Sordugum sorulara pişman oldum cidden! Herkes kendine saklasın saçma fikirlerini!
İslamiyete göre bir kadın nasıl giyinmelidir?
Sordugum sorulara pişman oldum cidden! Herkes kendine saklasın saçma fikirlerini!
islamiyette sadece kadın mı sorumlu kendini korumaktan? aksine erkek en fazla sorumlu olan cinsiyet. bir kere erkek kendi nefsini terbiye edecek ''ben açık yakalarsam üstüne atlarım o yüzden kadınlar kapalı olmalı'' zihniyeti barbar bir anlayıştır islamda yeri yok.
en başta erkek haram olduğuna inandığı şeye bakmayacak. sorumluluk onda. kadını yerin dibine sokuyorsunuz sokağa çıkmaması gerek demeye getiriyorsunuz nerdeyse hz muhammed döneminde devlet yönetiminde söz sahibiydi kadın her konuda erkek gibi söz sahibidir böyle emevi-osmanlı zırvalarını bırakın
Soruna seref verdiniz bay aklı ona göre calışan arkadaşım. Ben neyi neden dile getirdiğimi biliyorum. her koyjn kendi bacagından asılır. ben kendimden sorumluyum. erkekler de kendinden sorumlj. örtünmeyi aman (!) sokakta erkekler gorurse üsrümüze atlar diye yapmıyoruz. su sordugum aorudan ne öanalar cıkardınız ya pes! kaea cahil diye sizin gibilere deniliyor?
hayır bu işin bilinç altı budur çünkü tecavüz vakalarında kız açık giyinmişse haklılık payı çıkaranlar ''ben açık görürsem atlarım'' diyen islami terbiyeden payını almamış hayvani içgüdülere sahip tiplerdir
O sizin fikriniz, ben islamiyete göre gerekli olan üstüme vazife olan şeye bakarım!
üstüne vazife olanı videoda anlatıyor
gercek islami kabullenemiyorsan neden müslümansin? hep merak etmisimdir jcgyhv.
@kopukucurtma5 ben mi?
evet sen.
@kopukucurtma5 benim savunduğum gerçek islam bence
hayir sen okumadigin bir kitabi baskalarindan dinleyip gercek islam diyorsun ben de diyorum ki ( aylar önce de demistim ) kitabi oku önce, sonra diledigin gibi savun savunabilirsen ayni seyleri.(:
@kopukucurtma5 hiç okumamış değilim ki tümünü okumadım sadece
o halde örtünün emrine, savas ganimetine (cariyelik) cok eslilige, itaat etmeyen kadini dövün emrine itiraz edemezsin madem okudun hepsi yaziyor kuranda.
Bas ortusu omuzlarindan gogus kafesini kapatacak sekilde. Carsaf yahudi kiyafetidir arastirabilirsini yahudilik muslumanlikdan oncedir. Bu durumda islamiyetle alakasi yok sadece salak muslumanlari kandiran yahudilerin oyunu bizim mallarda din diye giyiniyor. Turban dediginiz olay 90 lara kadar yoktu sonradan cikti en ucuz turban 80 90 tl bir dusunun neden turban moda oldu dinde modami olur. Annelerimizin nenelerimizin eski fotolarina bakin var mı turban. Nasil giyinmemiz gerektigini merak ediyorsan annenin nenenin genclik resimlerine bak onlar nasil giyindiyse sende oyle giyin. Yozlasarak birilerini zengin etmek icin inanmayin sacma sapan seylere. Hersey insanin kalbinde giyim onemli degil onemli olan kalbin sksmesin
Herşey kalpte bitmiyor, emirler yasaklar var. Zaten anneden neneden gördüğümüz gibi giyiniyoruz. ama bilmediğmiz ya da yanlış bildiğimiz çok şey var.
Kuranı kerimi ac oku anlarsin nasil giyinmen gerektigini sadeve doyorki goftunu basini acma sana turban tak demiyor carsafa kapan demiyor mini etek giy vs demiyor. Anlamak icin okursaniz anlarsiniz tabi arapca olani degil tercumesini :) ( bu arada genelleme sahsina soylenmis hic bir soz yok yanlis anlama)
:) ben okumasam ve anlamasam bu kadar irdeler miyim giyiniş şeklimi?
tutun ki öyle aykırı giyinen birisi de değilim.
Tebrikler ozaman kardesime
Örtünmek HZ. ALLAH ve Elçisi Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED (S. A. V.)'in Emridir.
Günümüzde Ülkemiz Sınırları İçerisinde Milyonlarca Örtündüğünü Sanan Kadın Mevcut Zira İçlerinde Tam Manasıyla Örtünen Bana Göre Sadece Bir Kaç Bin Kişi..
Siz de olması gerekene örnek verir miydiniz acaba?
Bilmiyorum Bildiğimi Yazdım.
:) :)
Valla en çıkar yolu usulünce ferace geliyor bana..
şık olup dikkat çekmemek de lazımmış :/
Evet, sade olması gerek
Cevap
7Cevap
bacım biz bu elelem ne der adlı örgütten kurtulmadığımız sürece zor. İslamiyet ne der diye bakan yokki. Tek dert elalem ne der
islamiyet ne der diyorum!
Milletin daha dünyada ne işi oldugundan haberi yok! Allah ıslah etsin, hidayet versin!
Bu sapık dolu sitede bir kişinin kalbinde bir çiçek açtırabilirsek ne mutlu! Herkes biliyor birşeyler, kendinden sorumlu lakin bildiklerimizden de sorumlu değil miyiz?
Yetiştiriliş tarzı diyorum ben. Herkese Hidayet versin Allah.
https://hizliresim.com/aMM5O2
Bu şekilde değil...
teşekkürler.
Rica ederim...
İslamiyete göre giyim dediğin, erkeklerin karar verdiği bir kuraldır. Kendi aklının da olduğunu hatırlar 1000 yılların erkek aklından kurtulursan yakışanı giy, yok ben aklıma güvenmiyorum dersen kara çarşafla soyutla kendini.
Ayette belirtiyor nasıl giyinileceği. Kararı bizzat Allah veriyor. Kara çarşaf giymek zorunda değil.
Dilerse giyebilir de.
Kuran'da Nur suresi 30-31. ayetlerde iffet ile ilgili çok detaylı açıklamalar yapılmış
zaten giyinme ve davranışlar konusunda da insanda soru işareti bırakmayacak bir yapısı var ayetlerin
Allah'ın da işi gücü yok milletin neresinin göründüğüyle ilgileniyor.
O zaman çıplak gez tobe tobe :D
Ayetlerde belirtiyor bazıları da saçma goruşler atmış gene. :D
:) :)
Kadın olsam çarşaf giyerdim garantiye alırdım.
Herkesin hayatina kimse karisamaz✋
Sen karar ver
İstediği gibi giyinir. Kimse karışamaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?