Arkadaşlar çoğunlukla erkeklerin kullandığı bir tabir olduğunu düşündüğüm eyvallah kelimesi ne manaya geliyor? Güzel birşey mi? Biri bana eyvallah deyince sinir oluyorum sensin eyvallah diyesim geliyor eyvallah anlamı ne, eyvallah nedir? Ha sevdiğim de eyvallah diyor ben ses çıkaramıyorum. Açıklayabilir misiniz?eyvallah anlamı
Genelde teşekkür anlamında kullanılır eyvallah. Eyvallah anlamı kimin söylediğine göre değişir. :) Vurgusu bile anlamı etkiler çünkü argoda da sıkça kullanılan bir kelime.
Allahaısmarladık, hoşça kalın, teşekkür ederim, evet, öyle olsun gibi anlamlarda kullanılır. Genelde trip cümlelerinin vazgeçilmezidir erkekler için. Eyvallah gülüm sen öyle diyorsan şeklinde hani. :) Bir video buldum bak hem temelini falan anlatıyor eyvallahın. Cidden anlamı merak ediyorsan, makara değil de bu neymiş diyorsan videodan bulabilirsin.
Bedirhan Almas'ın da şiirine adını vermiştir. Bir kısmı şöyle, pek severim..
Utanmaktır sevda... Sevda beklemektir hiç gelmese de.. Sevda göz yaşı dökmektir ağlamasını bilene.. Sevda ölmektir can katmasını bilene.. Sevda dört mevsim misalidir, Yani gözüm kısacası, Yazına kışına baharına, Varlığına da yokluğuna da eyvallah...
Söylendiği kişiye göre değişir... Kimine trip atmak için söylenir, kimisine mesafeli dursun diye, kimi kişiye ise samimiyetten.. Tamam, aynen, teşekkürler kelimelerinin yerine kullanilabilir..
allahaısmarladık, hoşça kalın, teşekkür ederim, evet, öyle olsun gibi anlamlarda kullanılır. 2. allahaısmarladık, hoşça kalın demek. 3. razı olmak, hoş görerek kabul etmek. 4. yardım istemek için boyun eğmemek. 5. minnet altına girmemek
Günlük konuşmalarda nasıl bir vurgu, niyet ve tonlamayla kullanıldığına göre anlamı değişen ve buna göre nezaket, hakaret, aşağılama, konuyu kapatma, alttan alma, sitem, buhran, nefret, öfke, içsel çatışma, umursamazlık ya da sadece boşluk gibi bilimum duyguyu ihtiva eden, tasavvufta ise " Allah'tan gelene razı olmak" anlamına gelen kelime
Misal verecek olursak Ahmet sana selam söyledi yarın gelecekmiş... Eyvallah kardeşim... Yani hakk la kabul ettik buyursun gelsin diğer manasıda zaten açık Allah'a ısmarladık demek zaten son kelimeside Allah yani çok güzel bir kelime ve mahalle ağzı da değil Hak kelamı.
Genelde o tip erkekler söylediği için öyle bir algı oluşmuştur sende. . Şu yazı güzel açıklamış.
1- Biri bir şey ikram edince, teşekkür ederim manasında, eyvallah denîr. 2- Ayrılıp giderken, Allah’a ısmarladık anlamın da eyvallah denîr. 3- Biri yardım eder misiniz diye sorunca, evet anlamında eyvallah da denîyor.
En İyi Cevaplar