babamı kaybettım ve oturdugum ev ablam ben babamın karısına kaldı. üçümüzün. ama ben oturuyorum. ablam evli kendi evinde. kadın babamla yasadıgı evde. bende bu evdeyım.
kadın az önce aradı, annemler istanbula yerlesecek duzen kurana kadar orda kalacaklar dedi utanmadan. sacmalıyorsun dedim. yarısı benım degil mi kanunlar senin diyor kim sacmalıyor şu an sen sacmalıyorsun hazırlıklı ol dedi ve telefonu kapadı.
mumkun mu boyle bişey. ben içindeyken gelip yasayabilirler mi?
kadın az önce aradı, annemler istanbula yerlesecek duzen kurana kadar orda kalacaklar dedi utanmadan. sacmalıyorsun dedim. yarısı benım degil mi kanunlar senin diyor kim sacmalıyor şu an sen sacmalıyorsun hazırlıklı ol dedi ve telefonu kapadı.
mumkun mu boyle bişey. ben içindeyken gelip yasayabilirler mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Miras kalan evde yasal mirasçılardan biri otursa dahi diğer mirasçıların buna rıza göstermesi şartı bulunur. Eğer diğer mirasçılar miras kalan evde kendileri oturmak isterse bu durumda yasal yollara başvuruda bulunulması gerekir.
Evde oturan mirasçıda yasal olarak konutun hak sahipleri arasında yer aldığı için direkt olarak konuttan tahliye edilmesi söz konusu olamıyor ve diğer miras hakkı sahipleri tarafından ecrimisil davası açılıyor. Yani oturulan konut bedelinin kira bedeline eş olacak bir değer tazminatı davası açılıyor ve bu kişinin diğer mirasçılara hakkı olan kira bedelini ödemesi gerekiyor.
Özetlemek gerekirse; miras kalan bir gayrimenkulde mirasçılardan biri oturuyor ise onu oradan çıkartmak mümkün değil. Zira siz tamamının maliki olmasanız da orada malik sıfatı ile oturuyorsunuz. Kiracı olmadığınız için sizden kira da almaları da mümkün değil. Zira kiracılık, kira ilişkisi ile kurulur. Burada kira ilişkisi yok. Ancak bu “Hiçbir bedel ödemeden oturacağım” anlamına da gelmiyor. Siz diğer hak sahiplerine en az kira bedeline eşdeğer bir tazminat ödemek durumundasınız.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.