dilekçe yazıcam yalnız zarfını mektup zarfı gibi mi doldurucam yani sol üst kendi bilgilerim, sağ alt alıcıya ayit.
ve ptt den ne ile yollanıyor görevliye söylesem bilmez mi?
ve ptt den ne ile yollanıyor görevliye söylesem bilmez mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aynen posta zarfı ile.
Adres belirtmek istemiyorsan belirtmezsin diyecem ama zaten dilekçe de belirten gerekiyor. Onun için zarfa ister kendi adresini yaz, ister yazma.
Direk gönderilecek adresi yazarsin. Gönderen ad soyad.
Bitti
peki ptt den ne ile yollıcam? aps diyorlar görevliye direk dilekçe göndericem desem yardımcı olmaz mı bilirler heralde ya
Dilekçe ne dilekçesi olduğunu bilsem daha iyi olur cevap vermem icjn
kredi yurtlar kurumu genel müdürlüğüne göndericem kredi ile ilgili dilekçe
O zaman APS ile iadeli taahhütlü olarak ta belirt.
Ulaştığı net olur.
Adresi ise nerede kaliyorsan şu anda, yurtsa yurt, öğrenci eviyse oranın, kendi evinde kaliyorsan evin adresini ver. Dilekçede de aynısı olsun.
Ptt memurunun doldur dediklerine de aynı adresleri yaz. dilekçede zarfta olan
İyi Geceler.
iadeli taahhütlü ne demek onu görevliye mi söylicem?
ben şöyle anladım. Dilekçemi yazacakmışım zarfa gerek yokmuş direk aps diyecekmişim. Onlar bana bir form vereceklermiş adresleri yazıcam. Dilekçeyide poşet benzeri bişeye koyacaklarmış gidecekmiş bu kadar. doğru mudur?
Hayır.
Öncelikle dilekceni yaz, konunu neyse derdin sorunun onu belirt.
Sağ alta ad soyad imza
Sol alt kısma adres.
Konunun son noktasından sonra veya sağ UST koseye tarih koy.
Neyse yazdık bitti.
Uzun ince dilekçe zarfları oluyor, hani şu dikdörtgen. onlardan al bitane ve dilekceni uç eşit şekilde katla içine koy.
Ptt ye git. Ben bunu APS ile iadeli taahhütlü gonderecem de.
APS hızlı posta oluyor. Hızlı gitmesi için bir seçenek yani.
İadeli taahhütlü ise kesin ulaştığını ulaşacağını taahhutleyen durum.
Sana bir kaç kâğıt verirler.
Alıcı kısmına dilekcedeki kurumu ve tam adresini yaz, kaç kâğıt doldurursan.
GONDERENE ise dilekcedeki senin cevap almak istediğin kaldığını yurt ev ya da öğrenci evi ise o adres.
Umarım anladın.
Not: cumaya denk geldiğin için posta pazartesi ellerine ulaşır.
anladım teşekkür ederim biri zarf kullanmamış direk poşet benzeri birşeyin içine koyup göndemrişler bu sebeple sordum tekrar teşekkür ederim
Zarf daha iyi olur diye dusunuyorum. Zarar gormrmesi için. Dediğim uzun dikdörtgen zarflar. Diplomat zarfı deniyor ona.
anladımda gideceği yol 2 saat gibi bir şey eğer zarfsız gidiyorsa ptt evimin yanında hemen gönderebilirim benim için daha kolay olur
tamam
mektup ya da hızlı olsun diyorsan aps diyecen oo ona göre parasını alcak işlem yapacak kargoyla yolla zamanı sınırlıysa
kyk'ya göndericem yani ne kadar alırki aps ile
valla bilmıyom tartar da öyle çok tutmaz ama kargoyla gönder kabul ediyolarsa onlara baskıda yaparsın ama ptt yemez
bu devlet kurumuna gidicek garantiye almam gerek ayrıca her türlü ptt ye gidicem çünkü yakında diğer kargo şubeleri yok benim olduğum yere aktarmalı geliyorlar
o zaman aps ile yollacan, sitesi yok mu kız orda yazar doldur ordakı yazanları normal mektup zarsına koy onlara ıcındekı lazım, sol köşeye senın adresın sağ altada gıdeceği yer tamam işte ptt git orda halledersin
dilekçe örneği var ben zarfını ve nasıl yollıcamı bilmiyordum :) anladım zaten yazdılar teşekkür edeirm yorumlarınız için
ok kolay gelsın
kyk ya mı yollicaksın?
evet Ankara ya dilekçe örneği internette var aynısını yazıp göndericem. Yalnız zarf ve ptt kısmını bilmiyorum
aps ne diyorum bende yazman iyi oldu :)
yok normal mektupla göndemricemde hani neyle gittiğinide bilmiyordum benim olduğum ilçede bir tane ptt var bu durumda mecbur pul vardır umarım
peki siyah veya mavi kalemle yazıcam ona takılmazlar de mi? bildiğim kadarıyla her iki renkte oluyor
Yok ya el yazısı neticede takmazlar.
Pul olsa dahi, aps ile yolla diyorum. aps, postahanenin kargo bölümü gibi bir şey anladın mı? Hani diğer kargo şirketleri hemen götürüyor ya, o da öyle götürüyor. Geri ödemeyi erteleyeceksen eğer, Ay sonuna kadar yollamış olman lazım ki işleme konsun. Aps ile yolla pulla mektupla zarfla uğrşma.
kafam karıştı ama aps ile yollayıncada zaten zarfın içine koyucam yani o her türlü var. Sadece aps ile pula gerek yok doğru mu anladım?
Yok yok. bir kağıt verecek sana doldur diye. oraya yollayacağın adresi kendi adresini falan yazıcaksın yerleri var zaten.
Kargodan bir şey postalar gibi düşün kendini. Sonra dilekçeni poşete koyacak, yollayacak. ptt nin kargo uygulaması aps. anlatabildim mi? herhangi bir kargo şirketinde düşün kendini
yani zarfa hiç gerek yok sadece dilekçe mi yazıp gidicem anladım çok teşekkür ederim kusura bakma uğraştırdım. Anlayamadımda hani farkını sadece hızlı gitmesi sandım
iadeli taahhüt ne demek oluyor onu yapmalı mıyım?
Cevap
6Cevap
parfüm sık, zarfın içinede kurumuş gül yaprağıda koy
devlet kurumuna yollıcam daha önce dilekçe göndermedim normal mektup gibi gitmediği söylediler. Çveremdekilerde bilmiyor şuraya geldim bilgi almaya çalışıyor ne biçim birisin be
yaz google a öğren alla alla
bide bana kızıyor
sus l*n
dilekçe yazmayı öğrendiysen iadeli taahhütlü gönder
zaten içeriye gir sor sana tarif ederler
zarfını normal mektup gibi doldurucam ama de mi
nereye dilekce yollicana bagli
kredi yurtlar kurumuna göndericem aps ile
yalnız bu dilekçenin kenarlarından kaç cm boşluk bırakılır. Bazı yerlerde 2-2,5 cm 4 tarafındanda yazılmış.
bazı yerlerde soldan 3 cm, sağdan 1.5 falan yazılmış neyi esas alıcam
word icin dilekce orneklerine bak pente onemki degil o seyleri fazla da umursayan yok
devlet dairesi olunca emin olamadım
o kadar seyleri umyrsamazlar o arz ederim b8lmem boku pusurugu belli basli seyler var sadece onlara bakarlar
o kızım hazır sadece kağıda yazılma aşaması peki teşekkür ederim
o kısım diyecektim yanlış harfe basmışım
onemli dehil bilgisayardannyz zaten grisini word hallder
elimle yazmam lazım yarın göndericem şu an çıktı alamam
tamam klay gelsin
teşekkür ederim
Bilir evet mektup gibi
peki ptt den ne ile yollıcam aps diyorlar bu yazıldığı gibi mi okunuyor :) normal görevliye söylesem dilekçe göndericem diye yardım etmez mi zaten
aman öf gönderme
mecburum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar