Günümüzde evliliği kötü giden kişilerin çoğunun kullandığı bir söz var,'' Her şey köprüyü geçene kadar''. Peki neden? Benim en çok merak ettiğim knoulardan biri de bu. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur, ama bazı insanlar gerçekten evlendikten sonra hem huy olarak, hem de fiziken değişiyor. Örneğin;
Beyler
Bayanlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlendikten sonra hangi cinsiyet daha çok değişir?
eğer evde oturan ev hanımysa çok yediği için kilo alıyor bazı kadınlar evlendikten sonra ama spor salonundan arkadaşım kadın evli 2 çocuk annesiydi ama benim gibi step ayrobik yaptığı için zayıftı ve vücudu fitti her evli kadın aynı değildir Derinkuyu ayrıca evlendikten sonra değişen erkeklerde var bazı erkekler evlenmeden önce zayıf evlenince göbekli olabiliyorlar
İki tarafta illaki değişiyor ama kadındaki fiziksel değişimin en büyük sebebi de doğum yapıyor olması. Bu yüzden çoğu 'duba' gibi. Sonrasında da çocuğun beslenmesi için kendilerine bakmaları gerekiyor ve kilo veremiyorlar. Biraz bunları da düşünmek lazım. Haa çocuk haricinde kilo alanlar yok mu var. Ama o çift taraflı. Türk kasınızı da biliyoruz. 😄😄
Evlendikten sonra insanlar değişmez, sadece evlenmeden önce sana hep en iyi yönlerini gösterir. Ama bir insanın kötü yönleri de vardır yani. Ve bu kötü yanlarını kimse anlatmaz sadece aynı ev ortamında yaşarken görürsün ve değiştiğini zannedersin. Anlatabilmişimdir umarım. d[^_-]b
Gözlemlediğim kadarıyla bizim toplumda kadınlar görsel olarak değişiyor şöyle ki kilo alıyorlar, giyimlerini hatta saçlarını değiştiriyorlar, bakımsızlaşıyorlar vs Erkekler ise tam tersi ruhen değişiyorlar.
bence erkeklerin ruhen dğişim sebebi olarak kadınların artık kendisi için hazırlanıp kendisi için zaman ayırmadığından dolayı olabilir. Bence hiç bir arı bal dolu kovanı terketmez...
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
85
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oy vermeden önce tahmin ettiğim gibiymiş anket sonucu :) , şimdi ablacım bu sorunun cevabı ne anlamda sorduğuna göre değişir. Kendine bakma anlamındaysa bence genelde erkekler daha çok değişiyor. Kendini salıyor. Yok karakter anlamındaysa kadınlar daha çok değişiyor. Hatta bir evlilik danışmanının yazısını okumuştum. Orda kadın diyordu ki , türk kadınları evlenmeden önce karşısındakine çok farklı biriymiş gibi davranıyor. Evlenince de gerçek yüzünü gören erkek ayrılıyor. Ki ben buna kesinlikle katılıyorum. Kadınlar karakter olarak çok bencilleşiyorlar.
Bir bey olarak inandığım üzere beyler'' daha çok değişir ama bu iyi anlamda ve kötü anlamda olabilir tabiki bu size bağlı. Biz erkekler malesef biraz rahatımıza düşkünüz ve bunu kaybetmemek için biraz değişim gösterdiğimiz doğru. Ama akıllı bir kadın kesinlikle bunun üstesinden gelir, çok zor bir durum değildir. ( ve sadece Türkiyeyi baz alarak konuşmuyorum genelde Erkek ırkı değişim gösterir.)
Erkek değişmiyor aslında sadece daha Rahat davranıyor. Ev haline giriyor, yatıyor yayılıyor daha bir rahat hissediyor kendini.
Kadın ise evlenmeden önce boş olan vaktini kendi için harcarken evlendikten sonra boş kalan vakti kendi için harcayabiliyor. İki tarafta değişiyor aslında, önemli olan Mutlu olmak;bırakın istediği kadar değişsin ;)
Kadınlar değiştiği için erkekler değişir. Kadınlar bakımsızlaşıp fiziksel olarak önemsizleştikten sonra (ki bu erkek için değil kadının kendisi için bir önem arzetmez çünkü evlenmiştir artık o ceptedir diye düşünür) erkek değişir ve ruhsal anlamda farklılık gösterir. Bunun sonucu olarak da aldatmalar baş gösterir. Unutmayınız ki arılar bal dolu kovanı terketmezler.
Fiziksel anlamda ki değişiklik en çok kadınlarda olur. Erkekler zaten olan göbeğini biraz daha büyütürken belki her gün taradıkları saçlarını taramaz olurken kadınlar anneliğin de verdiği farklılıkla o çıtı pıtı halden inanılmaz bir şeye dönüşebilir. Manevi anlamda en fazla değişikliği ise erkekler gösterir o eski romantik tavırlar yerini garanticiliğe bıraktığında kadınların tepkisi inanılmaz olur taki çocuk gelene kadar. Mesele kaçınılmaz değişimi olum yönde yapmak
her iki cinste değişiyor, bunu kabul edelim, erkek sevgili konumundayken aşırı kibar, romantik, düşünceli, evlendikten sonra odun, öküz, hanzo, kro, zırto bir hale geliyor, kadın güzelken, yiyip yiyip şişiyor, kendini salıyor, banane halleri geliyor, vurdum duymaz oluyor,
Kimse, başka bir insanı sevmediği sürece o kişinin bütün yönlerinin farkında olamaz. O sevgi sayesinde, sevdiğimiz kişinin potansiyelini görürüz. O sevgi yoluyla, sevdiğimiz kişinin kendi potansiyelini görmesini sağlarız. O sevgiyi dillendirerek sevdiğimiz kişinin potansiyeli gerçeğe dönüşür.
Değişen ilişki. Değişen "kaybetme korkusu". Cepte olarak görülüyor, nasılda evlendim. Alan aldı gibisinden. İki tarafta salabiliyor kendini. daha ilk 5-10 senede böyle olanlar bir ömrü nasıl ölmeden geçirebilir merak konusu
oy vermedim ama ilişki farklı boyutlar alabiliyor genelde ilişki başlangıçları erkek tarafından oluyor ancak ilişkinin gidişatı tamamen kadın tarafından belirleniyor beyler kızacaklar ama aksi durumlar çok az oluyor kadın ne isterse o olur
Kimsenin değiştirği yok , herkes evlenmeden önce olmadığı biri gibi davranır , aslında hemen herkes aynıdır. Herkes yemek yemeyi sever ve kilo alır , herkes birinin suratını gördükçe artık heyecanını zamanla yetirir. Normal bunlar.
bence beyler değişir evlendikten sonra çünkü karılarıyla aynı evde yaşadıkları için eskisi gibi iltifat etmezler çünkü nasıl olsa evlendim benim diye düşünürler yani ben öyle düşünüyorum
fuzuli abartılar bunlar sadık sadakatli olmayı becerip saygınızı sevginiz ile koruduğunuz taktirde hiç bir sorun kusur yaşanmaz. lakin bunu yapamayanlar evlenmemesi gereken insanlardır.
Evlilikten önce kim samimi değilse o değişir. Evlenmeden öncesi ürün reklamı yapmak gibi oldu artık sadece şekle bakılarak karar verilirse ikisi de değişir. Adam olun dürüst olun.
Cinsiyet meselesi değil karakter meselesi kişiliği oturmamış pat diye evlilik gibi özel bir kavramın içine giren her dengesiz değişmeye mahkumdur. Çünkü öyle güzel ve anlamlı bir yuvayı haketmiyor demektir.
kadınlar anne olduklarında hayatları boyunca hiç sahip olmadıkları empati ve merhamet duygularını edinirler ama erkekler evlendikten sonra bence cok piçç oluyorlar yav v :)
Bu konuda objektif olabilirsek degisimin kadinlarda daha fazla oldugunu goruruz lutfen eksilemeyin gercekleri degistiremessiniz :) gorunen koy meselesi
Evlenince kimse değişmez sevgiliyken nisanlıyken herkes iyiyi oynuyo olumsuz özelliklerini saklıyo evlenince de yavaş yavaş özüne dönüyo bir insanı aynı evin içine girmeden tamamen tanıyamazsın
En İyi Cevaplar