- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBana kalırsa bu argümanla yol alınmaz. Farklı bir yoldan gidelim?
Tanrı varsa hangi Tanrı? 6.5 milyar yıllık insan tarihinde neden son 50bin yılda dinler oluşuyor? Ve bu son 50bin yılın neden 10bin yıl öncesine kadar tek tanrı diye bir şey yok? Allah ismini neden sadece 1400 yıl önce duyuruyor?
Dinlerin yaşayıp ölmesi kimseye bir şey ifade etmiyor mu? Bir zamanlar koca zeus vardı? Şimdi nasıl alay ediliyor? Roma'nın büyük Jüpiter'i nasıl tarihe karıştı? Neden Yahve ve Allah da tarihe karışmasın?
Niye tüm peygamberler ortadoğudan... Afrikalıların Muhammed'in kim olduğu hakkında fikirleri yokken nasıl alem dinidir bu? Niye onların kabilelerinden de büyük peygamberler çıkmıyor?
Neden Kurandan önceki kutsal metinler içinde ''BU YAZI ASLA DEĞİŞMEZ; TANRI KORUYACAK'' demesine rağmen değişiyor da aynı sözü içeren Kuran değişmemiş kabul ediliyor?
Kurandaki şeytan hikayesinin saçmalığı da nedir? Karşısında kanlı canlı Tanrı bulunan şeytan bile dikbaşlılık yapıyorsa insanlar nasıl itaat edecektir?
Hem bir dakika hakikaten şeytan ne saçma karakterdir? Tanrı resmen insanları cennet için yaratıp da şeytanla kavga edip ''Ulan ona mı inanacaklar bana mı du bakalım'' mı demiştir? Tüm varlığımız ikisi arasındaki çatışma yüzünden midir? Vah vah.
Allah neden dünyaya dünyevi kural getirmiştir? Dünyanın habire değişeceğini ve kuralının eskiyeceğini bilmemekte midir? Mesela hristiyan tanrısı bu noktada kurallar getirmemiş, zamana ve zemine göre değişecek demiştir. Hristiyan Tanrısı daha mı ileri görüşlüdür?
Varlığına tek somut kanıt bulunmayan Allah'ın, haliyle kendisine inanmayan ama gene de KÖTÜLÜK YAPMAYANları sonsuza kadar yakmaktaki amacı ne olabilir? En sadist insan dahi bir insana bu işkenceyi reva görmezken, cehennem nasıl bir sadist hayalin ürünüdür? Allah bu denli sadist midir?
Daha sürer... 10 sayfa da yazarım ama bunlar şimdilik yeterli.711 Yorumla- +1 yıl
Bunları insanlara söylemekten dilimde tüy bitti. En son sen kalbinle bakmıyorsun diyip geçiyorlar ya kahroluyorumm.
- +1 yıl
@underocean salla zamanla zaten artışta olan dinsizler oluyor, herkes eninde sonunda bu yola gelecek. Şüphesiz ki Zeus'un dini gibi Muhammed'in dini de ortadan kalkacaktır.
Tarih tekerrürden ibarettir. - +1 yıl
şeytanın dik başlılığına laf etmişsin. onu ortadan kaldırmak isteyen Allah o anda yapamaz mıydı peki? şeytan kibirlendi Allah'ta şeytanın kibrine uyan insanı yine şeytanla sınadı.
hani o hiç günahsız olup da müslüman olmayanlar yanacak demişsin ya hani nerede yazıyor o? kitabı siz mi yazdınız da yargılıyorsunuz? anlamadan etmeden kafandaki düşüncelere göre çıkarımlarda bulunmuşsun. geçmişi ve geleceği Allah'tan başkası bilemeyeceği gibi cehennemde kimin yanacağını ve yanmayacağını da Allah bilir.
İnsanların yaşadığı islamla olması gerekenin birbiriyle alakası yok. bir daha yargılarken düşünün lütfen.
Gelelim peygamberler kısmına. Daha bilmediğimiz niceleri var dünyanın dört bir yanından. Senin için hepsi yazsaydı kitapta öyle mi?
Böylesine emin yorumları görünce şaşırıyorum bir şey demeden geçemiyorum. Ben sana Allah'ın varlığını zorla inandıramam. Peki sen bana yokluğunu kanıtlayabilir misin? Kesin yok diyebilir misin? Bana kanıt göster. Benim kanıtım evrendeki ince sanat. seninki? - +1 yıl
@blueph
1-O anda kaldiramaz mıydı demissin
Evet işte benim dediğim de tam bu. Küçük çocuklar gibi neyin iddiasına girildiğini tartışıyoruz.
2-Afrikadakiler yanacak demedim. Neden bütün peygamberler Ortadoğu kökenli ve bu adamların olaydan hiç haberi yok dedim, buna cevap verin.
Ayrıca diğer paragraflara da öyle.
Son olarak "olmadığını kanıtla" mantığının hala var olmasına resmen yıkıldım. Kuzum sizler deli misiniz, yokluk varlığın anlam bulmaması demektir zaten, yokluk diye bir şey yoktur ki kanıtlansın. Bir şeyin ispat yükü varlığını iddia edendedir. Kaldı ki ben ateist değilim ve söz konusu yazımda tanrı kavramını değil allahı sorguladım. Neden allah dedim bana tanrı felsefesi yapmayın, niye allah onun felsefesini yapın.
Tarihsel olarak Zeus, jüpiter demişim onlara cevap yok, diğerlerine de... anca cımbız peh - +1 yıl
Eğer sorgulayacaksan sorgulanacak çok fazla şey var. Misal sizin gibilerin inkar etmesine neden müsaade ediyor Allah değil mi? Oysa aynı şeytan gibi seni de ortadan kaldırabilir. Hatta Allah insanı iradesiz yapardı alır cennete koyardı herkes güllük gülistanlık değil mi? Neden diye sorarsan çok neden var.
Gelelim peygamber mevzusuna bunu oldukça açık bir şekilde yazdım. Ancak düzgün okumadan atlamışsın bildiklerini savunmaya. Ben afrikadakiler yanacak dedin demedim. Kimin yanacağını biz bilemeyiz dedim. Peygamberler tek ortadoğudan geldi de demedim. Bilmediğimiz daha niceleri var onları da mı yazsaydı Kur'an da dedim. Kur'an insanlara ibret olsun diye geldi senin dediğin gibi olan biten her şeyi anlatmıyor yani. İçinde kıssalar var insanlar ibret alsın diye. Kainatın küçük bir özeti olarak düşün.
Dediklerini elbette cımbızla seçeceğim. Yalan olan elbette ortadan kalkacak. Neden hak dinleri hala başta diğerleri bir bir siliniyor?
İnanmak istemeyene zor tabi. Kuranı okusaydın keşke... - +1 yıl
“Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün sürelerinin değişmesinde, insanlara fayda sağlamak üzere denizlerde gemilerin süzülüşünde, Allah’ın gökten indirip kendisiyle ölmüş yeri canlandırdığı yağmurda ve yeryüzünde hayat verip yaydığı canlılarda, rüzgarların yönlerini değiştirip durmasında, gökle yer arasında emre hazır bulutların duruşunda, elbette aklını çalıştıran kimseler için Allah’ın varlığına ve birliğine nice deliller vardır.”(Bakara, 2/164).
Sana son sözüm bu olsun. Kendi halinde bir tüccar bunları nasıl düşündü buldu yazdı. Yalan ya çünkü. Seni inandırmak benim işim değil. Sağlıcakla kal. - +1 yıl
sevgili @blueph hakikaten birbirimizi anlamıyoruz ben kendim hayal kırıklığına uğrarken eminim siz de uğruyorsunuzdur. O yüzden bence de tartışmak beyhude...
Fakat sorularıma cevap veremediniz, zira bunlar cevapsız sorulardır. Belki sizin kafanızda ben de size cevap veremedim, ne dediğinizi takip edemiyorum çünkü konular sapıyor.
En basitinden dinlerin yaşaması ölmesi diyorum, zaman çizelgesindeki hareketlerden bahsediyorum sonuç hüsran... Başka bir şey diyemeyeceğim. İnanan biri inanmak isteyerek bakar, siz de haklısınız.
İyi akşamlar, selametle. - +1 yıl
@mynameisred Kusura bakmayın tek bir konuya kafam takıldı. Merak ederek sayfanıza girdim ve noel baba ve altında happy christmas yazısı gördüm. Allah'a inanmıyorum diyorsunuz. Sonuna kadar neden Allah diye diretiyorsunuz. Ancak ortak kökenli bir dinin bir nevi bayramını kutluyorsunuz? Diğer tüm günlere karşı böyleyseniz bilemem elbette.
Ayrıca evet siz benim yazdıklarımı anlayamadınız. Gerçekten sizin açınızdan düşünmeye çabaladım. Dar görüşlü biri değilim. Gerçekten sorgulayan bir insan olmasam, inanın yazdıklarınızı okumak bile ikinci kez düşünmeme sebep olurdu. Acaba sorusu tehlikelidir. Bense bunda tereddüt etmedim. O soruları bende sordum ve inanın cevabımı kendime verdim. Keşke size de verebilseydim. Sağlıcakla. - +1 yıl
:D İşte o da ironim @blueph
Hiçbir dine inanmıyorum, din mantığına da karşıyım, fakat tamamiyle sebepsiz bir şekilde hristiyanlık da bana naif geliyor. Tüm bu sorgulamalarım Hristiyanlık için de geçerli. Fakat yine belki bir hobi olarak, belki de İsa'yı çok takdir ettiğimden bu dine saygım ve sevgim var. İnanmıyor olmama rağmen kiliselere gittiğimde huzurlu hissederim. Resmi de o sebepten koydum, Noel haftasındayız.
Ve... Pekala siz kendinizi tatmin ediyorsanız elbette ki sorun yok. Zaten bu cevap inanmayanların inanmama sebeplerine dair cevaptır. Hep sorarlar ya, ne diye inanmıyorlar diye, bunların cevabıdır. İnanan birini inançsızlığa davet etme niyetim yok. Kaldı ki bir şeylere inanmak yobazlığa sebep olmadığı sürece güzeldir. Dar görüşlü olmamanıza, ve cevaplamaya çalışmanıza sevindim. Sağlıcakla.
En İyi Cevaplar
+1 yılPeki bunların hepsi Allah'ın imtihanı olamaz mı? Zenginini parasıyla fakirini açlığıyla imtihan ediyor olamaz mı sence? bir de bu yünden düşün... Zengin fakire yardım edecekmi o onun için çok değerli parasına kıyıp yardım yapacakmı
Fakiri ise duymuyormuyuz hep nasıl yüce gönüllü diye ama isyan edenlerde var Allah'ın imtihanı bunlar onlara Seçenek sunuyor olamaz mı sencede bir sınav dünyasındayız fakiri isyan edecekmi diye imtihan eder bunlarla başa çıkabilecek mi diye zaten fakirlerin cennette en yüksek mertebede ağırlanacağı söylenir
Tamam inanç herkesin kendine ama bence iki yönlü düşünmelisin bu dünyayı biraz sonsuzluğa kadar yaşayacağın bir yer değilde imtihan sınav Dünya'sı olarak Gör herkez elbette inşallah Herşeyin mükâfatını alır hiç kimsenin acısı ve kederi inşallah Karşılıksız kalmayacaktır.72 Yorumla- +1 yıl
O zaman bende zenginlikle sınav olayım ne saçmalıktır. Fakir en yüksek mertebede ağırlanması saçmalığıda ayrı bişi o zamanda zengin olanlara haksızlık. Adam demezmi ya benim sınavım da fakirlik olsaydı bende bu mertebede ağırlansaydım sonuçt burası ortalama 65 yıllık orası sonsuz derler. Yok fakirin sınavı iyi not alıyor zengin orta klasmanda yer alıyor. Tam fakiri kandırma argümanları bunlar
- +1 yıl
Sen öyle düşünüyorsan birşey diyemem
Sonuçta herkesin inancı kendine
İnşallah doğru yolu bulanlardan olursun veya biz doğru yolda değilsek biz buşuluruz inşallah
Burada saatlerce yazabilirim ama belli ki sen yine birşey bulacaksın çünkü gözün Yükseklerde
Cenneti hak eden biri o zaman niye ben fakir Değilim diye sormaz bile bence
deminden çoğu yorumda okudum ve hak verdim
Madem o kadar düşünüyorsun o fakirleri kendi elinde olan şeylerden vazgeçip ver o cömertliği sen göster
Tabi oda ayrı bir mesele özür dilerim sonuçta ne yardım yapıp yapmadığını bilemem
Ay ışığında saklıdır ;) eğer sen ayın parıltısını veya dünyanın güzelliğini beğeniyorsan bunun sebebi güneştir ay ve dünya ise siyah kapkaranlıktır aslında tıpkı evreninde böyle gibi. Ay'ı ve evreni de aydınlatan Allah'tır. deist düşüncelere gelirsek evt var burada o düşünceler kısmen de doğrudur ama olaylara gerçeklere daha çok tepkisel, sentimental yaklaşıldığından kaynaklanıyor. Yani niye insanlar herşeyin kötü yanlarını hatırlar iyi yanlarını görmezden gelir ki? mesela bir insan yaşlandığı zaman ben gencim diyebilir mi veya öleceği zaman ben hala yaşıyorum (bu dünyada) diyebilir mi? Bunları diyemez işte neden desin dese aklı olmadığından, tepkisel yani başka kelimeyle nankör olduğundan dolayı kaynaklanıyordur ve şu da unutulmamalıdır ki insanların bu zamana kadar yaşadıkları ve yaşayacakları bütün kötülukler ve iyilikler allahın insanlara verdiği iraden dolayıdır biz hüruz diye böyleyiz yani iyi veya kötü eğer hür olmasaydık allah ta bizi tek bir millet olarak yaratırdı ve kimse kimseye birşey yapmazdı küçük istisnalar dışında yani bu soruların sırrı bu hayatta sabretmekte nankörlük etmemekte mücadele etmekte isyan etmemekte yani sağduyuda ve nefsine taviz vermemekte saklıdır arkadaşlar benden söylemesi...
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılİmtihan diyenlere sorum var: küçüçük, yemek bulamayan çocuğa ne imtihanından söz ediyorsunuz? Yok sinanmaymis, bebek ne hata yapmista sinaniyor? Ha ayrıca Allah herşeyi bildiği için şu ana kadar doğmuş ve doğacak olan herkesin "imhitihan" sonucunu biliyor. Nasıl sınav bu ben anlamadım gitti.
115 Yorumla- +1 yıl
dinler kesinlikle yalan,
ancak bir yaratıcı var olma ihtimali çok yüksek.
kendini gizlemek isteyen bir gücü bulmak çok zordur... - +1 yıl
1. sadece hatasi olan sinanir diye bir kural yok. masum bebekler hata etti de ceza goruyorlar mantigi dinde yoktur. Sinifta sadece yaramaz ogrenciler mi imtihan oluyorlar yoksa butun sinif mi?
2. ogretmen imtihan yapmadan sana butun derslerden kaldin diye dusuk not verseydi razi olurmuydun. kaldi ki iyi bir ogretmen sinifinda kimin dusuk kimin yuksek not alacagini az cok bilir. birak ogretmeni ogrenciler bile kimin ne not alacagini tahmin edebilirler. ma imtihan yapmadan ogrenciye not vermek nasil haksizliksa, ayni sey insan icin de gecerlidir
- +1 yıl
@rover-istanbul Mesela, bir eczanede çeşitli maddelerle dolu yüzlerce kavanoz var. O maddelerden bir ilac hazırlanması istendi. O kavanozların hepsinden, bir-iki damla bundan, üç-dört damla en gibi cok hassas bir ölçüyle örnekler alınmış. Eğer birinden bir damla eksik veya fazla alınsa o ilac olmaz. Kavanozun her birinden hassas bir ölçüyle farklı miktarlarda maddeler alınmış. Acaba o şişelerden alınan farklı maddelerin; garip bir tesadüf veya fırtınalı bir havanın şişeleri devirmesiyle ilacin meydana gelmesine hiçbir şekilde imkân ve ihtimal var mı? Her birinden yalnızca ihtiyac kadar akması, o maddelerin toplanıp o ilaci meydana getirmesi hiç mümkün mü?
İşte bu misaldeki gibi her bir canlı elbette bir ilactan daha mukemmeldir. Onlar çok çeşitli ve hassas bir ölçüyle alınan maddelerden yapılmıştır. Eğer “Şu canlıyı sebepler yarattı” dense, bu aynen eczanedeki ilacin şişelerin devrilmesiyle meydana geldiğini söylemek gibi, yüz derece akıldan uzak ve imkânsız bir iddia olur.
- +1 yıl
Afrika da ozellikle Somali, Etiyopya gibi ulkelerde bugun olmasada 90 li ve 2000 li yillarda cocuk olumleri oldugu dogrudur.
1. en fazla olumlerin oldugu yillarda yukaridaki ulkelerden cok fazla yas sebze ve meyve ihracatinin yapildigini duymustum. yani olumler Allahin rizik vermemesinden degil, ulkelerdeki ekonomik ve sosyaldengesizliklerden kaynaklaniyor.
2. Subsahara Afrika ulkelerinin butceleri buyuk oranda dis yardimlara baglidir. Sefalet biraz da avrupa ulkelerinden daha fazla yardim koparmanin diger bir yolu.
3. hicbir afrika ulkesi vatandaslarina misir lapasi veremeyecek kadar fakir degil ama maalesef yardim olarak gonderilen ihtiyac malzemeleri yanlis ellere gecebiliyor.
- +1 yıl
4. afrikada hic somurge olmamis iki ulkeden birisi etiyopyadir ama sefalet diz boyudur. etiyopya bir cok misyoner kurulusun afrikaya giris kapisi veya afrika daki merkez ussudur. afrika cikisli haberlerin kaynagi batili haber ajanslaridir. haber ajanslari dunyaya afrika bitti tukendi, burada ne isiniz var, oturun oturdugunuz yerde imaji verir ama o ulkelerde en fazla Yabanci avrupa ve amerikali beyazlardir.
5. Esas konuya gelecek olursak, Allah vardir ve herseyi yaratan o dur. iyi yi de kotuyu de yaratan o dur. Kotuyu yaratmak degil, kotuyu islemek kotudur. mesela ates, atesin yaratilmasi kotu degildir ama kotu kullanilirsa yangin herseyi kul edebilir. sirf yangin cikabilir diye atesin yaratilmasi kotu denmez. Mesela su, su olmazsa hayat olmaz ama ayni suda hersene binlerce insan bogulur, gerekli tedbirler alinmadigi icin bir cok yeri sel basar. Dolayisiyla suyun zararlari var diye yaratilmasi kotudur denmez.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Afrika da ozellikle Somali, Etiyopya gibi ulkelerde bugun olmasada 90 li ve 2000 li yillarda cocuk olumleri oldugu dogrudur.
1. en fazla olumlerin oldugu yillarda yukaridaki ulkelerden cok fazla yas sebze ve meyve ihracatinin yapildigini duymustum. yani olumler Allahin rizik vermemesinden degil, ulkelerdeki ekonomik ve sosyaldengesizliklerden kaynaklaniyor.
2. Subsahara Afrika ulkelerinin butceleri buyuk oranda dis yardimlara baglidir. Sefalet biraz da avrupa ulkelerinden daha fazla yardim koparmanin diger bir yolu.
3. hicbir afrika ulkesi vatandaslarina misir lapasi veremeyecek kadar fakir degil ama maalesef yardim olarak gonderilen ihtiyac malzemeleri yanlis ellere gecebiliyor.
4. afrikada hic somurge olmamis iki ulkeden birisi etiyopyadir ama sefalet diz boyudur. etiyopya bir cok misyoner kurulusun afrikaya giris kapisi veya afrika daki merkez ussudur. afrika cikisli haberlerin kaynagi batili haber ajanslaridir. haber ajanslari dunyaya afrika bitti tukendi, burada ne isiniz var, oturun oturdugunuz yerde imaji verir ama o ulkelerde en fazla Yabanci avrupa ve amerikali beyazlardir.
5. Esas konuya gelecek olursak, Allah vardir ve herseyi yaratan o dur. iyi yi de kotuyu de yaratan o dur. Kotuyu yaratmak degil, kotuyu islemek kotudur. mesela ates, atesin yaratilmasi kotu degildir ama kotu kullanilirsa yangin herseyi kul edebilir. sirf yangin cikabilir diye atesin yaratilmasi kotu denmez. Mesela su, su olmazsa hayat olmaz ama ayni suda hersene binlerce insan bogulur, gerekli tedbirler alinmadigi icin bir cok yeri sel basar. Dolayisiyla suyun zararlari var diye yaratilmasi kotudur denmez.00 YorumlaIste bir sefil daha Allah sana akil vermisde sen niye kullanmassin acaba... Eger sen insansan o insan niye aclikdan oluyor eger Allah senin karnini doyuruyorsa ve sofrada kobegini kasiyip atiklari birakirken... o insan niye ac kaliyor, niye senin artigina muhtac bir insan aclikdan oluyor. Cahilsin iste. Allah ikinizide imtihan ediyor oysa ama kaybeden sen oluyorsun... Soyle bakalim en on hangi acin karnini doyurdunda gelip burada seni yaratan ve sana rizki veren Rabbinden sikayet ediyorsun. Eger bir gun sende aclikdan olursen unutma bu saygisizca laflarin. Allah islah etsin. Oysa sen izdirap cekerken o aclikdan olen insan cennet sofralarinda olucak.
50 YorumlaSınavdan 100 almak için calışmak gerekir uğraşmak gerekir, emek gerekir, hilesiz, düzenbazsız olması gerekir. Tüm kalbinle o sınavı geçmek için günlerini sarfedersin. Cenneti sunuyor rabbimiz bize ama diyor ki önce İMTİHAN. Sonuçta hak etmek gerekir dimi? Meselea Sen sahtekar, hileci, calışmayan, kötü olursan o cennetin kapılarını bile göremezsin. Yani diyor ki bu dünya kalıcı değil bu bir imtihan asıl hayat (cenent) diğer tarafta. Ve bunun için de insanları ayırt etmek gerekiyor :) (en kolay cözümden anlatayım istedim)
40 YorumlaSorunu şöyle acıklıyım sevgili kardeşim. DÜMDÜZ Bir yol düşün ve buna kader cizgisi de zamanda geri dönemiycegne gore ılerlıyeceksın. İlerlerken onune sağ ve sol sapaklar cıkıyor. Aynı bır ağacın dalları gibi. Ve sağ mı sol mu nereye gıdeceksın bu konuya sen karar verıyorsun. Ama önceden gıdecegın yolu Allah bılıyor. Sağa gıden yol gece karanlıgı belkde, Sola gıden yol işe güneşli o seçim senın elinde ama onceden hangısını tercıh edecegın bılınıyor. Kullı ve Cuzzi irade ile acıklanabılır bu. Insanların aclıkdan olmelerıne gelirsek... İnsanlar tamahkar ve aç gözlüdür bir takım ınsanlar tıka basa doyarken dıyerlerını dusunmezler akıllarına bıle gelmez. Halbukı fıtre zekat gibi şeyler var. Bunlar boşuna degıl.
10 Yorumla
+1 yılMaymun dan geldik dimi biz ;) insan beyninde 10 milyar hücrede tesadüfen oluştu dimi? Dünyanı 2 kere dolanacak uzunlukta ki damarlar da tesadüfen oldu. Bunlar hep tesadüf demi la? NAsıl oldugunu bunlar kim yaptı? Tesadüf mu bunlar ya kim yaptı cevap ver bakım madem yaratıcı yok diyon
663 Yorumla- +1 yıl
@madeline susuyorrlar burada işte. Cevap yok. Allah bunlara Cennet yüzü göstermecek. Merhamet etmeyecek çünkü Alah kendisine inanmayanlara yardım etmez, ben buna inanıyorum. Cuma Cuma Allahın varlığını tartışıyor IQ seviyesi 2 bunun
- +1 yıl
Sorguladığı için ilk başta kusmamıştım. Ama güncellediği ve Allahınız benim gibi bir cumle yazdığı için çok sinirlendim tövbe estağfurullah sen kimsin ya. İnsan had bilmeli dicem ama cahile haddini bil demek deliye akıllı ol demek gibi bir şey. Dediğiniz gibi. Allah'ın kendine inanmayanlar için sonsuz bir ateşi var. Düşüncesi bile korkunç sonsuz..
- +1 yıl
tamam diyelim ki allah var sen onun senden namaz kılmanı istediğini nerden biliyosun 400000 tane din var hepside allahın farklı birşey istediğini söylüyo birine inansan diğerine inanmadın diye yanacan gerçekçi olun biraz sen bunca sene iyilik yap doğru din'i tutturup tapmadın diye cehenneme git kandırmayın kendinizi ben allahı red etsemde o varsa eğer kendinin red ediliyeceğini kanıtlar şunun şurasında kaza bela olmazsa 50-60 sene bir ömrüm var onuda car cahala laf anlatmakla mı geçirecem
- +1 yıl
@cevapshör sen ilk önce o beynindeki 10 milyar hücre nasıl meydana geldi bunu cevabını ver. Çahil. Allahın varlığına inanmıyorsun bize cahil diyorsun birde ergen. Kör cahil. Dünyada resmi di 4 tane 4000000000 tane din yok. Gotünuz den de din çıkarmayın ya .
- +1 yıl
dünyada 4 tane tek dinden kitlelere bölünmüş din var ve rezmi din diye bir şey yoktur bilindik dinler vardır budizm gibi yehovanın askerleri gibi dünyada 4000000000 tane din yok 4000000 tane din var allahın bir şeyin varlığına inanmamak okunun var olduğunu ya da benim senin kendine yediremeyip bana cahil dediğini göstermez ben kafamdan din uydurmuyorum siz kafanızdan din uyduruyorsunuz evet cahilsin ben sana insan beyninde hücre olmaz nöron olur sana bir insanın beyninde 100 milyar nöron olduğunu söylesem konuyu ilerletip bana allah yoksa ağaçlatı kim yarattı diye soracak kadar cahilsin evet sağdan soldan gereksiz bilgiler bulup kendi dininle çeliştirip paradoks kurduğunu sanmadan önce allahın senden senin 4 resmi dininin içinden diğerlerine farklı sana niye farklı kitap verdiğini düşün tabi yapabilirsen
- +1 yıl
@cevapshör o bahsettigim dinler hayali , kitapla ri bile yok ya cahil insan yav sen Allahın varlığına inanmayan ir cahil sin neyi tartışıyoruz benimle? Zoruna gidiyor farkındayım Allaha inanmam ve Allaha inanan insanların ar olduğunu görmek senin zoruna gidiyor bunun farkındayım.
- +1 yıl
Bahsettiğin
- +1 yıl
kardeş sen paranoya mısın? incil, tevrat, zebur, kuran neyse de hayali kitap nedir ya senin olmayan bir şeye inanman benim neden zoruma gitsin senin inanmayanlara saygı göstermemen zoruma gidiyo evet ben sana olan şeylerden bahsettikçe sen bana fiziksel olarak olmayan bir şeyden bahsediyosun sonucu belli olan bir maçı oynamak hata sence ben mi cahil oluyorum kusura bakma ama ben bir şey ispat etmeye çalışmıyorum bu dünyada somut olan her çey ispattır neden benim dediğim şeyleri tekrar ediyosun ilkokul çocuğu gibi kaç yaşına gelmiş adamsın şu sorduğun soruya bak sen ateizmi inanç falan sanıyondur kesin
- +1 yıl
@cevapshör olum sen anlamıyor musun ben anlatamıyo muyum. Sizin kendi kafanı din varsa bizimde kendi aramızda dinimiz var. Okey. Biz seninki karışmıyorum seninde bizimkiler karışmam hakkın yok. Yorum yapmay da hakkın yok okey. Sen Allah a inanmayan bir insansın seninle ne tartışılırm k profosör olsan ne olur ki Allaha inanmayan sonra
- +1 yıl
ben bu yaşıma geldim yeminle senin kadar salanı görmedim bilader senin eleştirip yorum yapma hakkın varsa benimde var senin neye inandığın beni ilgilendirmez tekrar söylüyorum biz diye birley yok bizim kendi aramızda inandığımız bir şeyde yok insanların duygusal boşluğa düşmemesi için 400000 tane dine de ihtiyacı yok ben sadece inanmıyom gerisi beni ilgilendirmez bana ister ateist de ister dinsiz de burada mantık tartışıyoz gelmiş ininmiyinli tirtişmim e sana kim gel görüş paylaş dedi ben sana bir allah yok ta demiyorum varsa vardır sen o allahın senden camiye gitmeni istediğini nerden biliyon allah hristiyanlarada kiliseye gitmesini istiyo ona bakarsan herkes allahın farklı birşey istediğini söylüyo burada daha ne istediğini tam olarak bilmeyen bir yaratıcıdan bahsediyoz bak güzel kardeşim ben sana ne kadar da anlatsam sen istediğin kadar anlar görmek istediğin kadar görürsün ne desem boş düşünmeden inanmak diye buna denir ne dim
- +1 yıl
@cevapshör bende hayatım da senin gibi Çahil görmedim , hiç bir din e inanmama ve Haşa Allaha inanmama ateist lik tir. Bunu senden öğrenecek değilim dostum. Ama sen kalkıp inanmıyorum dersen. Vede beni veya inananlar eleştirisen bende seni eleştirrim. Senin Allaha a inanmaman benim umrumda değil. Başka birisinin de. Her insan inanacam diye bir kural da yok zaten. Ama sen bunu her insan inanacam demişim gibi sanki öyle yorumluyo sun
Öyle birşey yok. Ama şunu da unut, a herkes de ateist olacak diye bir kural yk. Anladin mi? Bende Allaha inanıyorum bitti. Bunu tartışmaya gerek yok zaten - +1 yıl
o çahil değil cahil ben inananları eleştirmedim inancı eleştirdim senin allaha inanman umrumda değil beni çocuk gibi taklit etmende umrumda değil ama burada yanlış bilgi verip hakaret etmen umrumda işte herkesin yorum yapma hakkı vardır yorumu yaptıktan sonra ben allaha inanmayanla tartışmam diyen birisisin malesef senin kafa millete dini dayatmaya çalışıyo ben seni ateist yapmaya çalışmıyom sen daha olan şeyleri gerçekleri kabjl etmiyosun benden olmayan bir şeyi kabul etmemi istiyosun etmezsem nolur cehenneme mi giderim ne günah işledim peki, bencede artık ben sana sabaha kadar da anlatsam sen yine işine gelmeyen yerde ben ininıyom okadar tartışmaya gerek yok yip tartışacan ln ben allahın varlığını inkar etsem nolcak benim yok dememlemi yok olacak varsa hikaye kitapı göndermez aciz gibi gelir var olduğunu gösterir pe sen bana ne gösterebilecende burada tartıştığımızı sanıyon uyku kafana vurmadan yat bence gece gece zorlama iqnu
- +1 yıl
@cevapshör ya Uzatmaya gerek yok benim Allah'a İnanmam senin zoruna gidiyor ve başka insanları inanması da zoruna gidiyor işin açıkçası Bu
- +1 yıl
kardeşim sen gıt mısın senin allaha inanman benim mikimde bile değil buraya gelip insin vicidindi dinyiyi ikikiri dilinicik dimir vir dünyanın içinde yaşayan bir insanın damarı dünyayı nasıl dolansın sen şizofresin kardeş harbidende şizofrensin asıl inanmayanlar senin zoruna gidiyo buraya gelip bu yorumu hangi akıl mantıkla yaptın cidden çözemedim bide uzatmaya gerek yok diyo bir insan birşeyi hiç mi anlamaz adam düşünmekten ziyade düşünmeyi kabul etmiyo herif beynini terk etmiş ya
- +1 yıl
@cevapshör ula sende beyin olsa Allaha inanısin değişik
- +1 yıl
@cevapshör kanıtı ispatı var ya Allahin varligina dahir düşüncesiz. cahıl insan. düşüncesiz
- +1 yıl
@cevapshör kanıtlarSam Allaha inanacan mi? Bak ben seninle insan gibi konuşumaya çalıştıklarını sen Honaz felan diyorsun ağzımdan kötü laf çıkacak. Insan ol ilk önce
- +1 yıl
@cevapshör yobaz
- +1 yıl
@cevapshör demek ki benim sana cahil demem senin zoruna gidiyormuş ki bu kadar tepki veriyorsun. Bunlar Allahın yokluğuna kagit değil o söylediklerin saçma şeyler var ya
- +1 yıl
@cevapshör olum inanmaya bilirsin ama Allah yok diyemezsin. Tm ben inanıyorum zoruna gidiyor farkındayım bununda ama inanıyorum Allaha var mı ötesi? Ben sana ilk dakikadan itibaren Açıkaldim. Dünyanın kat dolaşacak kadar uzunlukta damar var her insanın vücudun da bu nasıl oluştu kim oluşturdu senin inandığın her neyse omu yaptı yoksa al sana kanit in aga babası boş boş konuşuyorsun ya
- +1 yıl
sen anne karnındaki larvayı allah mı sanıyon sen daha ateizmin dinlere inanmamak olduğunu kavrayamışsın benim senin inancımı kıskandığını sanarak çocuk çocuk kendini avutuyon nihat hatipoğlu cübbeli gibi nur yüzüne boşaldıklarımdan duyfuğun sqlak saçma laflarla hala 12.756.000 kilometre dünyayı 30 metlerik damarınla dolaşavağını idda edecek kada şuur yok bana noş konuşmaktan bahsediyo yediremeyincede ben inanıyom var mı ötesi var ötesi onun için sende olmayan bir şey gerek düşünce gerek
- +1 yıl
@cevapshör ya oglum senin daha vücudundaki damarlarının uzunluğundan haberin yok o kadar cahil sin gelmişin ateistz m diyorsun. Bu kanıtlandı kanıtlandı canım misin oglum sen laftan anlamıyor musun? Git araştır damar uzunluğunu insanın. Mal mal konuşuyorsun hersey deliklli ispatli daha boş konuşuyorsun. ALLAH INANIYorum var mı ya ötesi heee. Öldürün beni genede INANçim dan vazgeçmeyecem ya . Zamanında Hz. Isa ya yaptığınız gibi yapın g genede vazgeçmem ya vazgeçmek. Zoruna gidiyor farkındayım ama Allah birdir tektir tek
- +1 yıl
olm kafan mı yok neyi kanıtlanmış insan senin gibi 1 milyar insanın damatını birleştirsen yine içinde yaşadışımız bak İÇİNDE yaşadığımız diyorum düyanın yörüngesine ulaşamaz hala cahil cahil konuşuyon bende sana laf anlatmaya çalışıyom şuursuz öyle birşey olsa mezarlara damar sığmazdı bana hz isadan bahsediyo naptım olm ben isaya git kendi peygamberinle ilgilensene işi gücü yok elalemin peygamberine sarıho şimdi çıkıp isa bizimdi piyigimbirimiz derse şaşmam olm sizde mike sürülecek kafa yok şrefsizim lqn seni öldürsem dünyadan bir mql eksilmiş olur ak ben adama diyom antartika herif hala diyo zütüme mantar tıka ne halin varsa gör mq sktr git yqrrama inan
- +1 yıl
@cevapshör ya çocuğu mezar da damar vuruyor zaten sıkıik zekanın seveyim
- +1 yıl
Mezar cu r u y o r zaten damar
- +1 yıl
@cevapshör sen daha damarın çürdüğünü vede cesadin çürüdüğünü bilemeyecek kadar cahilsin orrrusbu co-cu
- +1 yıl
@cevapshör cahil köpek
- +1 yıl
cahilin anlamını ikimizde çok iyi biliyoruz zekan yetmeyince cahil diyen benim sana cahil dememi yediremiyip sqlaklığını örtmek için ters köşe yapmaya çalışan bir cahilden ibaretsin hemde bana bukadar yalan yanlış bilgi sunup onlar çürüyünce savunacak birşey bulamayıp hakaret eden bir cahil...
- +1 yıl
@cevapshör kes ya cahil gavur kopek
- +1 yıl
@cevapshör kes ya muna fik
- +1 yıl
@cevapshör kes ya gavur tohumu
- +1 yıl
@cevapshör ya pici gavur yazıyor orada sen ne saçmaliyorsun. s sende mantık olsa Allaha inanırdin ya düşüncesiz insanı
- +1 yıl
mantıklı düşünen bir insan allaha inanır mı a'm'k şuursuz yobazı düşünebilen sorgulayabilen birninsan allaha inanır mı allaha inanmak mantık işiyse allah nerde saklanmaç mı oynuyo şuursuz pıc nerde hani züürriyetini s'iktiği gavur ne a'm'k beyinsızi sana bir y'arrak gavurması yedirrim var ya aklın başına gelir
- +1 yıl
@cevapshör seninle ölene kadar uğraşırim olum ölene kadar. yaprak aklın beynin olsa Allaha inanır sin zaten. Beynin yok ki onun bunun çocuğu
- +1 yıl
@cevapshör amina kodumun mali. Bildiği tek birsey yok. Dünyada 8 milyar insan yapıyor. 6 milyarı Allaha inanıyor diğer 2 milyar belirsiz 2 milyar insanın içerisinde inananlar da vardır kesin. 6 milyar insan inanıyorsa. Sizler o 2 milyar in içerisindesiniz. Bu durumda siz mi mantıklı oluyorsunuz amina kodumun pici seni. düşüncesiz kopek 6 milyar insan mı he oluyor şimdi siz mi zeki oluyorsunuz ya bacım çocuğu düşüncesiz arkadaşım
- +1 yıl
bela mısın a'mna kodum zihinsizi allaha iananmak zeka işi değildir görmediğin gerçek olup olmadıpını bilmediğin bir uydurmasyona inanmak zeka işi değildir insanlık bu güne kadar "zeka=düşünce=sorgulama=öğrenme" sayesinde bu günlere geldi şu anda o bordo klavyenden bana zihinsizce yorum yazabiliyosan bunun sayesindedir fakat hiç bir din sorgulamanı istemez sorgulamadan bilmeden düşünmeden inanacaksın sorgularsan dinden çıkarsın şimdi sen söyle düşünmeden inanmak mı akılsızlık yoksa düşünüp inanmamak mı?
- +1 yıl
@cevapshör cevap ver ya got yorum yapma u milyar insan mı mantıksız şimdi cevap ver ya cevap... Allaha inanmak için görmek gerekmiyor kanıtları zaten var dünyada. Cevap ver 6 milyar insan düşüncesiz 2 milyar insan mı zeki cevap ver ya ya Siyonisti
- +1 yıl
@cevapshör tamam ya 8 mil yar olmasın da 7.5 milyar olsun tamam ya iti. ya mali sadece Allaha müslümanlar mi inanıyor canım he yahudiler ineği mi tapiyor? Hristiyanlar haliya mi inanıyor? Hee canım git araştır bakalım neye inanıyorlaemiş? Senin dunyadan haberin yok. Yahudiler Hristiyanlar müslümanlar Allaha inanır. 3 milyar Hristiyan var sadece zaten. Dünyada 1.5 milyar müslüman diğer 1.5, 2. Milyar Allaha inananlar da Zebur ile Allaha inanırlar toplam 6 milyar insan yapar.
- +1 yıl
eyy a'mına kodum çocuğu e ızdırabını s'iktiğim ben sana en baştan beri ne anlatmaya çalışıyom kodum m'anyağı seni allah hepsinden farklı birşey yapmasını mı istiyo allahın ne istediği bellisiz daha allah aciz mi de herkesden farklı birşey istiyor sen müslümansın hıristiyan olsan müslümanlığa göre yanacaksın yahudi olsan hristiyanlığa göre yanacaksın e a'mna kodum sqlağı birine inansan nolur mantıklı olan hiç birine inanmaz çünkü allah varsa eğer kötü insanları yakmıyo diye geçer her kitapta ben kötülük mü yaptım beni niye yaksın
- +1 yıl
@cevapshör sen inanmıyorsun olum bu yüzden seni yakacak. Bu duruMDA beni mi yakmasıni bekliyorsun? Ben sadece işlediğim günahlar için cezami ceketrim. Yanar im. Ama sen? Sen ne yaprak yiyeceksin olum onu düşün bence
- +1 yıl
@cevapshör onlar sadece aracı ben kurana inanıyorum onlar Zebura sonuçta 4 kitapta Allaha inandırıo canım insan...
- +1 yıl
@cevapshör oğlum sen mal misin? Öyle birşey yok canım
- +1 yıl
@cevapshör ya Haşa puta Tapan piçi bir karar ver Allah var mı yok mu. Sokak lambası gibisin kime yanditim belli değil ya Dinazoru
- +1 yıl
yqrram bana kıro kıro sözler söyleme hriatiyanlarda allah var diyo yahudilerinde müslümallarda vs vs bunların kitabı var kitabada allahın kendilerine tapınmasını falan emrettiği yazıyo hepsinin tapınma şekilleri farklı bende diyorum ki allah var ama bu o'ç lar kitap yazıp allahın söylediğini söyliyip milleti kandırıyo tanrı aciz değil kendine tapılmasını isteyecek kadar diyom sen gene anlamican tabi tekrar sor a'mına koyum bu kelimeleri yqrrama yazıp beynine sokana kadar anlatcam
- +1 yıl
@cevapshör dostum senin gerçekten ağır psikolojik sorunların var. Sen aradaki farkı hala anlamamısin. ya güzel kardeşim bende biliyorum bunları. Dingil. Müslümanlar namaz kılarak oruç tutarak hacca giderek fitre vererek vs vs şeklinde ibadet ederler. Yahudiler galiba ağlama duvarında ibadet ederler tam bilmiyorum, Hristiyanlar ise hafta sonraları kilise de ibadet ederler. Dua ederler kilise de. Sen bunu alamayacak kadar mal misin ya gerçekten? Ama ben sana ölene kadar anlatırım bunları genede anlamazsin kafanı seveyim ama ben genede anlatacam
- +1 yıl
lqn beynini sktiğim mql ben aksini mi söyledim sana ibadet ediyolar dedim işte tanrının kendilerine ibat etmelerini istediğini nerden biliyolar tanrı hristiyanlara şu şekilde ibadet edin demiş müslümallara bu şekilde yahudilere o şekilde hangisinin doğru olduğunu nerden biliyon e yqrram nerden biliyon allah hepsine bişe demiş olsun hadi lqn allah niye kendine taplmasını istesin aciz mi o bide piskolojik sorunum olduğunu söylüyo sende anlama güçlüğü var koçum kaç yaşına gelmişin hala pıratik yapamıyon başkasının sözlerini ona geri söyliyerek geçiniyon kendine gel olm hiç bir iyilik cezasız kalmıyo annesine küfreden taş olmuyo gerçekçi ol biraz hayal aleminde yaşıyon
- +1 yıl
@cevapshör yemin ediyorum çok cahil gördüm ama senin gibisini görmedim...
zaten insana vadedilen dünya değil cennet. senin düşüncene göre insana dünya cennet olmalı. işin sınav boyutu ne oldu peki? oradaki insanlara yardım etmek bile senin imtihanın. insanların yapmadıkları ve yaptıkları için lütfen Allah'ı suçlamayın önce düşünün bir. İnsanlar birbirine yardım etse bu kadar bencil olmasa kimse aç kalmazdı. ve ayrıca o içkici kumarbazlarda yine insan. insanın pisliği için yaradanı suçlamak neden? sende buna cevap ver.
30 Yorumlaallah varsa var 400000 tane din var ve hepside allahın farklı bir şey emrettiğini söylüyor hangisine inanacaksın sen bunca sene iyilik yap doğru dini seçip tapmadın diye cehenneme git şimdi sınav demeyin insan görüdüğü dersten sınav olur kusura bakmayın ama tanrı bizden ona tapınmamaızı rica edecek kadar aciz değil istese taptırırdı daha eline kuran almamış cahallar din alimliği yapıyo bir kaza bela olmazsa şunun şurasında bir 50-60 sene ömrüm var onuda car cahala laf anlatmaya çalışarak mı geçirecem
02 Yorumla- +1 yıl
Allah sana kendi ihtiyaci oldugu icin kulluk etmeni istemiyor.. Sen kendi gelecegini kendin belirlemen icin sınav goruyorsun. Üniversiteye giris sinavi gibi dusun. Yuksek puan alirsan girersin cennete..
- +1 yıl
ben mi anlatamıyom yoksa siz mi anlamıyosunuz bir üniverste sınavına girmek için 12 sene boyunca okuyosun allah bizi daha önce nerde okuttuda bu dünyada sınava sokuyo hangi üniverste öğrencisi kolsuz doğup sınava giriyo hangi üniverste katliam sınavı yapıp öğrencilerini sevsiğini söylüyo hangi üniverste öğrencisini kalemsiz sınava sokuyo hangi üniverste sınavda kalanı sonsuza dek yakıyo şimdi sen söyle üniverste mi sakallıyı direk cennete yolluyo yoksa sınav mı?
+1 yılGörüşlere daha bakmadım ama büyük ihtimal söylenmiştir ama ben yinede söyleyeyim. Eğer fani dünyada açlık sefalet olmaz herkes mutlu, sorunsuz olsaydı ahireti unutmuş olurduk. Kumarbaz, pislik insankarın zengin olması zaten kazandığı para helal değil bir kere. Burada da şöyle düşünce oluyor;
Dünya da yapacağını yapsın, yesin, içsin, eğlensin, eksiği olmasın ahirette hiçbir şeyi olmayacak zaten gibi20 YorumlaSinavdir sinav...
Birde sunu eklemem gerek:
"“Beyaz adam geldiginde, bizim topraklarimiz, onlarin ellerinde incil vardi. incil’i verip bizi uyuttular, gozlerimizi actigimizda incil bizim elimizde, topraklarimiz onlardaydi”.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah isteydi zaten dediğin gibi olurdu. Ama o zaman cennet ve cehennemin, imtihanın ne anlamı kalırdı? Bu dünyada her şeyin bir bedeli var. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Ölüm vakti geldiğinde şehadet getirmeden ölmek. Hele ki inançsız ölmek. şu an inanmayan insanlar gün gelip geç kalındığında cehaletlerine ağlayacaklar. Ve kendilerine her nimeti veren Allah'ı yok saydıkları için büyük bir azap yaşayacaklar.
30 Yorumla
+1 yılBir kötülük gördüğünüzde bunu Allah'tan değil kuldan bilin. Çünkü Allah herkesin rızkını gönderendir. Hz. Ali (r. a.)
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbicim siz nasi bedavaci bir insansiniz ya hep rahatlik istiyonuz da yok ole bir dunya. misal Sen matematikcisin matematik sinavina gircen o turkceci turkce sinavina. gircen. Aynen bu dunyada da hrkesin sinavi farkli. Sen sinava giriyon cevaplari alabilirmiyim diyosun. Olmaz boyleeee
10 Yorumla
+1 yılSen bu aklını daha mantıklı şeylerde harcarsan, daha çok kazanırsın. Gider, elindekiyle elinden geldiği kadar çocuk doyurursun. Sana ne Allah ne yapmış, ne yapmamış? Kendi yaptıklarını/yapmayıp harman savurduklarını anlat önce.
20 Yorumla
+1 yılCanım kardeşim neden ölüyorlar biliyormusun , İnsanların %1 inin dünyadaki malın %92 isine sahip olması ve %99 unun ise %8 ine sahip olması... ALLAH Kur-anda malınızın fazlasını infak edin diyor bu ayete uyan kimse yk nerdeyse...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHz. Ali (ra)'nın bir lafı vardır. Bir kötülük gördüğünüzde bunu Allah'tan değil kuldan bilin. Çünkü Allah herkesin rızkını gönderendir.
1118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@azimli212 Bugün açlıktan ölen insanlar varsa bunun sorumlusu gene insanlar...
Cevap sahibi+1 yıl@azimli212 Aynen öyle mazlumun yanında olmak lazım her zaman. :)
Cevap sahibi+1 yılAllah doğru yoldan ayırmasın. :)
Cevap sahibi+1 yıl@cevapshör Kürtaj mesela? Olabilir hastalık olur kaza olur... Hayatta her şey mükemmel gidecek diye bir şey yok. Herkesin imtihanı ayrı kardeşim benim.
Cevap sahibi+1 yılAllah doğru yola iletsin.
Cevap sahibi+1 yılHayırlı günler...
Cevap sahibi+1 yıl@Celil87 Ne demek istedin?
Cevap sahibi+1 yıl@Celil87 Teşekkürler o zaman reis. :)
Cevap sahibi+1 yılAllah doğru yola iletsin...
Cevap sahibi+1 yılSelametle...
Allah muslumana veririm dememis calisana veririm demis bizim hangi musluman calisiyo hepsi yangel yat
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı. Her şey yerli yerinde olsaydı yaşamın ne anlamı kalırdı?
Herkes iyi olsa cehenneme kim gidecek?
Bu sorgulama bitmez. Sana göre yok. Kimseyi dil dökerek düşüncelerinden vazgeçirme çabasına girmeye de gerek yok. Senin fikrin.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı. şimdi birileri çıkıp diyebilir bunlar imtihan
ama adama derler ki ula burada mevzu gecen şey insanlar
mesela bu imtihan diyen insanlar
hiç böye açlık nedir bilirmi onu mrk ediyorum (ramazanı saymayın ak:)
kısaca cok sacma insanlar bea41 Yorumla- +1 yıl
Sen bilirmisin? Ben bilmem mesela ama düşünürüm o olayı nasıl bişe diye ama bir insan sırf başkaları şöyle ya da böyle oldukları için bende aynı öyle olmak öyle şeyleri yaşamak istemem çünkü zulmetmiş olurum kendime nu yüzden herkes kendi imtihanını yaşar kimse kimsenin günahını yükünü de çekmez o karma olayı da gerçektir etme bulma dünyası işte veya ne biliyim fakirlere kibirli olabilir zenginlerde cömert, kötü insanlarda az yaşar veya çok, iyi insanlar da az yaşar veya çok önemli olan süre değil fakat o süre içinde gerçekten yaşadım mı yaşamadım mı sormak gerek insan kendisine ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah verip de alip ta siniyor insanlari.
kotuluk diye bisey olmasaydi NERENLE sinanacaktin cahil53 Yorumla
Soran+1 yılne saftrik insanlarsınız kıyamam
Cevap sahibi+1 yılse de akil oldugundan kiyildigin anda biz buna deriz sizin gibilere artik
Cevap sahibi+1 yılacidim sana :)
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılherkes iyi rahat yaşasaydı neyle imtihanı edilecektik
60 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Adamları zamanında sömürdüler. Keşifti cart curt
Önceden sanıyor musun ki bu kadar kötüydü Afrika
Tarihine biraz bak
İnsanlar yüzünden olan oluyor. Kafanı yormana değmez40 YorumlaVe senin gbi icinde iman olmayan zayflar bile inanirdi onemli olan bu durumlarda iman etmek
70 YorumlaSaçma sapan sınava ve imtihana tabii tutulduğumuz için. Gereksiz ve saçma işte
41 Yorumla
Soran+1 yılaynen beee aynennnnnnnn
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzmn biz Neden dünyaya gelmisizki hepimiz cennete gitseydik imtaan falan Fasa fiso diyosun Yani...
50 Yorumla
+1 yılDünyaya sınav olmak için geldik, herşey güzel olsaydı nasıl sınancaktık?
30 Yorumladinlerin hepsi insanları belli kalıplara sokmak için yine insanların ürettiği şeyllerdir.
00 Yorumla
+1 yılSen bu soruyu niye gizli sordun?
O zaman sende yoksun10 Yorumlabu tanrının suçu değil bizim suçumuz tanrı yok ve hepimiz ölücez
10 Yorumlasen sinava girip düşük not alınca hoca varsa niye düşük aldim diyomusun? 😊
27 Yorumla- +1 yıl
Allah ı öğretmene benzeterek bize hayatın sınav olduğunu açıklamaya çalışıyorsunuz. Öğretmen senin çalışıp çalışmadığını ölçmek için yapar o sınavı. Senin ne alacağını bilemez. Biz burada Allah'tan söz ediyoruz. Senin sonunda cehenneme mi cennete mi gideceğini biliyor. O zaman neyin sınavı bu?
- +1 yıl
@JJJJJJJ7 kardeşim bak ögretmeni düsün. tabiki birebir aynı degil. ama sonutlastirman icin guzel bir ornek. mesela ogretmende hanhi ogrencisinin yuksek hangisinin dusuk alacagini az cok tahmin eder hatta bilir. ama yinede sinav yapar. cunku ogrenciler adaletsizlik var demesinler. aonuc hocanin tahmini gibi olur. ama ogrencinin yuksek ya da dusuk almasi hocanin bilmesinden ya da tahminindan kaynaklanmaz. boyle dusunursek komik oluruz. Allah yazdigi icin biz onlari yasamiyorruz. allah genis ilmiyle bizim ne yasayacagimizi bildigi icin kaderimize onu yaziyor. ama biz insan akliyla ilmini aklimiza sigdirmaya calistigimiz icin bunu anlayamiyoruz. diceklerim bu kadar 😊
+1 yılislamın en sağlam çelişkilerindendir bu durum fakat inanırları sınav diyip geçer, üzerinde bir gram düşünmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkotuluk insanlardan bunu anlayamadin mi simdiye kadar yazik sana
00 Yorumla
+1 yılDunya sinav yeridir knk
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar paylaşmayı bilmediği için :D
10 Yorumla Sorularla islamiyet te bak orası daha iyi acıklar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. ölüm nedenlere bağlıdır buda bir ölüm nedenidir
00 Yorumla
+1 yılYoklugunu kanitliyabiliyormusun?
12 Yorumla- +1 yıl
Bu dunyada sebepsiz meydana gelmis bisey dusun.. Varsa soyle..
ya da sana şöyle söyleyim.. Youtube dan bypass ameliyatinin nasil yapildigini seyret.. Bu mucizeyi bir düşün. O kslbin nasil attigini ve bir makine tarafindan vucutla baglantisinin kesilip tekrar nasil calismaya basladiginin.. Bu cok kucuk bir ornek.. gucumuse guveniyoruz indanlar olarak ama allahin yaptigi hicbirseyin aynisini yapamiyoruz.
+1 yılDunyayi kotu yapan allahmi? İnsanlarmi?
23 Yorumla- +1 yıl
@cevapshör
Allah ıslah etsin seni. - +1 yıl
hepiniz ezberlemişsiniz allah ıslah etsini allahın senden namaz kılmanı istediğini nersen biliyon 400000 tane din var hepside allahın farklı şeyler istediğini söylüyo bunca çocuk sakat doğuyo ölü doğuyo down swndromulu doğuyo gözü kapalı inanmaktan gerçekleri görmez olmuşsun kalbin körelmiş umarım doğru yolu bulursun
- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılDiyelim ki allah yok e o zaman bu
01 Yorumla- +1 yıl
Sahtejarlarin falan hesabini kim soracak
kısa ve net imtihan
20 YorumlaEn buyuk uyusturucu.
12 Yorumla
+1 yılAklimda deli sorular
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri