Kedilere nankör diyenler bir toplansın kediciğin diyecekleri var size neden nankör buluyorsunuz diye soruyor kediler gerçekten nankör mü yoksa insanların attıkları çamurdan mı ibarettir bu nankörlük :)
Hayır nankör değiller. Bağımsız, özgür ruhlu ve kafasına göre bir hayvandır. Bir kediye mama verdiğinde elini çizmesinin nedeni ise teşekkür anlamındadır. Ayrıca "yahu ben bu kediyi besliyorum yedirip içiriyorum bir türlü sevdirmiyor kendini nankör" diyenler vardır. Kediler nimetlerin Allah'tn geldiğini bilerler ve Allah'tan başkasına itaat etmezler. Kedileri severim. :)
birde peygamber efendimiz miydi bir peygamberdi ama namaz kıllarken yılanın sokmasından kurtarmış yılanı öldürmüş diye bir hadis benzeri bir şey okumuşutum
Evet oda Peygamber efendimiz. Bir şey daha var Peygamber efendimiz namaz kılarken eteğine yatmış kedi ve uyumuş Peygamber efendimiz uyandırmamak için eteğini kesmiş ve bu yüzden uyuyam kediyi uyandırmakta çok günahtır :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 8,5b cevap paylaştı.
Bir köpek yavrusunu bul büyüt ve yetiştir. Bırakıp git bir yıl sonra geldiğinde seni asla unutmaz hemen gelir sokulur yalanır.. kediyi büyüt yetiştir bırak git geldiğinde tanımaz bile.. Köpek bir lokma yemek verilen yere köle olurken, kedi yemek yediği kapıyı enayi gibi görür...
köpeklerle yıldızı barışmayan tek kişiyim sanırım açıkçası her fırsatta saldırmak için uğraşıyorlar sanırım ömrüm boyunca bir köepk besleyemem fobi oluştu bende saldırmalarından
Insan kendisinin aynasidir :) o kotu karekter *nankorluk* insanogluna ait.. hayvan nasil nankor olabilir. Bizim ne beklentimiz var hayvandan. Hayir ne hakla onlari evcil hayvan olarak aliyoruz ki? Neyse kediler sadece bagimsizlar. Ozgurler. Bize muhtac olmadiklarini biliyorlar.
Kopekler sadik evet ama sadece biz olmadan yasayamazlar diye dusunuyorlar... hayvanlarin hepsi guzel 😇
Nankör değillerdir ama kendilerine saygıları ve gururları vardır. Bana yemek verdin diye beni sahibin sanamazsın asıl ben senin sahibinim der, aslında bir yandan yemeğini suyunu veriyoruz, kakasını temizliyoruz her istediğini yapıyoruz dısarı cikmak istese kapiyi aciyoruz gelmek istese yine kapiyi aciyoruz, o oynanak istedigi zaman oynuyoruz, onun oturmak istedigi yerde oturmuyoruz, bu durumda asıl sahip o bence 😂😂
Evet ve sırf bu yüzden onları seviyorum ne derler kediye bakabilen erkek evlenilecek erkektir. Bu nankörlüğüde srf hayvanı karşılık bekleyerek besleyen insanlar yapıştırıyor yani ne bekliyorsun kediden masaj mi yapsın sana yemek mi pişirsin. Her hayvan bir değil ki kedileri ve köpekleri bir tutuyorsun. Köpek sahiplerinin çoğu kedi sevmez aynı karsiligi kediden bulamadığı için. Kedi bağlanmaz, minnettarlik duymaz ama ama bazı kediler avladığı kuşları eve getirerek teşekkür etmeyi de bilir. Ona göre bu bir hediye kabul etmelisin 😂
ahahah kedileri severim köpekler kaç kez saldırmaya kalktı beni sevmeyen hayvanlarsan birisi köpek onu biliyorum insan seçiyorlar sanırım kedi bana göre hayvan :) :)
Köpeğinde her cinsi sevilmez özellikle o küçük sosyete garilarinin kucağında tasidigi o küçük köpekler sevimsiz ve saldırgan bide çok havliyorlar, EE bide kedi bulmadiysan siyah beyaz kedileri tavsiye ederim diğer kedi cinslerine gore daha yumuşak huylu sahibine bağlı oluyorlar diğer kedilerden çok daha farklilar içine köpek yavrusu kaçmış kediler gibi 😂
Oho benim bir kedim vard turuncgillerden. kendini insan sanırdı, biz ne zaman yemek yersek o zaman yerdi, sofra adabi vardi tabagina koymamizi bekler biz başlayınca o da baslardi ve çiğ yemezdi etini kolay kolay, kizartilmis ya da haşlanmış varsa çiğ ete bakmazdı bile, biz iciyoruz DİE çay ve asidi kaçmış kola içerdi, birgün bahçede bir hamambocegiyle oynadigini gördüm patisiyle bir oradan bir sağdan bir soldan vurur oyun oynardi böcekle, ev müstakil disardan yabanci kediler çok girerdi bilirsin belki. o da annem dondurucudan et cikardiginda nöbet tutardi , ben bunlari anlattigimda kimse inanmaz ama böyle bir kedim vardi çok özlediğim 😳
Babamın taini çıkınca tasindik ve annem onu getirmemize izin vermedi babam ne kadar üzülse de onu geride biraktik sonra çok pişman olmuştu zaten anlamıştı son günlerde onu birakacagimizi, üzgün görünüyordu hayatimda gördüğüm en zeki kediydi ama salaklik edip arkamuzda biraktik ah bu anneler sen ne olursa olsun böyle birşey yapma
Nankör degildirler sadece kendi istediklerini yaparlar. Sahibi yemegini verir ama köpekler gibi sahibine daha yakın davranmazlar çunku kendiye gore yemegini veren sahibi degil Allahtir. Sahibi olen kopek basinda bekler ama kedi sahibini yemeye baslar acikirsa boyle bir haberde okumustum
Köpekler bekliyor ama mesela sahibi ilgilenmediginde üzülen köpekler var ya da terk edildiklerin hastalanip ölen sahibini koruyan ama kedide ben bunlardan birini görmedim yemek verirsen durur vermezsen alır basını gider bir daha da gelmez o yuzden nankor derler yemegin karsiliginda bisey vermezler sahiplerine
nankör falan değil kedi evde beslenebileck tek hayvan hadisleri bile var içtiği su kabında nsu içilip abdest alınabiliyor o derece mübarek bir canlı hemde kedi besliyenler bilir nankör olmadıgını 2 tane kedim var gayette kardeşim gibi oldular mok atıcak yer bulamayınca hayvanlara atan işsiz pskoloji ürünleri bu söylemler
Kediden kediye değişebilir ama evcil hayvanlar kategorisinde Nankör denince akla gelen ilk isim ve genelinin nankör olduğu doğrudur diye düşünüyorum. Hatta halk dilinde kediler bayanlara benzetilir bazı halklarda.
uçak kazasından sonra uzun süre aç kalan insanlar, ölen insanların etelerini yemek zorunda kalmışlar. normaldir o. kediler her boka tırmık atar. en azından köpekler kediler gibi nankör değildir adamım.
köpek uzak dursun benden ya her gören köpek havlıyor sanırım yıldızımız barışmıcak ısırmaya kalan saldırmaya kalkan tek hayvan köpek bana bir şey yapmadığım halde hav hav bir ömür geçiremem sanırım bir köpekle
Dışarda terkedilmiş ölmesin diye aldığın yavru kediyi besleyip büyütüp sokağa bırakırsan o hayvan gene ölür. Sokakta bulunan hiç bir parazite ve diğer hastalık etkenleriné karşı immun sistemi gelişmemiştir çünkü. Ayrıca diğer hayvanlar ile nasıl anlaşacağınıda bilmez. Kavga eder ve ölür.
İnsana köle olması degil tabiki istedigim, ama bagli kalmalarıni herkes ister, yani o hayvanlarin gozunde butun insanlar sadece yemek kaynagi bu kadar, ama bazi hayvanlar duygusal ben bunu seviyorum
En İyi Cevaplar