yasam oldugu surece umut hep var mıdır? ölüm olmadıgı sürece, imkansız diye bisey yoktur sözü dogru mu?
yanı bize imkansız gelen yok artık olmayacak dedigimiz sey olur mu?
yanı bize imkansız gelen yok artık olmayacak dedigimiz sey olur mu?
ayette gecer Allahın rahmetınden yanlız kafirler umidi keser dıye Yusuf suresınde. olmalıdır. olmayacak dersen bu Allahın bılgısıne ortak olmak olur ve sırktır. kacmak lazım boyle laflardan.
yo ben zaten Allah var umut var dıyenlerdenım.
tamam ıste olur kı bılmeyen ya da gaflete dusen bırıne denk gelır o da gorup kndını duzeltır ıns. genel yazdım fıstık
umut yok umudu var eden hayaller mevcut
cok mantıklı.
peki napmalı? hayallere de engel olamıyor ınsan.
gerçekleşecek olanları kur
Hayatta ne istiyorsan olur. Nefes aldığın sürece, umut da vardır.
media.giphy.com/media/VQK9cm1EY3Ga4/giphy.gif
bu cumle bile umut oldu bana:)
umut güzel şeydir. sadece umutla karnın doymaz. ama umut ettiğin şeylerin peşinden de gidersen, fazlasını alırsın çocuk.
umut ettigim seyın pesinden gitmeyi bıraktım, beklıyorum artık.
beklerken eline alabileceğin tek şey, zamandır. o da tükengeçli.
peşinden gittigimde de hiçbişey olmadı.
peşinden git, peşine yapışma.
hayatımın hiçbir donemınde yapıskan olmadım.. ama artık gitmekten de yoruldum.
Umut hayata bakısınla alakalıdır
mesela?
şöyle ki, son zamanlarda epey zor seyler yasadım ve psikolojım Şu an bozuk. mutsuzum. uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum vs..
olmasını istedigim bekledigim fakat henuz gerceklesmemıs gerceklesırse benı mutlu edecek seyler var.. ama bunları gerceklestırmek benım elimde degil..
olması ıcın dua ediyorum olacagına ınanmıyorum ama dua etmekten istemekten geri kalmıyorum..
cok olumsuzluk yasayınca hersey ımkansız gelır ya hanı? o moddayım.. bosuna mı umut ediyorum diyorum.. sanırım anlatabıldım:) tesekkurler bu arada.
Seni anlayabiliyorum hepimiz insanız ama umut etmek ya da etmemekle alakalı degil bazı seyler.. verçeklerle yüzleşip yüzleşmediğimizle alakalı... bazen hakettigimizden fazlasını istiyoruz ve fazlasjnı yapmak istiyoruz.. ama bizim hayatımızın gerçekleri aslında daha başka bunu kabullenmek lazim kısacası ne kadar az beklenti hayattan o kadar cok mutluluk
' gerçeklerle yüzleşip yüzleşmediğimizle alakalı..' bu cumlenız cok güzel cok dogru..
gercekle nasıl yuzlesılır bilmiyorum.
ben ki zamansız ölümün en fecisini gördüm yüzlestim kabullendım.. tevekkul ettim..
ama bununla nasıl yüzlesecegimi bilmiyorum.
bir sigara yakıp mesaj atacagım öyleyse size.
mesaj atılmıyor.
1. gizli kullanıcıyım Şu an .
2. benimde mesaj kutum kapalı atamazsınız.
3. nickiniz Şu an gizli degil mesaj kutunuzu neden acmıyorsunuz?
hesap ayarları var profilinize girdiginizde:) ordan sadece takıp ettiklerim mesaj gonderebilir secenegi isaretli sizde. işareti kaldırın:) of amma yordum ya.. yapamazsanız da saglık olsun.
Cevap
16Cevap
Evet her zaman umut vardır...
https://pbs.twimg.com/media/CU6hwkwWoAANw_p.jpg
bu film bana masal anlatma mi?
izliyim mi tavsiye eder misin iyi mi?
leyla ile mecunun faniydim😊 burak aksaka bayiliyorum. ve bu filmi duymadigim icin Şu an utandim.
cok tesekkur ederim
filmi internette bulamadim ben 😢
Imkansiz denen sey Allahin ol. demesiyle oluverir. Insirah suresinde derki "suphesiz. her zorlugun yaninda bir kolaylik vardir" . Demek ki her imkansiz. gibi gorunde bir kolaylik var.
insallah.
Valla son gelmedigi sürece herxaman bir umut vardır neyin ne zaman nerden gelecegini bilemessin her zaman umutlu olmak gerekir
Umutsuzluğun son haddi ölümü umud etmektir ki bunda da bariz bir umut vardır
Umudunu kaybetmek gunahtir olmayacagini bilsende yinede umudunu kaybetme
umutluyum ama cok yoruldum be vallahi.
Bende ayni durumdayim
Olur tabiki. Umut hayatın kendisi. Umut olmadan olmaz :)
Umut hep vardır ama hep azalır..
neden azalır?
ozaman acı da biter?
cok ilginç bişey söyleyecegim.. zaman ilaç dediniz ya hani, insan ölümü kabulleniyor ölümün oldugu yerde daha cddi ne olabilir ki demısler hani.. ölümü kabulleniyorsun fakat kabullenemedigin seyler oluyor ölüm dısında..
sizce bunun neyle alakası var?
Umut biterse yaşam biter mutlaka vardır
ne güzel söylediniz.
İmkansız vardır tabi yoktur demem imkansız zaten
ama Allah varken ımkansız vardır demek dogru mu?
:(((( aslında haklısın.
iki aydır bekledigim sey olmadı. iki ay bana cok uzun geldi ve olmayacak heralde diye dusunuyorum. bu konuda yapacagım bişeyde yok. böyle bir caresızlık..
umut şimdi hiç görmeyen birine gökkuşağını anlatmak kadar zor ve imkansız
gune berbat baslamistim. su cumlenle beni yataga gömdün 😢
Bişey olmaz. Çıkma yataktan
Zaman ve yaşam olduğu sürece vardır.
umut fakirin ekmeğidir..
Ne olursa olsun umut her daim vardır.
ömür, umuttan önce bitmeli...
Her zaman vardır yeterki inan
Yae Ne diyon Gece Gece :D Ne Umudu ne imkansızı :D
bisktır git.
Hahahah :D
Olur neden olmasın ki