- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen biliyorumki belki iyi bir eş konusunda soru işaretleri olabilir ama biliyorumki çok iyi bir anne olurdum :).Ona bildiğim her şeyi öğretirdim ve her gün onu severdim.Hayatta ne olmak istiyorsa onu desteklerdim.Biraz disiplinli olurdum ama çocuklar düzeni ve disiplini seviyorlar.Onu hiç bir zaman geri tutmazdım.Kız olsun erkek olsun kanatlarını denemesi için hep önünden çekilirdim duvar olmazdım yapmak istediklerine.Özgür bırakırdım yaşı geldiğindeki ki denesin kim olmak istediğini hayatta.Ve her şeyden önce ona her gece onun ne kadar sevdiğimi ve hayatımda en guzel şeyin o olduğunu ona söylemeden uyumazdım.
22 Yorumla- +1 yıl
Ayy oyle bir anlattin ki cocugun olasim geldi, evlat edinsene beni :))
- +1 yıl
Yaşin 18-22 arası olmasaydı ve 0-5 arası olsaydı tabiki evlatlık ederdim seni ama biraz büyük yaşta olduğun için sana öğretebileceğim eğiteceğim bir şey olmaz gibime geliyor.Sanki sen hayata hazırsın :).
En İyi Cevaplar
+1 yılBirgün evlenirsem ve çocuğum olursa eğitimine doğumundan önce başlardım.
193 Yorumla- +1 yıl
Iste bu cok guzeldi :))
- +1 yıl
teşekkür ederim..
- +1 yıl
Teşekkürler Nilayy224 :)
Süper bir baba olurdum evet, eğitici olurdum , burda katı olmadan zorluğu göstermek , toleransı iyi ayarlayarak zorluklara karşı doğru hareket yaptığında da rahat bırakmak lazım ki her duruma karşı karakteri gelişsin.
Tabiki ortasını tutturmak önemli . Yoksa çocuk eksik yönünü hayatta bir zaman mutlaka tamamlıyor , bilimum başka türlü hataları yaparak. Yetiştirmek demek zaten , çocuğun aklı başına geldiğinde , en az keşkeyle en fazla iyiki* ile geldim bu günlere diyebilmesi.11 Yorumla- +1 yıl
Güzel anlatmişsin, çizdiğin profil süper :)
+1 yıl- +1 yıl
Ahaha kulaga cokta kotu gelmiyor ya, enazindan eglenceliler :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
yanı kesnlıkle toleranslı olurum cnku baskı yapmak ve karsı cıkmak herzamn yasadıklarına gızlemesıne neden olur cok gordum cevremden bunu.ben ıse arkadas gıbı konusur nasıhatımı eder akıllı davraması gerektıgı yerlerı anlatırım ona gerısını ona bırakırım cnku bır ınsan dedgını yapar bır sekılde cok ıstedımı ben herseyden haberdar olan bır anne olurdum ama katı kurallarım olurdu elbet onlarda da gozetırdım onu hıssederdım tanırdım kzıımı anlardm naptgını..her gun zaman ayırır konusurdum onunla ornekler hıkayeler anlatırdım ınanclı olmasını saglardım ınanclı ınsan uzak kalır tum kotuluklerden hatalarına ragmen tovbe eedr bıdaha yapmaz gercek anlamda ınanclı olması ıcın elımden gelenı yapardım
10 YorumlaBen bunu çok düşündüm, kısmet olur da çocuğum olursa... Daha küçükken yabancı dil eğitimi verdirirdim, bunu anlayacak yaşa gelmese bile yanında yabancı dilde konuşacak birilerini bulurdum, bilgisayar türü şeyleri uzak tutardım biraz büyüyene kadar. Birde hapkido, full contact, muay thai başta olmak üzere bazı spor dallarını erken yaşta görüp kavramaya başlasın derdim. Sporcu ve çok bilgili birisi olmasını isterdim. Yanında kesinlikle şiddet ve korku içerikli bir şeyin olmasına izin vermezdim.
22 Yorumla- +1 yıl
Son konu da cidden haklisin, bakiyorumda bazen cizgi filmler bile siddet yuvasi olmus, hamurlarinin yogruldugu bir cagda izliyorlar bunlari, dolayisiyla karakterleri buna gore sekilleniyor :/
Şu an için nasıl bir baba olacağıma dair bir fikir sahibi değilim, tabikide onun iyiliğine olacak ne varsa yapmaya çalışırım. Ama şu anki genç devri ile kendi yaşadığımız anti teknolojik devir arasındaki farklar ve doğacak çocuğumun nasıl bir kişiliği olacak bunlar önemli, başı dik olursa farklı içine kapanık olursa farklı çılgın olursa farklı utangaç olursa farklı bir ebeveyn olurum ona.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama bunların oluşumu da anneye babaya bağlı değil mi sanki biraz :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılTekmeyi basardım kıçına doğru tamirhaneye , iş çıkışında da barlara... öğrensin kereta ...
Üniversite mezunuyum ben.. Hayata dair hiç bir şey bilmeyen bir üniversiteli cahil...
o enazından çekirdekten yetişsin... 18 inde geldiğinde elinde mesleği olsun... Derse ki okuyacam okuturum... Elinde mesleği varken üniversiteye gitsin... Ustaların yanında boynu bükük durmasın... Ezilmesin... Yeni mezun muamelesi görmesin...
Aşkının peşinden koşsun... Bana sadece onu uzaktan izlemek ve korumak kalsın... Mert olsun... Yeri geldiğinde kendini korumayı bilsin...
daha da uzar gider bu liste...20 YorumlaBi yapıp görmek lazım aslında :)
Ben böyle olurum şöyle yaparım demek biraz zor sanırım çevredeki iyi örneklere bakmak lazım sanki,yada kötü örneklerden ders almak lazım..
Tek söyleyebileceğim her şeyini anlatabilecek cesareti vermek isterim doğruyu söylemek yerine saklamayı tercih etmesin kötü de olsa yalan söylemesin isterim bu yönde yetiştiririm sanıyorum.14 Yorumla- +1 yıl
Benim de istedigim buydu aslinda canim tam olarak, enazindan neleri verebilmek isterdiniz, oda zaten yetistireceginiz cocugu anlatir bir parca :)
- +1 yıl
Ahaha umarim ilerde bunu dedirticek bir anne olursun sen de, o bile yeter bize sanirim :)
+1 yılçocuk büyütmenin ne kadar ciddi bir şey olduğunun farkında olduğum için hiçbir zaman çocuk sahibi olmayacağım. çok şımartırım çünkü. asla kızmam kendi yanlışlarını kendisinin öğrenmesini isterim. ben asla yön vermem kendi yolunu bulmasını beklerim. beraber annesinden kırdığımız bardakları gizlerdik. sevgilisi olduğunda bir arkadaş gibi öneri de bulunurum. bence güzel kız kaçırma tarzı gibi. ve asla saygısız biri olmazdı. ama maalesef çok şımartırdım. ve en ufak hatada kendimi suçlardım. ve asla bu dünyadan benden önce gitmesini istemezdim. bu korkular yüzünden çocuk istemiyorum. ne kadar az kişi seversen o kadar çok rahat olursun bu dünyada.
10 Yorumlaailemin yaptıklarından hiçbirini yapmazdım :) baskı, sınırlama vs. atıyorum saçlarımı uzattığımda, küpe taktığımda aşırı derecede tepki gördüm ailemden. küpe yüzünden babamla düşman gibi olduk. ölmezsem erkek çocuğumun kulağını ben kendim deldirecem :)
12 Yorumla- +1 yıl
:) Bide işin asıl kötü tarafı kendiler gençliklerinde daha beterlerini yapmış olurlar genelde. Benim abim de çıtırkene saçlarını uzatmak istemişti, babamdan bir tepki, hayırr olmaz, izin falan yokk şeklinde. Sonra bigün abimle eski fotolara bakarken babamın eski bir fotosunu ele geçirdik. Ama nasıl bir foto, saçlar upuzun, altta ispanyol paçalar falan, sonra hesap günü geldi tabi, aldık fotoları koştuk babamın yanına, hiçte bozuntuya da vermiyor, o zamanlar modaydı demeler falan :))
Ben çocukluk yaşayamadım çocuğuma yaşatırdım ikincisi eğitimine gelelim şimdiki nesil bozuk yetişiyor buna dur demek lazım öncelikle çocuğu edep kuralları içinde yetiştirmek lazım anaya babaya ve büyüklerine saygıyı öğrenmesi gerekir yeri geldiğinde eşini de alıp sosyal faaliyetlerde bulunmak lazım. moral ve motivasyonu için.Gelelim isteklerine çocuğu küçükken neye alıştırırsan onla gider ''ağaç yaşken eğilir misali'' her istediğini almayacaksın yoksa sana onu aldırmak için aklına gelmeyecek şeyleri yapar herşeyin bir ölçüsü olduğunu anlamalı ve ona göre isteğini bildirmeli.Çocuğa değer verildiğini hissettirmelisin bir laf anlatırken onu dikkatlice dinlemeli onun kişiliğine ve fikirlerine saygı duyduğunu ona belli etmelisin güleryüzlü sakin bir tavırla karşılığını vermelisin aksini yaparsan saygısız olur o da sana bağırır çağırır hırçın olur. onun için dengeyi kurmak lazım.Daha bir sürü yöntem var ama anlatmakla bitmez.Kısacası ''NE EKERSEN ONU BİÇERSİN''
10 YorumlaÇocuğuma sürekli sebze yemeği yedirir abur cuburdan uzak tutardım her çocu gibi oda cips kek yemek isteyecek bunları hepsini evde kendim yapmak istiyorum aynı zamanda küçük yaşta spor alışkanlığı kazanmasıdaa önemli yapmak istediği sporu kendisi seçerse hem kendi kararlarını alma yolunda bir adım atmış olur disiplinli ve sağlıklı olur, kitap okumayı sevmesini çok isterim bunun için annesini ve umarım babasını örnek alması yeterli olur
20 YorumlaÇok iyi eğitirdim. Sisteme karşı nasıl durulcağını ,her şeyi sorgulayacağını , neyin kötü neyin iyi olduğunu çok iyi gösterirdim. Küçük yaşta sisteme öfkeli bir şekilde eğitirdim. Kendi kurallarını küçük yaşta oluşturmalı. Gereksiz işlerde uğraşmamalı , sevdiği dersleri görmeli. Genel olarak böyle.
12 Yorumla- +1 yıl
Bayildim bu sisteme, cocugun ozguvenini oturtacak bir yetistiris tarzi :)
Kedilerimden gordugum uzere fazla toleransliyim. Bu saatte tepeme cikip miyavlayarak ve ayagimi, burnumu isirarak uyandirdilar. Erkek kedimin tepesi atsa ( bir sey de yaptigimiz yok ha ) gider banyoya kakasini yapar. Hatta sinirlenince yataga bile isedigi olmustur. Ona ragmen vurmadim hayvana.
Fazla toleransliyim.10 YorumlaBaba olmak en büyük hayalim.Dünyada benden bir iz kalmış olması çok güzel bir duygu.Benim babam pek iyi bir baba değildi bana ve kardeşime karşı sorumluluklarını yerine getirmedi bizde onun bize çektirdikleriyle büyüdük her zaman daha iyi olmasını umduk ama olmadı,ben kendimde onun hatalarını yapmayacağıma çok eminim çünkü çektiklerimi iyi biliyorum ve çocuğumunda neler hissedebileceğini çok çok iyi biliyorum.O yüzden iyi bir baba olurum gibi geliyor bana.
10 Yorumla
+1 yılbüyüyüp koca öküz kadarken hayatı öğrenmesini asla istemem
ben küçükken ebebeynlerim hiç bir şeyime karışmazdı, sorunlara yardımmcı bile olmaz nasıl başını belaya soktuysan git çöz diyip ilgilenmezlerdi
o zamanlar kızıodum milletin anansı babası en ufak şeyde ortalığı mahveder bizimkiler ilgilenmio die
ama erken yaşta olgunlaştım bu sayede
çocuklarımıda salacam sokağa karışmıcam hiç :D10 Yorumlaasıl sorun zaten ortasını tutturabilmek. kendime hem güveniyorum hem güvenmiyorum. ya da bazen güveniyorum bazen güvenmiyorum diyelim. emin olduğum şey ise otoriter olmayacağım. istediğim kendi ayakları üzerinde durabilen ve gerçekten düşünebilen bir birey yetiştirmek. bu da çok çok çok zor olduğu için tırsıyorum genelde
10 Yorumlacocugumla arkadas gibi olurdum sanirim, kiz olsa pembe kiyafetler icinde bogmaz cit kirildim yetistirmezdim. Ileriki zamanlar icinde cok sikmazdim, sonucta herkes belli donemlerden gecicek, yeri gelicek elinde ickisi sokaklarda da gezicek, erkek arkadaslariylada gezecek tozacak , kendi kararlarini verecek
10 YorumlaKesinlikle arkadaş gibi bir anne olmak istiyorum, kızım her derdini bana anlatabilmeli beraber alışverişe çıkmalıyız kafamız estiğinde boğaza balık yemeye gitmeliyiz bisiklet binmeliyiz bana erkek arkadaşlarını ve diğer arkadaşlarını çekinmeden anlatabilmeli sigara içiyorsa yanımda içebilmeli vs vs :):) kız dedim bu arada Allah mı söyletti acaba :D
10 Yorumla
+1 yıl2 çocuk annesi olan biriyim ve çok iyi evlat yetiştirdiğime inanıyorum bunu çevremdekilerde onaylıyor her ne olursa olsun aradaki dengeyi uyumu sağlamak zorun dayız her istediğini yaparsak sorumsuz ve şımarık çocuklar yetiştirmiş oluruz diye düşünüyorum aşırı baskıdanda uzak durmalıyız
10 Yorumlakendimce iyi olurdum elbet ama ufaklik oldugunda ki oldugu zaman kiz olucak hissediyorum :) pek severmiydi tartisilir..aklimdan olan dusundugum zaman resit olana kadar benim kurallarimin yogunlukta oldugu bir dunyasi olucak..daha sonra isi benim fikirlerimin yogunlukta oldugu ama kararlarini kendi verdigi bir dunya..iyi olani kotu olani soyledigimizde bize inanmiyrsa yasayarak ogrenmesi mantikli geliyor bana..ben boyle buyudum..
11 Yorumla- +1 yıl
Kiz olursa sever merak etme, en sevilmeyecek babayi bile seviyor kizlar, ben genelde boyle gordum :)
Sen boyle buyuduysen iyi bir sistem olup olmadigini da en iyi sen bilirsin zaten, ama benim kulagima guzel geliyor :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzel ve iyi bir hatun bulacağım çocuğum da onun gibi güzel ve iyi olsun o eğitsin ona benzesin ben de yardımcı olurum ortaya karışık bir şeyler çıkartırız artık. ABD filmlerindeki gibi olacağız bu hafta cezalısın oğlum pc yok hortum yok kemer yok odun yok :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ahaha bol bol Amerikan filmleri ozaman simdiden, ornek olur gelecek acisindan sana :)) Faydali bir egitime benziyor saka biyana bir taraftan :)
Cevap sahibi+1 yılBir baba düşün küçük oğlunun ayakkabılarını bağlıyor eğilmiş heh o ben olacağım işte :)
evet inanıyorum, iyi bir baba olurum çocuğumla ilgilenir oynar sever bütün sorunlarını elimden geldiğince çözmeye çalışır güler yüzlü olurum, ama sözümdende çıktımı çok canımıda sıktımı patlatırım tokadı, dayak belirli bir zamana kadar ayarında şart
17 Yorumla- +1 yıl
oha ne dövmsei be:? bende senin kafanı krarım
- +1 yıl
Umarım dayağa hiç ihtiyaç duymazsınız. Çünkü dayak sonucu, çocuğun zeka gelişiminin bile olumsuz etkisi olduğu gözlemlenmiş :(
- +1 yıl
hayır bakın aşırı şiddetten bahsetmiyorum, veya şiddet içerikli yetiştirmeden bahsetmiyorum, eğer çocuğum Kızgın demlikteki suya giderse tutarım gitmesini kelimelerle haraketlerle engellerim bunu bir kaç defa denerim baktım olmuyor yine yapıyor dinlemiyor, bu defa bitane yapıştırır çızz derim yapma derim gönlünü alırım, bu sadece basit bir örnek
Genel olarak toleranslı olurdum nerede nasıl davranacağını öğretirdim sonrada serbest bırakırdım ama gerektiği yerdede yumruğu masaya vurmayıda bilirdim diye düşünüyorum.Oğlumun veya kızımın benden bir baba olarak korkmasını değil saygı duymasını sağlamaya çalışırdım.Kıza karşı biraz daha otoriter olurdum.
10 YorumlaÇocuktan önce o çocuğu hakkıyla yetiştirebilcek namuslu şerefli edebli tertemiz aslı nesli belli bir aile kızıyla evlenmek lazım ki o doğacak çocuğa annelik edebilsin.Çocuğu asıl yetiştiren annedir.Herşey anne babadan aileden gelir.Biz tutucu olduğumuz için kız veya oğlan olsun fark etmez doğruyu yanlısı hak yolu göstermek için ölene kadar çaba sarf ederdim.Bir çocuk anne babanın aynasıdır.Ne verirsen onu alırsın.
10 Yorumlaçocuğuyla arkadaş olmaya çalışan bir baba olmazdım heralde. küçük yaştan itibaren ney üfletmeye başlayacam ona inşallah benim gibi yaşı gelip geçtikten sonra başlamasın böyle :/
11 Yorumla- +1 yıl
Umarim, baba evlat grup bile kurarsiniz :)
Ben 14 yasında annesız babasız kaldım cok ıyı bı aıle reısı olurum cok ıyı bı baba olurum cocugumun bensız buyumesıne annesız buyumesıne kesınlıkle ızın vermezdım annesı tanımaması babasını tanımamasına kesınlıkle ızın vermezdım bı suru kursa yollardım cok sımartmazdım ama her ıstedıgını yapardım kısaca tapardım ama tavız vermezdım ınsallah benımde bı aılem olur
20 YorumlaYeri geldiğinde otoriter, ama cok eglenceli bir anne olurum. arkadas gibi olurum çocugumla.. Ama anne olmak için once bir baba adayı gerek sanırım lafla peynir gemisi yürütmeyeyim :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ahahah umarım o baba adayını bulursun, sonra da iş 3 nalla bir ata kalır :)
+1 yılŞöle böle baba olurum demekle olmaz sanırım. Vereceğim örnek pek hoş olmayabilir ama çok ta umurumda beğenmezseniz beğenmeyin :)) Bir olay sebebiyle çocuğuna kızan bağıran eski sevgilimi susturup birkaç cümle ona konuştuktan sonra kızına döndüm ve ona da birşeyler söyledim ve sustum. O bağıran anne gitti sakin anne geldi ve bana öyle bakıyordu ki nooldu dediğimde senden iyi bir baba olacağını şimdi daha iyi anladım dedi. O zaman demekki iyi bir baba olurum. Bu olay 10 sene evveldi.
10 Yorumla18 yaşına kadar normal bir davranış içerisinde olurdum belki biraz katı 18 yaşından sonra tölerans göstereceğim konular olacak mecbur.
Ama ben kendim baba sevgisi görmediğim için sadece anne sevgisiyle büyütüldüğüm için iyi bir baba olacak eşte seçmeliyim.
Çocuklarım anne baba sevgısı eksıklığı çekmeyecek inşallah Allah izin verirse.Kızımla evcilik oynayacağım gibi oğlumlada futbol oynayabilirim gayet . Yeterki geleceklerimiz mutlu olsun.12 YorumlaAile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. bize çocuklara nasıl davranacağımız öğretiliyor ama bazen bunların dışında olacakmışım gibi hissediyorum. daha katı olurum.
14 Yorumla- +1 yıl
Arada dalarim tekme tokat diyorsun :))) <3
- +1 yıl
Sorma ya, sen yine yapıştırıyormuşsun bitane, ben ayağından ters çevirir pencereden sallandırırım heralde :D
Baba gibi baba olurum link
13 Yorumla- +1 yıl
Hata g?rmiyim, topuklarina sıktırırım diyorsun :)
- +1 yıl
Besiktasli olmaksa reddedilecek tekliflerin basinda geliyor, umarim oda bunun farkinda olur :))
+1 yılannem gibi olmak istemem yani tam tersi sevgimi çok belli etmem çok sıkmam allah nasip ederde çocuğum olursa
11 Yorumla- +1 yıl
Fazlasinda afakanlar basiyor valla insana haklisin :))
+1 yılsüper baba olurdum ... çoğu kadından da iyi bakarım çocuklara, emzirmek dışında her şeyi rahatlıkla yaparım ...
tatlı dille otorite kurarım kuracaksam da ... deneyimliyimdir :))12 Yorumla- +1 yıl
Ahaha Allah bagislasin kac yaşinda :))
- +1 yıl
:) benim değil ama annesinden çok ilgilendiğim biri 7 oldu şimdi, kırkı çıkmadan geldi bize, şimdi bir de kardeşi var henüz yaşına girmedi o da biz de büyüyor :) + kardeşimi de ben büyüttüm, yemesinden içmesine kadar, yeri geldi altını bile değiştirdim ... sadece emziremem bir de anne kokum yok işte :)
Aile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. Çocuklarla çok iyi anlaşıyorum
hatta bunun espirisi de var
arkadaşım bana demişti
zeka yaşınız aynı olduğu için normal :))
Onlara özgürlük vereceğim odanızın duvarlarını
Yazın çizin boyayın
Ne isterseniz yapın :)20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben çocuğuma fazla baskı yapmam...baskı yapanları çok gördüm tanıdıklarımdan ilkokula giderkene kız arkadaşlarım hep annem ders çalış diye baskı yapıyolar diyolardı..benim annem o kadar baskı yapmaz sadece öğüt verir.insanın içindede olucak..şahsen ben uyumlu bir anne olmak isterdim..katı olunca çocuğun psikolojisi bozuk oluyor..
10 Yorumla
+1 yılçocuk yetiştirmekle ilgili çok şey söylenir. ama her şeyde olduğu gibi çocuk yetiştirmede de doğruluk önemlidir. yani doğru davranmak. Her davranışın doğru karşılığını bulmak. Bardağı kırarsa dikkat et bir daha kırma. Merdivende oynamak isterse hayır merdivende oynanmaz tehlikeli düşersin gibi. her davranışa doğal karşılığını vermek çocukları hem hayata doğru hazırlar hem de ebeveyn çocuk ilişkisinin sağlam temellere oturmasını sağlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Özgüveninin olması için teşvik ederim,fazla baskıcı olmam çünkü ben de baskıya gelen bir insan değilim.Tolerans gösteririm tabi izin vermeyeceğim şeyler de olur,genellikle doğru-yanlışı bulması için onu teşvik ederim.Bunu yap demem,ne yapacağını kendin bul derim.
00 Yorumla
+1 yılne çok katı ne çok rahat olmalı gerektiği kadar sürekli çocuğun başında dikilip bunaltmamak lazım. ben daha çok kız erkek çocuk yetiştirmesindeki ayrımları kaldırmaya çalışırdım kıza pembe erkeğe mavi kıza oyuncak bebek erkeğe araba vermezdim yani eşit ve rahat yetiştirirdim. gitsin oynasın düşsün kirlensin yaşasın öğrensin
00 Yorumlaiyi bir ebeveyn olmak çocuğa sınırlar koymak veya onu herşeyden mahrum etmek değildir ya da herşeyi yapmasına izin vermekte değildir... ama kendi yapamadıklarımı kendi çevremden gördüğüm hareket ve davranışları çocuğuma yapmaz yeri geldiğinde onunda duygularını hesaba katar onun gözünden olaylara bakmayı denerdimçocuğumla mesafeli değil bir akadaş gbi olmayı tercih ederdim yani iyi bir ebeveyn olacağımı düşünüyorum ben
00 YorumlaAçıkçası ben şuan yaşıtlarımın davranışları anlamakta bile zorluk çekiyorum, çocuğumla büyük bir kuşak çatışması yaşayacağımın şimdiden farkındayım, bu yüzden toleranslı davranmaya gayret ederim diye düşünüyorum. Ancak çocuğumun ahlak bunalımı yaşayan gençliğe benzemesi bana çok koyar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. çacuklarımızı en iyi başkaları eğitir. biz çok duygusal oluruz. pedagoglar psikologlar bile kendi çocuklarında zorlanıyorlar biz fazla fazla zorlanırız
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle, tabi herkesin kendi dogrulari yanlislari da vardir ama ozellikle bazi durumlar da bence de onlardan yardim alinmali.
ben daha çok ticari amaçlı üretmeyi düşünüyorum. sürümden kazanacam yani. her yıl yeni bir model üretip zengin ailelere satacam. elde kalanlarıda artık orijinal 2. el yedek parça olarak okuturum...
12 Yorumla- +1 yıl
Ahaha kalanlari da " git pecete sat, cam sil, eve para getir " olarak degerlendirirsin artik, maksat zarar etme :))
+1 yılBabamın beni yetiştirdiği gibi yetiştirirdim onu. Tüm imkanlarımı sunardım ona. Ehliyetini aldığı ilk gün BMW'sini verirdim altına. Cebine koyardım kredi kartını. Babamın bana verdiği öğütleri aynı şekilde aktarırsım ona. Kız olursa napacam bilmiyorum ama.
00 Yorumlaöncelikle buyuklerıne saygılı bır bırey olması için elımden gelenı yaparım.dürüst akıllı ne dedıgını bılmeli ne yaptıgını bilmeli sözunun eri olmalı yok serseri olursa koyarım kapının önune hiç acımam
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de, ona buna laf atan bir oglum olsa acimam tepiklerim evden diyorum bazen :)) Tabi o anin psikolojisi ve hissettirdikleri farkli olur ama en hazzetmedigim seyler. Guzel bir profil cizmissin, umarim hersey yolunda olur ilerde :)
+1 yılÇocuğumun çikolatalarını aşıran, oyuncak kavgasına tutuşan bir anne... şaka şaka benim gibi anne herkesin çıcığına nasip olsun. O kadar yeminnen kelebeem.
11 Yorumla- +1 yıl
Ahaha yok ya ilk bolum de anlattiklarin iyidi, hatta o sana kiziyo ceza veriyo falan :)) Amin canim aminn :)
+1 yılmüdahaleci biri olmazdım buna eminim.insanların deneyerek öğrenmelerinden yanayım, onun yeni olan her şeyi yapmasını denemesini isterdim ve teşvik ederdim ama bu çok töleranslı çok disiplinsiz biri olacağım anlamına da gelmiyor tabiki.
10 YorumlaAnnem ve babam gibi iyi bir ebeveyn olurdum vatana ve millete iyi bir evlat yetiştirmek için elimden geleni yapardım önce ahlaki değerleri,dinsel konuları,toplumsal değerleri aşılardım çocuğuma...
Ne öğrenirse kardır çünkü ...10 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=ErYjb51nuPg
bugün aradım seni :D
12 Yorumla- +1 yıl
Ahaha valla mi canim, her zaman ki gibi sarjim bitikti o zaman mi aradin acep, hep ac geziyor zavalli telefon :D sira bende o zaman yarin daben seni ararim :D
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Çocukları 35 yaşına gelmiş lise okuyorlar bide yüzsüz yüzsüz gelmişler oraya te Allam birinin babası neyse yinede geç kalmış sayılmayız dediydi çüş:/
11 Yorumla- +1 yıl
Adsfg ölmedi dimi, yasiyor daha, biseyler yapmam gerek demedikleri kaldi :)))
Çok iyi bir baba olacağım çevremdekiler tarafından sürekli söylenir.
Yeğenlerim, ufak kuzenlerim ile çok iyi anlaşırım.
Disiplinliyimdir, yerine göre ödüllendirmesini de bilirim.12 Yorumla- +1 yıl
Zaten o dengeyi tutturmak baya bir mesele, sen dersine de çalışıyormuşsun zaten, senin sanırım biraz daha kolay olur bu iş :)
+1 yılçocuğumlaçocuk ollurdum. sürekli oynardım. ki, yeğenlerime ve hatta tanımadığım çocuklara karşı bile öyleyim. görünce dayanamam. muhtemelen, kendim de oynayabileceğim şeyler alığ beraber oynardık. ve büyüdükçe de, çocuğumu, piyano/keman kursu, resim, herahngi bir spor dalı, dil kursu vb gönderir ve erken yaştan itibaren, bir yandan elit bir karaktere ve diğer yandan da sosyal bir kişiliğe sahip olmasını sağlardım..
10 Yorumlayoutube.com/watch?feature=player_embedded&v=pSyCal8fqig bunun ardından soruyla karşılaştım:) babasının seçimininde gerekli dikkati göstererek elimden gelen her işi yaparım evladım için, zaten ''annem gibisin'' lafını duyan ender insanlardanım, disiplinli davranırım; bilgisayar, yeme-içme eğitimi, güzel ahlak hakkında kendime yazdığım notlar bile var
00 Yorumla
+1 yılBu sadece bana değil eşimede bağlı biraz! Öncelikle aşırıya kaçmadan koruyucu olmaya çalışırdım zaman gerçekten çok köt,insanlara güvenemiyorum. Bunun yanında iyi bir eğitim vermeye, çok çok sevmeye ve kültürlü çocuklar yetiştirmeye çalışırdım. Bilgili olurlarsa bir olay karşısında ne yapacaklarına kendileri karar verebilirler.
00 Yorumla
+1 yılçok fazla kötü örnek var bu konuda göz önünde 2 seçenek var ya sağır kör dilsiz evebeyn olmak ya da sadece olmak
12 Yorumla- +1 yıl
Oda ayri bir tartisma konusu zaten,bazi evbeveynler sirf pamuklara sarip sarmalamak adina kiyamayip bicok hatasina goz yumabiliyor. Kimisi okadari icin bile farketmiyor cocugunu. Ne diyim, cocuk yetistirmek gercekten zor zanaat :))
- +1 yıl
bence her ikiside yanlış sadece sevgini verebilmek örnek olabilmek aslında sadece doğru olabilmek çocukların için değil herşey için yeterli ve çok kolay neden kendi yazdığımız sona ağlıyoruz bilmiyorum :S
hep bunu düşünürüm..Ya iyi anne olamazsam,ya çocuğumu iyi terbiye edemezsem,ya hayıtlı evlat yetiştiremezsem..?Çok korkuyorum.annem hep der çocuğa tebiye vermek her yoldan geçenin işi degil
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle, insan o zamanlari dusununce bile korkuyor, sonucta bir insan emanet ediliyor sana ve onun hamurunu sen yoguruyorsun..
+1 yılkendi isteyip de yapamadıklarımı çocuğum üzerinden gerçekleştirmeye kalkmam..can güvenliğini sağladıktan sonra herşeyi kendisinin öğrenmesi için büyük bir özgürlük alanı veririm..düşsün kalksın, kirlensin temizlensin hayatı kendi öğrensin..kendi yolunu çiizp baskalarının adımlarını izlemesin..kendine has olan bir karakter gelişsin..
10 YorumlaÇok evhamlı olurum sanırım hele ki kızım olursa..Kız kardeşime bile kızım muamelesi yapıyorum kendi çocuğuma ne olur bilmiyorum çekilmem gibi geldi şimdi :))
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi bir baba olurdum. Çocuğumda çok fırlama olur :)
22 Yorumla- +1 yıl
Ahaha bayiliyorum oyle cocuklara, hadi bakalim insallah :)
- +1 yıl
inşallah :) bana ansiklopedi gibisin diyorlar acaba çocuğum nasıl olacak çok merak ediyorum :)
gelceği kimse bilemez , devir değişiyor ben sert anne olacağım D:
12 Yorumla- +1 yıl
:)) Bagirdim mi evi titreticem diyorsun :))
+1 yılvalla benim annem babam bu konuyla ilgili hiç düşündüğünü sanmıyorum direk evlenmişler çocuk yapmışlar gayette iyi olmuşum. o yüzden üstünde hiç düşünmedim ki eminim çoğu kişinin annesi babası öyle. yeni nesil böyle işte.
10 Yorumla
+1 yıliyi polis-kötü polis modeli olması lazım. anası kötü polis olsun ben iyisi olayım
23 Yorumla- +1 yıl
:D..Çok Doğru
- +1 yıl
Ahaha sen de isini biliyorsun, hemen aynasizligi eşinin üstüne attin, o ugrassin dursun cocuk sonra sevmeyince dimi :))
- +1 yıl
tabi ya ;)
Ben iyi bir anne olacağıma inanıyorum ama hayat yine de hiç belli olmaz...Ama ona belli etmeden takip ederdim sıkmazdım ama hep arkasını kollardım :)
10 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat