ben kalabalık aileyi severim. ama malesef ki annem ve ben varım sadece..ailenizde kaç kişi var?..aynı evde yaşadığınız yemeğe oturduğunuz kimler var..çok merak ediyorum kimin ailesi en kalabalık? kimler yalnız kalıyor?
Cevabın nedir?
Antalya'da yaşıyorum, ailemden ayrı bir evim var. Fakat yaz tatili için ne zaman ailemi ziyarete gitmiş olsam, arkadaşlar, akrabalar vs. derken çok kalabalık oluyor boğuluyorum. Teyzem,kuzenim, iki üvey abim, annem, babam, babaannem, amcam, amcamın oğlu, yeğenim, ananem ve benim aynı evde kaldığımız haftalar oldu. Ev yeterince büyük olduğu için yatak problemi falan çıkmadı ama 3 gün sonra çok gürültülü bir ortam gibi geliyor bana. Ha, artı tarafları var mı? Olmaz mı! Kahkahalar havada uçuşuyor, konuşmak istediğin zaman her zaman yanında birileri oluyor, kalabalık yemekler yeniyor (mutfağı toplamasından bahsetmiyorum bile!) İddialara giriliyor, oyunlar oynanıyor, yürüyüşe çıkılıyor, her gün denize gidiliyor ve daha neler neler. Fakat kesinlikle uzun vadeli yaşanabilecek bir olay değil.. Aynı yalnızlığında uzun vadeli bir şekilde yaşayamayacağımız gibi..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
bizim aile 6 kişi anne-baba 4 çocuk:))
kalabalık bi aileden daha güzeli o ailede huzurlu yaşantı sürmektir:)))46 Yorumla
vallahi şuan ben annem babam var. Ablaları evlendirdik :)) :)) yazları yalnız kalıyorum çünkü bizimkiler yazlığa gidiyorlar e malum ben de evde tek kalıyorum çalıştığım için 3 kişiyiz yani :)) ancak yemek sorun oluyor yaa yaz zamanı bıkıyorum her gün dışarıda yemek yemekten :)) şimdi annemler döndü Allah'tan ev yemeği yiyebiliyorum :)) :))
00 Yorumla
+1 yılbizim aile 4 kişi de. benim ana baba tarafım cok geniş... sadece babannemin 25 torunu var... ki dedemin 6 kardeş... çoğu yeğenini ve yeğen cocuklarını torunlarını yeni görüyorum... bildiğin yörük boyu... ama tanıştıklarımla iyi görüşürüm... tanışırım... kalabalığız... bayramlarda bir araya anca gelebiliyoruz... tam makara oluyor...
16 Yorumla- +1 yıl
Sizlere ömür vefat edeli 6 sene oluyor 85 yaşındaydı...
- +1 yıl
amanııın.. naptı bu yaa:D daha torunun torunu bile var artık:D en küçük torun benim en büyük torunu 69 lu:D
- +1 yıl
42 ewet... benim bi yeğenim var işte o 69 lunun oğlu benden 3 yaş büyük:D:D benle yaşıt vardı yeğenim ıspartada beraber okuduk...:D hatta ıspartada okuduğum evlendi bi cocuğu oldu... 2 alt kuşak ama işte o bana ismimle hitap eder kızı dayı dicek işte:D öyle...
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
21Cevap
Ailem 4 kişilik. Ama ben yalnız yaşıyorum. Yılda sadece 15 gün görebiliyorum ailemi.
Yaşadığım şehirde de tekim. 150 metrekare evde tek yaşıyorum. Tek başıma alışveriş yapıp, tek başıma eğleniyorum. Tekliğimi, yalnızlığımı sadece uyuyup, çalışarak gideriyorum.
Kalabalık aile hasreti çekiyorum.10 Yorumla
+1 yıl2 kişi yaşıyoruz ev arkadaşım ve ben... Aileyle birarada olmak harika birşey hele bütün akrabalar biraradayken o sofraların güzelliği değişilmez:)
12 Yorumla- +1 yıl
evet okul için uzaktayım ailem izmirde
biz eskiden 4 kişiydik. annem babam ablam ve ben. ablam evlendi, 2 ay öncesine kadar 3 kişiydik. şimdi babamla yaşıyorum. 2 erkek yaşamak gerçekten çok zor. aile ortamını her an özlüyorum.
15 Yorumla
+1 yılAnkara'da yalnız yaşıyorum. Ve son derece memnunum. Kalabalık olmayı özlersem her bayram sülale toplanır ben de giderim ya da gidemem. budur. Çekirdek ailenin özüyüm.
11 Yorumla
+1 yılşu ara 2 arkadaşımla kalıyorum. evin içi daha fazla kalabalık olsun istemezdim. böyle güzel.
12 Yorumla- +1 yıl
benim yapım uygun değil sanırım. eğer pasif biri olmasam ve evdekilerin birbiriyle ilişkisi güzel olsa severim. ama bu haldeyken ve ilişkiler nadiren güzel olabiliyorken fazla insanla aynı evde yaşama riskine giremem.
+1 yılannem babam 5 kardeşle birlikte 7 oluyor 3 ablam var bitanesinin 3 çoçuk diyerinin 2 çoçuk deyerinin 1 çoçuk 3 enişte toplam 16 bazen akrabalarda geliyor ama ben yalnızlığı seviyorum tek olmayı sabah öğlen akşam kendi odamda yemek yiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
ablamların evleri ayrı ama aynı mahallede yaşadığımız için kalabalık çok oluyor keşke senin gibi olsaydı anne ama babada olacak sadece bide ben 3 kişi süper olurdu kalabalık iyi değil
- +1 yıl
bayramlarda babam istanbuldakilerden en büyük abileri olduğu için amcamlarda geliyor eşleri çoçukları bir düşün ne kadar kalabalık nereye kaçsam diye düşünüyorum
aman kalabalık olmasın
4 kişiyiz ama fazlasıyla yetiyor.
hatta çok geliyor çekilmiyor : /11 Yorumla
+1 yılyalnız kalıyorum. ailemi uzaktan sevmeyi seviyorum.
18 Yorumla- +1 yıl
uzaktan çok iyi anlaşıyoruz:) ama yakından beni hala 10 yaşında zannediyorlar:) birlikte 3 gün ideal.
mesela, bir ara yemeğe gitmiştik, 1inci kadehin yarısındayım, annem "oğlum çok içtin" dedi:) - +1 yıl
çok fazla sıkıya da gelemiyor denilebilir:)
- +1 yıl
:)) diyebilirdin, pek alıngan bir yapım yoktur:))
- +1 yıl
:) pek de alıngan biri değilsin gibi:) hatta bazen kendinle çok çok çok barışık görünüyorsun:)
Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı. Biz kalabalık aileyiz evlenenler olmadan önce 7 idi nufus şimdi 5 .
Elektrik kesilse bile makara gırgır oluyor sıkılmıyorsun hiç , çoğu zaman ailece gezmelere gidiyoruz harika bir durum .
Allah hepsine uzun ömürler versin .14 Yorumla- +1 yıl
Dostum sizi üzmek istemem ama kapitalizm geniş aile yapısını kırarak çekirdek aileye dönüştürdü bundan sonraki safhada ise çekirdek ailenin de yıkılması söz konusu.İnsanlığı gelecekte sadece bireylerden oluşan bir toplum yapısı bekliyor gibi.
Ailede 4 kişi kalıyoruz.Annem,babam,kardeşim bir de ben.Ama babaannemlere yakınız.Arada onlar gelir biz gideriz falan severim kalabalık aileyi.
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı. 4 kişiyiz ama hafta sonu kuzenimde kalıyorum onlar 5 kişi 3 kişi teyzem çocukları dayımlar diğer kuzenlerim falan birikiyor inanılmaz eğlenceli bir ortam oluyor yahu gırgır şamata valla yediğim yemekten zevk alabiliyorum ben kalabalık olunca vıcır vıcır çocuk sesleri uhaaa
00 Yorumlavalla evde bır ben bırde annem var sulalede okadar kalabalık degıl alısılmıslıktan dolayıda kalabalıgı sevmıyorum ama gerçekten kalabalık aılesı olanlar sanslılar
10 YorumlaBen evli değilim.
Fakat sabit yaşadığım bir ailem yok.bazen 4-5 kişi olur bazen 2-3 kişi olur.Bazende tek kalırım.
İşim gereği sık ve uzun seyahatler ettiğimden dolayı olmalı.10 Yorumla
+1 yılo kadar cok arkadasin esin dostun vardir ama yine de yalniz sayilirsin
bazen de bir tane dostun vardir o kadar kalabalik gelir ki
fazla arkadasim olmasin beni anlayan bir tane dostum olsun bana yeter :)00 Yorumlabenle beraber 3 kişiyiz...
ben kalabalık ortamları hiç sevmem yalnızlığı tercih ediyorum...öyle alıştım çünkü12 Yorumla- +1 yıl
olabilirdi belki de ama şimdi o duygunun nasıl olacağını bilemiyorum...
kardeş olduktan sonra çocukken çok güzel evet sana arkadaş oluyor ama ilerde bazen çok kötü de olabiliyor yanlış kişilerle evlilik olduktan sonra..ben bunu çok gördüm.ama şu da var ben çocukken mahhaledeki çocuklarla oynardım asosyal biri olarak yetişmedim.böyle alıştım herhalde..en ufak bir kalabalık beni boğmaya başlıyor...
Kalabalık bir aileyiz aslında ama ben şehir dışında okuduğum için çoğunlukla tek başıma oturuyorum sofraya :(
Arkşamları arkadaşlarla dışarda yeriz bazen :)
yav tribe soktun ben bak :'(00 Yorumlaailemle yasiyorum 5 kardesiz. Annem ve babam dahil 7kisiyiz kalabalik aileyiz elhamduLillah.. Ama dünya telasindan sadece pazarlari beraber yemek yenir..
10 Yorumla
+1 yıl5 kardeşiz 2 de ebeveyn (ebeveyn nasıl bir kelimedir ya )
bayramda hep beraberdik
abilerimin ikiside farklı illerde çalışıyor zaten yakında evlenirler :***((00 YorumlaNerde çokluk orada ... Yani fazlası iyi değil kafa dinlemek gerek :D
10 YorumlaKalabalık aileden haz etmiyorum 5 kişiyiz. 2kardeşim var.
10 Yorumla4 kişiyiz ve bence çok eglenceli.kalabalık iyidir ya
10 Yorumla
+1 yıl2 Ablam ve annem var toplam 4 kişiyiz. 2 ablamda memlekette annemli ben işim nedeni ile gurbetteyiz :(
00 Yorumla
+1 yılAnnem, babam ve ben :( Tek çocuk olmak çok kötü şey. Kalabalık bir ailem olsun istiyorum evlenince...
10 Yorumla
+1 yılNerde çokluk orda b*kluk..En ideali 4 kişi;)
110 Yorumla- +1 yıl
Evet o bile fazla ya ablamla anlaşamıyorum:)
- +1 yıl
Ee öyle ama:)
- +1 yıl
Hayırlısı:) Huzur olsun da yoksa 1 kişi bile yeter insanın huzurunu bozmaya;)
- +1 yıl
Haklısın;)
- +1 yıl
Ne çekirdek ama kafam kadar:D
+1 yılbenim odam ayrı bir ev gibi :))
116 Yorumla- +1 yıl
yalnız olduktan sonra..
- +1 yıl
pardon çok duygusal yaklaştım olaya :D aşk meşk..
- +1 yıl
ben zaten sana benziyordum ama bu aralar içimde tutmuyorum fazla duygularımı :))
- +1 yıl
:) şimdi değil mi ya
- +1 yıl
az önce verdiğim cevabı diyorsun sanırım..
nası bir duygu uyandırdı sende ?:) - +1 yıl
benden beklemediğini biliyorum :) nasıl bir tepki doğurduğunu merak etmiştim sadece..
sanırım iyi değilim :) - +1 yıl
:) cinsel bişey yazdım diye mi tüm bunlar :))
- +1 yıl
:)
+1 yıl3 kişi yaşıyoruz birde kedim patim var o kadar işte bazen yanlızlıkta güzeldir :)
00 Yorumla
+1 yılŞuan ihtiyacım olan aile değilde kalabalık üstüme üstüme gelip kafamı götürsünler.
12 Yorumla- +1 yıl
Benden alıp götürsünde nereye olursa olsun.
+1 yılDostum kalabalık aile lanet bir şey.
211 Yorumla- +1 yıl
Kaç kişisiniz Katherinee?
- +1 yıl
4. Buna bile dayanamıyorum yani düşün.
- +1 yıl
Var beybi. Bir de abla var.
Neyse ki o başka bir ilde. - +1 yıl
Abla candır. Çok severim ablamı.
Ama küçük olanı malın teki. - +1 yıl
Ben özele girersem fena olur. Hele de bugün.
- +1 yıl
4 kardeş mi yoksa anne babayla mı saydın?
- +1 yıl
Anne baba.
- +1 yıl
Aynı bizim de öyle:)
ne sen sor ne ben söyliyim
14 Yorumla- +1 yıl
:)
Cekirdek aile:)
Anne,baba cocuk. 3 yani. ihi11 YorumlaYalnızları oynuyorum burcu malesef :(
10 Yorumla4
ama çok daha kalabalık olmayı arzu ederdim..10 Yorumlagerçekten çok güzel 6 kişiyiz biiizzz..
10 Yorumla
+1 yıl4 olsun huzur olsun;) gerisi fazlalık:)
10 Yorumla3 abim annem ve babamla mutlu mesut yaşıyoruz :)
00 Yorumla5 kişiyiz
216 Yorumla- +1 yıl
Evdekilere nutellandan veriyon mu:D
- +1 yıl
Aç gözlü insan senden de o beklenir:D Seni görünce nutella yiyesim geliyor ya gidim de yiyim canım çekti valla:D
- +1 yıl
Ben de üşeniyorum ama kalkacam ve akıta akıta yicem nutellayı sen de çatla orda:D
- +1 yıl
Sen daha kalkıyon mu 5. kaşığımı daldırdım ben:P
- +1 yıl
Gerek yok öyle sesler çıkarmaya bizimkiler yatıyor şimdi yanlış anlamasınlar:D
- +1 yıl
Tamam tamam:)
+1 yıl4 kişiyiz.
11 Yorumlaarkadaşımla kalıyorum. bildiğin, düz arkadaş.
18 Yorumla- +1 yıl
Seninle kalmaya talibim.
- +1 yıl
:(. Annem ağzıma etti bugün.
arkadaşımla yaşıyorum malesef
00 YorumlaHuzur olsun ama.
10 Yorumlasadece ben :(
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 kişiyiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1 ben 2 de kedi ;)
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kalabalık aile kadar güzel bişey var mı? Ailenizde kaç kişi var?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler