Sevdiğim insana nasıl kavuşurum?

Arkadaşlar biliyorum özel bi konu, ne alaka kardeşim diyebilirsiniz, amacım sadece bana yardımı dokunabilecek fikirler arıyorum. Durum şöyle:

Bundan 5 ay önce görücü usulü bir kıza baktık, sonra biz kızla bi kaç kere görüştükten sonra birbirimizden hoşlandık ve 4 aydır birbirimizi çok seviyoruz. Öyle ki bu süre zarfında bir kere bile ters düştüğümüz bir konu bile olmadı.

Geliyorum asıl konuya; biz bu kadar iyi anlaşıyorken iş sadece babasının evet demesine kalmışken evlenmemize karşı çıkıyor. Bu iş kesinlikle olmaz diyor. Ne kadar kız dil döktüyse biz ne kadar çok uğraştıysakta olmuyor. İmkanı yok yumuşamıyor. Şimdi buna sebeb ne diyeceksiniz? Babasının kendince sebepleri sıralıyorum:

*Resmi bir işyerinde çalışmıyor (bu arada makine mühendisiyim özel sektörde üretim müdürü olarak çalışıyorum)

*Askerliğini yapmamış (Askerliği yapmak istiyorum ama şu an Yüksek lisans yapıyorum)

*Başı kel (Evet doğrudur 25 yaşındayım ve saçlarım üst kısımda hiç yok)

*Bir evin bir oğlu (bu bahanenin açıklaması; şımarık, annesine düşkün, ilerde annesi ile kızın arasında seçim yapamaz diye düşünmüş, ama evin bir oğlu olduğum dışında ki cümleler asılsız)

*Borcu var (evet doğru öğrenciyken öğrenim kredisi aldım, şu an aylık 170 tl ödeme yapıyorum, ama benim maaşım 2000tl üzerinde bunun neden problem olduğunu hala anlayamadım)

Bu sebepler aklıma şu an gelenler, daha olur olmadık saçma sapan bir sürü bahane bulmuş kendince. Kızın annesi zaten beni ve ailemi yıllardır tanıyor, o olmaması için hiçbir sebep yok diyor. Kocam içimden gelmiyor diye kendince bahane üretiyor, neden böyle yapıyor anlayamıyorum 15 yıllık eşimi tanıyamıyorum diyor.

Şu an en son durum babası biraz yumuşadı ama durum şu: "Hazirana kadar beklesin, ben o zaman iyice bi araştırıp soruşturacağım aklıma yatarsa vercem. ama yine de kesin birşey söylemiyorum,"

Bense karasevda misali ondan başkasını istemiyorum, O da aynı şekilde senden başkası ile evlenemem diyor.

Lütfen anlayışlı ve olgunca cevaplar vermenizi istiyorum :(
Güncellemeler
+1 yıl
Düzeltme: 25 yıllık evliler. Kız 23 yaşında şu an.
Sevdiğim insana nasıl kavuşurum?