzluklar yaşayabilirsin. Ayrıca bir o kadarda calisacagin insanlar önemli.
35 yaşıma geldim 2 ünv. bitirdim 3. yü yarıda bıraktım belli bir olgunluğa eriştiğimi düşünüyorum yani tecrübe çok (zamanında çok =)) kazık yedik) Daha senin bahsetmediğin bir çok şey olabilir. Dil öğrenmek istememin en önemli sebebi de bu tür şeyler zaten... Kiyevde Türklere bakış açısı nedir? Ukrayna bize vize uyguluyor. Turist olarak gelmek istesem zorluk çıkarırlar mı?
Kiev de türkler bakış genel olarak farklı bakışlar açıları ama ukraynalilar zararsız insanlar. Vize uygulaması yok 1 aya kadar karşılıklı
Bak şimdi ilgimi çekmeye başladı =)) Yaz tatilinde 1 haftalığına gelmek istesem orta halli bir tatil yapmak istesem Kalem kalem giderleri yazar mısın?
1) Uçak bilet fiyatları
2) Barınma (ev kirası veya otel ücreti)
3) Beslenme (et, balık, sebze ve meyve fiyatları)
4) Eğlence sosyal aktivite (konser ücretleri, Sinema biletleri, Gece eğlenceleri gibi)
Bunu şu an net olarak söylemem imkansız burda 1$ ortalama 8 grivnaydi. 1 sene önce. 1 sene içinde 40 çıktı şu an 26 kurs. En güzeli gelsenize yakın fiyat araştırması yapmak
Zaten gelmek istiyorum o yüzden fiyatları merak ettim aklımda bir rakam olsun ki oralarda parasız kalmayım =))
eig için teşekkür ederim
Ben de bir soru paylaşmayayım, Almanca pratik yapmak isteyen olursa ben de yardımcı olabilirim.
Desteğiniz için teşekkürler ne mutlu bize bilgilerimizi paylaşarak guzellestirebikiyoru
Cevap
3Cevap
rusçaya nedense hiç merak duymadım, ama ksde vardır elbet ilgi duyan.
Benim telefonumda 4 tane program var onlardan öğreniyorum
bence en iyi rusya alman ve ingilizce yeter
Kesinlikle katılıyorum. Rusça sadece ilk etapta öğrenmek isteyenleri alfabe gözlerini korkutuyor)
Evet ilk rusya sonra alman gerisi ingilizce kolay
ben çok isterim
Olur elimden geldiği kadar bütün bilgileri paylaşırım yardımcı olurum.
hayır
İşte bu biraz gözünüze karmaşık zor veya pes etme yaşatabilir
Bence alfabeleri öğrenmek için hergün 1 harf mantığı ile kağıt kalem ile o harfi çizin ve her seferinde en iyi harfi yapmayı deneyin emin olun bir bakarsınız farkında olmadan hem harfleri tanıma hem yazmayı çözmüş olursunuz
yardımcı olurmusun :) bende öğrenmek istiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar