Çok milliyetçi oluyolar ve hep çerkeslerle evleniyolar ve kızlar güzel oluyorlar benim bir arakadaşım vardı peki sizin tanıdıklarınız oldu mu böyle?
Cevabın nedir?
+1 yılEvet güzel insanlarızdır. Çerkes olduğum için söylemiyorum bunu. Olmasamda çevremdeki insanlara bakarak bunu içten bir şekilde rahatça söylerdim.
Son zamanlarda üzerimize oyunlar oynanmaya çalışıyor ama sağ duyulu insanlar olduğumuz için öyle kolay gaza gelmeyiz. Birde faşist falan olduğumuz söylenmiş. Bizler faşist değiliz. Asimile olan bir millet olarak varolma çabası gösteriyoruz hepsi bu.
Sadece kızlarımız, yemeklerimiz ve oyunlarımızla tanınmamızda çok acı. Keşke kültürümüzüde tanıtabilsek (tabi bu saydıklarımda kültüre dahil ama yaşayış tarzımızı bilmeniz mümkün değil.)
Son olarak çerkesler rus çarından kaçmadı. Aksine yüzlerce yıl ruslarla savaştı. 1800lerden sonra kılıçlar toplara denk olmamaya başlayınca büyük bir soykırıma ve sürgüne uğradık. Tanımlamalarınıza dikkat edin.
Bu topraklar üzerinde sizin kadar bizimde hakkımız var. Nereden geliyor o hak derseniz bir kelime Türkçe bilmediği halde Çanakkale savaşına giden 3 kardeşten geliyor. Bunların ikisi dönmedi akıbetlerini bilende yok. Kendileri dedimin babası ve amcaları olurlar. Emin olun sizin kadar kan ve ter döktük bu vatan için.92 Yorumla
Soran+1 yılGüzel ifade etmişsin kardeşim. Zaten kimsenin bu tarz saçma ithamlarda bulunma hakkı yok. İnsanlar bilmeden ordan burdan duydukları şeylerle konuşmuş olmak için yorum yapıyorlar bazen işte. Halbuki bilmiyorsan yaz 1864 sürgün aç oku. Milletin tarihine adetine dil uzatmak heleki yaşama hakkını eleştirmek asıl faşist yaklaşımlar. Cahil cahil konuşuyolar işte çerkesler candır 😊
- +1 yıl
Cevabını yeni gördüm teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
bende cerkesim :)
412 Yorumla
Soran+1 yılYemeklerinizi ve danslarınızı çok seviyorum ya peki sen de derneğe falan gidiyo musun
Soran+1 yılYemekleri yapmak maharet istiyo sanırım yapabiliyosan helal olsun ya😊
Soran+1 yılO zaman sana eig veriyorum
- +1 yıl
@Fransuva he sadece iki çeşit yemekle yaşadılar bu zamana kadar zaten😒😒 allah askina biraz mantikli olun. Bilmediğiniz her şeye yorum yapmayın.
- +1 yıl
Beğenmiyosan da iğrenç diyemezsin saygı duymak zorundasın.
- +1 yıl
@Fransuva sevmediğine sevindim😊
- +1 yıl
Anlamadıysan çok da şey yapma tamam😉😊😊
- +1 yıl
@Bubblewitch güldürdün gece gece ya 😂😂
var tamda dediğin gibi biri :) ve muhtesem bir insan @Bananediyenadam <3 <3 <3
23 Yorumla- +1 yıl
I * seksi and I know it :p
Abartıyosun ama teşekkür ederim :) - +1 yıl
Ulen çok güldüm ya sansür yemiş yardımcı fiil :D
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
+1 yılanne tarafım çerkes dediğin gibi kökenlerine bağlılar ama bu milliyetçilik değil yurtseverlik oluyor. diğer milletlere karşı bir düşmanlıkları yok. kızları da genel olarak güzel uzun boylu düzgün fizikli falan olur yemekleri güzeldir kaçamak mesela ^^
107 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten kültürlerine falan bağlılar demek istedim milliyetçi derken. Arkadaşım da çok güzeldi uzun boylu ela gözlü falan. Ben gubateye bayılıyorum ya😊
- +1 yıl
o da süper çipsi de güzel kaçamakla bir arada yenir genelde.
Soran+1 yılEminim güzeldir 😊
- +1 yıl
bu arada kendim çerkesim diyen totoşlar gibi ırkçılık yoktur çerkeslerde rusyada verdikleri mücadeleyi unutmazlar
Soran+1 yılKatliamı hiç bilmiyodum ben arkadaşım anlatınca çok üzülmüştüm ya ben farklı bir milletten olarak bakıyorum mesela cidden büyük kayıplar verilmiş ama üzerinde hiç durulmuyo en azından yeterince durulmuyor bence.
- +1 yıl
rusyanın yaptığı katliam olduğu için daha çok rusyada konuşuluyor
Soran+1 yılOlabilir yani demek istediğim bu ülkede de epey çerkes vatandaş var ama ben onunla tanışmasam duymamıştım.
Çerkes ev arkadaşım vardı.. Dernekte kız arkadaşları 2 günde bir yemek getirirdi. Ne yemeklerdi onlar be. of of
Gösterileri olurdu bende kameraman olarak giderdim. Kameram var yarı profesyonel. Oyunlar harikaydı.
Tamam kzıalr güzelde, damadı neden dövüyorlar? :D52 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya ben de danslarını ve müziklerini çok seviyorum kültürleri çok güzel😊
ona milliyetçilik denmez ırkçılık denir bildiğin faşitler. Rus çarından kaçarak geldikleri Türkiyede çerkez ırkçılığı yapıyorlar. Hdp bunlardan bir kısmını özellikle komunist olanları yanına çekmiş çerkes hakkı diye uydurma birşey çıkartmış. burada yaşama hakkı almışlar eğer hak istiyorlarsa rus çarından alacaklar. Dindar olanlarını severim kızlarınıda verirler. Öyle çok güzel kızlar falanda değil. Arap Suriyeli kızlar çoğundan güzel www4.pictures.zimbio.com/.../...m+PdsZwM5EEPzx.jpg
162 Yorumla
Soran+1 yılSanki kominist olup hdp yi destekleyen hiç Türk vatandaşı yok gibi konuşmayın. Ayrıca bir kısım diye belirtmişsiniz bunu tüm bir ırka indirgeyemezsiniz. İşin tarihi kısmında da bilmediğiniz şeyler var bence bir araştırın. Kaçarak falan değil zorunlu sürgünle geldiler ayrıca bir savaştan çıkıp başka bir savaşa girdiler kurtuluş savaşında aynı cephede aynı düşmanla savaştık yani Kürtler kadar burada yaşamaya hakları var. Şu anda siz ırkçılık yapıyorsunuz bana göre. Zaten güzellik de görecelidir sizin güzellik anlayışınız saygı duyarım ben güzel buluyorum.
- +1 yıl
o yüzden eksi verdin? Zorunlu göçle gelmediler bildiğin kaçmak ya da ölmek zorunda kaldılar. Yenemeyeceğin düşmandan kaçmak ayıp değil korkaklık hiç değil. Hepsi savaşçı milletler. Çerkesler akıllı davrandı intikamlarını sonraya atıp terkettiler. Eğer kaçmasalardı ruslar hepsini zevkle yok ederdi. hdpye gelince bir Türk onlara oy veriyorsa o Türklük özelliklerini kaybetmiş demektir.
Soran+1 yılYok ettiler zaten savaşacak insan kalmayıncaya kadar istedikleri bölgeleri boşalttırdılar hala orda kalanlar da var özerk cumhuriyetlerde yaşayanlar. Ama tehdit olarak gördüklerini zaten katlettiler. Kalanlara da istediklerini yaptılar çoğu kızı ve çocuğu köle tüccarlarına sattılar kalmasına izin verilenleri de kendileri yerleştirdiler bilmediğiniz konularda yorum yapmayın siz tüm iyi yorumları neden eksilediyseniz ben de ondan eksiledim. Farklı siyasi görüşlere sahip veya değil kimsenin ırkını da malesef değiştiremezsiniz savunduğu şey doğrudur değildir etnik köken türkse Türk'tür.
Soran+1 yılYa alttan alttan aşağılıyosunuz hala seviyorum diye çocuk mu kandırıyosunuz çok seviyoduysanız olumlu yorumları niye eksilediniz bırakın Allah aşkına. Ben CHP li bir sürü Türk tanıyorum kendini hdp ye kullandırtan Meclis'e girsin diye oy veren. Şu an siz ırkçılık yapıyosunuz. bari genelleme yapmayın.
Soran+1 yılİstediğinizi sevebilirsiniz. soru sordum cevap verdiniz ben de çelişkili yorumlarınıza cevap verdim.
Soran+1 yılTürk olduğuyla övünen ülkücü kafatasçı da nice insan ve bundan da rahatsızlık duyan nice insan var yani doğrudur yanlıştır övünebilirler siz de rahatsız olabilirsiniz saygı duyarım ama bunu aşağılayıcı ifadeler kullanarak yazamazsınız ve de genelleyemezsiniz. Herkesi de aynı kefeye koyamazsınız.
- +1 yıl
sen buraya geleli en fazla 150 bilemedin 200 sene olan bir topluluksun adına ister çerkes de ister tatar de ister kıpçak de istersen çeçen de bunlar kafkas kökenli. Talişleri bilir misin? Bu şerefsizler azerbaycan ermenistan+rusya ile savaşırken bağımsızlık ilan etmişlerdi. Savaştan sonra devlet bunları irana kadar kovalamıştı. Sen Türklüğüyle övünenlere kafa tasçı diyemezsin ülkeyi oğuzlar selçuklular osmanlılar en büyük çoğunluk yüzde 90 oranla Türklerin kanıyla kuruldu bu vatan geri kalanı değersiz mi asla. her biri değerlidir ama bir Türkün övünmesine kafa tasçı diyemezsin. Çünkü kendinle çelişirsin
Soran+1 yılİşte bundan bahsediyorum size kendi kültürünüz yaptıklarınız nasıl değerli geliyorsa nasıl övgüyle bahsediyorsanız onlar da kendilerininkiyle gururla övünürler adetlerini sevip bağlı olabilirler beyefendi ve siz buna ırkçılık derseniz ben de istediğime istediğimi derim asıl siz kendinizle çelişiyosunuz ayrıca ben çerkes değilim sadece etnik gurupların hepsine vatan haini gözüyle bakılmasına o milletlerin kattığı iyi şeylerin görülmemesine ve genelleme yapılmasına çok kızıyorum ilgim var araştırıyorum.
Soran+1 yılValla bence siz iyi araştırın bu ülkenin özü de Türklük falan değil herkes Türk vatandaşı sadece ayrıca müslüman olmayan da bir sürü Türk vatandaşı var zaten.
- +1 yıl
kızım aklını alırım vatan hainliği yapan ermenileri nasıl kovaladık sizi daha kolay kovalarız. Kuzeyi tatar kıpçak kazan noğay her şekilde Türk yurdu güneyi sulçuk Türkleri batı trakya pomak bulgar Türkleri doğu azerbaycan özbek ahıska türkleri siz kimsiniz ki Türklerin ülkesi değil diyeceksiniz leblebi karakterliler
- +1 yıl
bir ırkcı değil faşist demişmişsin bir biraz ırkci oluyolar demişsin bir de gülmüşsun. Laflari döndürüp durmuşsun ülkücü deyince bir kabarmışsın sonrada lafı yiyip oturmuşsun 😂😂
- +1 yıl
Sen istediğine uyduruk toplum demişsin kardeşim ben de o zaman istediğim ülkücüye istediğimi derim kafatasçıda derim diyeni de onaylarim kimse kusura bakmasin uyduruk ülkücüler nasıl almanyada hollandada övünüyorsa bende değil anadoluda tüm dünyada övünürüm.
- +1 yıl
Bak kardeşim soruda bir şey yok düşüncelerini soruyor ama sen burada faşist diyerek ilk hakareti etmişsin bir de eksileyip sonra çevirmeye çalışmışsın yani ilk fırsatı sen vermişsin sen milletin tarihine kültürüne laf edersen onlarda istedikleri gibi hakaret etme hakkı bulurlar. Kimse kusura bakmasın. Ben de Türk'üm ama asla başka ırktan insanların ATA'sına ebesine hakaret etmem sevmiyosan da üslubunu düzgün tutucaksın.
- +1 yıl
Önce övünemezsin sonra da istediğin yerde övün diyosun. Durmadan kendinle çelişiyosun. Isteyen istedigi destani yazsin benim tarihim değil sevmek zorunda da değilim bana hakaret edene de sonuna kadar hakaret ederim kimde önce dil uzatıp sonra da susmamı beklemesin.
Soran+1 yılherkes ihtiyacı olanı almak ister tabi haklısınız ama benim aklım size fazla gelir taşıyamazsınız. Siz siz diyip duruyosunuz ben Türk'üm zaten Türkçe yazıyorum okumadan yorum yapmayın. siz dediğinize dahilsem
Soran+1 yılEğer kendinizi de kovuyosunuz. Herkes istediği yerde istediği gibi yaşama Hakkına sahiptir isterse dört bir yan Türk olsun isteyen istediği yerde yaşar. Siz sabahtan beri Türklüğünüzle övünüyorsunuz destanlardır tarihtir onlar övünüce bir faşist bir ırkçı oluyolar herkes insan çifte standart uygulanamaz dinimiz dinimiz diyorsunuz üstünlük sadece takva iledir haksızlık yapıyosunuz. Bana bunlarla gelmeyin önce istikrarlı olun bir dediğiniz bir dediğinizi tutsun.
- +1 yıl
israil işgal ettiği toprakalrda nasıl yahudilerin dışındakileri kovduysa biz yaşama hakkı verdiğimiz kerestelerle uğraşacağımıza aynı yolu izlememiz lazım bunun adı ırkçılık değil ülkeni korumaktır. birazcık sayıları artsın yarın en küçüğü bile diş bilerler unutmadı bu millet ermenileri rumları diğerlerini
Soran+1 yılValla başka milletlerin yaptığı şeyler çokta umrumda değil bir milletin yaptığı bir şeyi tüm ırklara indirgeyemezsiniz zaten kendinizi İsrailli baz alarak savunmanız israilin yaptığı şeyi kabul ediyo oluşunuz da asıl sizin yahudiler gibi ırkçı faşist ve müslümana yakışmayan düşünceler taşıdığınızı gösterir. Öyle bir bahsediyosunuz ki sanki yaşama hakkı verip el etek öptürmüş köle yerine koymuş istediği gibi kullanabilecek varlıklarmış gibi muamele ediyorsunuz. Ayrıca Çerkesler sadece burada yaşamıyorlar Ürdün İsrail çoğu Arap ülkesi Avrupa ya da gittiler hatta çerkes kelimesi Mısır'da mert onurlu insan sıfatlarının karşılığı olarak kullanılıyor. Üstelik hiç bir milleti içine kabul etmeyen israil bile bu asil ırka saygı duyuyor. Gittikleri her yerde toplum saygısını kazanan topluma sosyal ve toplumsal alanda pek çok şey kazandıran insanları sırf farklı siyasi görüş taşıyabiliyorlar veya ırklarını övüyorlar diye sevmiyo olmanız onlara hakaret etme haklını size vermiyor üstelik
Soran+1 yılAynı davranışları siz de dahil pek çok Türk yaparken kendinizle bilmem kaçıncı defa çelişmeniz de takdire şayan👏🏼👏🏼
- +1 yıl
Senin yaşama hakkı verdiğimiz diye dayılandığın millet bu ülkenin artısıdır. Abdullah Gül bile eğer avrupa birliğine çerkes bir grup temsilci olarak gitseydi çoktan girmiştik demiştir.
- +1 yıl
asil dedin de ne kadar asilmiş merak ediyorum? Mısırdaki kuman kıpçak çerkes çeçen kafkas Türklerine Mamluke kölemen paralı savaşçı anlamında övgü için kullanılıyor. Sen bunu ruslardan kaçan çerkesleri övmek için kullanıyorsun şaka mı bu? Asıl Çeçenler asildir o sakallı savaşçılardan bahsediyorum kaçmayan
Soran+1 yılÇerkes Çeçen Kafkas Türkleri demişsiniz siz daha ırk ayrımını yapamıyosunuz he tüm dünya Türk Ruslar Türk Afrikalılar Türk... Asil kelimesinin çerkeslere kullanılması zorunuza gitmiş anlaşılan sizin çünkü ben vatanı için savaşan bu uğurda can veren mücadele eden gerekirse sürülen tüm ırkları Arap'lar gibi bir Türk olmama rağmen asil buluyorum. Türkiyenin dört bir yanını saran Türkleri araştırmışsınız Türklük kavramını çok güzel yüceltmeyi iyi öğrenmişsiniz ama bir ırkın başka bir ırka üstünlüğü olmadığını öğrenememişsiniz. Ben size şimdi sürgünü araştırın geniş perspektiften bakın saygı duyun diycem ama zaten yapmazsınız yazık.
Soran+1 yılSizin bu denli aşalayıcı ırkçı yaklaşımlarınız saygı duymadan bir ırka atasına soyuna sopuna kereste işte Hakkı ben verdim kovarım da bilmem ne de şeklinde yaklaşımlarınız bir Türk olarak bir insan olarak beni bile çok rahatsız etti.
- +1 yıl
yav he he. Kaçtıkları kendi topraklarında çerkes bayrağı açamazlar. Ruslar açtırtmazlar. Açanlarıda gerekirse Türkiyeye gelir öldürürler. Dünyanın düzeni böyle işliyor. Rusyada yapamadığını Türkiyede mi yapsınlar istiyorsun? Daha hangi özelliklerinin asil olduğunu anlatamadın. Bir daha soruyorum ne demek asil bir halk? Ben ırkçı değilim kendini Türk hisseden herkes Türktür diyorum
- +1 yıl
Kovulan kaçan bişey yok ama sende ya kıtlık var ya okunma bilmiyosun ya da senin çerkeslerle ilgili ciddi bir kuyruk acin var sindirememişsin atalarim katledildi. karadenizde zorunlu göçle 50 kişilik kayıklara 200 kişi bindirilerek tum yaşlı çocuk ve kadinlar ölüme gönderildi. Sağ kalanlar köle pazarlarında satildilar. abdullah gül orda çerkeslerin bilinçli saygılı olduğunu ifade etti. sen bunu bile anlamamışsin. Avrupadan duyarlilik beklenmiyeceği gazzeye tutumundan anlaşiliyo zaten. gerçi sende israilin tutumlarını örnek alıyodun bu durumda sende avrupa kadar duyarlisin? Almanyanın azınlıklara davranışlarını doğru bulman garip çünkü türklerin orda gördüğü muamele de zaten ortada. Tartışmalarda söylenen şeylere adam gibi cevap veremiyosun daldan dala atlayıp cımbızla laf çekiyosun tartışmayı da bilmiyosun galiba.
- +1 yıl
@Bubblewitch kıızm ben kendim Arabım zaten. Gazzeye gelince çerkeslerle kıyas bile yapılmayacak derece farklı. Bugün lübnanda yönetimin yardımcısı kralın korumaları hep çerkes. Suriye diktatörü esadın bakanlarının çoğu çerkes. Osmanlıdada çerkesler çok popülerdi. Çünkü yönetim kendisine sorun olmayacak istediği zaman şutlayacak adamlardan hoşlanır. Ordakiler elli defa ayaklanır ama yine aynı adamlarla kurulur. Türkiyenin durumu çok farklı. Nasıl rusya ahıska Türklerini sorun olmasın diye sibiryaya sürgün gönderdi çerkeslerde aynı dramı yaşadı. İnsanların acısına saygı duyarım. Ama başka yerlerde yapamadıklarını sözde çerkes günü gibi Türkiyede böyle bir hareketlilik görünce ki sende biliyorsun ırkçı ve ayrımcılar. tanımıyorum umursamıyorum çünkü bunların pkkdan çok bir farkı yok. Bir ellerine silah almamışlar. eminim sayısal çoğunluğua ulaşsa onuda çekinmeden yaparlar.
Soran+1 yıltr.m.wikipedia.org/.../%C3%87erkes_S%C3%BCrg%C3%BCn%C3%BC
bence siz okumadan yorum yapmaya fazla alışmışsınız. Ya da güzel sallıyorsunuz belki link faydalı olur çok da bir şey söylemeye gerek yok. Önce azınlıkları dışlayıp kovarız dediniz kereste diye hakaret ettiniz sonra asil kullanımını içine alan tüm milletleri Türk ilan ettiniz müslümanım diyip İsrail'i Rusya'yı Almanya'yı savundunuz ülkücü diyince de hindi gibi kabardınız ama evet Türk hisseden herkes Türk'tür diye düşünüyosunuz oldukça da gelişmiş bir mizah anlayışınız falan var. maşallah👏🏼- +1 yıl
Kizlar ustüne gitmeyin garibin zaten daha okumayi bile öğrenememiş 😂 l*n yarim saattir aralardan sıvışıyon allah iyiliğini vermesin arap misin abisi?😊
- +1 yıl
kafkasların kuzeyi çerkesk karkov oralar hiçbir zaman osmanlı toprağı olmadı. Sokullu Mehmet Paşa don volga kanal projesini yapmak istediği zaman bölgede yaşayan yerel topluluklarda Osmanlıya destek vermediler. Zaten içinizden bir adam çıkmamış. Ne varsa Türkiyede var. Her sıkışan Türke sığınmış. Macar kaçar Türkiye alır. İsveç kralı ruslara yenilir Türkiyeye kaçar. Polonyalı kaçar Türkiyeye sığınır. Çerkeslerde öyle birşey olmuş. Kusura bakma ama bir kaç tane ırkçı tanıdığım için tiksiniyorum bu konulardan
- +1 yıl
Ben zaten orda gazzeye yapılandan degil gazzeye yapilana avrupanin verdiği tepkiden bahsettim gerçi anlayamamana şaşırmadım. ayrica ışide katilan türkler de var. sanki turklerin hepsi melekmiş gibi davranma. soylediğim şeylere tam cevap ver cevap veremiyosan zamanimi çalma sus otur.
- +1 yıl
şu kelleye iyi bak ipek tuzcuoğlu yüzleşme proğramında çerkesmiydiniz diye sormasıyla sormaz olaydı sözde İslamcı yazar ya Elhamdulillah çerkesim dedi. etrafımda bir sürü çerkes var çeçenlerde var ama ben Çeçenleri severim. Sizlere güvenmiyorum. Arkadaşlarımda var selam veririm çok samimi olduğum çerkesler var farkında bile olmazm kimin ne olduğunu ama ben şu topluluğum sen şu ırksın diyenlere güvenem
anchebout.files.wordpress.com/.../...ttezcan02.jpg
Soran+1 yılYa İsrail'in yaptıklarını Gazze'nin yaşadıklarını Avrupa'nın duyarsızlığını onca müslümanın ne çektiğini bildiğinizi Arap olduğunuzu ifade edip aynı şeyi Çerkeslere yapmakla tehdit edebiliyorsanız. Bir Arap olarak değil müslüman olarak değil insan olarak bile konuya yaklaşmaktan acizseniz anlatacak bir şey kalmamış tartışma saydığım şey aslında monologmuş demektir. Ne demiş üstad "anlattığın karşı tarafın anladığı kadardır" siz Çerkeslerin sürgününü okusanız ne anlasanız ne insanların acısına saygı duysanız ne inanın siz de kimsenin umrunda değilsiniz ister güvenin ister tanıdığınız sarı kafalı Çerkesleri sevin ister tiksinin istediğiniz şeyi yapın. Tüm hakaretlerinizi de size iade ediyorum keresteden leblebiye. Hadi Allah selametlik versin tutarsız insan😊
- +1 yıl
Türkiye zaten islam devleti😄 Vaay iyi tespitmiş okuman zayıf ama soru soramadığımı anlamışsın😉harbi bir doktora görün. 👍🏻 şimdi ben senin kadar leblebi karakterli bir insanın güvenini kaybetmiş olmanın verdiği acıyla ne yapıcağımı bilemiyorum hemşehrilerim ve ben yastayız... Bu arada şunu farkettim soruyu soran arkadaş sana Türk olduğunu izah etmekten bitap düşmüş aynı benim sürgünü anlatmaktan yorgun düşmem gibi. Hep böyle melek ve tutarlı kal Türk Arap ışıdçi müslüman israil savunucusu kafatasçı ülkücü... Arkadaşım😇
- +1 yıl
@Bubblewitch ben kendi ırkını ön plana çıkartmayan bütün insanları seviyorum. Türkiyenin nimetlerinden faydalanıp benim ırkım hakkında ne düşünüyorsunuz dedikten sonra istediğimi söyleme hakkına sahibim. Sevmek zorunda değilim. İşidli değilim sadece pkklıları kestikleri için sempati duyuyorum. israilli değilim ama ırkçı olmayan her şekilde yahudiliğini yaşayan tertemiz insanlar biliyorum
- +1 yıl
@Fransuva ouuwwww yidin lafları gardaş afiyet olsun 😅😅
- +1 yıl
@Turkishboy_ bu herifleri iyi tanırım ben. Düğünlerine bile çerkes olmayanı almazlar. Kendilerinden bir kızın başka bir milletle ki Türk bile olsa izin vermezler. Ama rus erkekleriyle her haltı yerler. Yalansa yalan desin. Öyle dindar falanda değiller. Çok azı maraş tarafları dindar. Onlarıda çerkesler dışındakilerle evlendikleri için sevmezler. S*krettt çok önemli değiller
- +1 yıl
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış yalnız kalıp yavşama s*ktir git gece gece.
- +1 yıl
Yaw he he😂😂 harbi mal ya kızlar haklı anlama kıtlığı var😆😆
- +1 yıl
Bsg😂😂😂
- +1 yıl
Yobaz yorumu, tartışmaya girmeye bile değmiyecek bir insan..
- +1 yıl
@BananeDiyenAdam 😎😎
- +1 yıl
Babane mk salağı ya😀
- +1 yıl
Yaw he he.
- +1 yıl
Başka yerde daha iyi yazarsın belki kazanırsın la Üzülme bu kadar😂 Allah sana da bir kapı açar. ne çektin😅Hadi selametle😊
- +1 yıl
Kımse ben %100 türküm ben diyemez demeyede hakkı yoktur çünkü osmanlı devleti zamanında türkler kurtler lazlar rumlar ermeniler çerkesler türkmenlerler hatta ve hatta ingilizler ruslar bu ülkede yaşamamişlardir hepside bu ulkenin gençleriyle ve birbirleriyle evlenmişlerdir ben türkum diyen birinin dna sına bakıldıgında illaki başka ırklarında dnası çıkacaktır evet ben çerkesim ama cerkeslik benim kültürüm geleneğim tabiki onu yaşarım ve yaşatacagım ama aynı zamanda türküm ve Tc vatandaşlığım ve kendini ben türküm diyenlerden en az onlar kadar bu ülkeye hizmet etmiştir cerkesler ve bu ülkedeki diğer ırklar son olarak mustafa kemal atatürk'ün dedeği gibi Ne mutlu türküm diyene !!
Türk olana değil türküm diyebilene...
Kizlari cok guzel abhazya hele ciddi guzeller :) duzgun insanlar ve cogu cok guzel ata binebiliyo :) icten insanlar
51 Yorumla
Soran+1 yılAynen sıcakkanlı insanlar😊
Kendim cerkesim iyi insanlariz ya :D
53 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyleler tabi her milletin iyisi kötüsü olur illaki ama çok saygılı ve efendi insanlar ya😊
Soran+1 yılRica ederim😊
gerçekten çirkin olanlarına rastladım
21 Yorumla
Soran+1 yılHmm
+1 yılevet çok iyi insanlardır
40 YorumlaEtnik kökenleri niteleyerek belirtmek yanlış. Başına insan koyun başka sıfat değil
10 YorumlaBen epilasyon yaptim koltuk altima ve penis yerine daha iyi ama bacaklara kullananlar var
10 Yorumla
+1 yılTurk Milletinin nadir dostlarından bir millet
60 Yorumla- Diğer konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılhiç çerkes arkadaşım olmadı. pek bilgim yok.
20 Yorumla Kim o çerkes sîkî
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem