6 aylık anlasma ile gidebileceğimi duydum orada uzun süreli iş bulursam 6 aydan sonra gelip tekrar mı gidicem?
-
öncelikle tanıdıkların varsa sana bi istek yapsınlar turist vizeni al git.sonra orda oturma izni alabilmen için ya evlenmen gerekiyor yada çalıştığın firma yöneticiinin firma için gerekli biri olduğunu gösterip senin oturma izni alman için izin çıkartması gerekli.ama yeni yasaya görede öncelike almacayı öğrenmen gerekli sonra bu 2 durumdan birini sağlarsan oturma izni alabilirisn.
benim de akraalrım var 2 yıl önce gidicektim o zmn pasaport için 157 lira civarında bir ücret vardı vize harcı ile birlikte 280 lira filandı şimdi ne kadar zam geldi onları sen araştır.pasaport kolay iş 3 güne emniyetten alırsın ama vize için tanıdıklarına ordan istek yaptır.sonra gitmelimiyim diye sorarsan olumsuz cevap verenlere bakma biraz da tutumlu biriysen bas git hiç düşünme.çok daha iyi paralar kazanırsın.ama orda temelli kal demem 10 yıl çalış gel türkiyeden bizim almancıların yaptığı gibi 2 3 evine al dön.
almanca kesin şart mı diyorsunuz? yani mutlaka öyledir ama yasalarda var mı bu?
evet kesinlikle var hatta 1 1.5 yıl yeni evlenen bir çift biri türk almanca bilmediği için öğrenene kadar oturma vizesi verilmedi
bu almanca ileri seviyede mi olmalı. işçi olarak giderken temel seviyede olsa yeterli olmaz mı? vize alırken sınava falan mı taabi tutuluyoruz?
ilk sana zaten 3 ila 6 aya kadar olan tursit vizesi alıcağın için sorun olmaz ama orda sürekli bulunman için yani oturma vizesini alman için almancayı şart koşuyorlar.valla adamlar artık dış göçten bıktığı için sviyeni iyi yapmaya bak derim
orda bi türk işletmesnde iş bulup anlaşma yapıcam sonra da sınav mı edilicem dil konusunda
orda ki şirket bu adam bana lazım gibisinden sosyal bakanığa bir dilekçe gönderilicek sonra vize işlemlerin oturma vizesine döneceği için vize görüşmelerinde dil sınavına tabi tutulacaksın.iyi bir derecede geçmeye bak sınavdan o önemli ayrıca son yıllarda çıkan almanya göçmen yasaları şartlarına da iyice bak gerekli ne varsa öğren çünkü bu izni sana vermemk için elinden geleni yapıcaklar.benim tavsiyem hem işci için izin çıkartman ayrıca para karşıığında da sahte evlilik yapman çok daha iyi olur
Teşekkür ederim çok sağ olun.
estafurulah nedemek
Burda türkler seninle anlaşmaz zaten sana soracaklar hemen evrakların var mı diye çünkü seni çalıştırdığına dahil bildirim yapmak zorunda senin oturumun yok turist vizen var işe alınamazsın alırsa da kaçak öalışırsın hiç bir sosyal imkanın olmaz bir gün zoll gelir gümrük polisi baskınında kontrolünde patlarsın sonra hoppp tekrar türkiye
@Yolcu3535
Eşim kamyon şoförü ablası almanya da yasiyor o istek yapsa gitsek sonra is bulsa kalma ihtimalimiz nedir sence
Ben erasmusa gittim Almanyaya, orada işçi olarak çalıştım. Biraz kısaca bahsedeyim.Öncelikle işçiliğin parası gerçekten iyi orada. ben günlük 54 euro falan kazanıyordum saati yaklaşık 8 euroya. 4 gün çalışıp ayda 200 küsür euro yu cebe atıyordum mükkemmel bir imkan.. Bir gün çalış arkasından canının çektiği şeyi al, diskoya git eğlen, herşeye para yetiyor.. Gelgelelim, işin birde öteki yanı var. Almanya ırkçı bir ülke ve insanlarla her ilk tanıştıgında insanların geri çekilmesini göreceksin ve hiç hoşuna gitmicek emin ol.. Aynı zamanda hafif ezme olayları da olabiliyor iş başında. O almanca bilmiyo haha boşa çeneni yorma tarzında laflar falan.. Eğer psikolojin çok sağlamsa ben önemsemem böyle şeyleri diyorsan kesinlikle git ve çalış derim ama bana bu laflar tavırlar koyar dersen aman dikkat haaa.
teşekkür ederim. Gitme yolu nasıldır? vizeydi falan zorlanır myıım.. Bi de 5 yıl orada çalısınca oturma izni sınrısız veriliyormus sanırım. bi de su 6 aylık anlasmalar var işçiler için.. 6 ay calısıp dönünce kesinti olmus oluyor bu sekilde 5 sene tamamlasam sınırsız kalabilir miyim yine?
Öyle bişey yok sen zaten 5 sene kalamazsın ancak kaçak kalırsın sonra yakalandığında 15 sene de geçmiş olsa gene sınır dışısın burda kalmaknistiyorsan iki seçenek var en kolay yöntemler ya evlilik yapıcan ya da buraya gelicen kaçak falan bir şekilde bulcan birini çocuk yapıcan çocuk doğar doğmaz oturumun elinde
Sabırlıyım diyorsan ( vize için ) hiç düşünme derim. Gidebiliyorsan hiç durma inan bana orada insanlara değer veriyorlar. Çalışma şartlarıda öyle ağır falan değil. cumartesi pazar tail özellikle pazar günleri bütün işyerlerinin %90 ı kapalı. Devlet büyük bir ölçüde yardımcı oluyor. asla aç kalmazsın orada orada yaşayan birileri varsa sana yol gösterecektir. ama Vize kısmı biraz sancılı pes etme ben günlerce haftalarca ağladım çok büyük umutlarla gittim 3 ay kaldım geri döndüm aşırı duygusal davrandım ailemi özledim vs. ama şimdi çok pişmanım keşke dönmeseydim. Orada hayat ucuz en güzel şeyleri yer içersin ve para kazanırsın. kötü hiç mi bir şey yok elbette var almanca öğrenmek zorundasın almanca bilmeyenin almanyada işi yok mantığındalar ve aşırı kurallar var ama olsun inşallah hepsinin üstünden gelir gidebilirsin...
Git burada geliştireceğinden daha çok geliştirirsin kendini :)
ben de öyle düsünüyorum.. Konustuğum herkes çok karamsar cevaplar veriyor :(
Cevap
4Cevap
benm arkadaşm kaçak gitti 6 ay oldu ve diyorki ben türkiyede ömrümü boşa geçirmişim türkiyeye göre alım gücü fersah fersah daha iyi ve adaletli bir ülke seni 12 saat çalıştırıp asgari üret vermiyorlar bir maaşınla gidip güzel bir arabaya bine biiyormuşsun herşeyden önce insana değer veriliyormuş ALLAH ın izniyle çok yakında bende bir şekilde gitmek istiyorum bktım artık türk devletini sırtımda taşımaktan burada eşşek gibi çalışıp yoksullukla savaşacağım orda aslan gibi çalışır insan gibi yerim
Ben almanyada yaşıyorum yalnız buraya gelip çalışma ve oturum almak öyle kolay değil bende semin arkadaşın gibi geldim zamanında ama çok sıkıntılar çektim ilk başta her an korkuyla yaşıyorsun yakalanırsam sınır dışı edilecem diye ama çok şükür öyle korkularım kalmadı artık
gidipdee napcann ? TÜRKIYE´de bence yasam daha güzell !
bende avusturyadayim avrupanin her tarafi bok buna garantie vere bilirm ! cünkü fransa, almanya, belcika, isvicire ye gittim akrabalar varr
Türkiye de adalet yok insanlar açlık sınırının altında yasamm mücadelesi veriyor.
bana hic ögle gelmiyorr !
ama buraya gelincaa gitmek istersin gerii ! bindigin 5 er bmw falan degismessin köyünün tozunaa karisi istezsin birsey ama gelmisler bizimkinler istee kaldik burdaa belki sonra göcerim okul bitice para yapinca evlenince ama cocuk olmadan TÜRKIYE li olsun cocuk
çok yaşayan değil çok gezen bilirmiş.ee sende git gör bakalım oraların halini.
bence vize alman o kadar kolay degil hem bosver gelme burasi zaten türklerle dolu almanlar bikmis bizden vize vermezler
sizler dönün o zaman biraz da biz ordan ekmek yiyelim
saka yapiyorum tabii ama aile birlesimine dahi vize vermiyorlar bezdirmeden. 5 sene calistiktan sonra süresiz oturum verdiklerine dair hic bisey duymadim .ama ille gelmek istiyorsan kacak yollarla gel burda iltica talibinde bulun gecerli bir nedenin yoksa kabul edilmez ama bu arada sahte veya gercek bir evlilik yapabilirsen eyvallah
gidip çok ağır işlerde ömrünü parçalatmıcaksan git..
ömrüm parçalanacak kadar kalmam herhalde. kaldığım süre içerisinde hem dilimi geliştirmek istiyorum hem de değişiklik deneyim gözüyle bakıyorum.
gidip düzen kurarsan dönmen zor olur diyeyim sana.
Amacım biraz birikim ve dil öğrenme
hayırlısı olsun kardeşim.
insallah. cok tesekkr ederim.
(https://youtu. be/GlOYcr_fkzQ) gidebilmek icin gerekli video bu linkte
Almanya ya bende gitmek istiyorum? yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
İstersen anlatırım özelden ulaş
@Yolcu353535 nasıl ulaşabilirim sana özelden yazılmıyor seviye iki olmasın yazıyor
@Yolcu353535 selam aleykum gördümde bende almanyaya gitmek istiyorum ama ne yapmam lazim bilmiyorum yardimci olursan sevinirim
Ne yaptin gidebildin mi kardesim
git tabi epey para kazanırsın
Onermiyorum kal kendi ulkende
neden önermiyorsunuz?
"oraya gitsem zengin olurum" hayalleriyle gidiyorsunuz kendinizin ac kaldigi yetmiyor gibi ulkeninde refahi dusuyor
siz almanya da mı yasıyorsunuz
Norvec
zengin olma hayalleri kurmuyorum sanırım aileniz de zamanında tam olarak bu hayallerle gitmişler oraya işçilik yapmaya.
ailem buranin kuzeylilerinden, buraya ait benim soyum zaten, annem turk o da okumaya gelmis
norvece işçi olmak istersem sizden onay alırım mutlaka.. teşekkürler.
Benim onayima gerek yok petrol muhendisi harici alinmiyor zaten :) Sana da
Kendini bı bok sanan ya malı seni
En İyi Cevaplar