Toplumsal cinsiyetçilik: Günümüz toplumda erkekler ve kadınlar özelliklede kadınlara yüklenen rol ve sorumluluklardır. Bir erkek çocuk doğduğunda silah aslan gibi oyuncaklarla oynarken bir kız çocuğu ev, mutfak aletleri gibi oyuncaklarla oynar. Çünkü toplumumuzda erkek cesaretli (!) (çoğu kadınlar o cesaretli diye geçinen erkekleri ceplerinden çıkarır sözüm meclisten dışarı üstüne alınanda) kadın ise korunucu olarak yetiştirilir. Erkeğin yaptığını kadınlar, kadınların yaptığınıda erkekler yapmakta özgürdür. Bir erkek küpe taktığı için -ki bende küpe takıyorum, toplum tarafından dışlanır. Kadın çok kısa süre önce o algı kalktı ama yinede vardı pantolon giyemiyordu. Çünkü toplumumuz her bir b. ka bir mana yüklemiş. Kadın ve erkek vücudunu da meta haline getirmiş. Giysi reklamlarında oynayan kadınlardan tut biscolata denilen bisküvi reklamında oynayan ispanyola kadar (alt tarafı bisküvi l. n) yani diyeceğim o ki insanların renklerle ne alıp veremediği vardı da böyle bir algı oluşturdu bende anlamadım. İnsanlar bu kadar aciz ve acınası haldeyken kendilerini yüceltmelerinden hoşnut olmuyorum, benim gibi düşünenlerinde olduğunu biliyorum. Yorumu seviyeli yapın lütfen.
Manasız işte, bir renkler kalmıştı nesneleştirip anlamlar yüklemediğimiz.. Pembe pantalon giyen bir erkektense, pembe pantalon giyen o erkeği kendi kısıtlı dünya görüşü ve vizyonuna bakmadan eleştirip dalgasını geçen hem erkek hem kadınları her zaman daha itici bulmuşumdur.. Pembeyse pembe, ee yani nolmuş?
"Niye renklere cinsiyet yüklüyoruz?" İŞTE BU. Renklerin cinsiyeti yoktur. "Bu kadın/erkek rengi" denemez. O yüzden pembe giyen erkeğin diğer erkeklerden bir farkı yoktur. Pembe giymek onun erkekliğini azaltmaz.
Evet bu renk cinsiyet olayina ben de ayar oluyorum. Mesela esmer erkeklere cirt değil pastel pembe kazaklari yakıştırıyorum. Mesela bu fotodaki çocuklar için aa kiz rengi diye dusunmedim acikcasi. Onlara da yakismis.
En İyi Cevaplar