ben çerkesim merak ettim bizi tanıyor musunuz? seviyor musunuz? :)
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılTabi her insanın iyisi kötüsü var Çerkez Ethem faktründe tarih genelde sonuçlarla ilgilenir şuanda onun yapmadığına dair somut kanıt yok o yüzden bu konuda çekimserim. ama genel anlamda tanıdığım çerkez arkadaşlar soğuk ve sert görünümü sadece simada taşıyan kalbinde zerre kötülük olmayan sıcak kanlı insanlardı. Kızları inanılmaz güzel delikanlıları eli yüzü temiz çocuklardır. Mutfakları bilinen gibi sadece çerkez tavuğundan ibaret olmayıp et hınçını, abista, hurmısa, haluj gibi bir çok ldeğişik lezzete sahgip olan güzel yurdumun farklı bir mozaiği. Ayrıca kan çekmesi durumuda olabilir karakalpak Türküyüm bende kafkasyadan belki de bu faktör ısıtmıştır onları bana karşı:)
22 Yorumla
Soran+1 yılolabilir bu hep oluyor zaten karaçaylar arasında falanda öyle bir bağ var :)
- +1 yıl
:)))
En İyi Cevaplar
Oncelikle genelleme yapmak hoş degil ama aşırı milliyetçi olanlari sevmiyorum ve ne yazikki çoğunluğu o şekilde. insanlardan bahsederken bile Çerkes ya da Türk diye ayrım yapılıyor
120 Yorumla
Soran+1 yılben köye gittim mi halam tanıtır herkesi eğer içlerinden biri türkse ismi yoktur o türk der geçer :) gerçek bu bende çok hoşlanmıyorum bu durumdan açıkçası ama yinede herkesin ırkı farklı aralarında üstünlük olmadığı düşünürüm o kadar oda dini inancım güçlü olduğu için çerkeslerin genelinde inanç kuvvetli değildir
Soran+1 yılkimsenin kimseden ırk olarak üstünlüğü olamaz , önemli olan insanın kendi şahsiyeti ama insnları da değiştiremezsin ben çocuklarımı böyle yetiştiricem ama
Soran+1 yılhayır insanları değiştiremem ama çocuklarımı kendim gibi yetiştiricem dedim ırkçı olmadan yani , ben ırkçı olduğuma inanmıyorum ben ailemden her konuda çok farklıyım aslında , ben ırka değil dine önem veriyorum ailem le burada ayrılırım işte
Soran+1 yılne bekliyorsun ki :) sen ırkçı görmemişsin galiba , ben üstünlük taslamıyorum
Soran+1 yılsen çerkessin demi :) son harfi r :)
Soran+1 yıladım nur kısa zaten :)
Soran+1 yılhiç çaktırmıyorsun :) maraşlı değilim ben zaten :)
Soran+1 yılövünme aracı bunlar biliyorsun :)
Soran+1 yılöyle :) sen nasıl değişiklikler yaptın kendinde
- +1 yıl
oncelikle gidiyorsan ki muhtemelen gidiyorsundur dernek ortamindan uzaklas. Arkadas cevreni farkli kulturlerden insanlardan olustur. Insanlar hakkinda ne kadar bilgi sahibi olursan o kadar iyi. Son olarak şunu unutma cerkeslik dedigin sey aslinda bir yasam tarzı. Kaninda olmasi gerekmiyor bu yuzden insanlari davranis sekillerine gore siniflandirmak vazgec
Soran+1 yılevet haklısın yaşam tarzı doğru , derneklere sürekli giden yakın bir arkadaşım var o beni çok sürükler , aile de aktif bu konuda
+1 yılTek bilgim, Karadeniz'den Anadolu'ya sığınmak için kaçarken 1 tane gemileri batmış, akrabalarını ve atalarını Karadeniz'in balıkları yemiş. Bu yüzden hala Karadeniz'den tutulan balıkları yemezler. Kulaktan duma bir bilgi.
00 Yorumla
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bende Cerkesim.. Maykopluyum.
Bizimkileri severim ama erkekleri pek yaramaz onu biliyorum.42 Yorumla
Soran+1 yılevet haklı olabilirsin :) ama eski çerkesler öyle bilinmiyor yani kadından utanan çok namuslu adamlarmış benim dedem falan öyle
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
34Cevap
Yorumlarda belirtildiği gibi Karaçay-Malkar halkı her ne kadar Çerkeslerle yakın kültüre sahip olsa da (uzun süre yakın coğrafyalarda oturmanın getirdiği bir durum) aslında Çerkes değillerdir.
Yorumlarda doğru cevabı göremediğim için genel kültür olsun diye yazıyorum doğrusu "Çerkes" Sonu s ile bitecek. :)18 YorumlaKaraçayca diyebiliriz basit şekliyle. Biraz daha ayrıntı bilgi için; www.tarihtarih.com/.../-Dr.-Ufuk-Tavkul- Bu yazıyı okumanı tavsiye ederim.
+1 yılKaraçay malkarlar ve çerkezler çok farklıdır. Öncelikle bunu bilmelisin. Hatta geneli birbirini sevmez. Bunu da anlayabilmiş değilim. Karaçaylar kıpçak türklerinin bir boyudur. Gelenek göreneklerimiz biraz değişik gelebilir ama gelenek göreneklerine bağlı çok kişi de kalmadı açıkçası. Daha fazla bilgi istersen mesaj atabilirsin.
10 YorumlaÇerkezler hakkında pek bir bilgim yok ama eniştem çerkez çok iyi birisi saygı duyuyorum ona amcamdan dayımdan daha yakın geliyo bana ve kadınını sahipleniyo 5 6 yıllık evliler halamla ağzından bitane kötü kelime çıkmışlığını duymadımda görmedimde.
12 Yorumla
Soran+1 yılkaba olmazlar doğru :)
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇerkes kızları çok güzel oluyor derler ne kadar doğru
24 Yorumla
Soran+1 yılçok bakımlı olurlar evet %99 u güzel :)
- +1 yıl
Bize denk gelir mi acaba bir çerkesş
Soran+1 yılinşallah :D
- +1 yıl
Nerede yaşıyor ki çerkesler
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Babam tam çerkes (adige) çerkes mahallesinde büyüdüm kendine has yemekleri ve oyunları ve dilleri var çok saygılı ve egolu bir millettir birbirlerini çok tutarlar genelde sevecen ve tatlı olurlar çerkes çerkesi hemen tanır
10 Yorumla- Diğer konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılsanırım bende çok az çerkeslik var dkjsakl kendimi çok seviyorum <3
10 Yorumla bu sadece çerkez için değil hangi ırk olursa olsun yeterki kafamız uyuşsun
10 YorumlaAğlatan Dans dizisiyle çerkesler sempatik geliyor bana.
02 Yorumla
Soran+1 yılo dizi çok kötüydü ya :)
+1 yılÇerkesler de herkes gibi insandır. Hiçbirisinden bir zarar görmedim. Gayet temiz iyi insanlardır benim tanıdıklarım.. Ayrıca saf bir çerkes kaldığını zannetmiyorum. Hepimiz kardeşiz gerisini boşverin:)
00 Yorumla
+1 yılBende cerkezim ama k pek kullanılmaz bizde ananemin annesi çerkez anlıyor ama konuşamıyor
10 YorumlaIsimleriniz cok guzel oluyor kulturunuzu de korudunuz kafkas ruzgari
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederiz :)
Benim tanıdığım çerkezler Atatürkü vatanı seven insanlardı. Çerkez arkadaşıma sorunca herşeyden önce Türküz aga derdi :)
05 Yorumla
Soran+1 yılherşeyden önce türk değilim ben çerkesim :) türkiyede yaşayan bir çerkes , türk olmam imkansız
Soran+1 yıltürkiye vatandaşıyım doğru ve çerkesler türklere hep minnettar kalacaklardır ama herkes kendi benliğini ırkını koumalı türküm diyip türklerle evlenmeye karşıyım çünkü saf çerkes kalmadı bile , artık çerkes çocukları çerkesçe bile bilmiyor
- +1 yıl
Aynen Türkiye vatandaşı yoktur.. Örneğin Çerkes asıllı ya da Kürt asıllı Türk vatandaşı vardır. türk asıllı Alman vatandaşı olan Mesut özil gibi
+1 yılkaraçaylılar ve malkarlılar kıpçak Türküdür çerkeZ değildir.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltemiz, kibar insanlar bence. ama kendilerini üstün gördüklerine denk geliyorum bazen, o zaman beni hayattan soğutuyorlar.
02 Yorumla
Soran+1 yılüstünlük allaha mahsus , ama haklısın benim annem bile öyle :)
Cevap sahibi+1 yılmaalesef haklıyım.
+1 yılİnsan olsun yeter. Her insana bir gözle bakarım ve kimseyi etnik köken vb. bakimindan elestirmem
20 Yorumlaben çok iyi tanıyorum hemde çok yakından kendi ırkları hariç başka ırkları dışlıyorlar bu çok ayıp bişey ve hiç sevmiyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılçerkesim demek övünmek gibi bir şey , herkes öyle anlıyor o yüzden gizliden sordum. doğru öyle bir dışlama yok değil ailem türk bir damat istemez :)
Soran+1 yılhayır nerden çıktı :)
Soran+1 yılhayır hataydan değilim , ama annem ırkçıdır benim
+1 yılçok olumlu düşünüyorum haklarında ama son zamanlar da kürtler gibi çerkesya ana dil sloganları kafamı çok kurcalıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılben kesinlikle sana katılmıyorum, herkes ana dilini konuşmalı biz aile içinde türkçe konuşmayız zaten. türkiyede yazıyoruz diye türkleşmek zorunda değiliz
- +1 yıl
aile içinde konuşun tabi ama kürtler gibi resmi dil olsun falan demeyin bu topraklar 1000 yıldır Oğuz Türklerin yurdudur. hala Türkiyenin %90 ı Türktür. Türkiye (Turkia =''Türklerin Ülkesi'') bunun dışında çerkesleri çok severim saygılı insanlardır,93 harbinde bile yanımızda savaşmışlardır.
Soran+1 yılo konuda haklısın biz burası bizim yurdumuz demeyiz zaten türklerin gönlünde yatan yer asla türkiye değil , soykırımla yurdundan atılan hala oranın hasretini çeken bir millet çerkesler , her yıl ziyarete bile gideriz
- +1 yıl
yaklaşık 200 yıldır bu topraklardasınız burası sizinde vatanınız. kültürünüzü yaşayın yaşatın biz paylaşımcı bir milletizdir yeter ki bölücülük yapılmasın.
Soran+1 yılbölücü bir millet değiliz ki, çerkesler nazik uslu insanlar esasında , kürtler gibi bölücü asla değil
- +1 yıl
bölücü bir millet olmadığınızı, topraklar için bizim kadar kanınızın aktığını biliyorum o yüzden çok seviyorum zaten Çerkesleri ama işte son zamanlardaki ana dil olayları yüzünden kafam karışıyor.
Eski sevgilim çerkes di. Dobra olurlar. Her an her şeyi yapabilirler. Beni zorla boyner giyinme kabinine çekmişti kız manyaktı :D
00 YorumlaDiğer konusunda 737 cevap paylaştı. Bende cerkez kızları ile ilgili güzel seyler duydugumdan merak ediyorum birde mutfaklarını
02 Yorumla
Soran+1 yılyemekleri kolay değil bazılarını hala annannem yapar :) ve herkesin yediği çerkes tavuğu aslında çerkes tavuğu değil biz ona şipsi deriz ve herkes beğenmiyor maalesef
+1 yılAdige aylinim vardı sevgilim bir aralar. Ama çabuk çöküyosunuz bee doğruya doğru şimdi
010 Yorumla
Soran+1 yılbenim annem taş gibi hala :D
- +1 yıl
Benim üç tane Çerkes yengem var hepside 32 sinden sonra nakavt
Soran+1 yılala ala olabilir ama benim ailemde yok öyle zaten çerkesler geç evlenir o yaşta hala bekar oluyorlar :)
- +1 yıl
Ben k. maraştayım ve biz 18inde alıyoruz cerkesleri :) neyse yaa seviyoruz tabi yemekleriniz iyi dostluğunuzda iyi. Iyi insanlar ya cerkesler seviyoruz yani
Soran+1 yıl18 evleniyorlar öylemi :D ve türkle , iyiymiş öpün başınıza koyun çerkes kızı çok değerlidir :)
- +1 yıl
Biz alırız 18inde. Bende alıyordum az daha bir Çerkes adigesi. Değerli oldukları doğru bak en takdir ettiğim huyunuz o çok tutkunsunuz birbirinize
Soran+1 yıltabiki , bir çerkes gördünmü akraba görmüş gibi bakarsın, annem bazen çerkese benzeyen birini gördümü koluna dokunup sorar o derece :D
- +1 yıl
Evet evet biliyorum. Bizim burada var baya. Yengelerimde Çerkes adigesi. Bizede örnek olur inşallah
Soran+1 yılinşallah :) ama burada biz azınlığız ya ondan öyle , sen başka ülkede yaşasan sende bizim gibi olurdun :)
- +1 yıl
Siyaseti sevmem ama şimdi sizini bizimi yok işte hepimizin bu ülke. Iyi kötü günümüz geçiyo gidiyo öyle böyle. Bizde bir hayrını görmedik henüz ULKEMIZIN :)
Adiğe :) bende çerkesim abzehlerden
35 Yorumla
Soran+1 yılnerde yaşıyorsun :)
Soran+1 yılaraştırmaya gerek yok geçmişten bahsetmiyorum günümüzden bahsediyorum görünen köy kılavuz istemez
+1 yılSevilmezmi gülüm yaa..
22 Yorumla
Soran+1 yıldemi ya :D
- +1 yıl
Tamam fazla şey yapma. Gaziosmanpaşa dan selamlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılPekı ne zamandır tanısıyorsunuz? ve senın yapın nerelı
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki aranız nasıl var mı ciddi bir durum
Cevap sahibi+1 yılpekı ekledım senı donsene konusalım
+1 yılhiç denk gelmedim belkide arkadaşlarım arasında vardır arkadaşlık konusunda takılmam böyle şeylere.
00 Yorumla
+1 yılçok yakın tanıdıklarım var ama ünidekini sevmedim.
118 Yorumla
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
fazla gereksiz şeykere inanıyordu ve bizim insanımızı yargılamaya kalkıp biz rus göçmeniyiz falan diyordu.
Soran+1 yılgereksiz şeyler derken? evet rus göçmeniyiz bu doğru
- +1 yıl
saçma sapan şeyler. kendinizi ruslar gibi görüp eğer ki bu ülkede bizim olmamamız gerektiğini düşünüyorsanız sizin için de aynı şeyler geçerli.
Soran+1 yılsen türk değilsin galiba
- +1 yıl
ben türkten önce müslüman sonra türküm. bizi dinsizler de istemiyor.
Soran+1 yılburası türkiye bizim olmamamızı istiyorlarsa dedin bence türk değilsin
- +1 yıl
türk değilsem neyim?
Soran+1 yılbilmem ki buradaki tek azınlık çerkesler değil
- +1 yıl
sence bir göçmenin başka bir azınlığa söz söyleme hakkı var mı?
Soran+1 yılsaptırıyorsun sen kimi savunmaya geçtin?
- +1 yıl
sen benim türk olmadığımı iddia ettin ben de sana diyorum ki bu ülkede onca göçmeni kabul etmiş onca türk varken neden birileri başka göçmenleri istemez diyorum. sapıtma yok aynı yere gelecek konu.
Soran+1 yılçerkesler hangi göçmenleri istememiş de? çerkeslerde aynı çerkesler gibi yani bu ülkede yaşıyor dibine kadar ırkçılık yapsın yine aynı ülkede :) yani şehit haberi gelince kimse demiyor ben çerkesiz bana ne diye herkes aynı üzülüyor , askeri vuran kürk se kürtlere kin duyuyor , ama bunu samimi kürtlerde yapıyor yani kimsenin kimseyi istemediği yok , burası türküye zaten istemeyen bir taraf olacaksa o türkler olur ama onlar da her zaman kucak açan bir millet
- +1 yıl
üstlerdeki yorumlarda türk olmayan birini dışlayabilir gibi bir yorum yaptım. türkiyeyi bilmiyorsan eğer cumhuriyetle birlikte bu ülkete müslüman olan insanlar istenmedi ve ırk ayrılıkları da onunla çıktı. bana milletimi sordun türk olduğumu söyledim ama sen bana türk değilsin yorumunu yaptın. bir kez daha. cumhuriyetle bu ülkede müslüman olan türk kürt arnavut her türlü müslüman istenmedi. bunu tarihi olaylar yazar farklı kaynaklarda.
Soran+1 yılevet haklısın cumhuriyet laiklik falan filan bunlarla islam bir arada olmaz ki zaten , islam islamdır başka bir yerdedir , laik bir ülkede islam ne kadar islam olabilir ki?
- +1 yıl
müslüman mısın?
Soran+1 yılelhamdülillah :)
- +1 yıl
işte benim yakınımdakiler ile ünideki arkadaş arasındaki fark buydu. o önce ırk dedi ama müslümandı. beni kimsenin ırkı sallamaz. ben türküm ama önce müslümanım. ülke yönetimlerinde yönetimin en üst kademesi olan islamdır be bu 4 halife ile kanıtlanmıştır. ama birileri geldi laiklik diye insanları önce solsağ milliyetçi diye sonra kürt türk diye ayırdı daha sonra da kemalist ve kemalist olmayan diye ayrılacaktır. bir taraf kemalist olacak kesin ama diğer tarafın adını bilemem. bu ülkede bir çok şeyin değişmesi gerek. eğer ki halen ne düşündüğümü merek ediyorsan çerkesler hakkında; ben insanlık gördüm saygı gördüm bağlılık gördüm. en yakını da dayımın karısıdır ve bir de çerkes köyü vardır anam babam çok iyi olduklarını söylerler. ben zararlarını görmedim birinin inançları haricinde başımın üstünde yerleri var.
+1 yılyok tanımıyorum tanımak isterim
14 Yorumla
Soran+1 yılaraştır öyleyse :)
- +1 yıl
biriyle konuşmadan araştırsam ne olur ki bölge olarak araştırırsın insanları nasış nerden bilirsin
Soran+1 yılçerks bul tanış o zaman :)
- +1 yıl
nerden bulim burada çerkez kaynıyodu :)
Büyümelisin. Önce buyu sonra hoşlan birilerinden
10 YorumlaHiç uğraşma egolu olurlar
10 Yorumla
+1 yılBenden fazla biliyorsun yine oda bir şey:)
10 Yorumla
+1 yılyılmazı emesenden sileceksin !
04 Yorumla
Soran+1 yılpardon
- +1 yıl
cerkez kızların kavgası var hic izlemedinmi lanet olsun cok cahilsin :/
Soran+1 yılyok bilmiyorum :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuslumansaniz kardesimizsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle canım :)
oyuncu Janset de Çerkes değil miydi?
12 Yorumla
Soran+1 yılhı hı :D
+1 yılÇok iyi insanlar.
20 Yorumla
+1 yılÇerkes ethem e "iade-i itibar" yapılmalı.
12 Yorumla
Soran+1 yılonun itibarı bizde fazlasıyla var :) ama çok doğru söylüyorsun itibarını yere serenler utansın
- +1 yıl
Milli mücadele adına yapılan işlerin neredeyse tamamı ona aittir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafkaslardan gocmusuz :D
01 Yorumla
Soran+1 yılevet :D doğruuuu :D
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeverim. Çoğunun ismi Setenay😄😄
00 Yorumla
+1 yılOnceden çok koylerini basmak istiyordum
00 Yorumla
+1 yılçerezza yı severimde çerkezler kimdir nedir bilmem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliki eli iki ayağı yok mu..
00 Yorumla
+1 yılÇerkez diye bi ırk yok Gürcülerin bi boylarıdır
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yıltanımıyorum valla :)
10 Yorumla hayır tanımıyorum.
00 Yorumlayanımda şu an :)
02 Yorumla
Soran+1 yılkarın falan mı :)
Gizli Üye(36-45)+1 yıltavisit :)
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılulan nasi cerkessin sen 2 saat cevap yazmadin :)
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası