Kısaca özet olarak yazacağım sıkılmayın diye. Birçok ülkede 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Peki sevgililer günü hikayesi nedir?
Sevgililer Günü'nün hikâyesi
sevgililer günü nasıl başladı?14 Şubat sevgililer günü hikayesi şöyle: Milattan sonra ilk yüzyıllardan beri her yıl Şubat ayının 14'ünde kutlanan Sevgililer Günü'nün başlangıcı ile ilgili o günden günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikâyeler var. Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hıristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine.
14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine'i emirlerine uymadığı ve kendisine başkaldırdığı için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için Şubat 14'ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir. Yıllar geçtikçe yavaş yavaş Şubat 14 sevgililerin, âşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı.
Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti...
14 Şubat Sevgililer Günü'nün asıl hikayesini biliyor musunuz?
Evet biliyorum çok defa okudum ve sevgililer Günü denen saçmalığa hiçbir şekilde inanmıyorum gavurların ve Romalı adetlerin koyduğu şeylere bizimkilerinde sanki meşhur bir şeymiş gibi kutlamasını saçma ve gereksiz buluyorum üstelik normal günde satılan 20 liralık bir çiçek o gün 120 liraya satılıyor aynı zamanda şunu söylemek isterim ki tabii herkesin kendi tercihi Ben sadece kendi adıma konuşuyorum evlilik olmadan dini nikah ve resmi nikah olmadan birisiyle sevgili hayatı yaşamak aynı evi paylaşmak ilişki yaşamak cinsel birliktelik yaşamak kesinlikle günahtır yani bu günaha Bir de bunun gününü eklemek özentiden başka bir şey değildir o yüzden saçma buluyorum eşim olsa dahi Ben o gün tutup da hediye almam niye 14 Şubat 'ta hediye alacağım giderim 1 Mart 'ta alırım ama 14 Şubat 'ta almam
Sevgililer Günü, her Şubat ayının 14'ünde tüm dünyada kutlanan ve aşka adanmış bir gün. Her ne kadar kapitalist düzenin oyunları bunlaaaar desek de ne zararı var ki aşka adanmış bir gün olmasının ve sevgililerin kutlama yaparak bu günü özel kılmasının? :)
Sevgililer Günü Hikayesi Nedir?
Bir de ben özet geçeyim :) Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'ne dayanıyor. Valentine adındaki din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmış. İngilizce'de Valentine's Day olarak bilinir ce bazı yerlerde Aziz Valentine Günü olarak kutlanıyor.
Aziz Valentine Günü
Valentine kelimesi ne demek?
Sadece bir papazın adı değil :) Batı'da hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. Aşk ile Aziz Valentine arasındaki bağlantı nasıl kurulmuş bilmiyoruz, hatta bazı tarihçilere göre tamamen uydurma bu bağ. Valentine'nin onuruna ilk kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.
14 Şubat'ın hikayesi
Aşk ile Aziz Valentine'nin ölümü arasındaki ilk efsaneler orta çağ'da ortaya çıkmaya başlamış. Bu günün Aziz'e adanması ve Sevgililer Günü anlamı şöyle;
- Valentine, öldürüleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine "Valentine'ninden" imzalı bir aşk notu vermişti. - Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.
Üşenmedim okudum ama sırf bir şeyler satılsın diye para tuzağı işte böyle günler. Seven insana her gün sevgililer günüdür. Ben tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum. O nedenle sevgililer günü için hediye almak veya vermek bana biraz zorlama geliyor. Sevgilimle de bunu baştan konuşuyorum, yapmayalım biz birilerinin oyuncağı değiliz diye
Erkekler zaten almaya meraklı değil, gayet anlıyorlar :) İdare ediyoruz o şekilde.
5
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence çok alakasız bişey. Kadınlar günü hikayesi de aynı alakasız
Saçma çok saçma... Önemli olan usanmaksızın sevmek, tüm sevgiyi bir güne bağlamamak gerekir. Seven insana her gün sevgililer günüdür bence. Yine de sevgililer günü hikayesi olarak çıktığı için, insanlarımız bu geleneği sürdürüyor.