Diyelim ki yabancı bir ülkenin vatandaşı Türkiye'ye gelmiş ve size soruyor
ne yapmamalıyım
neye dikkat etmeliyim
Tek cümleyle yanıt vermek gerekirse ne dersiniz?
ne yapmamalıyım
neye dikkat etmeliyim
Tek cümleyle yanıt vermek gerekirse ne dersiniz?
Tek cümle ile zor Türkiye burası Binalara yakın yürüme kafana bir şey düşebilir karşıdan karşıya geçerken önce sağa sonra sola haaa unutmadan birde yukarı bakmadan sakın karşıdan karşıya geçme ne olur ne olmaz yukardan araba düşebilir derbi maçı olduğu zaman balkona çıkma kaldırımda yürürken araçların arkandan geldiği taraftan yürüme araçlar karşıdan gelsin neme lazım arkandan gelip üstüne çıkabilir..
dolmuşlara binerse yalnız kalmasın, ıssız karanlık yerlerde gezmesin, elektro şok cihazı taşısın, mümkünse çantayla dolaşmasın, canlı bombalarla tanıştırdıkları için fazla kalabalık yerlere girmesin,
hükümeti eleştrip argo kelimeler kullanmasın, çocuklar ölmesin barış istiyoruz demesin
Acı ama doğru.
gelmemesini söylerim peşin olarak ulan ben yurtdıiında olsam buraya bidaha adım atmam tatil içinde yunanistana falan giderim
Türkiye seyahat ve tatil için çok güzel bir ülke halbuki.
bir ülke düşünki daha kendi insanı deniz kum görmemiş napıcan böyle ülkeyi? burdan gidersem eğer birdaha dönmem tail için bile kaypak dolu baştan aşşağı adalet bitti zaten... gezilip göürlücek binlerce şehir , ülke var... ayrıca turistler tecavüze falan uğruyor bu ülkede bir düşün...
Ülkenin insanı denize gitmemişse ne olacak. İnsanlar mı turisti denize götürecekler.
Ülkenin çok ciddi sorunları var ama turist bu ülkeye başbakanlık yapmaya gelmiyor ki. 2 Bira içecek, biraz kebap yiyecek. Denize girip keyif yapacak. Ona ne ülkenin sorunlarından. Ben Almanya'ya gidince daha mı medeni ve gelişmiş oluyorum. Elbette değil.
Türkiye'nin dört bir tarafında gezilecek görülecek o kadar çok yer var ki. Güneydoğuda gezinen japonları, iç anadoluyu turlayan korelileri, pamukkaledeki hintlileri görünce hoşuma gidiyor.
Tecavüz, cinayet kısacası suç her yerde var. Bize özgü değil ki.
İnanın yurtdışında yaşam daha zor.
İyi de 17 kişiye bakarak Türkiye'ye gelen yıllık takribi 40 milyon kişiye bunu yansıtmak ne kadar doğru.
Amerikada öldürülen turist haberlerine bakarsak da hiç gitmeyelim o zaman Amerika'ya. Hatta Hindistan gibi barışçıl bir ülkede bile neler oluyor.
Ufak sayıda bir örneğe bakarak bunu genele aktarmak son derece hatalı olur. Hadi bir örnek vereyim. Uçağa sakın binmeyin. Buyrun ;
Uçak Kazaları Raporu isimli Belgesel. Nat. Geo.'nun önde gelen belgesellerinden birisi ;
www.sadecebelgesel.com/ucak-kazasi-raporu.html
O kadar çok uçak kazası var ki. Hatta 2003 yılından beri her sezon onlarca kaza anlatılıyor.
https://www.imdb.com/title/tt0386950/
Düşünceniz gerçeği yansıtmıyor.
hindistanın barışçıl bir ülke olduğunu düşünmüyorum ama 0 bahsettiğin 40 milyon yetiştridi göz yumdu bunca suçluya ve on zamanlarda duymulsundur tecavüze uğrayan kız neden gece 3 te dışardaymış diyen var bu zihniyette bir ülkeye turist olarak gelmezdim ben ama sen istersen gel ben gelmezdim diyorum
Hindistanda bulundum. Hatta bir düğüne katılacak kadar yakından gördüm. Gerçekten barışçıl insanlar. Kavgada korkan, sakin kişiler. Dini inançları ve kültürleri bu yönde.
Ben Türkiye mükemmel bir yer ya da İsviçre ayarında demiyorum ama suçun olmadığı bir ülke yok dünya üzerinde. İsviçre'de bile oluyor bu tür olaylar. Ben İsveç'te yaşadım. Orada dahi oluyor. Sıfır suç beklentisi içerisinde olmak hatadır.
Düşünürseniz sizde fark edeceksiniz. DÜnya üzerinde suçun işlenmediği bir ülke var mı? Türkiye'de suç oranı kesinlikle artıyor ama bir turiste Türkiye'ye gelme demek çok anlamsız.
Türkiye'ye ilk defa geldigini taksicilere belli etme derim..
Bunu sevdim :)
Cevap
22Cevap
Yolda yürürken geçiştiği insanların çoğunun gözünün içine bakıyor olmalarının normal olduğunu ona özel bir şey olmadığını ve tedirgin olmamasını söylerdim.
bu sadece türkiyede mi oluyor sence :D
biliyorum
Şeftali alıcam derken İngilizce yerine Türkçe konuşsun sonra kavga çıkıyor pazarda :D
Her zaman tetikte ol ve kendini korumak için yanında birşeyler taşı ve (genelde) alkollü mekanlarda bir erkekle göz teması kurma (ne bakıyon?) kavga çıkabilir.
Açık seçik giyinip bizim erkekleri baştan çıkarıp vize düşman etme!!!
Hava alanından çıkmamasını tavsiye ederim. Geri dönmesi onun adına daha iyi bir karar olur.
Haydaaa. Neden böyle düşünüyorsunuz?
Bu ülkede o kadar çok güzellik var ki.
Tarih, kültür, doğal güzellikler, deniz kum güneş üçlüsü, şehirler, vs. vs.
Öldürülmeye veya saldırıya uğramaya değecek güzellikler değil hiçbiri.
herkese güvenmemesini.. güveneceği insanı iyi seçmesini.. iyi insan numarası yapan ikiyüzlülere..
Fazla kalabalığa karışma. Gece dışarı çıkma. Issız yerlerde de dolanma. Cümle bile çelişti daha fazla yaşamak istiyorsan gelme, ölmek istiyorsan gel. 😂
bayanlar ıcın gece sokaga cıkmayın mumkunse, başına bir hal gelebilir ne yazık ki. erkekler için, ise gene dısarı gece 12den sonra cıkmayın, soygun, kavga ıhtımalı var.
TR den saglam cikarsak her yere sigariz graham
Hindistan ve Çin denemelerim oldu.
Amerika'da zenci mahallerinde gezdim. Afrika'yı da deneyeceğim yakında. Ufukta bir Tayland seyahati olası.
Bunları düşününce Türkiye çok masum kalıyor.
Miami'de kenar mahallelerine girebiliriz de çıkabilir miyiz ya da tek parça kalabilir miyiz emin değilim. Latinolarla çiki çiki bang bang. Ondan sonrası Allah Kerim derim.
Gerçi size de hak veriyorum. Türkiye'de manyak bir yer oldu. Cinayet artık normal karşılanır hale geldi. Eskiden böyle değildi. Taksim'e çıkanlar, merdivenlerdeki ayyaşı görürlerdi en tehlikeli olarak. O da pantalonunu indirip teşhircilik yapardı. Artık böyle mi. Sapık, tecavüzcü, katil, terörist her türlüsü var.
Ben hiç sevmedim Miami'yi. Fazla kapitalist ve hayat tamamiyle paranın üstüne kurulmuş. Halbuki hiç pinti değilim ama bu kadarı da rahatsız edici. Denizi bir şeye benzemiyor. Görgüsüzlük hatta hödüklük diz boyu. Biz İngiliz Kraliyet ailesi olarak bunu tasvip etmiyoruz.
Latinoların aklı bir karış havada. Kızdırıyorlar beni. Hep lay lay lom'lar.
Köpekbalığı da neymiş. Biz Türküz. Biz köpekbalığını şiş yapar yeriz. Yetmedi der, kafasını ve kuyruğunu kesip millete kılıç şiş diye kakalarız.
Pazarlığa başladıysak ben İskandinavya'yı almak istiyorum.
Homeland'den tanıdığımız Damian Lewis'in yeni dizisi Billions'ta Malin Akerman abla var. Her başarılı erkeğin arkasındaki kadın var ya, işte o kadın Akerman. Malin Akerman da İsveç'in yetiştirdiği hoş hatunlardan sadece bir tanesi.
Bu noktada beraber Kiziroğlu Türküsünü söylemeliyiz.
Köpekbalığının eti kayış gibidir. Marine etmeden bir şeye benzemez ama bizim millet balıktan anlamıyor nasıl olsa. Ateşin üzerinde biraz fazla tutup çıtır çıtır olana kadar tutarız. Kimse de fark etmez.
bu ülkeye sakın yerleşme ve havaalanından başka bir uçağa binip gitmesini tavsiye ederim
Adanama memleketime gelmesin:D saglam cikamayabilir
Aklını dışarda bırak.
Güzel tavsiye ama ben yapmaması gerekenleri soruyorum.
Esnaflara bulaşma bulaşırsan kendi ülkende kahraman olursun ve bu durum canını sıkabilir.
Esnaftan uzak durmasını söylerim. Dünyanın çoğu yerinde turistler kazıklanıyordur gerçi.
onu bilmemde yasadıgım yere gelse gerı gıtmesını soylerım
Tahrik etme, mini giyme, gece dışarı çıkma gece dışarı çıkan kadın aranıyordur sen suçlu olursun
"Gece dışarı kadın aranıyordur"
Ülke neden geri kalıyoruz, çağdışı zihniyet neden bu kadar hakim diye soranlara bu cevabı verebiliriz.
Öyle düşünüyor adamlar geri kafalı iyice insanlar
Trafiğe cıksın İstanbul'un ortasında, bak bida gelyomu:)
kazıklanmamaya dikkat et derdim.
Erkeklerle yalnız baş başa kalma :(
Taksicilere dikkat etsin.
Magandalara dikkat et.
Kaziklanma :)
Doğru ya.
Mini giyme.
Ne yazık ki doğru.
Hacı hocadan uzak dur kimseye güvenme
Metrobuse binme kanks
kimseye güvenme derim. Çok sakat bir ülke olduk.
şu sıralar pek kalabalıklara karısmasın
Kolay kolay kimseye güvenme
Kimseyle konusmamasini.
taksicilere. bayansa dik dik bakan tiplere.
İnsanlara birşey sorma
İlk öğreneceği kelimelerin argo olmamasıdır
Çok açık saçık giyinme
Geceelri dışarda dolasma
Misyonerlik yapmada ne yaparsan yap derim.
İstanbul da kendine dikkat et derim
Türkiye ye gelmesin bence direk
Kalabalik yerlerden uzak dur
İnsanlara güvenme
seni sikerler tenhada dikkat et :D
fazla rahat olmasın
Mesaj atamadim sze
bol bol yemek ye.
Geri gitsin
Neden böyle bir şey söylüyorsunuz?
Tehlikeli yer. Gelen turistler ulkesine geri donemiyor. Yol yakinken geri gitsin
Her yerde turistler ölüyor.
Terör Fransayı vuralı çok olmadı. İngiltere'ye de saldırmadılar mı? Amerika Türkiye'den çok daha kötü durumda.
Orayada gitmesinler. b
Terörün uğramadığı bir yer var mı?
Benim bahsettigim konu farkli. Terorden bahsetmiyorum turk erkeklerinin abazaligiyla alakali. Ornek verdigim kiside yabanci ulkeden gelip tacize ugrayip surlarin arasina atilan kadin.
Bu gerçekten rahatsız edici ama her turist kadın da tacize uğramıyor en nihayetinde.
Ya birak turisti kendi ulkemin insani tacize ugruyor hergun onlarca kisi kimse sesini cikarmiyor. Ne ara bu kadar igrenc bir toplum olduk biz gercekten anlam veremiyorum.
Bu gerçekten çok kötü bir durum ve mutlaka hem toplum hem devlet olarak elimizden gelen bütün gayretle üzerine gitmeliyiz. Durum kötüye gidiyor fakat bu ülkede her kadın tecavüze uğruyor ve ülke güvensiz havası yaratmak da doğru değil.
Kimseye guvenmesin
müslüman olsun :)
Yapmaması gereken şeyleri soruyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar