Maaşım olduğu gibi alış verişe gidiyor birikim yapamıyorum 😣
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Ay başında paranı bir yerlere sakla ve yeri aklına getirme bu 1. Öneri. :)
2. Öneri ise her ay sanki bir yere borcun varmış gibi farz et ve bankaya yatır.
3. Öneri ise paranı dolara çevir böylece öbür ay bozdurup kar edersin. :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
oniomania olma ihtimalin nedir? soruyu ouyunca ilk aklıma gelen bu oldu bir araştırmak istedim sende bir bak istersen :)
www.pedamed.com.tr/tr/icerik/5/alisveris-hastaligi00 Yorumla
1 tane banka kartı al ve de alışverişe gitmeden önce o banka kartına bir miktar para ayır ve o banka kartını uzun süre hiç bir şekilde kullanma. Sadece para yatırmak için. Veya vadeli hesap aç.
00 Yorumla
- +1 yıl
Alisveris yapmaya devam et fakat her alisverisinde harcadigin tutari bir onceki alisverisine gore biraz daha azalt. Boyle yapa yapa kendini durdurabilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
mesela ne kadar harcıyorsun? Ayda toplam ne kadar ve bir alışverişte ne kadar aşağı yukarı?
03 Yorumla- +1 yıl
10 aydır çalışıyorum 1800 lira maaş alıyorum aileme falan vermiyoruö hiç para bu kadar zamanda hiç birikimim olmadı
- +1 yıl
Bu gerçekten büyük bir sorun ve en azından sorunun farkında olman güzel. Eğer nakit kullanmıyorsan kartına limit koydurabilirsin. Ve son zamanlarda aldığın tüm şeylerin enine boyuna listesini yap. "olmasa da yaşardım" dediğin, "çok gereksiz" dediğin şeyleri gruplandır ve bu gruplara ne kadar para harcadığını da kırmızı kalemlerle kocaman yaz ve as bir yere. Bu kadar çok alışverişin sanıyorum çoğu gereksizdir, Belki bunu önünde net olarak görünce uyanırsın.
- +1 yıl
:( inşallah
- +1 yıl
ben telefona kapak almaya üşeniyorum, yanından geçiyom adamların hiç bakmıyom bile ney la bu sizdeki hastalık olmuş diyorsun ya da bizi yiyorsun
00 Yorumla - +1 yıl
maaşını alır almaz gidip altın al öyle öyle biriksin
00 Yorumla - +1 yıl
alışverişe çıkarken yanına çok para alma, kredi kartını da evde bırak.
00 Yorumla - +1 yıl
İlk değilsin senin gibi milyonlarca bayan var üzülme.
Az harca diyemem zaten dinlemezsiniz00 Yorumla Daha kadınların alışveriş hastalığına bir çare bulunamadı maalesef.
00 Yorumlamaaşını annene ver her ay bu alışkanlıktan kurtulursun
00 Yorumla- +1 yıl
Maadini ailene ver sana sadece ayda 200 tl versinler ornegin.
00 Yorumla - +1 yıl
Senin elinde olan bişey biz ne desek bos
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Ona daha çare bulamadik :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben de ayni durumdayim 😕
00 YorumlaHastalık boyutunda olabilir biliyorsun dimi
00 Yorumla- +1 yıl
Çok kolay kendini durdur.😊
00 Yorumla - +1 yıl
Sorumu bu birakcaksin tabiki
00 Yorumla bagla kendini evin biyerine :D
00 Yorumla- +1 yıl
Maalesef bende oyleyim tutamıyorum kendimi hiç: D
00 Yorumla - +1 yıl
Gozunu doyur once
10 Yorumla - +1 yıl
Tuh tuh tuh ne uzucu
00 Yorumla - +1 yıl
Bende öyleyim
00 Yorumla Maça bank..
00 YorumlaBoşver kocan bakar😄
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çok fazla para harcıyorum ; alışveriş yaparken kendimi durduramıyorum, ne yapmam lazım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar