benim kafamda birkaç proje var zaten küçük çapta yapılıyor bunlara destek sağlardım en başta 2015 yılında bile İzmir'in merkez köylerinde 35-45 yaş arası okuma yazma bilmeyen kadınlarımız çok fazla Türkiye'nin diğer yerlerinde de aynı durum vardır eğitim şart diyoruz ya ilk önce kendi vatandaşımızdan başlamalıyız eğitime tabi sadece kadınlarımızla bitmiyor aynı zamanda erkeklerimiz ve çocuklarımıza da vizyon sağlamalıyız köyler çok önemli lakin realist olmak lazım bunlar yerelde yapılabilecek projeler bütün ülkeyi bir ömürde düzeltemezsin ancak fikrini paylaşıp başka gönüllülerin de yurdumun dört bir köşesinde projeler yapmasını sağlayabilirsin sonrasında aklıma gelen evlenmek isteyip parası olmayan çiftleri evlendirecek bir vakıf kurma hayalim var günümüzde evlenmek için bir sürü engel var yok okul bitcek askerlik iş güç derken insan evlenmek için maddi güç bulamıyor bir de ben Romanlara yönelik bir proje gerçekleştirmek istiyorum şöyle düşünün şu an okulunuzda çevrenizde bir Suriye vatandaşı okuyan çalışan birileri muhakkak var lakin Türkiye vatandaşı Roman milletinden olan okuyan çalışan bir tanıdığımız yok onları topluma dahil etmek lazım onlar da bizim insanızım lakin kendi vatandaşlarımızı Suriye göçmenleri kadar benimseyememişiz 80 yıldır bir de bunu düzeltmek istiyorum tee daha saysan birsürü proje çıkar ama realist olmak lazım hepsini gerçekleştiremeyiz ben de bir insanım sonuçta :)
Karadeniz'in köylerindeki okula uzak olan çocuklar rahat ulaşım sağlasın diye servisler ayarlardım. İlkokula giderken, her ay sınıfın kumbarasında para biriktirir, sonra o parayı TEMA vakfının hesabına yatırmak üzere bankaya götürürdüm. Makbuzu da, sınıf panosuna asardım. Öyle etkinlikleri daha büyük çapta yapmak isterim.
Vasıfsız insanlara eğitim vererek is sahibi olmaları için olanak yaratmak, kimsesiz ve barınma ihtiyacı olanlara huzur evi tarznda yurtlar oluşturma yardım etmek isteyenler il3 yardıma ihtiyacı olanları belli bir alanda toplama vs şeklinde projeler baslatrdm
Literatürde olmayan bir bakım evi açmak isterdim. Şöyle ki; Bir binanın alt katları dükkanlardan üst katları ise bakım evine ait sosyal alandan ibaret olacak (barınma ve sosyal alanlar). Alttaki mağazalarda yapılan ticaretle bakım evinin masrafları çıkartılacak. Böylece muhtaç kimseler kimseden yardım istemeyecek, ticaret yaparak geçinecekler ve vergilerini de ödeyerek sosyal bir ortamda hayatlarına devam edecekler. Kendi hayatını idame ettirecek kadar maddi manevi güçlenen olursa o kimsenin yerine bir yardıma muhtaç kimse daha alınarak yardımlaşma devam edecek. Bu sistemde kurum kendi vergisi ödediği ve yardıma kapalı olduğu için siyasetten uzak olur böylece özgür olur. Hükümetler de değişse kanunlarda değişse etkilenmeden bakım hizmeti devam eder.
Yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için bir vakıf açardım. Onlar için güzel bir köy kurardım. Şefkatli öğretmenler, sağlıklı yiyecekler, huzurlu bir ortam, kaliteli bir eğitim ve psikolojik destek sağlardım. Çocukların yüzlerindeki gülümseme de en büyük ödülüm olurdu.
sığınma evleri veya aş evleri önceliğim olurdu çünkü sokakta yaşayan insanlara çok üzülüyorum elimde olsa en temel ihtiyaçlar yani yeme ve barınma yardımında bulunurdum :(
öğrencilere yurt projesi 2 bina yaptırır biri kız biri erkek ler için bütün masrafları karşılamak üzere durmu olmayan öğrencileri yurt telaşı olmadan okumalarına imkan verirdim
kızların hayatını değiştirecek bir proje uygulamak isterdim ve en başta erkeklerin hal ve hareketlerini anlatan bir eğitim semineri verirdim sonrasında mesleki eğitim ve ekmek sahibi olmaları için elimden geleni yapardım
Sokaklarda yaşayan insanlara iş imkânı, uyuşturucudan solmuş insanları rehabilite edip topluma geri kazandırmak , koca ve aile şiddetinden bıkan kadınlarımızi koruyup is vermek
Magazalar icin uretilen stogu asan urunleri muhtaci olan insanlara yetimhanelere vs.. gonderirdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında var ama sokak hayvanlarının tek tek bulup onları iyileştirip onlara özel dünya oluşturmak 😞 bu sokakta kimsesiz onun bunun zoruyla çalıştırılan çocuklar içinde olabilir
En İyi Cevaplar