AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Vallaha herkez insan hepsi aynı erden kemikten her ırkın içinde çürük çıkıyor 1 çürük var diye tüm kasayı çöpe atamazsın kısaca saçma
helal
Kesinlikle doğru bulmuyorum. İnsanlar ırkına göre değil, karakter ve davranışlarına göre yargılanmalı.
Bulmuyorum hadsiz insanların ırkçı olmasıdır o
Bu arada bu tarz sorular sormayın lütfen kimsenin leş gibi ırkçı yorumunu görmek istemiyorum
tm
Özerklik isteyenlere karşı doğru buluyorum
doğu türkistanda özerklik isteyen kuzey kıbrısta özerklik isteyenlere de ırkçılık mı yapılmalı o zaman?
@AkılBilimEmpati o durum ile bu durum aynı mı, mantığın alıyor mu?
Kuzey Kıbrıs'ta bir devlet kurulmuş, sınırı belli. Her ülke tarafından tanınmak istiyorlar, o kadar. Özerklik durumu yok. Devlet kurarak bağımsızlığını zaten ilan etmiş.
Doğu Türkistan ise olay başka; Çin, zorla asimile etmeye çalışıyor.
Türkiye'de yaşanan ise bir avuç kendini bilmez, "K*rdistan kurucaz. Haklarımız yendi." diyerek zırvalıyor. Devlet icerisinde devlet kurulmaz. Şu an isteyen herkes Kürtçe konuşabilir, kimse bir şey diyemez. Konu özerkliğe gelirse orada dur derim.
kktc bağımsız mı emin misin buna dese ki ben adada türk askeri istemiyorum ne olur o kktc mesela? ya da doğu türkistanda asimile çalışması var diyorsun sanki güneydoğuda hiç zulüm olmamış gibi boş boş konuşma
kürtler ırak iran suriye türkiye hepsinden büyük zulümler ve acılar gördü ama en büyük acıları yaşatan açık ara farkla türkiyedir
@AkılBilimEmpati doğru çok zulümler gördüler
@AkılBilimEmpati atabilselerdi şimdiye atarlardı. TC var oldukça ona cesaret bile edemezler. Bunu denediklerinde ne olduğunu gördüler.
Güneydoğu'da olaylar durduk yere yaşanmadı. Dediğim gibi; hayalperestlerin... yemesinden dolayı oldu. "Bunlara zulüm edelim, oy toplayalım." denmesiyle olmadı. 1915'te sözde soykırımı bile Ermeni'nin ilk başbakanı, "Rusların gazına geldik, ayaklandık, aptallık ettik." diyor. Bunları kitabında anlatıyor. O zamanlar cahilleri daha kolay kandırıyorlardı. Kim bilir, ne dediler de kandırdılar?
ermeniler soykırıma uğramadılarsa sence o soykırıma uğramayan ermenilerin torunları nerede şu anda ve şu anki nufusları nedir?
@AkılBilimEmpati Osmanlı arşivlerinde bile net sayı yokken ben net söyleyemem ancak milyon kişi katledilmediği yazıyor. Kimi İzmir'e, Ankara 'ya, İstanbul'a gitmiş; kimi ise ülkeden çıkıp gitmiş. Arada Rusların gazına gelip olay çıkaranlar olmuş, onları da öldürmüşler. Bu da nefs-i müdafa olduğu için soykırım denemez. Öyle bir şey olmadığı için kimse konuşmuyor.
doğu anadoluda yaklaşık 1 milyon ermeni vardı nufusları o kadar fazlaydı ki vilayeti sittenin onlara verilmesi bile söz konusuydu bir anda yok oldular acaba nereye gittiler düşündürücü sen kabul etmeden de bütün dünya gerçeği biliyor
@AkılBilimEmpati O yüzden Türkiye'yi sinirlendirmek adına siyasi arenalarda kabul ediliyor, değil mi :D Ermeni'ye kaç kere dedik, "Arşivlerimizi açalım, tarih profesörleri incelesin." diye ama ses yok :D haklı olduğunu düşünsen bunu yapmaz mısın? Ben nasıl arşivlere erişebiliyorum peki, Cumhurbaşkanlığı'nda mı çalışıyorum? Hayır. Bir şeye soykırım denebilmesi için sıcağı sıcağına mahkeme kurulacak ve tarafların yaşıyor olması gerekecek, tıpkı Almanya'nın Yahudilere karşı yaptığı soykırım gibi. Direkt mahkeme kuruldu, yargılama oldu ve cezalarını çektiler. Tarihi olaylar, siyasette oyuncak edilemez. Hala bunu diyorlarsa arşivleri açsınlar, bağımsız ve tarafsız tarihçiler karar versin. Totoları yer mi, yiyemez.
kesin ermenilere öyle birşey demişsinizdir kesin kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz madem ermeniler açmıyor arşivleri sen aç sen niye açmıyorsun anca bahane benim sorum basit nerden bu 1 milyon ermeni şu anda torunları nerde? yok demek ki soykırıma uğramış bu kadar basit
@AkılBilimEmpati ben diyorum mahkeme, tarih; sen diyorsun 1 milyon Ermeni yoksa soykırımdır :D arşivlere gir, bak. Ya da Murat Bardakçı'nın canlı yayında okuduğu arşivleri dinle, nerede olduklarını öğrenirsin :D
aynı şey gibi oldu 128 milyar dolar nerde gibi
herkes şurda burda diyor ama nerde olduğu belli değil kayıp
@AkılBilimEmpati 128 milyarın nereye gittiğine dair elimizde belge var, sözde değil :D
belge varsa niye herkes farklı şey söyledi
@AkılBilimEmpati sonuçta o para, Merkez Bankası'nın kasasından çıkıp Türkiye'nin daha fazla fakirleşmesine yol açmış. Bu bilgi bile başlı başına yeterli.
biri korana için harcadık diyordu biri merkez bankasında duruyor diyordu öteki şuraya harcadık buraya harcadık akpli her bakandan erdoğandan ayrı ayrı şeyler söylüyorlardı nedir bu telaş o zaman hırsız olmayan paniklemez
belki de çaldılar iş ortaya çıkınca parayı geri koydular ama insan öldürürsen yerine diri insan koyamazsın
@AkılBilimEmpati o denli büyük parayı yerine bir anda koyamazsın.
Canın yerine hiçbir şey geçemez, ona ben de katılıyorum ancak siyasette oyuncak edilen şeyle adalet aranmaz.
dünya hukuk endeksinde afrika ülkelerinden geriyiz avrupada en çok insan haklarını çiğneyen ülkeyiz bu ülkeden herşeyi beklerim ben
Irkçılık olan hiçbirşeyi doğru bulmuyorum!
bütün milletlerin devleti var bizim niye yok diyorlar tarafsız bakacak olursak gayet mantıklı
doğru ama mesela pkkyı desteklemeyenlere de ırkçılık yapıyolar anlamıyorum her kürt pkk diyolar
her doğru heryerde söylenmez sakıncalı olabiliyor ama şunu söyleyebilirim kürtler 4 ülkede varlar ve hepsinde birçok eziyet gördüler bu eziyetler olmasaydı o pkk bugün var olmazdı belki de
haklısın...
Doğru bulmuyorum çok yanlış
Irkçılığın her türlüsüne karşıyım.
Değil kürtler kimseye yapılan dogru degıl
eskiden çoktu
Bulmuyorum