14 Şubat Sevgililer Günü sizin için bir anlam ifade ediyor mu?

14 Şubat sevgililer günü önemli midir sizin için
2 gün önce dayım ve yengemle sohbet ediyoruz. Yeğenim evlenme zamanın geçiyor, niye evlenmiyorsun diye sorunca "dayı, günümüz kadınlarının iç dünyalarını öğrendikçe bir kadına merhamet ve şefkat göstermenin enayilik olduğunu görüyorum. Onun için en ufak yanlışında siliyorum" dedim.
Kadınlar gerçekten sevilecek canlılar mı, bunu iyi analiz etmek gerekir.
Neden mi?
Dürüstlüğünden, duruşundan, adamlığından zerre ödün vermeden ve günümüzde en temiz kalmış erkeklerden biri olarak duygusal ve geleceğe dair ciddi bir niyetle bir kadınla tanışıyorsun, kadın daha bir kaç saat geçmeden "senin paracıklarını yiyeceğim" diyor. Bunu ancak horoz bu ruhlu bir kadın söyler. Ama gelin görün kraliçe kızı gibi olduğunu beyan ediyor.
Diyorum ki, bu münferit bir durum, bütün kadınları kapsamaz... Ama başka bir kadın tanıyorsun, yine aynı bozuk zihniyet...
Kadın iç mimar/arkeolog. Geliyor telefon faturasını daha ilk tanıştığı gün bana paslıyor. Neymiş, Mercedes'i varmış da, kaza yapınca çöpe atmış da, şimdi araba bakıyormuş da, benim arazi aracımı görünce şirkette biz bunları ayak işlerinde kullanıyoruz deyince "vay be ne zengin kadın" dedirtecek. Ama aynı kadın kahve dünyasından kahve puanı topluyor. Hani 35-40 kahve içince ancak 1 kahve alınan puandan. Bunu 45 yaşında yüksek lisans mezunu iç mimar/arkeolog bir kadın yapmaz diyorsun, horoz buluk ruhunda yapıyor işte.
Derken...
Bir başka kadın tanıyorsun. Kadın Alman vatandaşı Türk. Türk büyükelçiliğinde çalışıyor. 50'sine gelmiş. Hah buldum olgun bir kadın diyorsun. Kadın dövizle maaş aldığı ve maddi konforu çok çok iyi olmasına rağmen "bu seferde ben ödeyim" demeden bütün hesapları bana kilitliyor. Paracı biri değilim ama kadınların zengini fakiri paraya bu kadar taptığını görünce "ulan bunlar duygusal canlı değil miydi, bunlar için aşk, sevgi, bağlılık önemli değil miydi" diye soruyorum. Cevabım hep olumsuz çıkıyor.
2020'den itibaren bir çok kadın tanıdım. 2021 ekiminden itibaren buradan da...
İçinde bir tane istisna kadın çıkmadı, evet ben kadın gibi kadınım, feraset sahibi ve namus timsaliyim. Erkek benim için iyi ve kötü günde birlikte yürünecek yol arkadaşım, onu severim, sayarım diyen bir tane kadın yok. Hepsi erkeği kullanmak niyetiyle yaklaşıyor. Bu anlaşılınca ben gibiler hayatından s*kt*r ediyor, bazıları öldürüyor, bazıları ise çok fena dövüyor. Bence şiddet hiçbir canlıya uygulanmamalı ama günümüzde Türk kadınlarının tamamına yakını bunu hak ediyor...
Neden?
Çünkü insanî değerlere bakış sıfır, ailesi tarafından şımartılmış, kendini bir halt zannediyor, duygusal boşluk yaşadığı an bocalıyor ve saçma sapan hareketler yapıyor, ağzından çıkanı kulağı duymuyor, paraya karşı bir köleliği var, ferasetini konuşturamıyor çoğunluk namusunu bile satıyor, daha bir çok analizim var...
Kadın bu, artık sevilecek bir canlı değil, bunu yer, mekan farketmeden her yerde ispata hazırım. Artık kullanılıp atılan obje olarak görülüyor ve buna en büyük neden kendileri...
Onun için 14 Şubat ne anlamı var, ne de değeri... Çoğu o gün bir çiçekle yatağa atılacak, bir kısmı ise neden benim de sevgilim yok diyerek ağlayarak geçirecek. Türk kadının cibilliyeti şaştı, bozuk bir kadın toplumu ile iç içe yaşıyoruz...
Cevap
85Cevap
Sevginin bir güne sığdırılmasını ben doğru bulmuyorum her günü öyle yaşamadıktan sonra ne anlamı var
Ya sevgililer günün hikayesi hariç hiçbir şeyi bana özel gelmiyor, hikayesi de kısaca şu
Piskopos Valentin hristiyanlığa karşı gelen bir evlilik yapıp afaroz ediliyor, afaroz edildikten sonra öldürülüyor ve bunun anıdına 14 Şubat gününe Valentine’s day, yani sevgililer günü diyorlar.
ben sevgililiğe tek gün veya daha doğrusu devgililere tek günün özel veya bir günün diğerlerinden özel olmasının sadece markalarca yararlı olacak bir reklam olduğunu düşünüyorum. Benim sevgilimle ben her zaman sevgililer günü kutlayabiliriz, bunu tek güne indirmek çok saçma. Birbirimize herhangi bir gün hediye alabiliriz. Eh ama gelenektir 14 şubatı da kutlarım. Ne kadar mantıksız gelse de mantıklı gelen kişi için kutluyorum malum. Şikayetçi de değilim gayet güzel geçiyor. Her yıl bir 14 şubatımız var kutlayalım onu da.
Hayır nefret ederim sevgiler günü sacmaligindan sebebide sonradan görme görgüsüz ler eşleri vefat edenler çok sevip ayrılmak zorunda kalanlar hele şehit eşlerini hiçe sayıp nisbet yaparak kutladiklari için insan sadece kendi keyfî için yaşamamali bencillik gerçekten çok kötü
Kapitalist sistemin kölesi yapan bir gün. Anlamsız. Sevginin sevilmenin belirli bir gün ile sınırlandırılması kalıp hale gelmesi herkesin aynı gün birbirini taklit etmesi o kadar anlamsız ki.
Sevgiyi göstermenin günü, sevdayı göstermenin şekli olmaz. Taklit edilen sevgi de özel sayılmaz.
benim için önemli kim ne derse desin ister papaz günü deseler de o güne özel bir şeyler yapmayı bana yapılmasını seviyorum geçen sene eşim beni yemeğe çıkarttı diye kayınvalidem sinir krizi geçirmişti herhalde onu da davet etmemizi bekliyordu
Kutlamıyorum kutlayanları da kınıyorum sevgimin değeri ölçülüyormuş gibi hissediyorum sevgililer günüymüş ne saçma bişey ya sevgilimiz oldu da böyle saçmalıkları kutlamadık evlilik yıl dönümü ilk tanıştığınız gün gibi şeyler desen anlıcam bunların en azından bi anlamı var
Kapitalist sistemin sevgililer birbirine hediye alsın diye dayattığı bir gün. Oysa ki sevgililere her gün 14 Şubat . İstediği zaman hediye alabilirler birbirlerine. Sanki diğer günler hediye alamıyoruz da bir 14 Şubat 'ta alabiliyoruz gibi kdkkd. Neyse çok yorum yapmıcam yaklaşıyor ben gideyim de manitaya ne alcam onu düşüneyim kdkjsk
Kapitalizmin insanlara dayattığı saçma bir gün bu tarz günlerde sevgiliye hediye almak ona yapılmış hakarettir anneler babalar günü içinde geçerli söylediğim sen annene 1 yıl boyunca hediye alma anneler günü gelsin hediye al hiç samimi değil
Hiç kutlamadım daha önce bir eksiklik midir bilmiyorum ama sevgilim olmadığından hiç olmadı yani denk gelmedi o zamana yani tabi sevgilim oldu da olmadı işte ya anladınız
Sıradan bir gün ben birini seviyorsam ve benim hayatımda ise sevgimi 1 güne sığdıracak değilim. Sadece o gün özel hissettirecek değilim Sevgi her gün yaşanmalı.
Ama sevgilim yok😂
Sevgilim yok olsa da o günün bir anlamı olmaz benim için zaten sevgili olduğun için her geçirdiğin gün özeldir. Böyle günler tamamen para tuzağı bence :D
Sevgilisi olmayana hiçbir şey ama sevgilisi olan içinde hiçbir şey ifade etmemeli sevginin tarihimi olur
hiç bir anlam ifade etmiyor senelerdir benim için sıradan bir gün sevgililer günü denen saçma abuk sabuk günü kutlamam
Önemli ve özellikle o tarihte süren bir ilişkim olmadı ama ailemle o güne özel çıkan pastalardan alıp kutluyorum demekki öyle olması gerekiyor
Etmiyor ;) :D kendi hediyemi kendim ALIYORUM bi sevgiliden bekleyecek degilim ;) :D
Hayır, yani seven insan için her gün özeldir. Sadece insanların ceplerindeki son kuruşu almak için uydurulmuş saçma sapan bir gün.
Tek girecem yine ve 14 şubata kadar kimin elinde paket kutu vs görürsem polise bomba taşıyor diye ihbar ederim benden demesi 😅
Evet anlam ifade ediyor çünkü bir sonraki gün 2017 de benim kabusum oldu kaza geçirdim yoğun bakım ağrı ağlayış delirme aynı anda
Anlamsız bir gün olarak görüyorum seven sevdiğine her zaman hediye alabilmeli sevgisini her daim gösterebilmeli
Yokki ipleri çeken her ne yasanildiysa yaşansın egerki kişiliğini kaybetmemişse Sözüyle Özüyle merak edene cevabım
En İyi Cevap