Yani neden böyle bir farklı yani
Konuşmaları
Neden mesela biri konuşunca alevi mi Sunni mi ayrıt ediliyor
Konuşmaları
Neden mesela biri konuşunca alevi mi Sunni mi ayrıt ediliyor
Ayrıca böyle alevilikle ilgili, islamiyetle ilgili bişey sorduğunda cevap vermiyolar ya da hemen konuyu kapatıyolar. Bende anlayabilmiş değilim. Ayrıca aleviler kuranın değiştirildiğine inanıyorlar. Ve ayette "kuran Allah'ın koruması altındadır ahirete kadar" diyor. Ama bunlar hayır namaz diye bişey yok sonradan dahil edilmiş kurana diyorlar ve kuranın değiştiğini söylüyorlar. Oruç tutarken çay içiyorlar ama bıçak tutmuyorlar. Ayroca nerdeyse çoğu açık saçık ve din düşmanı oluyor. Sizce de müslümanlığa dahil mi? Alevi olup sunniliğe dönen arkadaşlarım var. Sorgulamışlar tüm bunları ve sonuca ulaşmışlar. Sünni oldular. Ayrıca kuranda alevilik diye bir mezhep yok. Sorgulayın gençler.
Sen 1 numaralı yalancısın
Bence yersiz, tanıdıgım Aleviler var gayet güzel insanlar. Keşke Alevi olsaydım :D
Ehem öhöm :D
@sezarettix
Cemevine gitmeyi çok isterim ve gidecegimde :)
"Alevi kardeşlerim" diye yazmışsın, bunda ayrımcılık yapmadıgın belli oluyor zaten. Kürt-Alevilerde genellikle dogu agızı ile konuşuyorlar, öyle birine denk geldigin için sana garip gelmiştir yoksa Aleviler bizim gibi konuşurlar :)
herkes yanlış anlamış konuyu bahsettiği hatay alevileri yanlış anlamadıysam onların konuşmaları farklı ama alevilikten değil aslının arap olmasından geliyor ana dilleri arapça sonradan türkçe öğrendiklerinden şive farkı çıkıyor ortaya yoksa başka bişey değil herkeste kızın üstüne gelmiş yaw yavas
Bak şöyle diyim şivenin falan farklı olması bulunduğun yere göre değişir
o yüzden farklı olabilir :)
Olabilir bak yerlisinin şiveden olabilir :D :D
yok ama şuna dikkat et soruda yam anlatmamışsın alay geçer gibi algılanmış o yüzden şiveden kaynaklı bir şey tamamen :)
eig için teşekkürler
Cevap
12Cevap
yok daha neler nasıl konuşuyorlar ki bağlaçlarımı farklı yüklemleri mi ben hiç ayırt edemedim
Bende sive zannettim benim alevi bir dostum var afiyet olsun deyisi cok komik her seferinde cimciriyor guldugumde
Alevi diye birşey yok alevilik yaşam tarzı
istiyen istedigi gibi konusa bilir
gayetde güzel konusuyoz hiçde bile kürdü devar zazsıda var türküde var alevinin nerden anlıycan alevi olduğunu
Nerdeyse dayak yiyecekmissin zor kurtulmussun valla😀
Ben Türkmenim (Aleviyim) Buyrun Konuşalım? Ya Sabır !
Her Yörenin İnsanının ŞİVESİ Farklıdır Ben de Kaldım Orda Arap Alevileri ve Arap Sünnileri Var Aynı Şivede Konuşuyorlar.
19 Yaşındasın Daha Bunları İDRAK Edemiyor musun? Sen Sakın İstanbul'a Gelme! Gelirsende Moda, Cadde, Levent ve Etilere Gelme..
Sorduğun Soru Ortada !
Siz Dediğin Kim? İnsan İnsandır. Kur'an-ı Kerim'de Mezhepler Yokken Kaldıki Alevilik Bir Mezhep Bile Değil.
Alevilik Nedir Aleviler Kimlerdir Biliyor musun?
Cevap Veremiyorsun Değil mi? Cahil!
Aynen Ben Hariç. :)
Eyvallah.
Nasıl konuşuyorum la ben? :D
Birincisi ben kardeşin değil abinim :) İkincisi bunda bir anormallik yok cümlelerde zaman kavram farkı var. Biri geçmiş zaman diğeri şimdiki :D ayrıca dilimizi düzgün kullanmaya çalışmakta yarar var zaten
ben tepki olarak yazmadım kardeşim :)
uydurma ben hiç öyle görmedim adam gibi adamlar
senin çevren bozukdur belki kim bilir?
kızmadım ama saçma
Az daha salla. Ben tutucam
Şive farkıdır belki :)
ne alaka nasıl konuşuyorlar? örnek mesela :D
Ya he he
neden fakesin :(
Neyimiz farklı?
Leame 😉
Kültür farkı