Gelin giderken ağlayanları anlayamıyorum neden ağlıyorlar hem ağlarım giderim mantığı da ne oluyor. Madem ağlayacaksınız neden evleniyorsunuz?
Cevabın nedir?
O an o kadar duygu yüklü bir an ki ağlamam diyenlerin bile ağladığı bir an. Nasıl anlatsam bilemiyorum bir sebeb yok diyorsunuz ama o beyaz gelinligin içinde anne ne babana amcana dayina teyzene felan sariliyorsun el öpüyorsun öyle hellallik ister gibi birde o ev artık senin evin olmuyor artık senin başka bir evin oluyor babanin biricik kızı olmuyorsun başka birinin sorumluluğuna da giriyorsun. Aslında bu aglayislar kötü bir şey değil her ne kadar o an için acı gelse de dayanamayacak gibi olsanda bu kadar acı hissetmemiz ailemize olan bağlılığımızın güçlü olması anlamına geliyor. Ağlayıp etmeden evden çıkmak o duygulu anı yaşamamak yabancılar daki olmak istemezdim. Çok soğuk geliyor bence kulağa. Biz birbirimize olan bağımızıda sevgimizi de acımızida abartan bir milletiz birazda bu nedeni
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOnu kasıtlı yaptıklarını düşünmüyorum. Ama şahit olduğum kadarıyla evden gelinlikle çıkma vaktin geldiğinde babana bakıyorsun ya, son kez onun kızı olarak çıkıyorsun o evden. Geri geldiğinde birinin eşi olarak geliyorsun. Seni büyüten aileden kopup kendi aileni kurmak üzere son kez helallik ister gibi sarılıyorsun. O an duygulanılıyor işte, zanlımca.
505 Yorumla- +1 yıl
okumak yetti duygulanmaya
- +1 yıl
Gözlerim doldu erkekler nerden anlasın baba evinden ayrılık zor zor
- +1 yıl
Baktığınızda duygulanabileceğiniz bir babanız varsa, evleneceğiniz günü beklemeyin, gidin sarılın bayanlar. Babası olmayanlar için daha bir sıkı sıkı sarılın.
Söz kesilmişti. Ablam evden gidecekti. Teker teker helallik isteyip sarıldı aile bireylerine. Gözleri şişmişti. Bana geldiğinde ben kendimi kaybetmiş, göz yaşlarına boğuluyordum. Düğümlü sesiyle "kardeşim" demesiyle sarılıp ağladık. İnan çok zor. Seseler boyunca kavga ettiğin, bazen nefret ettiğin kişi, seni salya sümük bırakıyor. Ablanızın değirini bilir gençler
80 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbenden gelin olmaz be abi :D
92 Yorumla- +1 yıl
@PretyKaty
Damat olur sadece 😃
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
136
Cevap
25Cevap
+1 yılBen ağlamadım ama ağlayacaktım az kalsın babam ile dans ederken makyajım öcüye dönmesin diye zor tuttum kendimi ki normalde çoook duygusal biri değilim. Orada en azindan benim ağlama sebebim "evleniyorum ühü hü " değil. Farklı bir durum oluyor.
Özellikle uzak farklı sehre gelin gidiyorsan.51 Yorumlacok eskiden bir kız evlenip gittiğinde bir daha ailesini göremezmiş. o zamanın sartları malum bir köyden baska bir köye gitmek bazen günler sürermiş. ailesini göremediği gibi yabancı insanlarla yasamak kaynanayla olmak da cok zor tabi. bazen de sevdiğiyle değil de baskasıyla evlendirirlermiş. böyle oldugu için aglarlarmıs. günümüzde aglamak için hiç bir sebep olmadıgı halde adettendir diye aglıyor. yani gelenek gibi olmus artık
65 Yorumla- +1 yıl
Duygusallığın gelenekle ne alakası var ben evlenirken evden çıktığımda ağladım gelenek olsun diye ağlanmaz. herkesin duygu yoğunluğu ayrıdır. youtube de düğün videolarına baktıgımda dahi halen tanımadığım kişiler için bile hatta düğünlerine gittiğim kişiler evlenirken de ağlıyorum. fazla duygusalım.
- +1 yıl
@lavinia30 bak canım sen duygusallıktan aglamıs olabilirsin ben olamaz mı dedim? benim cevremde cok oluyo kız istemediği halde adettendir diyip aglatıyorlar. ben bildiğimi yazdım bunun aksi olamaz demedim ki bu tavır neden? kendin diyosun herkesin duygu yogunlugu farklıdır diye kimisi aglar kimisi de aglamaz ancak yaslı kişiler böyle bir istekte bulununca aglar. herkesin cevresi yasayısı farklı. yani kimse sana duygudan aglanmaz demedi.
- +1 yıl
Sen sadece gelenekten bahsetmissin ben de normal sekilde duygudan bahsettim yazımda bir problem yok. sadece gelenegi one cikarmissiniz yasadigim seyi soyledim aciklamisim da dimi zaten duygu yogunlugu herkesin farklidir diye. ben degilde sen niye bukadar sert yazdın. hicbir sebep yok aglamak icin diyen sizsiniz degil mi. ben cevremde gelenekten aglayan insanlar gormedim ve yasayip tecrube ettigim bir olay. arkadaslarimda evliler... bana sadece gelenege baglamak sacma geldi o dediginde vardir belki gormedim bilmiyorum. kim neye guluyor neye aglıyor icinde yasadigiyla ilgilidir. eskiler dedigin gibi tanimadan evleniyorlardi onu dusunerek aglamislardir bizlerse ailenin nazende kızları babasının bitaneleri olarak ağlıyoruz işte. belki siz bekarsanız gülerek evden cıkarsinız bilemeyiz belki de tam tersi. neyse Allah aglatmasın. zor bir sey aileden uzak olmak bir de gittigin eşin seni üzüyorsa baştan bilip aglamışız demekki. neyse konuyu tatlıya bağlayalım mutluklar dilerim
+1 yılKız cocuk sahibi olunca anlarrsın bence tam anlamıyla.
Babama inanılmaz baglıyım evde gördugum babacım diye boynuna sarılıp öptugum kucukken ve buyurken beni mutlu etmek icin elinden ne geliyosa yapan adam o babam artık onunla o kadar sık zaman geciremiycem dogdugumdan beri gordugum adamın yerini babama gore yeni yeni tanıdıgım adam alıcak eskisi gibi onlarla zamanda geciremiycem iste bu yuzden alısmak zordur.20 Yorumla
+1 yılSanmıyorum. Eskiden gercekten ailesinden uzaga gidiyorlarmış cok uzun süre goremeyecekleri icin agliyorlardir herhalde. Simdi bu imkanlarin arasinda yapilinca biraz sahte geliyor bana zaten kiz isterse ertesi gun bile ailesini görüyor. Anneler artik skypa kadar herseyi kullaniyorlar... Universitede ailesini 4 yil gormemis ayri sehirde. tek basina yasamis kadinlar evlenip babasinin 2 mahalle altina tasinacak diye aglayinca komik buluyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında hiç ağlayacağımı düşünmemiştim. Kına da bile ağlamadım. Ama evden gelinlikle çıkarken erkek kardeşim kuşağımı bağladı. Gözlerinin içine baktım yanağından iki üç damla yaş süzüldü. o an evlenmekten vazgeçmek bile geçti aklımdan. Tabi bunu yapamayıp ağlamıştım 😢
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Sevinçten ağlıyor. Oh bende koca buldum, bulamayanlar çatlasın gibisinden.
70 YorumlaHep evden çıkmadan bahsetmişsiniz. Biraz da modern türk kadını gözünden anlatayım. Babamın evinden çıkalı neredeyse 10 sene oldu. Hem farklı şehirde, hem farklı ülkede yaşadım kendi ayaklarım üstünde. Kimse zorladığı için değil, evlenmek zorunda olduğum için değil, sevdiğim için evlendik. 30larında hayatı tanıyan insanlarız. erkenden evlenen bisürü mutsuz çift görmüş, çocuk için evliliğe devam eden dolu çift görmüş insanlarız. İmza atmadan önce çok stres oluyoruz haliyle. Çevrenin mutsuzluğunu gördükçe. Ben bu yüzden nikahta ağladım, imzayı atınca koyverdim gitti. İgnorance is bliss yani.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılHayir aglamicam gelin olmak istemiyorum evlenmek bana gore degil
41 Yorumla
+1 yılsenelerdir aynı evi paylaştığın ailenden sonunun ne olacağını bilmediğin bir yere gidiyorsun.. belki ailenden uzaklara.. El evi aile evi gibi olmaz..
erkekler bunu anlayamaz..40 Yorumla
+1 yılNe alakasi ve ahlicaksaniz ne evleniyorsunuz da ne demek kizlar cok mutlu oluyor sevdigi adama kavusuyor diye Ama kiz sonucta Baba evinden cikiyor o hissi bilemezsin Tamam Bende yasamadim Ama agliyacagimi biliyorum
10 Yorumla
+1 yılZaten çok duygusalım ağlarım. Çünkü her gece anne ve babanla koltukta oturacağın yerde eşinle koltukta oturacaksın. Boşluk hissederim ben ya. Anneme zaten çok düşkün bir bayanım bilmiyorum. Hayırlısı olur inşallah
10 YorumlaKolay mı öyle baba evinden çıkmak? Bazısı 16 yıl bazısı 20 bazısı 30 yaşında ayrılıyor. O evde sana verilen bir emek var. Bunları bıraktığımız için ağlıyoruz. Babanın himayesinden çıkıp başka bir erkeğin himayesine giriyorsun. Tabii acıtır
10 YorumlaKulturden kaynaklanan bilinc altimiza yerlestirilmis gibi birsey aslinda. Babaocagindan ayrilmak kendi yuvani kurmakta kolay birsey degil ama bizimkiler abartiyor ya sanki cenaze cikiyor evden
20 Yorumla
+1 yılTabiki ağlicamm babamdan ayrılıyorum bee😭😭😭 hem ağlarım hem giderim agsgdhdhdh
412 Yorumla- +1 yıl
Timsahin gozyaslari
- +1 yıl
@Sinkeric sana sıkayım hepimiz rahat ederiz 😒
- +1 yıl
@Sinkeric hıh 😑😑
- +1 yıl
@Sinkeric ayy haspam.. ne ağlicam senin için be😂😂😂
- +1 yıl
@Sinkeric ay allam bayilazamm.. git barii 😝
- +1 yıl
@Sinkeric havhavın duası kabul olsa gökten köpek maması yağarmış 😂😂.. yanlış anlama senin için değil sözüm öyle birden aklıma geliverdi 😎😎
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen ağlarsam evlenmekten bile vazgeçebilirim.
Ana kuzusunun son haliyim.
Benim sevgiye ihtiyacım var =/20 Yorumla Ailesinin evinden gidiyor sonuçta bir erkekle baş başa bir evde yanında yardım ve destek olacağı ailesi olmayacak ayrıca kadınlar duygusal varlıklar bunu da bir kabul etmek lazım
10 Yorumla
+1 yılOnu anlayamazsın sen yıllardı büyüdüğün evden ayrılmak ne kadar zor ilklerini yaşıyosun sen böyle hor görmeyin sonra da kızlar niye böyle siz böyle yaparsanız bizim suçumuz ne?
20 Yorumla
+1 yılBen de evi 1 km otede olacak kizin aglamasina anlam veremiyorum. Kuzenim öyle oldu mesela, agladi 😄 ben de kahkaha atacaktim nereye kafami gömsem diye şaşırmıştım 😂
10 Yorumla
+1 yılSanırım ağlamayacağım iç gudusel birşey yıllarca ailen ile birlikteyken bambaşka bir eve insanlara gidiyorsun..
10 Yorumla
+1 yılSeninle evlensem hiç ağlamam güle güle gelirim seninle söööooz
11 Yorumla
+1 yılEskiden baba evinden ilk ayrılış yeni bir çevre korkusu yüksek sorumluluk bu nedenlerden ağlanırdı ama şimdi üniversiteye giderken yeterince aglıyoruz ayrılığa alışıyoruz artık adettendir diye bir iki damla akıtılıyor sonra göbek atılıyo
10 Yorumla
+1 yılAğlıycaktım bizimkiler bir ağlatmadı içimde kaldı 😃😃😃😃
20 Yorumlaben aglayamam sevdigim adamin yanina gidiyorum mutlu olucam anca mutluluktan aglarim
20 YorumlaIster istemez agliyorsun. Cünkü yurdundan, baba evinden ayriliyorsun.
Heleki o ordaki olan duygusal ortamda mümkün degil aglamaman.10 Yorumla
+1 yılAma napsın annesi yok yanında artık. Ev ona bakacak. Artık her şeyi o tek başına yapacak :/ Zarıl zarıl ağlayacağım ben :/
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. İyide sonuçta ailenden farklı evde oluyosun, gelecekte ne olacagını bilmeden yeni bir hayata adım atıyosun, annenden babandan kardeşinden ayrılıyosun cidden şimdiden üzüldüm be ağlarım ben. Ama sonuç olarak hem ağlarım hem giderim :D
10 Yorumlatımsah goz yası yaa :D madem aglayacaksın neden evlenıyorsun :))
10 Yorumlakizlari anlamiyonuz ki. birde kendinizi onlarin yerine koysaniz cok sey anlarsiniz..
10 YorumlaYahu bu zamana kadar babanın kucağında büyüdün. Kolay mi o babadan ayrılmak?😊 Annesi olanların annesinden ayrılması?
20 Yorumla
+1 yılsevdigim adamla evleniyorum deli kiyim niye agliyim ;) :)
10 Yorumla
+1 yılAnneden babadan ayeılmak kolay değil tatlım :))) lafa gelince kolayda zaten yoğun duygular :) hem ağlar hem giderim olayı doğal :)
03 Yorumla- +1 yıl
Kına gecesinde ağlayamam ben tanıdıklarım da ağlamadı hiç ama evlilik yoluna girince evde aşyalarım falan toplanınca insan garip oluyor :)
Kına gecesinde arkadaşları güldürüyor insanı :)
Evleniyosun ve canindan cok sevdigin aileden ayriliyisun dusun yani hanibson kez sariliuisun opuyisun babani ama artik kocasinin esi olarak geliceksin isler problemli ya en iyisi tursumu kurum kendimib
00 Yorumla
+1 yılağlamak önemli değil ama bir düğünde kız annesi ve kızın aile çevresi o kadar çok ağlamıştıki misafirlerle ilgilenmediler :D her insan ağlayabilir ama
10 Yorumla
+1 yılAğlamam sanırım ama zorla ağlatıyorlarmış ya. Değişik
10 YorumlaBaba evinden ayrılmak ve artık onların küçük kızı olmamak Üzücü duygusal anlar haliyle.
10 YorumlaEvini birakiyorsun anneni babani kardeslerini bu bence üzücü bir durum ama bir yandanda sevdigin kisiyle hayatini birlestiriyorsun
Yani hem üzücü hem cok güzel bir sey00 YorumlaNeden ağlamasın sevinç gözyaşı da olabilir ailenden yıllar sonra ayrılmanın verdiği hüzün de olabilir
20 YorumlaAglamam kız kardesımı verırkende herkes aglıyodu ben guluyodum :D
10 Yorumla
+1 yılAglamadim ikinci kocayı bulursam yine aglamayi düşünmüyorum 😄😄
20 Yorumla
+1 yılBen bir gün gelin olursam hakikaten ağlarım. Ciddiyim bak. :D
10 Yorumlabunu hiç anlamam. ayrılcaz etcez diye salya sümük ağlar balayı sonrası hergün annenin evinde:)))
10 Yorumla
+1 yılAglıcam tabi kolay mı yıllardır yasadıgın baba evinden ayrılmak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılGelin olurken değil gelin olduktan sonra ağlarlar daha çok.
00 Yorumla
+1 yılailemden ayrıldığımda tabiki üzülürüm ama ağlamam :-D sevdiğim adamın yanına gidiyorum nede olsa :-D
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum. Ağlanabilir , abes olan bir yanı yok. 😌
10 Yorumlanişanlıyken biliyorla mesajlaşmayı buluşmayı evlenince aglıyorlar :D
20 Yorumla
+1 yılGenelde ağlamam ya o ne dediğim şeylere ağladığımı farkettim. Ben ağlarım. Ailenden ayrılıyosun sonuçta..
10 Yorumla
+1 yılMutluluk göz yaşları diye bişey duymadınız sanırım.
20 YorumlaTertemiz hayaller güzel ama bakalım hakediliyormu evlenene kadar bisürü kişini altına yatıp ben tertemizim demek bu günün modası olmuş :)
00 YorumlaOnlar gelin gisderken bir kere ağlarlarEvlendikten sonra kocalarının anasını ağlarlar. :D
01 Yorumla
+1 yılbunu gelin olduğum zaman duşuneceğim söz :D ahahahahah
12 Yorumla- +1 yıl
hadi be tasak mı geçiyon soruya cevap verim dedim ciddiye almışın hemen maşşallah.
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılO kız kına gecesinde ağlamadan ben o kızı almam :D
70 Yorumla
+1 yılakşam yiyecekleri yannan akıllarına geliyodur panpa
00 YorumlaUzak bir yere gidiyorsan aileni özleyeceğin için ağlıyorsun işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDuygusallık işte biliyosun sonsuza kadar ayrılmadığını istediğin zaman görebileceğini ama hayatın değisiyor. Babasının kızıyken millete karı oluyorsun.
00 Yorumla
+1 yılSen anlamasin o kalb duyguyu sonucda anne evinden ayrliyor normal yani ne anlatsin sen
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana gelirken ağlayan kızı paketler ailesine geri yollarım mutlu olacak olan gelsin
00 YorumlaBen de anlayamıyorum bu durumu kızlarin açıklamalarıyla ogrenmis oldum.
00 Yorumla
+1 yılHyr agamiycaz ne gerek var zaten on senedir aileden uzak yasiyor olucm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAileden ayrilip yabanci insanlarin icine girmek cok zor. Yasamayan anlamaz.
10 Yorumla- Devamını Gör (101)
Devamını Gör(146)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem