Profil resmimden de anlaşılacağı üzere bir hayvanseverim. Onlara şehir yaşamında alan bırakmadık. Her türlü zulmü yapıyoruz. Üstüne bir de kötülüyoruz. Biz insanlar kadar etrafına zarar veren canlılar yok yeryüzünde. Çok basit bir şey yapıyorum. Örneğin evde tavuk yemişsem kemiklerini sokakta ücra bir köşede kedilere veriyorum. Yemek artıklarını çöpe atacağıma sokak canlılarına veriyorum. Onlar da nasiplenseler kötü mü olur. İşin bir de şu boyutu var. Yemek artıklarını çöpe döküyoruz. Ondan sonra gidip çöpleri karıştırıyorlar. "Sen öyle vermezsen ben böyle alırım." Yaz aylarında su kapları bırakıyorum sokağa. 3 Saat su içmeyince ne hissediyorsanız hayvanlar da aynı şekilde hissediyorlar. Bir kap su koymanın ne zararı var ki.
Bu noktada bir özeleştiri yapmam lazım. Bir tane yavru kedi buldum ilkbaharda. Bir parmak büyüklüğünde minicik bir yavruydu. Bir dişi kedi ona analık yaptı. Ben de besledim büyüttüm. Gözleri iltihap kaptı. İyileştirdim. Eğer tedavi etmeseydim kesin gözlerini kaybedecekti. Ufak tefek tedavisini de yapıyorum. Buraya kadar her şey iyi de bu seferde fazla bakılmaktan dev gibi oldu. Göbeği kocaman oldu. Bildiğiniz kuzu gibi bir şeye dönüştü. Hımbıl bir herif. Görenler "kediye naptın böyle" diye soruyorlar.
Sabah apartmanın kapısından çıkıyorum. Beni görür görmez doğru yemek noktasına doğru koşuyor. Şartlı refleks. Emini şöyle düşünüyor ; - Aha abim geldi demek ki yemek verecek. En iyisi ben önden koşayıp yer kapayım. Yoksa o beyaz kedi gelip hepsini yer.
Geçen gün balık yemeye gittik. İstavrit kafalarını yemedim sakladım ki gece eve gelirken vereyim diye. Yemedi eşşolusu. Tavuk seviyor. Biliyorum. Ulen, sen sokak kedisisin. Ne bulsan yemen lazım. Ama hep benim suçum. Göbeği neredeyse yere değecek. Diğer kedilerin 2 katı büyüklüğünde. Şaka bir yana hayatın her alanı için böyle aslında. Şu bencillikten kurtulsak her şey çok güzel olacak.
videoyu ben çektim orda üstünde durdukları yertin içine giriyorlar çok şükür kalıcak yerleri var üst bölümdekileri açık yerleride kapadık kalıcak yerleri var. Annem birşeyler hazırlıoyorlar onlara bazen kasaptan et alıyoruz kar yağmadan önce çektim bu videoyu
Çok severim hepsini. Bir kedim var. Bahçede ise 10 taneden fazla var baktığımız Ayrıca elimden geldiğince internetten de para yardımı yapıyorum yaralı bulunan hayvanlar için. Onlar bir tane yahu.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Allah der ki; "hayvanlar benim dilsiz kullarımdır." Sokak hayvanların bu çaresizliklerine duyarsız kalanlardan mısınız?
En İyi Cevaplar