burç yorumlarına bakılırsa, çok klas bir baba olucam.. çocuklar için bulunmaz bir eğlence ve oyun arkadaşıdır. Onları istedikleri her yere götürür, kılıktan kılığa girerek onlar için şaklabanlıklar yapabilir. çocuklarına yeni ufuklar açar, çocukların kafalarını değişik düşünce kırıntılarıyla zenginleştirir, gece yatmadan önce onları masaldan masala sürükleyerek eğlendirir.
Çocukların böyle bir babayı sevmemesi söz konusu dahi olamaz. Çocukların maneviyatını zenginleştirme konusunda ondan daha istekli bir baba bulamayacağınızı siz de kısa sürede anlayacaksınız. Çocukların akıllarında sürekli yeni düşünce ufukları açacak, siz ise olanları uzaktan derin bir hayranlıkla seyretmeye doyamayacaksınız. Çocuklarla ilgili sorun çıktığı zaman anneleri onları azarlarken, balık burcu babaları onların dertlerini sabırla, zevkle, istekle dinleyecek, çözüm üretecek, onları sevgiyle bağrına basacaktır. Balık burcu erkeklerinin çocuklarının da kendileri gibi hayal dünyası uçsuz bucaksız bir şekilde uzanacaktır.😏
Kız çocuğum olunca. Onu prensesim olduğundan şımartırdım. Boş zamanımda onunla oynardım. Tüm servetim o olurdu. Saçının teline değil zarar gözünden bir damla yaş düşse dünyayı yakardım. İleride evlenecek damat adayına kan kustururdum. Ona zarar gelmesin diye çırpınırdım. Okuturum iyi yerlere gelsin diye çabalarım. Erkek çocuğum olunca. Alırım onu her faaliyette yanımda taşırım. Her şeyi onunla yapardım. Hiç kızmam. Hep göstererek öğretirdim hata yapınca. Genel olarak. Onlarla geçirirdim oyun bile oynardım onlarla. Çocuklarıma iyiliği güzelliği öğretirim. Kötülük yapmamalarını tembihlerdim. Bir kötülük meylettiklerini hissettiğim zaman aynı şeyin kendilerini yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmayın derdim. Okuturdum bilim insanı yapar insanlığa faydalı olmalarını sağlardım.
Kendi hayatımdan baz alınarak yaptığım hata ve doğruların evladıma yansıtılmasını amaçlayan beklemediğim bir davranışda nasıl davranabileceğim konusunda ince eleyip sık dokuyan yetiştereceğim kişide en önemli olan vefa ve merhamet duygularını aşılayan özgüveni ve kendine saygısı yüksek olmasını sağlamayı ilke edinen tüm aktivtelerin ilk arkadaşı olan (mangal halısaha ) ama daha çok düzgün bir insan yetiştirmeye çalışan eğer yaptıklarım işe yaramazsa son nefese kadar evlada dua eden bir baba olmaya çalışırdım.
Yerine göre yapmam gerekeni iyi bilerek davranırdım. Ama ben evladımın aklına geldiğimde benim onun en iyi arkadaşı olduğunu unutmamasını isterdim ve benden asla korkmasın asla yalan söylemesin isterdim. Onu asla ezmez her daim ilgilenir ve sevgisiz bırakmazdım. Annesini çok sevdirirdimki ben ölürsem kimin kime emanet olduğunun bilincinde olsun. Zararsız biri olsun insanlığa faydalı olsun diye herşeye rağmen iyi bir insan olabilmesi için elimden geleni yapardım. Eğer maddi durumum iyi olmasa asla evlenmem. Ki iyi olması için her zaman elimden geleni yapıyorum ve maddi durumumun iyi olacağından şüphem yok. Okuması için maddi ve manevi bütün desteği sağlardım ama notu zayıf olsa bile kızmazdım. Hiç bir çocuk beceremediği bişey yüzünden aşağılanamaz.
iyi bir baba olurdum sanırım çocuklarıma her şeyin iyiliğini güzelliğini en doğru bir bir biçimde anlatırdım hem baba hem arkadaş gibi.. oğlum olusa bir erkeğin gerektiği şekilde yetişmesini sağlayacağım kızım olursa muhtemelen ona hikayeler okur saçlarını tarar renkli tokalar seçerdim. .
Makyaj yapmak, saçlara toka, eşarp vs bağlamak, evcilik oynamak (her ne kadar anlamıyorum desemde) bir süre sonra sen bu oyunu oynamayı bilmiyorsun diyerek kaç kere tribin alasını damarlarımda hissettiren..
-sen artık erkek değilsin seni kız yaptım erkeklik hakkını kaybettin artık benimle evcilik oynayabilirsin.. sen benim ballı babişimsin.. sözüyle eriyip bittiğim tek aşkım..
Sevgisini göstermekten çekinmeyen hatta çocuğuyla aşkım canım diye konuşan, arasına gereksiz mesafeler koymayan, çocukla dost olabilen. kızını kısıtlayarak oğlunu da erkeksin ne yapsan yeridir diye yetiştirmeyen bir eş isterdim
İlk önce eğitim önemli. Eğitimin hayatından bile önemli olduğunu anlatacağım ona. Aşırı eğitim alması ve dsiplinli olmasını öğreteceğim. Boş boş ergen işleri ile uğraşmamasını gerektiğini hayatını sadece güçlü eğitime atamasını gerektiğini öğreteceğim ona. Tevrat, Talamut ve Kurandan başka dini dersler almasına izin vermeyeceğim. Ve hayatında her sanat dalında başarılı olmasını sürekli yorulmadan çalışmasını ve azimli olmasını tavsiye edeceğim. Ve erkek çocuğu istediğim için vatan aşkını aşılayacağım ona. Korkak olmamasını tavsiye edeceğim. Duygusallığını içinden söküp alacağım aşırı acımasız olmasını sağlayacağım. Bak işte bu zaman babalık görevimi yerine getirmiş olurum.
Ben babamdan gördüklerimi, çocuğuma uygulamazdım. Bebeklikten yetişkinliğe kadar geçen yolda herzaman bir iletişim içerisinde olurdum. Günümüz çocuklarını zaten görüyorsunuz. Onlar sorumsuz anne ve babanın temsilcisidir. Aslında yeri geldiğinde otoriter yeri geldiğinde arkadaş olmak gerek şahsen ben oyle bir baba olurum.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
iyi bir baba olurdum. onu dünyaya getirene sebep olan benim. dünyaya getirip sonra da öküz gibi davranmazdım. onun da bir birey olduğunu unutmazdım. kişisel alanına sürekli burnumu sokmazdım. fikirlerimi söylerdim, o da bir seçim yapardı. onun da bir aklının olduğunu asla unutmazdım.
Yeri geldiği zaman bir baba. Yeri geldiği zaman bir arkadaş. Yeri geldiği zaman bir abi. Ama onlara iyi bir rehber olup onlar hayatın her türlü zorluğuna hazırlardım. Gözüm gibi bakardım çocuklarıma. İyi yetiştirirdim onları. İnsanlara ve kendilerine faydalı bir insan olarak eğitirdim.
Kendi yaşayamadığım çocukluğumu onla yaşamak istiyorum baba kavramını ben çocukken bilmedim. Ama kızımın ya da oğlumun elinden tutup eşimde koluma takip FENERBAHÇE maçı izlemeye gideriz inşallah :) oyunlar oynarız kızımla evcilik oynarız kahve yaptırırım ;) çocukken her kız oyuncaklarını koşar baba kahve yaptım iç diye :) ya kısaca bende çocuk olurum onla :)))
Su an hayatımda olan insanin en büyük hayali bir kız cocugu. Adını bile koyduk hatta dövme yaptırdık ikimiz de bileğimize. Bebekle ilgili hayaller kurduğumuzda su an evlenmemiş imkânsız da olsa hadi evlenelim de yapalım sevelim diyor. Böyle kolay fetholuyor işte. 😸 çok iyi bir baba olacak pembe tütüler minik topuklular falan almak istıyor ona 😻
Çocuğunu çok sevsin. Asla bırakmasın onu. Her zaman destek çıksın ama koruyup kollamasını da, birşeylerden saklamayı da bilsin. Öyle her dediğine evet demesin. Onun için iyinin kötünün ne olduğuna en doğru şekilde karar versin. Çok sevsin herşey ve herkesten çok. Hatta benden bile çok kızımızı sevsin. Hep onun için uğraşsın ve ileride evlenecek yasa geldiğinde kızımız sadece onun gibi "babası gibi "biriyle evlenmek istesin 💕
Kızına dinini anlatacak, sürekli birbirleriyle bilgi paylasacaklar, birbirlerinin sohbetlerine doyum olmayacak. Bir babanın kizina verebilecegi en guzel sey edep, ahlaktir. Bunlar olduktan sonra sevgi baglari o kadar kuvvetli oluyo ki. Yalniz edep ahlak denilen kavramlar sert bir sekilde anlatilmamasi gerekir, o zaman o baskıya dönüşür bilmem anlatabildim mi 😄
Tutucu her şeyini öğrenen gezmesine izin veren ama karşı cinsle yakınlaşmasını istemeyen bir baba olurdum kızım olursa ve ne yaparlarsa ne yapması gerektiği gibi bilgiler verirdim.
Eğer oğlum olursa beraber top falan oynardık öğretirdim gezerdik karşı cinse yanlış davranmaması hakkında bilgiler verirdim yapmaması gerekenler gibi.
Arkadaşça ve daha çok yol gösterici tarzda olmayı düşünsemde Giydiklerine kesin karışırdım :D Gerektiği yerde anlayışlı gerektiği yerde baskıcı. Sanırım karakter yapımdan ötürü oteriter olurdum fazlasıyla
Çok yardımcı bir baba olacağımı bilmeni istiyorum. Mesela, bebek gece yarısı acıkırsa; ... Sen gelene kadar yatakta senin tarafını sıcak tutacağım. :) ne kadar da iyi babayım :)
Anlayisli ona dogru yolu gösteren esi gibi kizinda sahiblenn vakti geldimi okula götüren parka götürn bide alisverise giden tamm 8 yasndn sonra o götürmesede olur cekemez hahhaa bögle bir baba kisacasi Babam gibi evlaltima bir baba isterm ins 😊
Nasıl bir baba olurdumu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama sanırım baba olduğumda anlayacağım "Babamın bana söylediği birşey var oğlum ne anlatsam boş kapı açıldığında tebrikler oğlunuz/kızınız oldu dediklerinde o an sana birşey oluyor" işte o zaman gerçekten olgun bir adam haline geliyorsun ve olmak istediğin baba oluyorsun. - Bu söz beni çok etkilemiştir. İnşallah bende birgün bu duyguyu tadacağım. Ne diyim hayırlısı. :)
Babamla hiç konuşmayız, ortak noktamız yok ve manevi olarak hiçbir tatmin yaşamadım. Beni seviyor mu gurur duyuyor mu bilmiyorum. Ben mükemmel bir baba olurum ama.. kendimi olabildiğince geliştirmeye çalışıyorum. Sevgisiz bir ailem var ve en büyük hayalim mutlu bir aile hayatı.
ya onun en iyi arkadaşı olmaya çalışırdım yaşlandığımda bile bir çılgınlık ya da ne bileyim bir gezi bişey yapmak istediğinde babam benle gelir desin kimle gitcem ki demesin bu yüzden çocuğum olunca işlerden ve diğer her şeyden önce gelcek çocuklarım ve eşim yani :D
Örnek bir baba olurdum. İnsanları kirmadan da bişeyler yapabilecegini iyilikten ve dürüstlukten vazgecmemesi gerektiğini insanları cuzdanina veya dış görünümüne göre yargilamasinin yanlış oldugunu ogretirdim örnek bir çocuk yetistiririm hem uyanık hem de karakterli
Ben Namazda secdeye gittiğimde kızım fırsatını kollayıp, sırtıma atlar Bazende evin bir köşesini evi yapıp bizi evine davet eder, bize fırından ekmek getirirse vay halimize kızdıgında sofrada önümüzde bile topluyor. sabah illa yanımıza gelir, aramizda uyur, akşamları küçük kolları zayıf parmaklarıyla yorgun babasına masaj yapar
valla çocuklarıma yeterince zaman ayırmak onlarlı küçük yaşta spora ve kültürel aktivitelere yönlendiririm. Çift uyrukluyum zaten onları ve eşimide direk çift uyruklu yapacam bu sayede 18 lerine geldiklerinde Avrupa yı tek başlarına gezmelerini sağlarım dilleri gelişir ve tecrübe edinmiş olurlar. Hayat onların özgürce yaşayabilirler öyle anlatmakla pek olmuyor icraata dökünce hepsi daha güzel olacak ;)
Çocuğumuza da bana baktığı gibi sevgi dolu bakan, akıllı, onu çok bunaltmayan ama varlığını desteğini her zaman hissettiren, fedakar bir erkek isterdim ama yok malesef.
Ne yılışık, kanka gibi; ne de çok sert, kaba biri. Babasına nasıl davranırsa babasının da ona öyle davranacağını öğretirim ilk önce. Sonrası zamana kalmış zaten.
ulann ne salaksınız moda olmuş bu herhalde. dövmeli yabancı erkeklerin çocuklu fotografını paylaşmaktan gurur duyup sizi yetiştiren eli beton, yağ, pis içerisindeki babanıza vefasızlık yapıp sanki zengin elit gibi starbucksta kahve içip akaşam babanızın yüzünü bile görmek istemessiniz sonra gelip nasıl baba diye sorarsınız...
baba nasıl olurum? ben eğer nasip olursa çocuğuma yaşayamadığım şeyleri isteyipte olamayan şeyleri hani olur ya insan birşey ister o an olmaz içinde kalır işte çocuğumun istediği zamanda istediği şeyi almaya gücü olunca baba olmaya karar veririm...
çocuğum olsa bayağı severim ilgilenirim falan ama şunu yapma bunu yapma demem heralde sağı solu kırmış dökmüş umrumda olmaz ya da daha ileriki zamanlarda geç geldin erken geldin muhabbeti yapmam böyle baba mı olur la hazır değilim sanırım
Bana beraber saldırgan davranışlar sergileyebileceğim dağa tırmana bileceğim sürat kayağı yapabileceğim bir erkek çocuğu lazım kız çocuğum olursa keser çöpe atarım.
oje sürdürmezdim be gerek yok. arkadaşı olurdum ya. kız kardeşim bile ben bundan hoşlanıyorum diye bana anlatıyor ben sinir oluyorum gerçi anlatma diyorum ama anlatıyor. bilmem kızım sınırını biliyorsa arkadaşı olurdum heralde.
görüntüdeki gibi bir baba olmam. çocuğum beni böyle görmemeli ayrıca bu yaşta bir çocuğa oje yapılmaz. kızımın arkadaşı olurum ama otoritemin üstüne asla çıkamaz.
En İyi Cevaplar