- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Hayir asla olmaz. Peygamber efendimiz (s. a. v) bunu ümmetine yasaklamistir (Allahın izniyle).
Avucuna yazan sahabeler vardi. Resulullah s. a. v hepsini uyardi.
Namaz kilarken hicbiryere bakarak hicbirsey okunamaz dua bile olsa...
. Hicbir cisime şekile inceler gibi ayrintili bakilamaz. Secde edecegin yere bakmalisin sadece. Öyle yapmak yerine biraz zamanini ayirip namaz surelerini saglam sekilde ezberleyebilirsin. Dikkat et Olur diyenlere , nolcak ya kil gitsin diyenlere, bisey olmaz diyenlere, önemli olan niyettir diyenlere sakin inanma ve aldirma...
Önemli olan niyettir ama namazi emreden Allah seklini de EMRETMİŞTİR !!!
Hem niyet güzel olacak hem de şekil (kılış şeklin). İkisi birbirinden ayrilamaz.
Bunlarin disinda seyler söyleyenlerden hemen kanit iste kardesim. Ispatlasinlar bakalim ispatlayabiliyorlar mi. Benim kanitimi merak edecek olursan o kadar rahat ve relaxim ki sana hangi hadisi serifi söyliim. Hangisine bakarsan bak. Namazda tadil-i erkan yaz googleye hersey cikar. Namazla ilgili ilmihal fikih kitaplarina bak. İmkanin yok mu? O halde googleye bak bir tik kadar yakin sana. Ama lütfen hicbir bilgisi olmadan senin kafani bulandiranlara inanma. Kanit iste.
Allah kabul etsin namazlarini74 Yorumla- Soran+1 yıl
Amin kunut duaları için sormuştum sadece
- Cevap sahibi+1 yıl
Hic farketmez hersey icin gecerli. Aklindakinden baska hicbiryerden hicbirsey okuyamazsin
- Soran+1 yıl
vitir namazı kılınmasa sorun olur mu öğrenene kadar
- Cevap sahibi+1 yıl
Sorun olur. Vitir şarttir. En azindan bildigin bir duayi okuman gerekiyor. Ve nasilsa oluyormus deyip kasten ögrenme islemini uzatmaman gerekiyor. (Sadece bilmeyenler icin izin var. Cok cok kisa bir süre icin.) En kisa zamanda ögrenmeye bak
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Biz yaparız kabul etmek Allah'a mahsus kağıttan okumanda sakınca yok bence... Orda önemli olan dünyadan vazgeçip vaktini ayırman... Dindeki her ibadet vazgeçmeye dayalıdır.. Namaz vakitten, oruç dünyalıklardan, hac parandan ve vaktinden, zekat parandan vazgeçmeni gerektirir mesela... Ve birine verebileceğin en büyük hediye o kişi için bişeylerden vazgeçebilme kararlılığıdır vazgeçmen gerekmese bile...
60 Yorumla
Selam aleykum kardeşim. Uzulerek söylüyorum ama caiz değil çünkü namaz kılarken saga sola bakmak bilirsin belki şeytanın vesvesinden kaynaklanıyo namazı bozan unsurlardan yani ezberlemen gerekiyo
311 Yorumla- +1 yıl
ya saga sola mi bakacak niye yanlis bilgi veriyorsun ki onunde duracak ordan okyacak o zaman bilmiyo diye kilmasin boyle sacmalik mi olur
- +1 yıl
bir yere asicam dedigi sagi solu mu sacmalama
- Soran+1 yıl
Yani sağa sola değil karşıma asıcam dedim kunut dualarını ezberleyemedim de onlatı
- +1 yıl
@zarifbirhatun Caiz değildir. İbni Âbidin’de buyuruluyor ki:
Kur’an-ı kerime veya kağıda bakıp, öğrenerek okumak namazı bozar. Çünkü başkasından öğrenmek demektir. İmam-ı Muhammed ile imam-ı Ebu Yusuf’a göre mekruh olur.
soruyu soran kardeşim sende oku doğru olan bu alıntıdır internetten. - Soran+1 yıl
Teşekkür ederim o zaman önce ezberliyim
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim inşallah ezberleyebilirim
- +1 yıl
Bende namazi o sekil ögrendim. nasil kolayina geliyorsa öyle yap :) baslarda illaki siralamasini sasiriyor insan. bu cok dogal:)
21 Yorumla- +1 yıl
Pardon yalnis okumusum. sen bir yere asmaktan bahsetmissin. ben seccadenin yanina koyup ögrendim. sonucta saga sola degil yine önüme bakmis oluyorum:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- +1 yıl
Buraya yazıp çoğu yanlış olan cevaplar almak yerine dini sayfalara baksaydin keşke. Öğrenene kadar kağıttan bakmak caizdir. Altta bir arkadaş Hz Muhammed bunu yasaklamiştir diyor ama ben Hz. Muhammed'in böyle bir şey yasakladığı nine gördüm ne duydum ne de araştırıp bulabildim ben bulamadıysam kendisi kaynak versin ben de bilgileneyim. İmam-ı Muhammed ve Ebu Yusuf mekruh olur demiş ve hatta kitaplı kâfirlere benzemeyi düşünmezsen mekruh da olmaz demişler. Dinimiz İslam sayfasında da bu sekse yazıyor. İmam-ı Muhammed ve Ebu Yusuf en büyük islam bilginlerindendir yanlış bir şey söylemezler. Bir an önce öğrenmeye çalış ama öğrenene kadar namazı terk etme bu yüzden kağıttan bakabilirsin. Zaten mantık olarak düşün kağıttan bakarak namaz kılmak mı yoksa kağıttan bakmadan o duaları okumak mı yoksa namazı terk etmek mi? Son iki söylediğimde namaz kılmamış oluyorsun ama diğerinde kağıttan bakarak da olsa namazını kılmış oluyorsun. Allah katında namaz kılmayanlara ne oluyor biliyorsundur herhalde. O yüzden öğrenen kadar bir hafta on gün bu şekilde namaz kılabilirsin. Bu yazıyı sadece sana yazmadım okuyan başka insanlar için yazdım. Sakın duaları bilmiyorsunuz diye namazı terk etmeyin veya o duaları okumadan geçmeyin. Özellikle ettehiyatü şallı barik ve rabbenayı bir an önce öğrenin ama öğrene kadar da kağıttan bakın. Allah kabul etsin selametle kalın.
150 Yorumla Namaz sırasında âyeti Mushaf'a bakarak okumak namazı bozar.
namazın farzları var
1) Hadesten temizlenme 2) Necasetten temizlenme, 3) Avret yerini örtmek, 4) Kıbleye yönelmek, 5) Vakit, 6) Niyet. Bunlara, "Namazın şartları" denir.
Diğer altısı da namaza başladıktan sonra bulunması gereken farzlar olup şunlardır: 1) İftitah tekbiri, 2) Kıyam, 3) Kıraat, 4) Rükû, 5) Sücûd, 6) Son oturuşta "et-Tehiyyâtü"yü okuyacak kadar bir süre oturmak. Bunlara da "Namazın rükünleri" denir.
fatiha ve kısa bir sure okumak kıraat oluyor
dua okumasan da olur.
ettahiyyatüyü bilmiyorsan oturuşta iki dakika beklesen de olur14 Yorumla- Soran+1 yıl
Kunut duaları ezberleyemedim de onlar için yapıcaktım da
Namaza ilk başladınız ve ezberinizde dua yoksa en kısa zamanda ezberlemeniz gerekir. Ezberleyinceye kadar bakarak kılarsın. İnşallah Allah kabul eder. Ama namazda bir kağıda veya duvara asılı kağıda bakarak okumak namazı bozar. Namaz sahih olmaz. Meraklısın herhalde, istek de var sende en kısa zamanda ezberin olur. Önce Fatihayı ezberle, Onu ku, sonra dört sure ve tahiyyatta okunacak duaları ezberle. Allah kabul etsin. Bize de dua et de abuk subuk işleri bırakalım, kendimize gelelim.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
tamam ederim... Kunut dualarını bilmiyorum sadece
- +1 yıl
şu var okuya bilirsin bazı olmaz demiş okuma demiş bu yanlış ilk önce niyetler ve ameller önemli ALLAH senin niyetini biliyor çok zor degil namaz sureleri, bunu hemen ezberleye bilirsin ama muhakak fatiha okuman gerek ve arkasından bildiklerini okumalısın. niyet halis oldugu sürece bakıp okuyabilirsin
20 Yorumla ister karşına koy ister sağına ister soluna ister tavana yapıştır... yüreğinde ibadet etmeye odaklı olsun yeterki..
30 Yorumlakağıda bakarak namaz kılınmaz. bilmiyorsan okumak zorunda değilsin. öğrenene kadar bildiklerini oku hatta okumasan bile olur.
20 Yorumla- +1 yıl
Allah bilir belki senin kıldığın namaz surelerin tamamını en iyi şekilde bilen insana göre daha makbul olabilir. Allah bilir biz bilemeyiz, ameller niyetlere göredir. Acaba diye düşünmeden Allah'ın huzuruna çıktığının bilincinde olman ne güzel :)
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Olmaaz.
Ama bilemeyiz Allah bilir.
2 3 gün boyunca öğrenmek için yapsan sonra onsuz yapsan çok iyi olur
Allah kabul etsin10 YorumlaSayılmaz kardeşim. Hafızandan okuman lazım. Ama ezberleyene kadar bir şekilde idare etmen gerekir
20 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
al Kuranı kerimi oku anla gerisini kendi mantığınla hareket et başkalarına göre hareket etme Allah sana kitap vermiş beyinde vermiş niye kullanmayasınki
10 Yorumla Bipdigin surelerden oku cunku namaz kilarken secdeye bakmalisin ilaveten senin yaptigin ogrenme sayilir uygun olmayabilir
10 Yorumlavala ben 2 hafta öyle yaptım Şu an bakamdan kılıyorum 6 ay oldu sende azmet yaparsın
10 YorumlaHangi kısım için konuşuyorsun. Eğer hiç bir şey bilmiyor isen , daha sonra öğrenmek koşulu ile sadece fatiha okuyabilirsin. 😉
10 Yorumla- +1 yıl
Baslarda oyle yaparsan sonrada ezberden okursan bisicik olmaz
10 Yorumla olur mesele bildiğinle amel etmektir öğrenme süresince bunu yapman doğal mesele niyettir
10 Yorumladuaları ezberlemen lazım kafaya koyarsan 1 günde ezberlersin
10 Yorumla- +1 yıl
Allah bilir
Bende çocukken öyle kiliuodum sonra ezberledm şükür10 Yorumla Sayılır tabii ki zamanla ezberlersin zaten kağıttan bakman daha iyi yanlış okumazsın
20 Yorumla- +1 yıl
Ezberleyene kadar bakarak okusan birsey olmaz ama en kisa zamanda ezberlemeye calis
10 Yorumla Bunu Bizler Bilemeyiz Ama bir an once ogrenmeye ezberleye çalış yinede devam et sen bizler bilemeyiz bunu
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Tek kıl gerisi zaten olur lütfen yazıyı oku
www.kizlarsoruyor.com/.../a54640-yeniden-musluman-oldum10 Yorumla namazı neler bozar... onları oku... buradaki yorumlar sağlıklı olmaz... kırıcıda olabilir...
10 YorumlaSayılmaz. kopya çekmeye girer bu yaptığın direk günah😂
10 Yorumla- +1 yıl
Asma secdeye önüne koy zaten namaz kılarken oraya baktığın için sorun olmaz
10 Yorumla bildiğin surelerle namazını kıl zamanla ezberleyince okursun zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı. Olmaz ama sureleri Türkçe okuyabilirsin. meallerini ezberle, Arapça ezberlemek zor gelebilir
10 Yorumlabildiğin dualari oku yinede kardeşim ezberleyene kadar
10 Yorumlaİçindeki niyet önemli aklı Namazda olanın kulağı Ezanda olurmuş
10 Yorumla- +1 yıl
Evet buyuk yaz secdeye yakin koy. Karsiya felan degil secdete bakacaksin namazda cunku.
10 Yorumla önüne koy sağ ya da sola bakma namaz kılarken 1 dua bile bilmen yeterlidir önemli olan niyettir ha namazını bitir sonra dua ezberlemeye çalış sonra zaten namaz kılarken okumaya başlarsın
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Başka yere bakarsan bozulur yani kıbleden başka yere bildiklerini oku bilmediklerini yavaş yavaş ezberle daha sağlıklı olur bakmasan hiçbir yere
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Namazini bozmayacak sekilde olursa olabilir. bir fikih uzmanina sorman daha saglikli olur namaz sonucta
10 Yorumla - +1 yıl
Ezberlemek iki gününü alır, gayret et biraz :))
20 Yorumla Peki diyelim ki kağıda yazdık ezberleyene kadar tam secdeye baktigimiz yere koyduk o şekilde olunca sorun olur mu
00 Yorumla- +1 yıl
Asla olmaz. Ezbere oku.
30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. Asma, saccadenin üstüne koy
10 YorumlaOlmaz öyle saçmalama kıraat ezberden yapılmalı
10 YorumlaOnemli olan niyet as oku kardesim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Önemli olan niyettir.
10 Yorumla- +1 yıl
Namazın bozulur bence ezberle öyle oku
20 Yorumla - +1 yıl
olur tabi ki sen yeter ki kil ya :)
10 Yorumla - +1 yıl
Ezberle oyle kil bence
20 Yorumla - +1 yıl
Bence din hocasina falan sor
20 Yorumla öğrenenene kadar sorun olmaz bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. olur mu ya öyle şey :D
10 Yorumla- +1 yıl
Olmaz ya olur mu oyle
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sn yeterki niyet edip kılmaya başla.
10 Yorumla - +1 yıl
Sayilirmi sjsjsdi bizemi soruyon 😄 ezberleyecen
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı. Ezberlemen lazım
10 Yorumla- +1 yıl
Ezberle.
20 Yorumla - +1 yıl
Olur neden olmasın