Bir ara şu Ks için bende öyle düşünüyodumda ama işin iyk tarafına bakılırsa yapmaya çalıştıkları kürt-türk ayırmamak. Ben bir Kürdüm partimide destekliyorum ama birkaç arkadaşımda şu varki bir ötekileşme çabası bazı insanlar kendini ötekileştirip konuşuyor ya sen kendini benimsememissin suçlu hissediyosun karşıdaki nekadar sevsin benimsesin. Bir kürtsün aram serhadı bilirsin diye düşünüyorum herneyse bilmesende olur Kürt sanatçı (şarkıci) ve şu an ceza evinde ben bunu geçen bir arkadaşımla konuşuyorum diyoki aram serhad büyük biri Selahattin Demirtasla resmi var nevrozda şarkı söylemiş vs vs ya kardeşim dedim sen salakmisin Selahattin Demirtaş kötü biri mi ki onunla resmivarda ondan dolayı devletin gözüne batmistir diyosun oda TBMM'de bulunan bir parti başkanı değil mi sen niye ötekileştiriyosun kendini. Neymiş nevrozda şarkı söylemiş diye almışlar ben onun söylediği şarkıları arabada son ses açıyorum kimsede bişey diyemem bu adamın altı ıslak ki bu adama karışıyolar içeri alıyorlar kaçakcilikmi yaptı vurgun mu yaptı acaba bu işi yapan babamda olsa alsınlar içeri kardeşim. Hakka girip hak yiyen babamda alsa yapsınlar gerekeni. PKK nin ilk kurulma amacı Kürtlerin kalkınma çabasıydı * bugün ben o çaba dışında farklı şeyler görüyorum çünkü yöneten bizi cekemeyen ülkeler bugün benim doğu 'mu alıp yarın hayli hayli bulunduğum batı'yada girer evimede yatağimada. Ben PKKyi ilk kurulduğu zamanları okuyarak evet doğru buluyorum ama bu saatten sonrası abartı ve oyun.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır ben öyle düşünmüyorum. Bir gün eve dönüyorduk metroyla. yanımdaki 3 arkadaşım da zaza. her neyse zazaca konuşurken adamın birisi anlamış olacak ki "bizim gençler okuyun okuyun" falan dedi. yanmdaki herkese tek tek kürt müsün diye sordu. zazayız abi dediler. oy allahınıza kurban ne gzel falan dedi. bana sordu sende mi zazasan bacım? yok abi ben türküm dedim. ne önemi var insan olalım dedi. :/ Türk olmak suç mu? ben niye dışlandm.
31 Yorumla
Soran+1 yılSeni dışlayanlar utansın :)
+1 yılBen ilk görev yerim olarak Suruç'a atandım ve burada kelimenin tam anlamıyla dışlanıyorum. En basitinden bir yere gidip yemek yediğimde garsonun bana nerelisin dedikten sonra Ankara dememle yapılan muamele tam anlamıyla %100 değişiyor. Daha sabah sigara aldığım bakkal arkamdan bana sövüyor Türk'üm diye dönüp bakıyorum ne var diyor. Burada kalabalıklar ya böyle oluyor ses çıkarmıyorum. Akşam çocuğunu acile getirdi bu adam ateşler içinde yanıyor. Eğer azıcık şerefsiz olsam yalandan 2 ilaç yazar gönderirdim. Ama vicdan var işte yapamıyoruz öyle düzgünce ilgileniyoruz. Sonra iyi geceler bakkal amca diyorum kişisel numaramı veriyorum kötü giderse bizzat beni ara diye. Eheeheh düşünüyorum da ben fazla vicdanlıyım.
İşe giderken bindiğim minibüste kürdistan temalı şarkılar, apo temalı şarkılar çalıyor. Şimdi bunu buradaki tüm halk dinliyor ve hiç ses çıkarmıyor neden? Çünkü arzular bu yönde. Zaten verdiğin cevapla halkın tek partisi diyerek geri kalan kısmı dışlayarak sende ırkçılık yapıyorsun başka bir şekilde. Sende HDPlilerden farklı mı oldun şimdi geri kalanları dışlayarak? Bir eleştiri yapmadan önce kendini tartman lazım ya hah işte sen tam o noktada takılmışsın ve geçememişsin. Başkasına sallamadan önce mi ayna karşısında kendine bak. Ama böyle değil
2.bp.blogspot.com/.../...72874714_1723267021_n.jpg
Böyle
www.modanium.com/.../...%BCyada-aynada-kendini.jpg12 Yorumla
Soran+1 yılBak ben türkere kötü davranan Kürtleri sevmiyorum ve onların kürt olduğuna inanmıyorum. Ben güney doğulu değilim ığdırlıyım bizim oralarda çok türk var ama Türk kürt birlikte yaşıyorlar ayrım yapmıyorlar ben bu saçma ayrımlarin kalkmasını kardeşçe yaşamayı istiyorum ve her kurdun pkkli olmadığını anlayın istiyorum
- +1 yıl
bence tam olarak oku ne yazdığımı asıl noktayı kaçırdın
+1 yılBende kurdum ulkemide seviyorum pkk dan da nefret ederim bazi insanlar oleler kurtsen ya git burdan ya da ol bile derler ama bazilari bizi ayirir pkk lilardan iste onlar kardeslerimizdir
25 Yorumla- +1 yıl
@nasiolsun eyw da asagi baksana neler yaziyolar
- +1 yıl
@nasiolsun saol
- +1 yıl
Ben düşünmüyorum kendi kendilerine yapıyolar ırkçılığı kendilerini asimile olmuş gibi göstererek masumu oynayıp ortalığı karıştırıyolar kusura bakma kardeş bir otur düşün batıdan bir insan şırnaka hakkariye gitmeye korkuyosa doğudan biri elini kolunu sallaya sallaya geliyosa ırkçılık kavramını faşizm kavramını bir daha düşün kimseyide kimsenin kucağına ittiğimiz yok sözde özgürlük isteyen kansızlar savundukları sosyalizmin herhangi bir devletine gidip bayrak altına bayrak açmaya kalksalar dirilerini bırak ölülerini bamyaya bamyaya yokederler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
+1 yılBu ülkede kimse terörist değilken terörist ilan edilmez! Kürt olmak suç değil sana bunu yapan varsa bu onun hatası ama sende vatan sevgisi yoksa en ufak sempatizanlık dahi varsa buda senin suçun. Aslında bizlere yapmak istedikleride tam olarak bu kurunun yanında yaşlarıda götürmek bütün amaçları alakalı alakasız kürt kim varsa aklını çelmek
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır ülkemi seviyorum Pkk dan nefret ediyorum ama yinede pkkli damgası yiyorum kurdum diye
- +1 yıl
Buda karşıdakinin adiliği kötülüğü. İyiyle kötüyü daima ayırt etmemiz gerek bence bunun ayrımı bizim inancımızın temeli. İnsanlar asla ırklarına göre iyi veya kötü değillerdir. Kimse ırkını seçemez insanlar yaptıklarıyla düşünceleriyle iyi veya kötü vatansever veya hain olurlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılarkadaş 80 yıldır hiçbişey yapıltırılmayan doğuya ADAM çıktı hastaneler yaptı okullar yaptı pkk teröristi yaktı, ADAM Allahın Hakkarisine havaalanı yaptı 5 aydır pkk yüzünden çalışamıyor. kirtlere ırkçılık yapan var PKKHDP. Şu bir gerçek kürtler 80 sene cahil bırakıldı kimsesiz bırakıldı, eksik bırakıldı, pkk gitti baskı yaptı. Türk ile Kürt arasına böyle engel koydular. Osmanlı zamanında iç içi kardeşçe yaşıyorlardı, çatışmadan. Osmanlı Meclisinde Kürt milletvekilleri vardı vatanına milletine devletine saygılı sevgili Kürt ve Türk halkı için hizmet eden. Şimdiki Kürt görünümlü Ermeni vekiller gibi hain yüssüz kalpsiz değillerdi. Vesselam.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim sozlum de kürt ve acikcasi ailesi gercekten geri kafali yani ben turkum diye onlarda beni istemedi benim ailemde onu falan ama kisilik olarak harika bir insan halads oyle soyle dusun kururunun yaninda yas da yaniyor sen yapmasanda bir kac bisey goruldugunde sanada yansiyor uzulme herkesin var bir boklugu donup kendine bakan yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılBizim ailede türklerle evlenen çok var onlar biraz dediğin gibi geri kafalı
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kürtler ile ilgili bir soru soruluyor, onlarca hakaret geliyor, youtube de bir Kürt video atıyor, video yorumlarına bakıyorum ful hakaret.
Kürtler hakkında alay amaçlı yüzlerce caps yapılıyor, inci sözlük gibi yerlerde sürekli alay amaçlı konular açılıyor. Sokakta "ay şu kürt'e bak diye dalga geçilen çok kişi gördüm.
Irkçılık yapılmıyor diyen hayal dünyasında yaşayan dünyadan habersiz biridir.71 YorumlaBen yaparım. Benim gözümde iki ırk var. Türk olanlar ve olmayanlar. Ben Türk üm ve doğal olarak üstünlüğümü belirtiyorum.
Not; şahsi görüşüme seviyesiz yorum yapanları ezerim. Bilginize...1447 Yorumla
Soran+1 yılSen allahın kuluna ne hakla üstünlük kuruyorsun?
- +1 yıl
" gök çökü , yer yüzü yarılmayacak; Hükmetmeden dünyaya yine Türkler" demiş ozan erhan çerkezoğlu , ne düzel demiş. Kürtler bile doğudakı Kürt baskısından kaçıp batıya göç ediyorsa bir dur düşün derim kim ırkçılık yapıyor.
- +1 yıl
@Kardelenugur takip listeme alıyorum Bacıgo... 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Soran+1 yılÖzelde yazısın lütfen
Soran+1 yılNe dedim ya şimdi. Hadsizlik eden sensin karşında bir kız var onunla kurduğun diyaloga bak ve utan kendinden
- +1 yıl
Bunun hesabi ahirette sorulur
Soran+1 yılSiz kanla beslenin anca. Faşistler
- +1 yıl
Ben yapacağımı biliyorum da işte imkan yok. Benim sabrım çoktan çatladı da genel konuşuyorum! Hala polyanacılık oynayan, pembe gözlülüklü enteller var ülkede. Ben masum halk filan kaldığına inanmıyorum orada! Askeri polisi riske etmeden uçaklarla, tanklarla dümdüz edip bırakacaksın!
Soran+1 yıl@Apisto allah kötü kimselere fırsat vermez
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu ulke hakiki musluman olsaydi ne pkk olurdu ne ayrim olurdu nede simdiki gibi bos olurdu alay eder gibi bide ne dion o soyun dedijlerin dinden cikmadiklari icin dunyaya hukmettiler
- +1 yıl
Allah kötü insanlara fırsat vermediği için kürtlerin şimdiye kadar vatanları, toprakları olmadı. Tiplerine bakarsan zaten nursuzun önde gideni bir millettir! Namazla ezanla dalga geçen, dağda hayvan gibi domuz yiyen, müslüman bir ülkeyle savaşan, müslümanı sırtından vuran, çoluk çocuk masum demeden aileleri hedef alan şerefsiz kanı bozuk bir terör örgütünü destekleyen bir milletsiniz!!! Size müstahaktır bunlar! Benim vatanıma, bayrağıma, dinime tehdit olacak her kimse ölümü hak eder! Adam olsunlar kaşınmasınlar! Benim sabrım taştı, sırf elimden kaza çıkmasın diye soyutluyorum insanlardan kendimi, fazla da zorlamasınlar!
Soran+1 yıl@Apisto nursuz muyuz 😂 neden sevgilim türk? Okadar türk kızı varken neden Özellikle de mhpli gençler kürt kızlarından hoşlanıyor?
- +1 yıl
Soran+1 yılSen ilk önce kendi tipine bak bu mu asil ve yüce ırkın temsilcisi bu tiple mi yani? Kürtlerle evlenen çok mhpli erkek var. Genelleme yanlıştır mhpli ve milliyetçi türk erkeği yakışıklı olur ama sen bu genellemeye bir tepki olarak dünyaya gelmişsin 😂😂
- +1 yıl
Kürt kızımı :D Yav güldürme beni... Sözde lideriniz apo soysuzu bile, kürt kızları kokuyor diyor, bu gelmiş ne diyor bana :D. Sizin tipsizliğiniz yüzünden erkekleriniz hayvanlara tecavüz ediyor! Gelmiş bana kürt kızı diyor. Güzel 1-2 tane çıksa, onlar da kesin melezdir, heterosis durumu vardır!
Soran+1 yılSevgilim ırkçı bir aptal değil ama sen gibi çok insan var
- +1 yıl
@PrisonersM Yav gerçekten vatanını seven 3-5 akıllısı var. Onları niye vuralım? Ki onlar da %100 kürt değildir, Türkmen kökenlidir mutlaka. Yoksa kürtler ciğersiz, yüreksiz bir millet. Etek giyip molotof atan bir millet. Bunlar kendi ülkeleri olsa onu savunamazlar, kaçarlar. Türkiye'yi mi savunacaklarını sanıyorsunuz?
Soran+1 yıl@Apisto liderim Apo değil Atatürk 😎😎
- +1 yıl
- +1 yıl
Kufur yiyoruz
- +1 yıl
@PrisonersM Soy ağacını ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama şimdiye kadar tanıdığım kürtler içerisinde ki bunlar Mhp'ye veya Bbp'ye veren tipler. Bunlarda dile %100 vatanseverlik, canı pahasına ülkeyi savunacak kapasite yok. Sözde hdpyi de pkkyı da sevmezler, ki sevmediklerine inanıyorum sonuna kadar. Ama ülkeyi de Türkler gibi kanının son damlasına kadar savunmazlar. Sen eğer benim tanıdığım kürtler gibi değilsen, mutlaka hamurun sağlamdır öncesinden.
- +1 yıl
- +1 yıl
Doken kurt askerlerde var
Soran+1 yıl@PrisonersM boşuna yorma kendini bunlar faşistler sen Türk olmadığın için onlar için ölmeyi hakediyorsun
- +1 yıl
@Apisto yukardan asagiya bir oku neler yazdin kurtler tipsizdir, dinsizdir , essek s. Hepimiz bir degiliz siz bole davraninca pkk lilar bak bunlqrin hepsi bole sizi ayiriyolar diyip kiskirtiyolar dogudaki halkin cogu cahillikten pkk yi destkler bak pkk okullari medreseleri yakiyor neden cahil ve dinsiz insana herseyi yaptirabilirsin
- +1 yıl
Muhammedin picleri dedigin an 5 para etmedigini kanitladin
- +1 yıl
- +1 yıl
Anca laf kalabaligi yaparsin pkk Li hdp Li olmamam kardesligi savunmam zoruna gidiyor biliyorum ama tum kurtleri 1 tutup kotu seyler yazan herkez ahirette hesap verir irkindan makeninda yeryuzunde sahibine
- +1 yıl
tamam simdi sie
- +1 yıl
Şahsi görüşüm deyip hakaret etmiş bir de ahahahh beyinsiz. Lirasının dünyada sidik kadar değeri olmayan Türk... Aynen bütün dünya sizi konuşuyor şu an. Ne kadar geri zekâlı bir halk olduğunuzu hahahahh. Tabi bu yorumu yapalı yıllar olmuş ama olsun. Tarih ile ne ilgisi var ağzı kokuşmuş fakir? Bir de saf t*rkmüş genetik testi yap ne çıkıyor bak bakalım ezik hödük. İlla üstün bir ırk olacaksa bu Almanlar olur, Amerikalılar olur, senin gibi parası 5 para etmez değersiz kanı bozukların değil. Bir de genelleme yapmış beyin yoksunu, mağarandan çık önce. Darbeyi de t*rkler yaptı o zaman siz hainsiniz. Olmayan aklını... Neyse, kendini böyle avut ve kandır. Sana sadece acıyorum.
- +1 yıl
Şahsi görüşüm deyip hakaret etmiş bir de ahahahh beyinsiz. Lirasının dünyada sidik kadar değeri olmayan Türk... Aynen bütün dünya sizi konuşuyor şu an. Ne kadar geri zekâlı bir halk olduğunuzu hahahahh. Tabi bu yorumu yapalı yıllar olmuş ama olsun. Tarih ile ne ilgisi var ağzı kokuşmuş fakir? Bir de saf t*rkmüş genetik testi yap ne çıkıyor bak bakalım ezik hödük. İlla üstün bir ırk olacaksa bu Almanlar olur, Amerikalılar olur, senin gibi parası 5 para etmez değersiz kanı bozukların değil. Bir de genelleme yapmış beyin yoksunu, mağarandan çık önce. Darbeyi de t*rkler yaptı o zaman siz hainsiniz. Olmayan aklını. Neyse, kendini böyle avut ve kandır. Sana sadece acıyorum.
Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. Onceden yaplmazdi ama hdpye oy veren kurtler yuzunden artk bazilari yapıyor bence onlari hic suclamayn haklilar bars dedik pkk bozdu sabir dedik sabrmizi emiyorlar simdide bu ulkede ic savas cikmamasi çok tuhaf aslnda biliyr musun :) kusura bakma 21 yasndaym hurmet edip saygimi bozmadgim hakkında iyidr dye düşündüğüm kurt enstem hdpye oy verdi ve ben simdi bu adama ne dyim ustelik benimde erkek kardesim var polis olmak istiyorum diyor hdpye attiklari her oy bir kursundur oy vermeyin teroristlere
10 Yorumla
+1 yılkesınlıkle kürtlere ırkçılık falan yapılmıyor tatlim. ben türkiyenin en batısında yasıyorum. ve buradakı kürtler gayette işsahibi hatta sayılı zenginlerden çoğu. işleri, aşları evleri, barkları, arkdaşları var. ancak son sınıf okuyan bir öğretmen adayı olarak acıkcası doğuya gıtmekten korkuyorum. DOğuda türklere ırkçılık yaplıyor çünkü. özet Şu yani: Kürtler batıya güle oynaya gelırken, Türkler doğuya binbir dua ve korku ile geliyor. bence bunu bı dusunmek lazım.
14 Yorumla- +1 yıl
birde güncelleme yapmışsın siz kürtleri pkkya ıtıyorsunuz dıye. Kaçak elektrik sizde, berder sizde, çocuk gelin sizde, 10çocuk yapıp çalıştırmak sizde. Gelen doktoru öldürme , öğrtemenı tecavüz edip kurşuna dizme sizde, askeri polisi vurmak sizde, uyusturucu sizde, eşek mikme de sizde. Kusura bakma bana o zaman Kürtler de beni IRKÇILIĞIN kollarına itiyor :) ayrıca ben ırkçı değilim Sabun kokusu hosuma gıdıyor ;)
Soran+1 yılNe 10 çocuğu tek kardeşim ben
- +1 yıl
o zaman ırkdaşlarına hesap sor bıraz. neden bunları yapıyosunuz de. bak sen nasıl tüm türkleri genelliyebılıyosan, ırkcılık yapıyorlar dıyorsan bende aynı sekılde yapıyorum. üzgünüm ama benim düşünceme göre kurunun yanında yaş da yanar. eğer elimde imkan olsaydı 7 den 70e acımazdım.
Soran+1 yılBen kimseyi genellemedim. Neyse laf anlatamıyorum size siz kanla beslenmeye devam edin
+1 yılHangi kürt batıya korkarak gelip horlanıyor?
Hangi türk doguya gidip korkmadan horlanmadan dışlanmadan yaşıyabiliyor...
bırakın artık şu mağdurum da mağdurum ayaklarını
sözde 1000 yıllık tarihiniz var dünya ya çaktınız bir çivi bile yok yan gel yat osman tek bildiğiniz...43 Yorumla
Soran+1 yıl@Apisto ama ben hiç birini yapmadım. Ona bakarsan tv silinirken buna alkış tutan Türklerde vardı
Soran+1 yılTc*
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlgıda seçicicil var sende. Kızlar soruyor Türkiye sitesidir bu sitede türk kurt yanyana gelırse ırkçılık göz onunde bulundurulup kaldırılabılır. rus turk olunca genel olarak bızı etkılemıyecegı için sorunun kaldırılmaması normal ayrıca emın ol her kurte pkk lı damgası yapıstırılmıyor zaten o kendısını bellı edıyor Ben son derece kurt lerden hoslanmayan bırısıyım en yakın arkadaşım kurt ama nankor ve cahil mahluklar değiller
10 YorumlaKürtlere ırkçılığı sistemsel olarak devlet yapıyor.. Ve bu etkiye - tepki olarak organize silahlı mücadeleyi meşrulaştırıyor..
Bir millet bir ferd ise eğer
Esir ise dünya suçludur
Özgürlük herşeye değer
Hayatın anlamı budur
Ne cihan Kürtsüz olacak ne de kürtler Peşmergesiz..
Katılıyorum..30 Yorumla
+1 yılbir kürt çıksa ben Türkleri sevmiyorum dese bişey yok, bir Türk kürtleri sevmediğini söyleyince hemen başlıyorlar föşik demeye :D
168 Yorumla
Soran+1 yılBen burada Türkleri sevmiyorum demedim. Ben insan olan herkesi severim. Ne alaka şimdi bu soruyla?
- +1 yıl
bence sende problem var. Kürtlere ırkçılık yapılıyor mu diye sordun ben de ırkçılık yapılmıyor kimse kimseyi sevmek zorunda değil bir kürdü sevmediğimi söylese faşist damgası yiyorum dedim. Anlayamıyorsan problem var sende.
- +1 yıl
@SafTürk cansın kardeşim :)
- +1 yıl
@mka1997 teşekkürler:D
+1 yılCanakkale savasinda istiklal harbi ve kibris savasinda turk kurt sunni alevi bu vatan icin savasip sehit olmuslardir bu ulkede irkcilik mezhepcilik yoktur irkcilik mezhepcilik cikaranlar ise bu ulkeden degildir jurtun ustunden siyaset yapip turke kirdirmak bunu gorun artik bu vatan bizim kuzeyinden guneyine digusundan batisina herkese yeter bu dusuncelet icinde olmazsak kimse bizi birbirimize dusuremez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLalelide kari satar kacak elektrik kullanir her mahallede olay cikarir harac keser devlet yardimlarnin hepsini alir ama devlete söver 15 cocuk yapar ülkenin basina bela her köşe de uyustruxu satar.. namus namus der bacisini 10 bin tl baslikla 60 yasinda adama satar... kusura bakmayinda hemen hemen hepsi kötü
34 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu diyorum her milletin için de iyi de var kötüde ama sen genelleme yapıyorsun
Cevap sahibi+1 yılEvet ama bu isleri yapanlarin hepsi kürtler benimde annem kürt allah askina kNdrmayalm brbrmizi kürt insani cahilliginden kötülüğe meyilli... gece 2 sokakta yuruyorsun 3 tane kürt geliyor bide 3 tane izmirli hangilernden korkarain azcik ozelestri yapin cevremdekilern hepsi kötü 1 kişiye 20 kisi saldirir
- +1 yıl
O lalelide kari satanda O kariya gidende O. C tur
O eroyini kokaini satanda sattiranda O. C tur devletin ekmegini yiyip ihanet edende O. C tur ama her kurdu pkkli sananda O. C tur
Soran+1 yıl@PrisonersM sonuna kadar haklısın :)
her kes kendi karakteri ile şerefi ile yaşar ve ölür. vatanseverliğe gelince ; her kes ben vatanseverim diyor ama vatanı en çok zarara uğratanlar vatan kelimesinin arkasına sarılanlar dır. ben de kürdüm vatanımı ve ülkede ki güzel yürekli insanların hepsini seviyorum. lanet olsun ki onlara ırk , din , dil ayrımı yapanlara...
20 YorumlaKürt bir müşterimize masraf fazla diye altın varaksız seramik önerdik onun için pazarlık yaptık falan bazı anlaşmazlıklar oldu ''kürdüz diye bizi parasız mı gördün'' diye çıkıştı bize. Sence bu olayda belli değil mi ırkçılık eden taraf?
10 YorumlaKürt olmak suç değil vatanı bölmeye kalkarsan suç zaten hakiki adam gibi adam olan kürt bölmez vatanını
10 YorumlaKürtlere her şeye rağmen ırkçılık yapılmıyor. Hak ediyorlar ırkçılığı ama yapmamak için direniyoruz. O da inancımız gereği. Yine de sabır fazla zorlanmaya gelmez!
010 Yorumla
Soran+1 yılBen yapıldığını düşünüyorum ama
- +1 yıl
Yapılmamış, sabrın son noktasını görüyorsun. Tek tük illaki olacak. şu an yayda gerilmiş ok misali. En gergin yerinde, eli-kolu en çok yoran noktada. Ya bırakıp hedefi vuracaksın ya da yavaş yavaş gerginliği azaltacaksın. Kürtler kendilerini pkk'dan soyutlamazsa, hainliğe devam ederse, kaçakçılığa ve fatura ödememeye devam ederlerse o ok fırlar! Yeter artık!!! Biz de insanız. Her gün 2 tane şehit geliyor. Hala masum insanlar ölmesin diye mücadele ediyoruz, gerçekten masum olup olmadıklarını bilmediğimiz halde. Biraz da kürtler elini taşın altına koysun! Acıtasyon yapmaya gerek yok!
Soran+1 yılŞehitler arasında Kürtlerde yok mu bütün şehitlerimiz türk mü?
Soran+1 yılBir kaç tane mi bence kandırma kendini
Soran+1 yılBen hepsi Kürt demedim Kürtlerde bu vatan için savaşıyor Pkk ya karşı bunu kabullenmek zorunuza gidiyor
- +1 yıl
Bir kaç tane vardır. Ama çoğu askerden kaçacak delik arıyor. Kürtlerin ciğeri böyle, beş para etmez. Ülkesini versin, vatanını sevsin ama yine savaştan kaçacak delik arar. Sen neden bahsediyorsun? Kürtleri benim kadar tanımadığından eminim. Zaten tanıma, tanıdıkça nefret ediyorsun!
Kürler pkkya karşı savaşsa idi, şu an pkk diye bir örgüt olmazdı. Saçmalık!
+1 yılBen kurt değilim fakat ırkçılığa da kesinlikle karşıyım. Kürtlerden de çok iyiler var, pkk'ya dusman olanlar var.
10 YorumlaKürt olmakta sorun yok senin yaptığını hepimiz gördük sen TÜRKİYENİN İLLERİNİ TÜRKİYE'DEN ÇIKARIP KÜRDİSTAN DEVLETİ KURULMASINI İSTİYORSUN !
KÜRT tersten oku ;) Sen kendi vatanına ihanet ediyorsun!17 Yorumla
Soran+1 yılCanım ordaki Kürdistan iraktaki kürt yönetimi. Türkiyenin topraklarınin bölünmesine karşıyım çünkü biliyorum bölünursek iki taraf içinde kötü
Soran+1 yılBu ülkede bir tek türkler yaşamıyor burası bizimde vatanımız bizimde bu topraklarda hakkımız var
Soran+1 yılBen ne dedim şimdi ya hdpli değilim pkkli değilim diyorum sen hala bana pkkli muamelesi yapıyorsun
kürtler bu ülkedeki Türkü lazı cerkezi ve cogu etnik grubu kendine düsman etti ermenilerin yaptiklatinin aynisini yapti o hain pkkk bizden degildir demediler aksine ona destek verdiler pkkya destek vereneler kahrolsunlar
24 Yorumla
Soran+1 yılHer kürt aynı mı? PKK da Türk yok mu?
Soran+1 yılHdp ye oy veren Türklerde var
+1 yılKendileri başlattılar bunu. Kimse Kürtleri ötekileştirmiyordu. Özerklik ayağına kendinizi taş bağlayıp attınız Malesef. Sen yapmamış olabilirsin ama genel durum bu.
00 YorumlaKürt olupta kendini ayrı görmek isteyen , ayrı bir devlet isteyenlerden dolayı olabilir bu düşünce
10 YorumlaYapılamıyorsa memleketin hali ne ozamn bacim. yapılıyor tabi en alasindan
20 Yorumla
+1 yılkimin ne dediği belli değil zaten, herkes birşeylerin derdinde, asıl mesele o,
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIrkçılık değil de bir önyargı oluyor alevilere karşı olduğu gibi ama bunun faşizm boyutunda olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılTürkler, Türk Kürt kardeştir, pkk kalleştir diyebiliyor, ama Kürtler toplu bir şekilde bunu diyemiyor, bu yüzden toplumda onlara karşı tedirginlik ve şüpheler artıyor
00 Yorumla
+1 yılburaya bir rus geldiğinde ortalık karışsada yabancı ama türk kürt olunca aynı ülke vatandaşıyız ve şu anda da ortam gergin.
10 Yorumla
+1 yılSöylediklerine katılıyorum. Ama millet bu kadar cahilken bu durum böyle kalacaktır...
30 YorumlaIrkcilik yapilmiyor ama
Hakedene hersey yapilir tek bayrak tek devlet!10 Yorumlaben kürdüm örneğin eski chpli olarak artık bağımsız kürdistanı savunuyorum ırkçılık ve katliamlar nedeniyle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkün T sini büyük yaz.
Ay ırkçılık yaptım galiba 🙊10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılTürklere yapılıyor asıl. Sizin tuzunuz kuru.
70 Yorumla Ne geldiğiyse başımıza bu ayrımcılıktan , ayrımcılığı önplana çıkaranların yüznden geldi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden böyle bir karşılaştırma yapıyorsun bu bile bir ayrımcılıktır şu an mesela bu soru bile.
00 Yorumla
+1 yılBence ırkçılığ onlar bunlar dıye konusan herkes yapıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet bazıları yapabiliyor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılIrkcilik yapiliyor suphesiz.
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılMagdurum da magdurum level 1500
16 Yorumla
Soran+1 yılBaştan oku lütfen :)
- +1 yıl
Okudum halen daha ucuz magdur edebiyati. Kafasi sistmi milletin kurt kurt diye.
Soran+1 yılOzman seni burada zorla tutan yok :)
- +1 yıl
@Varidat Olay fasizm falan degil. Alakali alakasiz herseyde alinganlik gosteriyorlar. Amerika'da herseyi orkciliga baglayan zenciler var ya, bunlar da onlar gibi.
+1 yıladil olan bir ülkede yaşamıyoruz, günaydın
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürt olmak suç değil , kürtçülük yapmak suç
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki Türkçülük yapmak?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence kürtler azıyor.
30 Yorumla
+1 yılkürtler ırkıçılık yapıyor asıl ya
00 YorumlaBen yapmıyorum
11 Yorumla
+1 yılYapiliyor knk
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem