Saçlarım çok dökülüyor. Bioxin, bioblas, ısırgan otlu şampuan, Pantene, Elseve denedim hiç yaramadı hatta olanı da döktü. Saç güçlendirici şampuan önerileri neler?Saç dökülmesine karşı şampuanlar
Saç güçlendirici, dökülmeye karşı bir şampuan önerir misiniz?
Geçmiş olsun, gerçekten can sıkıcı bir durum. Eczanelerde satılan Anaphase adlı şampuanı kullanabilirsiniz. İçinde diğer pekçok şampuanda olan saç köklerini tıkayan kimyasallardan yok ve besleyici madde bakımından da zengin. Ama saçı kazık gibi yaptığı için saçları dökmeyecek iyi bir krem kullanmanız lazım. Ayrıca saf argan yağını da önerdiklerini duydum ama kullanmadığım için etkisini bilmiyorum. Kuzenim ise 15-20 ceviz kabuğunu 1 litre suda kaynattıktan sonra ılımasını bekleyip, saçını yıkadıktan sonra bu suyu saçına ve diplerine döküyor (durulama yok). İşe yaradığını söyledi.
Herşeyden önce saçlar saç köklerini saran damarlardan beslenir, o yüzden beslenmenize de dikkat edin. Kadınlardaki saç dökülmesinin en büyük nedeni demir, B12 veya çinko eksikliğidir. Yine eczaneden Perfectil adlı vitamini kullanabilirsiniz. Özellikle saç ve tırnak için bir vitamin bu. Ama çok pahalı. Eğer bu yöntemler işe yaramıyorsa, hormon testi yaptırmanızda fayda vardır. Siz bunları deneyin, işe yaramazsa bana mesaj atarsınız, başka çözümler bulmaya çalışırız.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok teşekkür ederim. priorin hakkında bilginizvar mı?tavsiye edenler oldu ama kullanmaya korkuyorum bırakınca dökme yapmasın :/
Priorin kullanmıştım ama bir işe yaramamıştı. Bırakınca saç dökülüyorsa kullanılan ilaçtan kaynaklanmaz sorun, sizin beslenmenizle ilgili bir sorun olabilir. Ama çam yağı kullanmayın. Fazla agresif bir üründür ve egzema yapma ihtimali de olabiliyor. Minoxilin de burda söylendiğini duydum, ama Türkiye'de minoxil adıyla satılan ürün saçı çok yapış yapış yapıyor. Bir de yan etki olarak yüzü, gözü şişirebiliyor damarları ve lenf kanallarını genişlettiği için.
takviye konusunda karar veremiyorum önceden kırmız et tüketmezdim artık yiyorum beslenmeme çok dikkat ediyorum :( sizin dediğinz nasıl pahalı mı ne kadar kullanmam gerek acaba
Geçen sene bir kutusu (1 ay gidiyor), 60 liraydı. Bu sene ne kadar pek bilgim yok maalesef. Ama priorinden çok daha zengin içerikli olduğunu söyleyebilirim. Kırmızı ete devam:)
latex ekledim kabul et benimde saçlarım dökülüyor çam yağı almayı düşünüyordum ama kullanmayın demişsin ne önerirsin saçlarım dökülüyor ve bu duruma çok üzülüyorum seni ekledim kabul et ya özelden ya burdan yaz
Saç dökülmesi birçok kişinin yaşadığı saç problemleri arasında yer alıyor. Saçlar mevsimsel olarak dökülebileceği gibi, altında yatan farklı bir neden de olabiliyor. Bunun için öncelikle saç dökülmenizin neden kaynaklandığını anlamak önemli. Herhangi bir nedenden ötürü güçsüz kalan saçlar için kaliteli ve dökülme karşıtı saç bakım ürünleri yeterli olmakta, sorunu ortadan kaldırmaktadır.
Saç dökülmeye karşı hangi şampuan iyidir?
Saç dökülmeye karşı hangi şampuan
Bugüne kadar denediğim saç dökülmesine karşı şampuanlar arasında en iyisinin Elidor olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Birkaç yıkama sonrasında saçlarınızdaki farkı görebiliyorsunuz, artık eskisi kadar dökülmüyor.
saç dökülmesine karşı şampuanlar
B3 Vitamin, Çay ağacı yağı, aloe vera içeren superblend formülü sayesinde saçlara derinlemesine bakım yapıyor ve koparak dökülmeleri 10 kata kadar azaltıyor. En iyi saç güçlendirici şampuan kesinlikle, saçlarınız eskisinden daha bakımlı görünecek 😍
Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?
Saç dökülmesinin sebepleri
Mevsim geçişleri
Aşırı işlem görmesi
Kullanılan ilaçlar
Aşırı stres
Yeterince bakım yapılmaması
Yanlış kullanılan saç bakım ürünleri
Vitamin eksikliği
Yanlış beslenme
Deri problemleri
Saç dökülmesi birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Ancak doğru saç bakım ürünleri tercih etmek saç sağlığımız açısından oldukça önemlidir.
Dökülen saçlar için tavsiyeler
Dökülen saçlar için tavsiyeler
Öncelikle saç bakım ürünlerinizi gözden geçirin. Saçlarınıza gerçekten iyi gelmiyor olabilirler. Saç tipinize ve saç probleminize uygun ürünler tercih edin.
Aşırı stresli olduğunuzu düşünüyorsanız stresinizi azaltacak aktivitelere yönelmenizde yarar var.
Saçlarınızı her gün taramayı ihmal etmeyin.
Saçlarınız aşırı işlem gördüyse bir süre kendi haline bırakmayı deneyin. Saçlarınızı boyamayın ve aşırı ısıdan mutlaka uzak durun.
Saçlarınızı düzenli olarak ılık su ile yıkayın. 2 günde bir yıkamak idealdir.
Vichy Dercos Energising Saç Dökülmesine Karşı Şampuan.
Ducray Anaphase + Plus Saç Dökülmesine Karşı Şampuan.
Babe Energising Canlandırıcı Şampuan.
Phyto Phytocyane Saç Dökülmesine Karşı Şampuan.
Hair 360 Intensive Saç Dökülmesine Karşı Şampuan.
Bunlar saçların dökülmesini durduran ve güçlenmesini sağlayan piyasadaki en iyi şampuanlardan.
Şampuan seçerken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta kremsiz şampuanlar kullanmaktır. Kremli şampuanlar saçları olduğundan daha çabuk yağlandırır. Normal saç tipine sahip kişiler, şampuan seçerken saçlı derinin nem ve yağ oranını dengede tutacak şampuanları kullanmalısınız.
Selam, saçlarında dökülme varsa bunu hiç bir şampuan tek başına engelleyemez. Şampuan konusunda sana tek önerim perabensiz şampuanlar kullanman olur. Bu şampuanların içeriğinde de biotin ve arjinin içerdiğine dikkat et. En azından saçlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Beslenmene dikkat et, uyku düzeni sağla bunların bile faydası olur. Bir de saçlarının dökülmesine engel olmak, güçlenmesini sağlamak istiyorsan önce dermatoloji uzmanına görünmende fayda var. Saç dökülmesinin ardında yatan bir hastalık olabilir, bu yüzden yaptığın şeyler boşa olabilir. Örnek veriyorum Anemi gibi.
Şampuandan ziyade bir cildiyeye gitmeni öneririm. Dökülme sebebi vitamin eksikliği veya farklı bir sebep olabilir. Saçlarına bitkisel yağlarla haftada 1 kez maske yap. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağını karıştırarak saç diplerine uygula. İçerisine ek olarak ince doğranmış 5-6 diş sarımsak, Bemiks ampul, Evagen Ampul ekleyebilirsin. (Eczanelerde 8-9 tl) 1-2 uygulamada dökülmende gözle görülür azalma fark edeceksin. :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
aynı durum bende de varr sanırım benim yorumuma yorum yazan arkadaşssın ele seninle görüşelim sa konusuundaa cidden çook sıkıcı ama ampül felan denedin mi bemiks evigen zeytinyağı karışımı verdi onu kullanıyoruumm bilmiyoom diğer yoruma da yazdım biz nazara mı geldik arkadaşın dediği doğru ne fön çekerdim ne maşa ne bişe kuaföre gitmezdiim sadece ince telliydi noldu anlamaddıımm nazara geldikk gözü olanın gözü çıksıınn amin:((
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu konuda bende nazara inanıyorum millet herşeyi yapıyo saçına ben dikkat ederdim hiçbişey yapmazdım doğal ve sağlıklıydı sonra herşey tepetaklak oldu yaa :(( herşey şaka gibi geliyor
valla şaka makaaa millet nazar ettii benii nazara inanırıım bu kız çok can yakar dedilerr valla benim canım yandıı herkesin gözüne geldiimm noldu banaa yemin ederim bilmiyomm dışarı çıkamıyoruum minoxill kullanınca hiç olmassa toparlanmıştı açıklık vardı ama idare ediyodu şimdii çıkanlar da gitti her yer açıık kötüü yaa ne illet bir durum çok çaresiziim allah belasını versin kiim nazar değdirdiyse aminn bize:((
bende senin gibi kesin nazar diyorum nazar değdirenlerin allah belasını versin gözleri çıksın :/ inşallah şifa buluruz canım yaa allahım baksın görsün halimize acısın çok zor bir durum nette araştırıp duruyorum çare arıyorum allah şifa versin bize
valla canıım ben çook araştrdıım kafaya takmaaa kafaya taktıkça döklüyoo çok ağğladıım gözaltım daa morardıı daha kötü oldum ağlayınca zırlayınca daa gelmiyoo tatllıımm psikiyariye de gitmee depresan veryolar keşkee stres dönemi psikoloğa gitseydim kpss stresi yaşadım ne kpss oldu ne de saçım kpss yüzünden saç gittii barii bir yere atanaydıım boşuna stres yaptım amaa saçımı döken depresan da olabilirr eğer yatkınlık varsa genetik demek ki kullanmamam gerekiyodu şerefsiz drlar uyarmıyo minoxil
depresanın saç döktüğünüü özelliklee çoğu dr minoxile başlamadan bırakınca döker demiyor nedeii dg firmsıyla anlaşmalılar geçen gazetede okudum yolsuzluk varmışş eczacılar şikayet ediyyolardıı drlara laptop ve fazlasıylaa eşya alıyoz karşılıındaa ilaçlarımızı ürünlerimizi hasalarına öneriyolar diyee doç bir salak dr vardı bana bendee minoxil kullanıyom her yerine sür diyodu salak gibi sürdüm meğerse sürülmemesi gerekiyomuş bir de utanmaz bu bikgileri netren öğreniyosun ben yetersizim seni şuraya
yollıy,m mezoterapi yaptırt diyo kii o daa iyi değilmiş kimi dr mezoterapi kim dersee kaçın o drdan diyor kime inancağımı şaşırdım kalkmış bana dianee aldoctone veriyoo geçen diane yasaklandı bir ülkedee burda daa toplatıldıı iştee şu var bu ilaçları kullanıp başlamak daa bırakmak da saç döküyoo bilmiyom canıım nolduu bizee herkese inanma amaa tatlım
evet çok açıklık var erkek tipinide geçti artık saç tellerim inceleşti ve çok azaldı saç derimin yapısı değişti. doktorlara da güvenmiyorum ben yaa ilgisizler yok stres yok bilmem ne bizde araştırıyoruz netten o kadarını doktor iyice sinir ediyor insanı
drların dediğine güvenme anlaşmalılar dengesiz dç bir bayan dermatolojiden minoxili ben kullanıyorum zararı yok diyordu her tarafına sür saçının diyordu özel gitmiştim verdiğim para zehir zıkkım olsun her şeyi biliyodum saçla ilgili çok araştırmıştımm misal d. kontrol hapı vercek irdeliyorum bırakınca bu yine döker diyoruum pco için verecek ki pco yok denildii hormon dengemi bozmamak için kullanmadım o zaman benim yerime sen geç ben yetersiz kalıyom seni şu dr yollıyim diyo mezoterapi
çoğu dr önermiyoo yani d. kontrol hapları bırakınca saçı döker çünküü hormonu bastırıyosun vee bırakınca eskisi gibi oluyor üstelik diane önermişti diane şimdi toplatılıyoo kimseye güvenmyorum aynen tek bildiğim bize nazar değdi
evet sen çok araştırmışsın bende öyle elimden geldiğince araştırıyorum doktorlar kolay kaçıp başından safsaklıyorlar doktorun tüm dediklerini zaten netten araştırarak bizde biliyoruz çok çok haklısın
Bioblas sarımsak özlü şampuan ve ya yine bioblas kolajen keratin şampuan denedin mi? Çünkü ben yaklaşık 5 ay falan Bioblas sarımsak özlü şampuan kullandım ve saç dökülmem ciddi oranda kesildi diyebilirim. Daha sonrasında kolajen keratin şampuanı kullanmaya başladım saçıma bakım yapması için ve gayet memnunum. Zaten saç dökülmesini önlemesi için kullanılan bir şampuan neden saç döKSün ki? :) Zamanı dolmuş bir saç 3 ay sonrasında dökülür belki biliyorsundur. Bu gibi saç bakım ürünlerinin minimum 4-5 ay kullanılması lazım ki etkisini gerçekten görebilesin. Saçlarının güçlenmesi adına Bioblas kolajen keratin kullanmanı öneririm bu arada :) Saçlar için kolajen faydalarını araştırırsan neden bu ürünü önerdiğimi anlayabilirsin :)
hayır en iyisi bu marka diger sarımsak sampuanları sacı cok kuru yapıyor birde bu markanın icinde sarımsak dısında sacı besleyen cok sey var kokusu kıvamı güzel ben cok memnun kaldım :) doktor bir karısım hazırladı onu kullanmaya basladım :) onun dısında zeytinyagı badem yagı ve defne yagı kullanyrdm ısırgan otu kullanan cok var memnun olan ama hic kullanmadım onu
Şampuan yerine argan yağını öneririm. Hem vücudunuzu (el, ayak, yüz) yumuşak ve pürüzsüz hale getirir hem de saç tellerinin kalınlaşmasına ve parlamasını sağlar. Pahalıdır ama çok etkilidir. Argan içeren şampuanlar da var ama iyi araştırman lazım.
Bana sorarsanız varsa tanıdığınız Fas ya da Tunus dan özünü getirtmeniz. Ama bulamıyorsanız özellikle sertifikalı olanları araştırın ben kullanmıyorum ama kullananlar çok memnun. Özellikle bayanlardan çok olumlu tepkiler var.
öyleyse bir psikologla görüşmende fayda olabilir.. bazı hastalar stres altında tutam tutam kendi saçını bile yolabiliyor hatta bu literatürde trikotilomani olarak geçmekte.. kısacası bunu sadece sen yaşamıyorsun ve muhtemelen kurtulabileceksin de.. umutsuzluğa kapılma =)
ben saçlarımı boyamam maşa fön falan yapmam o kadar dikkat ederdim nasıl bu hale geldi anlamadım :/ stres olmamak elde değil herşeyi yapsamda dökülüyor
Bephanten, bemix, evigen kapsülleri eczaneden temin ediyorsun... bu üç ampül ile çok az miktarda sarımsak veya badem yağını iyice karıştırıyorsun. pamuk yardımı ile saçlarının heryerine homojen bir şekilde dağıtarak sürüyorsun.1-2 saat saçta bekletip yıkayabilirsin. bu uygulumayı haftada 1-2 gün yap 1 ay sonra teşekkür ediceksin. sadece dökülme değil. inanılmaz hacim veriyor.
Uzun zamandır yapmadım ama çok ucuz şeyler bunlar. saf vitamin ampülü inan bana çok ama çok fark ediyorlar bana inanmazsan eczaneye sor onlarda zaten anlatır. eski sevgilimden öğrenmiştim. ne zaman sönse dökülse falan saçlar... uygularım. ciddi fark yaratıyor. fiyatıda max..30-40 liraya gelir toplam pahalı bişey değil
kerastase al..ben erkeğim uzun saç çok daha fazla dökülüyor. kerastaseyle önledim..bide tavsiye saçlarım çok dökülüyo diye kafaya takma daha çok görünür ozaman..
haklısın dedim sabun kullanayım doğal olsun onlarda saçımı kuruttu döktü ne yapacağımı şaşırdım. serumlar pahalı mıdır ne kadar süre kullanmak gerek. çok sordum kusura bakma
ben keune diye bir hollanda markasının kullanıyorum kadınlar için olanlar açık pembe sampuanı 36 lira serumuda 80 tl türkiyede çoğu kuaförde bulabilirsin özellikle büyükşehirlerde
İpek şampuanın içine 2 diş sarımsak özü çay bardağı elma sirkesi son oalrakda hücre yenileyici özelliği bulunan insan spermi 1 postalık koyuyorsun ve saçlarını bu özel karışımla yıkıyorsun ve bana dua ediyorsun :D :D
şaka bir yana geçen migrosdan ısırgan otlu şampuan aldım saçlarıma çok iyi geldi alman markası Tresan Yıkamadan sonra kayın ağaç özlü toniğide var çok güzel şampuan 17 tl tonik 25 tl eğer fakir değilsen alabilirsin saygılar :)
O Dökmesi bendede biraz oldu ama araştırdım saçlar daha gür çıkıyo inceledim yerine saç çıkarıyo ayrıca ben clear men mentöllü kullanıyordum saçımı mahfetti gerçi saçlarım her zaman asker modeli kısa ama yinede özen gösteriyorum saçıma çünkü kızların en karizma bulduğu yer saçlarım :D :D
ne zaman bir mağazaya alışveriş merkezine gitsem kızların tahrik edici yoğun bakışlarından kurtulamıyorum o günün sonunda ya yuzumde sivilce çıkıyorya da bir yerıme bişey oluyor nedir bu yyahuu şmdatttt polıs yokmu dıye bagırıcam :D
Clear men mentollü kullan bir kız vardı kullanıyom diyodu saçıda yumuşaktı.(sen şampuanı birakıp sabuna geçersen kepeklenme sertleşme ve kuruma görülür o olmasın?)
Zırt pırt değiştirosan da olabilir, değıştırdığın zaman dökme kepek olur. Evet mavi bende kullanıyorum bir 4 aydan fazla oldu saçlarım dökülmüyo maşallah.