Bu fotoğrafların üzerinde oynanmış. bir acayip olmuşlar. d Bence daha düzgün fotoğraflarla yeniden sormalısın. Çünkü merak ettim kendimin hangisine yakın olduğunu bilmek isterim. Sorarsan benden de bahset hatta göreyim soruyu. d. d
Sen bunlardan hiçbiri değilsin :) Ama belli ki ilgileniyorsun, ben senin fenotipini Armenoidlere benzettim. Bu da klasik Armenoid ırkına mensup kişilerin fenotipi: www.kuf-kultur.de/.../anne_04.jpg
Ahah. d Benim vucudumu yorumla demedim ki. Yani sadece yüz değil, ayrıştıran vücut özellikleri de vardır diyorum. Sen araştırırken hiç rastladın mı böyle bir bilgiye?
Evet tabii ki. Mesela ben yüz yapısı ve yüz hatları bakımından TAM ANLAMIYLA bir Turanid'im fakat Turanid ırkının fiziksel özelliklerini taşımıyorum, Turanidler kısa veya orta boylu olurlar, vücutları fazla yapılı olmaz ama ben uzun boylu ve mezomorfum Pontid'ler gibi...
Tek bir kaynak gösteremem benim annem ve babam farklı ırklara mensup olduğu için uzun zamandır ilgileniyorum mt-DNA, haplogruplar ve ırklarla, yani evet melezlik var :) Türkler pek ilgili değiller bu konuda o yüzden Türkçe forumlar tavsiye edemem ama İngilizcen iyiyse anlarım dersen https://www.theapricity.com/forum/forum.php ile başlayabilirsin
Hmm narin vücut.. Bir vucuda neyine bakarak narin diyebiliriz ki? Objektif bir tanım yok mu? Narin kavramı kişiden kişiye değişebilir. Belgesel var mı konuyla ilgili peki bildiğin? 😊
Türkçe yok :) İngilizce de şu an link veremem ama biraz bakındıktan sonra bulabilirim bir şeyler. Narin vücut derken de iri kemikli değiller yani yapılı insanlar değiller, genelde minyonlar bunların uzun boylu ve yapılı versiyonları da zaten Dinaric oluyor
Ne güzel :) Benim yalnızca anne tarafım Türk ama ben de fazlasıyla Turanid genotipine sahibim. Farklı bir ırk devreye girince Türk genleri tam anlamıyla baskın geldi sanırım
Ben sadece ırk olarak biliyorum, hangi boydan olduğumuz hakkında hiçbir fikrim yok. Bunu ailenden edindiğin bilgilerle mi öğrendin yoksa öğrenmenin başka bir yolu daha var mı? Bizimkiler büyük ihtimalle bilmiyordur çünkü.
mt-DNA testi yaptırmadan öğrenemezsin böyle şeyleri ben yalnızca fenotipe yani dış görünüşe bakarak yorum yapıyorum mediterranid akdeniz insanlarının %90'ını oluşturan ırktır bence iyi bir şey
En İyi Cevaplar