Rusyada yaşayan ya da daha önce gitmiş kisiler
Bana rusyada müslümanlık ve ıslam hakkında bilgi verebilir mi?
Bana rusyada müslümanlık ve ıslam hakkında bilgi verebilir mi?
Rusya'da haram-helal mantığı yoktur mesela. Yerli tatarların kasapları var, et istersen ordan almak zorunda kalırsın. Yani heryerde bulamazsın. Ruslar aşırı açık giyinirler, harama bakmak zorunda kalırsın, ister istemez. Başkaaa... Camiler var, bulursun ama heryerde yok, yine tatarların camilerini bulabilirsin. Onun dışında seni kimse müslümansın diye dışlamaz. Tesettürlü isen, çok nadir de olsa laf atanlar olabilir. Ama Dağıstanlı müslümanlar ve Tatarlar, Özbek, kırgız, Azeri ve başka müslümanlar da çok Rusyanın hemen her yerinde. Dini bayramlarda, özel konserler falan da düzenleniyor artık. Bunun tek Moskova'da olduğunu biliyorum.
Bir bayan olarak türkiyede başka bir yerde bile yaşamak bile zorken rusya gibi komünist tarzında on yargıları olan bir yerden oraya gitmek hem beni hemde ailemi korkutuyor açıkçası.
Ruslar önyargılı değildir. Herkese karşı saygılıdırlar. Dürüstler, dobradırlar. Ama eğitime çok önem veriyorlar, eğitimli kişilere karşı saygılıdırlar. İnsanlardan yana bir sıkıntı yaşamazsınız. Moskova'da çok Türk aile gördüm. Çalışmaya giden Erkek çok, kadınlar da var. Bence çok da endişe etmenize gerek yok. Niye gidiyorsunuz oraya?
Egitim
türkiye de bile müslüman olmak zor..
kapalı olunca bile insanlar bön bön bakıyor. siyah giyiniyorsun yine aynı..
bazı ülkeler bizden daha saygılı bu konuda..
bir de bize bak..
bu bön bön bakanların cogu da sözde müslüman...
üzülme yani..
inşallah problem yasamayacaksın..
Gittin mi yaşıyor musun?
ben türkiyede yasıyorum. ama almanyada yasıyan tanıdıklarım var. yani ne nerde nsıl bilyorm
Cok zor bilader seni gunaha cekmek icin cok sebep car orda kizlar gelir biuere gitmek istersin ickiziz domuz etsiz yeryok biuere eylen meye gidersin kuzlar kucagina gelir zor ya zor
Bir bayan olarak rusyada yaşamak?😊
hindistan da zor değil orda niye zor olsun.. kendini bilen insan için zor deildir hiçbir yer
Hindistan da zor olmaz diye düşünüyorum neden olsa osmanlı zamanından beri ıslam orada var ve musluman hint arkadaşlarım çoğunlukta ama bahsettiğim yer rusya on yargı onlara karşı çok zor
Cevap
7Cevap
bir çok müslüman rus var ve hala islamı seçen rus var
Aslında eğitim için gidiyorum ama bir musluman olarak da islami yaymak isterim
Saygı duyarım
zor degil, abazan sozde muslumansa eger zor
Rusyada hiç yaşadın mi? Ve bir bayan olarak zor değil?
müslüman türk çok var rusyada zor değil yani..
sıkıntı iyi gözle bakmıyorlar
Ne alakası var ya. Ruslar bu dünyada müslümanlara saygı duyan ender ülkelerden biridir.
@Beyazzenci35 saygı? kırımda çeçenistanda kaç kişi sırf müslüman diye katledildi senin haberin var mı?
Birader abuk sabuk konuşma sen önce kendi ülkende katledilen insanlara müslülmanlara bakta ondan sonra başka dinden insanların ne kadar müslüman katlettiğine bak
Kimler rusyada yasadi? Sadece o konussun lutfen
haraşo
her yerde zor artık :(
putin hacıymış diyorlar
Müslüman olarak kalmak zor olabilir :)
Orada mi yasadin
Zor galiba. :(
Rusyayi biliyor musun yaşadın mi
Niye zor olsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar