Namaz kılan bir kadının günlük kıyafetleri nasıl olmalı? Etek ya da elbise giyebilir mi? Omuzları açık bir kıyafet giyebilir mi mesela kolsuz bluz gibi? Dar giyebilir mi?
PS : kapalı olmayan kadın için
Namaz kılan bir kadının günlük kıyafetleri nasıl olmalı? Etek ya da elbise giyebilir mi? Omuzları açık bir kıyafet giyebilir mi mesela kolsuz bluz gibi? Dar giyebilir mi?
PS : kapalı olmayan kadın için
Giyinmeli sorusunun ucu açık. Neye göre? Din e göre ise, namaz kılan biri bunu zaten bilmeli. Onun haricinde kişi istediği gibi giyinebilir. Dinin emrini soruyorsan orası başka. yeri de bura değil
Namaz kılmaya düşünüyorum ve bilmiyorum o yüzden soruyorum.
Cevap
10Cevap
Uzun etek ya da elbise giyebilirsin. Dar olmamak kaydıyla.. Omuzların açık olmamalı tabiki. Velevki omuzu açık elbise giydin, üzerine şal gibi bişey örtmelisin. Hem daha havalı görünür
Elbette dilediği gibi giyinenilir. İkisi farklı şeyler.
Çok açik giyinme. Kot tsört giy. Makyajıda azaltırsan abdestin kolay olur. Hatta sırt çantası kullan namaz elbiseni koyarsın. Ben öyle. yapıyorum.😊
namaza esas değil kendini bilen yakışanı giyer
Namaz kılmamak icin bi bahaneye gerek yok bunu bende cok yapıyorum ama namazı ne okursa olsun kılmamiz gerek tamam giyimine dikkat etmen gerek ama edemiyosanda kılmazssin diye bisey yok
Ben bahane arıyorum demedim ki. Namaz kılmaya düşünüyorum ve bilgi topluyorum bir kadın günlük nasıl giyinmeli ve böylelikle kıyafet alırken dikkat edeceğim.
Hayır senin icinde demedim misal insana bazen vesvese gelebilir hem boyle giyiniyosun hem namaz kıliyosun diye onu demek istedim ve kiyafet secimindede vucut hatların belli olmaması gerek yani pantolon giyiyosan ustune tunik alman gerek ki popon belli olmasın gomlek giyiyosan icine badi tisor tarzi bisey giymen gwrek gibi
Tamamdır teşekkürler
Giyer yeterki nikah düşen karsicins olmasın
Vücut hatları belli olmicak
Giymemesi daha doğru olur
Neden kapanmak istemiyorsun?
Yani şu an düşünmüyorum hem namaz kılan bir kadın kapanmak şart değil diye biliyorum
Farz diye biliyorum bedeni ve başı örtmek
Evet doğru farz aslında ama bu namaz kılmaya engel olmuyor. Kapalı olmadan da namaz kılınabilir.
Hiç değilse namaz kılarken başını örtsen iyi olur senin için, normal hayattada dekolteli, dar elbiseler giyilmez
Yani evet tabiki namaz kılarken zaten başımı örteceğim. Benim sorduğum soru namaz esnasında değilde günlük nasıl giyilir diye.
Dediğim gibi açık ve dar giyinme o kadar
Evet teşekkürler
Sadece gözü açık olmalı
Ne alaka ya..
Yaşı kac
Ne fark eder
uygun olur mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?