Merhaba Arkadaşlar, size Azerbaycandan yazıyorum. Arkadaşlar brn eşimle birlikde Bursaya yerleşmek istiyorum Allah izn verirse. Ev almağı düşünüyoruz, bu zaman oturma izni ile ilgili bizim için kolaylık sağlanacak mı? Aranızda belki hükuk danışmanları ola bilir diye sormak istedim. Ben defalarca Göç idaresiyle konuşdum, ama bize net bilgi vermediler, aksine gelmemizi istemiyorlar sanki. Biraz rahatsız oldum ne yalan söyleyim. Kendimi Azerbaycan Türkü değil de hristian bir yabancı gibi hiss etdim. Ama biz Başka bir çok ülkeye gitmek şansımız varken Türkiyeyi millet, din, ırk, kültür bakımından en yakın hiss etdiğimiz için seçdik. Şu anda Türkiye durumlar çok kötü, çok üzülüyoruz. Ama kardeş ülke olarak yine de hep yanındayız. O yüzden açıkcası Türkiyeye yerleşsek nasıl tepki alıcağımızı bilmek istiyorum. Önceden teşekkürler
Cevabın nedir?
+1 yılbiz azerbaycanda yaşarken ağzımıza sıçtılar bence iyi yapıyorlar ben her sınırdan geçerken baküye geldiğimde okul zamanlarımda bana adam hoşgeldiniz diyeceğine pasaport kontrolünde niye geldin ne yapıyorsun burda ne işin var türkiyede okul yokmuydu gibi sorular soruyordu. ama gel gör ki türkiyeye gelen misafir azerilere hoşgeldiniz diye hitap ediliyor. onuda geçtim ev kiraladığınız zaman baküde evin değeri 200 manat ise türksen bu oluyor sana 400 500 manat bunlar daha nice örnekleri polislerini söylemiyim bile adamlar durduk yere yolda seni durduruyorlar ve diyorlarki ben qehbeyem maşınından her birşeyi çıkartırım mene 20 manat pul ver. böyle adaletin hukuğun olmadığı bir yerde hukuktan konuşamazsın
241 Yorumla- +1 yıl
ayrıca hukuk demişken biz sizin ülkenize gelirken vize uyguluyorlarda siz bizim ülkemize gelirken öğrencilere neden vizesiz giriş uyguluyorlar acaba çok merak ediyorum... ben okul parasını 1 ay geciktirdim diye bana öğrenci belgesi istediğimde bile öğrenci belgesi vermiyorlardı bırak öğrenci belgesini vermemeyi sınava almıyorlardı sırf kesir dersi yani alttan derse para ödüyüm diye dönem zamanlarında ders vermeyip yayda yani yaz vakti almamızı sağlayıp sınıf açtırmamızı sağlayıp para alıyorlardı dahaaa neler gördüm neler gün sayıyorum azerbaycandan s. tir olup gitmek için. hepinizden nefret ediyorum
- +1 yıl
Küfür etmeğe gerek yok! Bizde zaten böyle hükumet, böyle zalimlikler gördüğümüz için vatanımızı terk ediyoruz! Hükumet yalnız Sizlere değil kendi vatandaşlarına da böyle yapıyor. İnsanları insan yerine koymuyolar, köpek muhamelesi yapıyolar. Yaşanıcak ülke olmadığından (hükumetden dolayı) her şeyi bırakıp gidiyoruz. Biz de sizlere böyle yaptıkları için üzülüyoruz, ama elimizden bir şey gelmiyor. Azerbaycan demokratik değil, diktatur rejimi davam ediyor malasef. Vatandaş da hiç bir şey yapamıyo, yapanları eziyorlar çünki. Kötüler olduğundan kat kat çok iyi insanları var ülkemin. Hepsini katmayalım!
- +1 yıl
ayrıca azerbaycanda yaşamayıpta 2 devlet 1 millet diyen türk arkadaşlarımıza sesleniyorum öyle birşey yok yaşamadan bilemezsiniz yaşayanların hepside benim gibi düşünüyorlar çoğunluğu...
- +1 yıl
iyi insanlarda gördüm ama çoğunluk kötü. ben neler çektim neler sokaktada yattım ev sahibi evdende attı paramızı geri vermeden ben hayatım boyunca böyle şeyler hiçbir ülkede yaşamadım ne bir gürcistanda ne bir rusyada nede bir başka yerde
- +1 yıl
Rüşvet malesef devletimiz büyük derdi, polislerimiz sadece size yapmıyorlar, kendi vatandaşlarımıza bile yapıyorlar. Yolda sadece türkleri değil, diğer yabancıları da durduruyorlar, bu güvenlik açısından gereken birşey. İki kez Türkiyeye gittim, hava limanında hoşgeldin falan söyleyen olmadı, aksine orda çalışanlar suratlarını asmışlardı. Uni parasına gelince, bu sadece size uygulanan birşey değil. Vize meselesine gelince, bu siyasi birşey. Biz Nahçivana geçmek için İrana ait araziyi kullanıyoruz, size vizasız giriş sağlarsak, İran Nahçivan yolunu kapatacak. Buna mecburuz. Bir kaç insanın yanlışından dolayı tüm milletten nefret etmeniz tuhaf. Bana İstanbul'da kazık attılar, 2700 tl param çöpe gitti, ama ben türklerin hepsi böyle demedim. Her milletin iyisi/kötüsü, hırlızı / hırsızı vardır.
- +1 yıl
@lady_baku ooo güzel savunma :D bir var ki itinayla rüşvet almak birde var ki suçun vardır mecburiyetten rüşvet vermen ikisinin arasında binbir türlü fark var ben şimdi burda yaşadıklarımı anlatsam tamammı şu sözünü es geçmiş oluruz " sadece size değil kendi vatandaşlarınada aynı yapıyorlar " sözünü istersen anlatmaya başlıyım uzun uzun roman yazalım buraya kim haklı kim haksız gerçektende senin dediğin gibimi benim dediğim gibimi anlarsın
- +1 yıl
@lady_baku bak ben halen baküde yaşıyorum dikkatini çekerim mecburiyetten yaşıyorum okulum olduğu için öyle şeyler gördüm ki ve okadar da ülke gezdim rüşvetin olduğu ülkelerden bahsedecek olursak hiçbiryer azerbaycan gibi değil malesef söz konusu tek rüşvet değil binbir türlü olayda cabası
- +1 yıl
Ben de 1 ay İstanbul'da kaldım. Ev kiralarken 800 tl kaporta aldılar, daha sonra evi başkasına vermişler. Sırf yabancıyız diye bizi kazıkladılar. Türk polisi de hiç bir yardım göstermedi. Aksine daha da zorluklar çıkardılar. Hiç bir şey yapamadım, maksatımız kötülemek değil siz böyle yazınca ben de mecbur kaldım. Her yerin kötüsü, hırsızı var. Zaten öylesine türk demek günah. Ayrıca ben de türkuyeye yerleşmek istiyorum deyince bana çok iyi söyleyen olmadı. Kendi ülkende kalsana, neden geliyorsun dediler! Yani bir kaç kendini bilmeze göre türkiye kötü demedim hiç bir zaman! Hükumetden dolayı da halk sorgulanamaz hiç bir zaman!
- +1 yıl
sana gelince naile hanım evet heryerde var o kazıklayanlar hatta türkiyede daha fazla var dolandırıcı bak ben kendi ülkemin kusurlarını biliyorum ve kabulleniyorum ama sizler kabullenmiyorsunuz :) ben hangi azerbaycanlı arkadaşıma anlatsam beni kötülediler ve kendi ülkesinin kusurlarını kabullenmediler beni haksız buldular ben sana diyorumki ben baküde yaşadıklarımı anlatsam sana türkiyede yaşayan azerbaycanlıların türkiyede gördüğü muamele ve yaşadıklarının yanında hiçbirşey kalır haaa sadece benim başıma mı geliyor bu tür olaylar hayıııır baküde yaşamış hangi türke sorsanız kat kat fazlasını anlatırlar sizlere hastaneye gidersin kan vereceksin sırf para veresin diye gözümün önünde kaç kere iğneyi koluma çıkarıp soktuklarını gördüm sebep damarı bulamamış kolumu mosmor ettiler ve benzeri gibisinden
- +1 yıl
bizim ülkemizde azerbaycanlılara özel dolandırıcılık veya kazıklama uygulanmıyor tüm milletlere uygulanıyor gel ki gör ki sizin ülkenizde sadece türkler yok ingilizler amerikanlar ve nice ülkeler var ben hiçbir ingilizden veya bir rustan veya bir amerikalıdan bana şöyle yaptılar böyle yaptılar gibi sözler duymadım neden acaba? o ülkeler güçlü ülke oldukları içinmi niye hep alt tabaka ülkelerin vatandaşları böyle şeyler yaşıyor buna ne demeli?
- +1 yıl
@görüş sahibi ben savunmadım ki, zaten rüşvet var, aynısını bize bile yapıyorlar dedim. İnsanlar hakkı olan şeyi para verip almak zorunda kalıyor. Ama her milletin iyisi kötüsü var diyorum ben, sizin gibi genellemiyorum. Bu sitede şahit olduğum birşeyi söyleyim - birkaç milletten olan insanlar tanıdım hayatımda, Türkiye türklerinin çoğunda olan ön yargını, genellemeni hiçbir millette görmedim.
- +1 yıl
bak naile hanım ben hepiniz aynısınız demiyorum çok iyimser arkadaşlarımda oldu kuaföründen tut taksisine kadar 1 kuruş para almadılar benden ne zaman vermeye kalksam almıyorlar paradan gitmiyor sohbet iyileride var tabi haklısın ama çoğunluk kötü çünkü beyinlerini yıkamışlar mesela azerbaycanlı erkeklerin çoğu türk erkeklerine petux dilvuran gibi sözler sarfediyor ve azerbaycan kızlarına bizleri kötülüyorlar yani bu tür şeyler yanlış birşey sakal bıraktım diye bana vahabi bile diyenler oldu oysa dünyada herkes sakal bırakıyor her sakal bırakana kötü bakılacak diye bir gerikafalılık olamaz kırmızı ayakkabı giydi diye petux olamaz veyahut başka başka şeyler şimdi konumuza gelelim iyi insanlarda gördüm amaa iyilikten fazla kötülük gördüm lady baku hanıma gelecek olursak genelleme yapmıyorum bizim ülkemizde yine azda olsa adalet var tamam anladım dolandırılmışsın burda seninde hatan var araştırman gerekirdi öyle her önüne gelenden ev tutarsan tabikide dolandırılırsın okadar azerbaycanlı
- +1 yıl
arkadaş var türkiyede okuyan azerbaycanlı arkadaşlar hepsiyle sizi konuşturabilirim bir tanesi azerbaycanda gördüğümüz kadar muamele gördüyse ozaman siz haklısınız diyebilirim
- +1 yıl
sizin dolandırılma sebebiniz ise tatile geliyor olmanız ve hiçbirşey bilmiyor olmanız ama burda 1 yılınızı geçirseniz herşeyi öğreneceğinizden dolandırılma vb. olaylar artık sizin mantığınıza kalmış olacaktır. çünkü neyin ne olduğunu bileceksiniz öğrenmiş olacaksınız
- +1 yıl
Belki ağır şeyler yaşadınız bilmiyorum. Ama biraz da paranoyak yapmışsınız. Bilerekten niye damarınızı mosmor etsinler? Amaç ne olabilir? Bizim çoğu dr ve hemşirelerden milletimiz şikayetçi, her yıl ne kadar hasta tedavi için İran ve Türkiyeye gidiyor. Neden herşeyi sadece size karşı yapılmış gibi algılıyorsunuz? Sokakta durdurulma olayı diğer yabancılara da yapılıyor, ne kadar rus veya ingiliz tanıyorsunuz ki? Ben tarqovıyda bir çok yabacıların durdurulduğunu görmüştüm, sarışınlardı, türklere benzemiyorlardı.
- +1 yıl
@lady_baku paranoya değil üstüne basa basa söylüyorum tek bana değil genel olarak herkese öyle yapılıyor durdurulma başka birşey durdurulup binevi gasp edilme başka birşey
- +1 yıl
@lady_baku çok arkadaşım var her milletten baküde sürekli gezdiğimden tanışıyorum ayrıca bizim sefirliğimizi yani konsolosluğumuzuda kınıyorum 1 kere bile yardım etmiyorlar burdaki konsolosluğuda kendilerine benzetmişler
- +1 yıl
@lady_baku neyse :D önemli olanda sizin gibi düşünen insanları artırmak değilmi zaten? olan olmuş daha fazla olmasını önlemek amaç olmalı hedef olmalı
- +1 yıl
@lady_baku nerde kötülüyorlar çok merak ettim :D ben daha hiç italyanları kötüleyen biriyle karşılaşmadım :D
- +1 yıl
@lady_baku haha bizim kızlar koreli erkekleri severler bazıları ama daha hiç kötülemedim kim kimi severse sevsin beni ilgilendirmez insanlık hali zevkler ve renkler tartışılmaz :)
- +1 yıl
@lady_baku küfür edicem ama :D hiçbir bayana küfür etmedim ama ettirceksin :P ben genelleme yapmadım oku tekrar yazdıklarımı çoğunluk öyle dedim neyse sen bir takip etsene beni senle iyi tartışırım ben :D
- +1 yıl
@lady_baku baya bir atarlı çıktın ^^ küfür etmedim ama dikkatini çekerim etmemde şakasına dedim ettireceksin diye. nefret söz konusuna gelince onuda cümle içerisinde zaten düzelttiğimi sanıyorum neyse takip edecekmisin senle her konuda iyi tartışırım ben ^^
- +1 yıl
@lady_baku ok bye
- +1 yıl
türkiyede yaşamadığı için kulaktan duyma sözlerle bana geliyor bizde teşekkür edelim bari :D savunması başarısız olduğu için
- +1 yıl
@lady_baku alışman normal. senin türkiye hakkında ablan orda yaşıyor diye yorum yapmaya hakkın yok ben her iki ülkede de yaşadım hatta uzun süre yaşadım yorum yapmaya hakkım var ne zaman gittin orda uzun süre yaşadın şöyle en azından bir 5-6 yıl ondan sonra yorum yapmaya kıyaslamaya hakkın olacağını düşünüyorum ben bilmediğim şeyler hakkında asla yorum yapan birisi değilim sadece gördüğüm ve emin olduğum şeyler üzerine yoğunlaşırım.
- +1 yıl
Komik birşey söylediğinizin farkında mısınız? ) Ben türkiyede bana kazık atıldığını söyledim, sitedeki insanların çoğunun önyargılı ve genellemeyi sevdiğini söyledim ki, bu da gördüğüm şeyler. Söylediklerimden hangisini kulaktan duyma olarak görüyorsunuz? Siz Azerbaycanda 5-6 yıl mı yaşadınız da o hakkı kendinizde buldunuz acaba?
- +1 yıl
@lady_baku evet aynen öyle ve halen yaşamaktayım dikkatini çekerim kazık olayını sana açık ve net bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum ve sitedeki herkeste aynı fikir içerisindedirler önyargı değil gerçekler acıdır
- +1 yıl
@lady_baku ben gayet iyi biliyorum neyin ne olduğunu neyden bahsettiğini apaçık ortada ki sonuna kadar haklıyım ama sen haksızsın haklı olduğunu düşünüyorsan istersen yazılan yazıları tekrardan okuyabilirsin
- +1 yıl
@lady_baku hani dedin ya genelleme yapma diye şimdi genelleme yapacak tavizi vermiş bulunmaktasın bana :)
En İyi Cevaplar
Kardeşim sen gel elbet mutlaka bir çözümü bulunur binlerce Suriyeli mülteciye bakıyorsa bu devlet size sizin gibi insanlara kolaylik sağlamalı...
Allah yardimciniz olsun.. buralara gelirseniz görüşelim hatta12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSize yazık olur belki bir gün patlarsınız falan mazallah, oturun ülkenizde işte. Bu hükümeti niye çekesiniz ki?
11 Yorumla
buyuk bir sempatiyle yaklasiyoruz, bir cekincen olmasin :)
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14Cevap
Aile & Toplum konusunda 998 cevap paylaştı. mıllet ve halk olarak kardeşımızsınız yalnız su ankı yonetım bır TURK düşmanı Turklugu yok etmeye çalışan sıyonıstler kapılar her turlu hainlere acık ama Turk ve turk soyundan gelenlere kapalı akıl almaz yokuşlara suruyorlar
10 Yorumla
+1 yılKürtlerden daha fazla seviliyor Azeriler Bizim soydaşımız en azından :/ Severim.
14 Yorumla- +1 yıl
Azerbaycanlı çok uzun ugrasamam onunla azeri kısa oluyo rusların attıgı dalga ıle bı alakası yok.
- +1 yıl
ok by
Gizli Üye(30-35)+1 yılAzerbaycan Türklerini çok severin ben şahsen... Ama bazılarında sanki bir sovyet dönemi özlemi var gibi, ondan biraz rahatsızım, Rus hayranlığı var...
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma kabahat sizde değil, Rusların acımasız politikalarının eseri bunlar...
Tepki alamazsınız. Türkiye de Azerbaycan Türkleri, Türkiye Türkleri gibidir. Kimse bir şey diyemez. Derlerse Türküm de. Susarlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Azerbaycan bizim için kardeş ülkedir ve insanlarını seviyoruz kendi ülkenizde yaşıyor gibi rahat yaşayabilirsiniz
10 YorumlaAzerbaycani seviyoruz siz gelin endise etmeyin hic aybalam 😇
11 Yorumla- +1 yıl
Soydaş hiç sıkıntı yok
+1 yılKardeş ülke olarak görüyoruz Azerilerde kardeşimizdir.
10 YorumlaBuyrun o kadar suriyeli gelmis azeriler daha cok sevilio turkiyede
10 YorumlaSiz bizim kardeşlerimiz siniz her zaman kapımız açık gelin tabiki bu ülke bizim olduğu kadar sizinde..
10 Yorumla
+1 yılAzerileri severiz kardeş ülke olarak bir sıkıntı olmaz
10 Yorumla
+1 yılAzerbaycan Türk ü diye birşey yok Türk var siz bizim kardaşımızsınız
10 Yorumla
+1 yılBursa çok sakin. Tam isabet. Git derim
10 YorumlaSizi severiz ama gelme nedeniniz nedir.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılidirliyem mende
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın canım
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri