Erkek kardeşim çok zeki, yakışıklı, espritüeldir.. Fen lisesinde okuyor ve ilerde fizikle ilgili bir şeyler yapmak istiyor.. Ateist olmasına bir şey demiyorum çünkü bilimle, fizikle sorgulama bir arada zaten. Pcde şu resim vardı:
Bide bir fotoda şunlar yazıyodu: Bu hayattaki en kötü şey sorgulama yeteneğini kaybetmiş bir beyindir.
bide şu ya ateist olması falan umrumda değil çünkü ben onla gurur duyuyorum. O başarılı ve iyi bir insan saygılı bir insan ve faydalıda.. Ben onun bunu saklamasını istemiyorum.. Belli ediyo zaten eleştiriyo falan ama açık açık demesini istiyorum napabilirim?
Bende fen lisesinde okudum espirli ve yakişıkliyim xd ( vede şu an tıptayım xd) Bilimi bende çok severim. Ama müslümanım elhamdülillah. İlk fotorafta cübbelinin konuşmasını İslamcılar diye genellemek çok yanlış diye düşünüyorum. Bence yeterli dini bilgiye sahipsen konuş onunla. ayrıca evrimci Müslüman alimelerinden bahsedebilirsin. 9. Ve 14. yüzyılda bilimde Müslümanların ne kadar ilerde olduğunu anlatabilirsin. Ayrıca Caner Taslaman gibi isimleride izlemesinide önerebilirsin.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İzlemiştir ama işine gelen bu inanmamak.. islamcılar derken aşırı bağnaz insanları kastediyor herhalde :D Başarılar dilerim sanada:) yorum için sağolasın :D
Teşekürler hayatta sizede başarılar dilerim. Vede İnşaallah kardeşinizi bir gün aramızda görürüz. Malüm şu zamanlarda yakışıklı espirili ve bilime önem veren müslüman pek kalmadıda :) kardeşini yeniden aramızda görmekten keyif duyarız. Bu arada iyi geceler size.
Sen takma bunun gibileri kardesine de gercekten helal olsun.. ateist musluman agnostik far etmek saygili durust ve gercekten bilgili bir insansa zaten diger ahmaklardan hep bir adim ondedir.. ve hic kimseyi de aldirma cunku kardesinun yaptiklari ozel ve muhtesem bir sey her kes yapamaz😌😗
Ateist olmasi umurunda değil demek he? Guzelmis kardesini bile bile cehennem atesinin icine atabilmek senin icun problem degil he iyi ya olsun bu arada kardesin evet ateist
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kardeşim ateistse ateist.. Onun beyni onun düşünceleri.. Boş bir insan değil o yararlı bir insan düşünebilen bir insan.. Kendi iradesi var. Ben ona ''kardeşim yapma yanarsın'' desem bir taraflarıyla güler. Ateist adama cehennemmi diycem ben
Benim kardeşim değil de yiğenim 15 yaşinda ergenlik döneminde bu tür bir sorgulama kargaşasina girmişti ben hem arkadaşı hem teyzesi olaraktan ona kötü bir yaklaşimla değil fakat 'aman olursanda ol farketmez benim yiğenimsin canimsin' da demedim cunku bu bir hatadir ben onun hata yaptigini bildim ve kendi çabamla dini bilgilerimle ona ogretmeye calistigim seyler oldu onuda yeterli bulmadim ben kendi ellerimle camileri gezdirdim ona , her seyi yaptim ve şu an cok sukur o hatayi yapmadan onu kurtardim eger sen banane dersen ona ve kendine en buyuk kotulugu yapmis olacaksin
Canım ben banane demiyorum kendisi 17-18 yaşında elinden tutup Camii gezdiremem, ona sure ezberletemem. O religious studies makalelerinden, graham oppyden, paul draperden haberdar.. Fen lisesinden bol ateist nerde var? Bulunduğu ortam öyle ve onun düşünceleri o yönde o ilimle bilimle uğraşan bir insan ne ben ne sen ne nihat hatipoğlu kimse döndüremez
Sen bastan umidi kesmissin. bu durumdan da şikayetci degilsin nede olsa fenle ilimle ugrasiyo kardesin canim gurur duy sen bisey omaz :) neyse yaradani yok saymak gunahlarin en büyüğüdür bu yas olsun akil olsun farketmez 30unda donen adamlar taniyorum ben ortam desen alkollü yere gidiyorum fakat alkol almiyorum ben bu tamamen ksiilik ile alakali ve günümüzde inanmayanlarin bir modern havasi katmis hali malesef..
Ya yok artık.. Cidden bilim falan bu kadar mı yok sayılır. Bilim diye bir şey var ve gerçekliğinden eminiz. O kadar bağnazlık yapıyorsunki. Evet gurur duyuyorum kardeşim FİZİKÇİ olacak BİLİM ADAMI olacak BÜYÜK ADAM olacak ve sizin gibi insanları bir nebze daha aydınlatacak tabi ilgin yoktur. En büyük icat yapılsa haberin olmaz ama o yapacak o yapamasa da arkadaşları yapacak illaki biri yapacak ister Müslüman olsun ister Ateist ortada çalışan bir beyin olacak ve sen sadece ateistse aman ateist işte diyip onları yerceksin. 20 yaşında olduğun yazıyor sen onun yaşındayken duvarlarına şarkıcı posteri asarken kardeşim yaratılışla ilgili şeyler , teoriler, formüller asıyordu. Neyse kardeşim sen aydınlanmamaya devam et.. Ama insanlar çalışıyo yanlız veya 10 kişi birileri bir şeyler başarıyor. Ve bende gurur duyucam
Bilimle değil fakat onun yaşindayken sinavlarimla ugrasiyodum suanda da istedigim yerdeyim zaten :) sen boyle böbürlenmeye devam et görürsün yıllar sonra belki yarın belkide öldüğün gece hadi sana kardesinle bol gururlanmalar
Tabi herkesin hedefleri farklıdır. Herkes kendi seviyesinde hedefler edinir bende öyleyim.. Bu böbürlenmek değil senin gibi bağnaz insanlara karşı bir şeyleri vurgulamak lazım yoksa anlamıyorsunuz. Sağol, lütfen git 1-2 şey oku magazin dışında..
Kardeşin gerçekten çok nadir zeki insanlardan bu yaşta sorgulaması onun kapasitesini zaten gösteriyor. - Ama sanırım kardeşin Ateist değil de biraz Agnostik bu da iyi birşey bana göre - Bir çok müslüman diyor ki Tanrı'nın olmadığını kanıtla. Ama şöyle bir şey var birşeyin olmadığı kanıtlanamaz ama varlığı kanıtlanabilir. O yüzden müslümanlara sen Tanrı'nın varlığını kanıtla dediğimizde anında Kur'an ayetlerinden bahsediyor ki Agnostik veya Ateist birine Kur'an ayetlerinden bahsetmeleri çok ironik - Kardeşin iyi bir yolda sorgulaması düşünmesi ve bilimi esas alması gerçekten iyi birşey - Müslümanların çoğu yanacaksın, cehenneme gideceksin diyor. Halbuki kendileri menfaatleri için inanıyorlar sırf Cennet'e gitmek için - Gerçekten kardeşin altın değerinde bı insan ona iyi bak
Kardeşin çok nadir bulunan insanlardan belli ki. Bu yaşta ateist olup fen lisesindd okuyup fizikle ugrasmak istiyorsa bu çocuğun hayatını aptal saptal inanclarla mahvetmeyin. Belki de ileride çok büyük bir bilim insanı olacak ve evet çok büyük bir ateist olacak. Zaten fizikci olmak isteyip de dinci kalıyosa ondan korkacaksın asıl. Cok büyük tavsiyem son hızda destek verin de bizim ülkemizden de bir Dawkins cıksın.
Şahsen ben ateistliğim hakkında açıldığım zaman baya bir rahatladım. Tavsiyem kardeşine dürüst olup onunla bu konuyu konuşman ve görüşü ne olursa olsun inandığı şeyi kendisi seçmesi konusunda ona destek olacağını söyle.
Ah ah herkes bir dertten muzdarip benim kardeşim de facebook teyzeleri gibi islamcı gördüğü videolara hemen inanıyor tipik müslüman gibi Atatürk ü bu yüzden sevmiyor ve benim gibi laik bir insanın bunları yaşaması ne kadar zordur bir bilsen serbest bırak hayatı öğrenecekler bende eskiden namaz kılıyordum ama sonra sorguladım inancım kalmadı belki de kardeşim sonra fikrini değiştiricek yani yaşayarak öğrenecekler maalesef :)
bence aksine sunu farkettim , kardesin fizkici bilimci olacak diosun ama sadece kardeşin tembelin teki ve sadece görüdğü ve duydu seylere kafa yoran birii gibime geldi, bu paylasımlarla sorgulamacı bir insan olası gelmio.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şöyle düşün Kurandan bir ayetin fotoğrafı bildiğin bir ayet ve sen paylaşıyosun sen biliyosun bunu değil mi? Yapan kişi yazmış sadece.. Bu sevdiğin bir şeyin fotoğrafı gibi.. Bunda sorun yok
hz nuhun as yaptığını aileden bağlarını koparıcan tabi nerde şimdi öyle şeriat... dinsizle aynı evi paylaşmam ben dost olmam kardeşte olamam zaten çünkü Rabbimiz müslümanlarla tek kardeş oldumuzu söylüyo
ateistten nankörden kardeş olmaz rabbinin ona verdiği nimetlere nankörlük edenden hiç kardeş olmaz hele onu yoktan yaratanı yokmuş sayandan hiç hiç hiç kardeş olmaz
Cehennemde yanacak kardeşin o zamanda gurur duyarsın belki söyle bıraksın itliği puştluğu doğru yola gelsin
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet gurur duyuyorum. O bilimle ilimle uğraşıyor diye gurur duyuyorum, boş boş milletin dinine imanına laf etmiyor diye saygılı biri diye gurur duyuyorum. Hatta keşke bende öyle olsam. Emin ol bu saydığım 3 özellik her şeye bedel
En İyi Cevaplar