Yanlış.
Dostun sana tokat atıyor. sen onu düşman belliyorsun.
Doatun sana tokat atıyor. sen kendine çekidüz3n veriyorsun. Gerçek dost sonsuzdur. teslimiyetle gönülden olur. daha çok eski arkadaş vey paylaşım yapılan insan olunca insanın çıkarcı olmaaı gerektiği unutuluyor.
Gönül insanına güvenilir. Melek gibidir. aslında herkesin de içinde melek vardır. ama görecek göz nerede. korkarsak kötü severaek iyi biliriz. ama gerçekte iyi mi kötü mü bakmadan.
Yolcu hizmetleri olarak havalimanında checkin görecinde çalışorken yolcu diyor ki bakın dürüst oldum bagajda sıvı var dedim. siz de beni cezalandırıyor sunuz. cevap verdim : Belki ben bulcaktım. nitekim dürüatseniz dürüstlüğünüzü hatanızın karşılığını sahiplenerek sıkıntısını çekerek kazanırsınız. bankadan para çaldım deseniz paranın size mi kalması gerekir. demeseniz de rahat mı olursunuz. o halde güven kelimeaini hakikatiyle kullanırsan güvenini zedeleyen olunca önce kendinde hata aramalı insan nasıö güvendim diye. ondan da önce kendini sorgulamalı, bende hata var mı diye. Hep birlikte ncil ve çıkarcı olunca korku dolu dünya inşa ediyoruz. ve kimseye güvenilmeyeceği yargısına ulaşıyor yüreğimizi karartıp biz o güvenilmez insana dönüşüyoruz.
Hata bizde anlayın. doğru ve gönülden güvenmeli. Kendinde kusur arayıp iyileşmeli. korkuyla insanların kötü yanını değil aevgi yanıyla iyi yanını görmeliyiz. karşışığına da katlanmalıyız iyi kötü. sabırla ki olgunlaşalım. zararlarda en az zararı ise aklını kullanarak ulaşmaya çalışmalı. güvenlikten aonra yük bizimdir ama00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kesinlikle doğru.
Çok pişman etti bu güven beni.
Beni güzel hatırla diye bir söz vardı.
Yalanlarımla, kinimle, nefretimle hatırla beni, oldu artık o sözler.
Artık güvenmiyorum kimseye.
En azından bir daha üzülmem.21 Yorumla
Beş dakikada değişir herşey, beş dakikada tanırsın insanları.
Beş dakika sonra ellerinin bomboş kaldığını görürsün..
Beş dakika sürer sevincin bazen, ama acısı yıllanır içinde.
Unutmayacağım dünü ve bugünü..
Tamda dediğin gibi kimseye güvenemeyeceğini bir zamanlar koşulsuz güvendiğin insanlar ögretir.
Diyeceğin sadece emeği geçenlere teşekkürlerdir.. :)02 Yorumla
+1 yılmaalesef.. Başta her şey çok güzel gidiyor sonra o yere göğe sığdıramadığımız güvendiğimiz insanlar mutlaka bir kazık atıp çıkıp gidiyor hayatımızdan.
91 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
+1 yılBazen o kadar güvenmek istersin ki. Sadece bir söz yeter güvenmene. Kalbini ruhunu , tüm benliğini açarsın ona. Koşulsuz şartsız. Sonra bir bakarsın yok. Kaybolmuş , sırra kadem basmış ve gitmiş.
Severek oynadığı bir balonu elinde patlayan çocuk, birdaha kolay kolay cesaret edip eline alamaz o balonu.20 Yorumla
+1 yılevet kendinden başka kimseye güvenme sözü doğru. Ancak bu kadar da karamsar olmak doğru değil insanın yapısına aykırı insan güvenmek ister kardeşim bu kadar net hiç kimseye güvenmeden de hayat yaşanmıyor. Birilerine mecburen güvenmek durumundasın. Bununla ilgili çok güzel bir rus atasözü var " kurtla arkadaş ol ama baltayı elinden bırakma."
10 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle haklisin en yakinlarin öğretiyor bunu hemde canini yaka yaka ben bu hayatta babama guvenmiyorum çünkü benim en yakinlarim benim dusmanim hayatim boyunca kendimden baskasina güvenemedim çünkü bu hayatta herkes kendi caninin derdine düşmüş vaziyette kimseye güvenmeyin gölgenize bile sonra caniniz cok yanar.
00 Yorumla
+1 yılEvet bu doğru. Hayat boyunca en sevdiğin ve güvendiğin insan bile sana "Kimseye Güvenme" düşüncesini düşündürebilir. En sevdiğim arkadaşım bana verdiği bir sözü tutmadı ve diğer en iyi arkadaşımızla yaptı (ortak olarak sevdiğimiz bir arkadaş). Ve ben artık ona güvenmiyorum. Kim olursa olsun asla kimseye güvenmeyin. Güvenin ama her şeyin bir çizgisi vardır. Sakın çizgiyi geçmeyin :)
00 Yorumla
+1 yılEn çok güvendiğimiz insanlar.. Dost, sevgili, aile.. Seni sana yansıtanlar.. İnsan gözünün içine baktığında kendisini gördüğü bir insana güvenmekten vazgeçer mi? Yoksa olacaklar sensiz olamaz güvenmesem de seviyorum sensiz olamam diyebilir mi? Asıl sevgi tüm yalanlara rağmen güvenmeye devam etmek değil mi? Kırılarak, incinerek, parçalanarak ama yine de güvenerek.. Her rüzgar da daha çok sarılarak.. Ruyalarına, canına katarak, soluksuz... bir insanı seviyorsan ama içten böyle canına can katarak, yüreğinin her köşesiyle gerisine çokta bakma derim. Çünkü aylar da yıllarda geçse sen o kişiye güvenmeye devam edersin, sana güvenmeyi öğreten dosta, sevgiliye, eşe, aileye..
00 YorumlaNe zor gelir anlatmak kabusları
Ne zor gelir mecbur olmak gecelere
Işıldamaz gözlerinde güneşin rengi
Unutursun gülmeyi eğlenmeyi
Tüketirsin günleri bir bir
Aşk böyledir
Destanlar yazdırır taşların üstüne
Yağmurlar yağdırır çöllere
Ama ne fayda
Güvenemiyorum aşka
Güvenemiyorum ne çare
Kimlere inanmışım kimlere06 YorumlaKimseye güvenmemek yanlış kime 2. kez güveneceğin asıl mesele. Çünkü insanlar bazen hata yapar.
12 YorumlaEvet, belkide her zaman. Zaten guvenmedigimiz veya az guvendigimiz kişileri pek sorgulamayiz bu bağlamda. Öğretici olan bizi hayal kırıklığına ugratanlar olur
10 YorumlaBen sahsen öyle düsünmüyorum
Neye göre kime göre. Kisi eger dogru bildiginin aksine hareket ederseki cogu kisi bunu anlamıyor bile (degerler aynıdır) karsımızdaki kisi veya kisiler her ne kadar guven cizgisinde aynı yerde kalmıyor benim dogrum benim yanlısım..00 YorumlaBence kesinlikle doğru :D en yakın arkadaşım vardı her şeyimi anlatırdım :D küstükten sonra eski sevgilimle çıktılar ve en hassas tarafımı herkese söyledi. D ve bütün kötü anılarımıda
10 Yorumla
+1 yılGüveniyorsun güvenmek istiyorsun sonra bir bakıyorsun ki güvendiğin o insan seni hayatın gerçekleriyle baş başa bırakıyor... Saçma hayat saçma insanlar işte...
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ne kadar iyi olmak için çabalasak da en ufak hata da kötü olan biz oluyoruz
+1 yılZaten sordugun sorunun icinde cevabi vermissin
Yani yine tasdiklemek amaciyla evt111 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle ama insan bir umut tersi cikacigini dusunuyor ama her sey yine ve yine ayni
- +1 yıl
İyi benzetme :)
- +1 yıl
👍👏
- +1 yıl
Aslinda hayat bize bir cok seyi sunuyor ama biz o degnekle itiveriyoruz sonrada neden boyle oldu diyoruz
Biz insanlar yaptigimiz hatalari gormezden gelmeyi ve hatalarimizi habire tekrarlamayi aliskanlik haline getirmisiz - +1 yıl
Belese olunca her sye kosuyoruz iste 😏😀
- +1 yıl
Aynen 😂😂
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıldoğru , ne demiş imparator canım dediklerim canımı aldı
https://www.youtube.com/watch?v=ktKOuUhubJU10 Yorumla İnsanlar zamanla değişiyor. ya da bazen sikintidan ya da boşluktan muhakeme duvarlar ini yikabiliyor. kendimi bile sasirttigim, bunu nasildir yaparim dediğim oldu. başkasından da herşeyi görmemiz mümkün.
01 Yorumla
+1 yılSirtimizdan bicaklandigimizda daha iyi anliyoruz bu durumu
22 Yorumla- +1 yıl
Cunku guvenmek istiyoruz
+1 yılNe demiş ulu insanlar?
Büyük zaferler, büyük yenilgilerden doğar.
Ve ben ekkleyeyi: En güvendiğinden darbe almadıkça, insan "gerçek dünya"yla yüzleşmemiştir. Gerçek dünyayla yüzleşenler temizliklerini kaybetseler de adaptasyon sorunu yaşamazlar artık. Hayat realist bakarlar. Evet vardır her sıkıntıda, şerde bir hayır.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Doğru bile bunun yanında az kalır, demek hayattaki bazı şeyleri öğrenmek için bazı şeylerin yok olması gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılNe yazık ki doğru.. bir zamanlar en çok güvendiğin kişi ile her sırrını paylaşırsın senin zaafını eksik yönünü düşmanından daha iyi bilirler bu yüzden çıkarları bittiği an sırtından vurmaları kolay oluyor... nerden vuracaklarini iyi biliyorlar çünkü
10 Yorumla
+1 yılTas uzaktan gelmez diye bosuna soylememisler.
En guvendigin anda en ihtiyacin oldugu anda o insana aslinda hic guvenmemen gerektigini ogrenirsin ya sana ogretir ya onu gosterir gercek yuzunu. Uzuluyor insan be.10 YorumlaEn çok değer verdiklerimiz güvendiklerimiz yakmıyo mu canımızı zaten? guvenmek istiyoruz inanıp şartsız koşulsuz guvenmek ama korkuyoruz ya yine guvenimi kırarsa bir daha asla kimseye guvenemezsek diye
00 Yorumlabir düşmanın dan daha çok canını yakar yanındaki çünkü en hassas yerini dostun bilir vurucağı yeri en iyi o bilir o yüzden kimseye güvenmeyeceksin en fazla zarar verenler onlar değil mi zaten? (:
10 Yorumla
+1 yılevt bundan 8 yıl önce öğrendim kimseye güvenmemem gerektiğini :D teşekküler hayat :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılEvet doğru bazen hic ummadığın kişi gelip arkandan bıçaklıyor
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Çok güvendim çok sevdim öl dese ölürdüm.
Yemedim yedirdim onun mutluluğu herseyden önemliydi.
Beni en alcak şekilde terk etti hiç hak etmediğim şekilde00 YorumlaFikrimce herkes güvenilmeyi hak eder... En çok güvendiğimiz insanlar kendi güvenlerini telef ediyorlar... birine sinirlenip başkasına kızmaya gerek yok...
110 Yorumla
+1 yılEvet ama hayat hep iyi gitmezki bazen kotu gecer. Ama hep iyi gecmeside sıkıcı bence. Bence boyle kisilerin ogretmesi daha iyi. Cunku 2. Kezde tekrar hata yapmamamizi ogretirler.
00 YorumlaGüvenilmeyecek insana güvenip sonra güvenmememiz gerektiğini anlayınca neymiş, güvendiğimiz insan insanlara güvenmememiz gerektiğini öğretiyor mu oluyomuş...
00 YorumlaEn yakın arkadaşımın omzunda ağlardım o çocuk için. Sonra ikisinin sevgili olması.. sonra onu affetmem.. sonra aynı şeyi tekrar yapması.. insan hayatı sevdiklerinin bıçak darbeleriyle öğrenir.
00 YorumlaEn iyi tanıdığımız ve en güzel efsane kazıkları atan güvenilir dostlarımız öğretiyo.
10 Yorumla
+1 yılEn yakınındakine bile güvenmeyeceksin diye söylerler, bundan yola çıkarsak evet en çok güvendiğimiz insanlar bile bazen güvenilmez oluyor.
10 Yorumla
+1 yılinsanların güvenimi kırması yeni tanıdığım insanlara güvenmiyeceğim anlamına gelmez sadece biraz daha tedbirli olurum o kadar negatif olmam
10 YorumlaBir kişiye koşulsuz şüphesiz güvendim ve bütün insanlara olan güvenim bitti. Kesinlikle doğru
10 Yorumlabirine anlatacak kadar zor duruma düşmedim şu ana kadar.. zaten özel sırlarımı bir yere kazıdığım falan yok.
10 YorumlaYanlış adama güvendiysen yanlış adamlara güvenmemeyi öğrenmen gerek, güvenini kötüye kullanan için kullanmayanı harcamaya gerek yok bence
10 Yorumla
+1 yıldaha dün başıma geldi... insan umudunu sadece allah'a bağlamalı
20 YorumlaKimseye guvenmezsen huzurlu olamazsın ki, tekrar güvenmek durumundasin. Güvene bilecegin birini bulman gerek
00 Yorumla
+1 yılGüvendiğin insan dünya iyisi olsun, o güveni hissedince elinden geleni yapıyor o güveni bitirmek için..
00 Yorumlaevet öyle. çok güvendiğim insanlar ya da gönülden güvendiklerim hep beni hayal kırıklığına uğratıp güven zedelenmesi yaşatmışlardır bana
00 Yorumla
+1 yılKimseye güvenilmeyeceğini; bir zamanlar çok güvendiğin insana, çok güvendiği insan öğretiyor. Sen de sadece ondan öğreniyorsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aynen öyle. Gözünün içine bakaa baka güvenmemen gerektiğini öğretiyorlar
01 YorumlaEvet doğru 2 defa yaşadım bunu insan artık bir yerden sonra anlıyorki bu dünyada kendinden başka kimsen yok ailem dışında
00 Yorumla
+1 yılEvet aynn öyle kardes bir zamanlar sırlarını paylatıqın insan zaman geliyor o sırlarla sana neler yapıor.. :(
00 Yorumla
+1 yılKime inansan o acıtır canını en çok o yanıltır, kime güvensen en çok o kandırır. Herkes olduğundan farklı, içinde farklı.
00 Yorumla
+1 yılGüzel şarkıdır o zamanlar daha iyiydi hande yener :)
10 Yorumla
+1 yılCunku en cok guvendigin insan seni hayalkirikligina uğratiyor...
10 Yorumla
+1 yılYedigim dost kazigi bunu bana cok güzel bir sekilde ögretti... Iyilikten maraz dogar kelimesi nin anlamini ögretti... Bir gecede büyüyormus insan.. Onur gördüm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGosun onda acılıor cın gıbı oluyn seytan gbı oluon gaddarlasıon kımseye acıyasın gelmıor eskıden ı sewgı dolu olan adam bı anda canavara donuyoo umursamaz vrdm dymz ne yazıkkk ne zkılenn duygular
10 YorumlaBaşka türlü kimseye güvenilmeyeceğini düşünmezsin ki zaten
10 YorumlaAynen. Zaten güvenmediğin biri kötü bişey yapınca üzünce önemsemezsin
00 Yorumla
+1 yılZaten güvenmiyeceğini öğrenmek için güvenmelisin :D
00 Yorumla
+1 yılKimseye boş yere guvenmedim güvendiğim kişi hiç boşa çıkarMadi
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle... Dostum dediğim kişiden kazık yemek bunun en güzel örneğiydi benim için.
00 Yorumlaen güvendiğim insanlardan kazık yiyince kimseye güvenmemem gerektiğini anladım herkesin maskesi düşüyor zamanla önemli olan en zor durumunda bile güvenebileceğin bir dostunun olması
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. Ayağını kaldır tam üstüne bastın
17 YorumlaÇok doğru. Güvendikçe güvenmemeyi öğreniyor, öğretiyor insanlar
00 YorumlaInsan kazik yiyerek ogrenir bunu zarar gorerek cok haklisin
00 Yorumla
+1 yılBiz yanlış kişiye güvendiysek karşıdakinin suçu ne?
Eğer kimseye güvenilmiyorsa kendimizde kimse değil miyiz?00 Yorumla
+1 yılSeni seviyorum diyeni inanma yol ver.
Beni en son birakip gidende. Beni herseyden cok sevendi boşver.00 Yorumla
+1 yılkesinlikle çünkü darbe her zaman yakından gelir.. akraba eş dost kardeş.. beni bilmeyen bana zarar veremezki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 432 cevap paylaştı. Aslında hayatın kendisi öğretir hem iyi hemde kötü bakımdan genelde kötü yandan öğreniriz
02 Yorumla- Devamını Gör (159)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat