Midem ağzıma geldi resmen.
Övüp övüp bitirilemeyen bu mu.
Seven var mı bunu cidden?
Övüp övüp bitirilemeyen bu mu.
Seven var mı bunu cidden?
bende şahsen hiç sevmiyenlerden dim. hatta bunu ben hayatta yiyemem diyenlerdendim.
kademeli olarak alıştırdılar. şimdi aazımın suyu akmadı değil yani.
ilk adım etine takılmaman gerek. bunun için tadı kokusu aynı, ama eti kaliteli versiyonlusunu yiyeceksin. ne mi bu? "DAMAR". şimdi bir koca işkembeden bilmem kaç porsiyon (sıkmam şartsa 50-60) kadar işkembelik et çıkabilirken sadece 4 porsiyon damar çorbası kadar kaliteli et çıkar. bunu o yüzden herkez bilmez. her yer de satmaz. sadece kaliteli müşterilere ayrılmış bir imtiyazdır. hemen hiç bir çorbacıda menüde göremezsin, ama yaparlar. (ilk adım garsona sorulur, "damar varmı?" o bir sorayım der gider gelir, illaki yoktur. sonra garsonun avcuna 5tl sıkıştırılır. "git bidaha sor bakalım." denir. ancak o zaman kalmadığına kanaat getirilir. ve işkembe mi yenecek yoksa damar aramaya devam mı edilecek karar verilir.)
işkembe kokusu, işkembe tadı, artı kaliteli et, böyle düşün. çorbacı için maliyeti aynıdır, ama değeri çok daha yüksektir.
işkembe kültürüne ilk alıştırılacak kurbanlar için olmazsa olmaz bir adımdır.
mesela şalgam suyunu ya da sodayı ilk içişinde sevmeyen çocuklara önce ayranla karıştırarak verilmesi gibi bir durumdur bu. tadına kokusuna alıştıkça, iyi yönlerini tarafsızca algılayabilmeye başlarsın. sonra vazgeçemezsin.
bu enerji, bu lezzet, eşsizdir. damarın bulunması halinde bahşişin meblasını genişletmeniz tavsiye edilir. yoksa bidahaki gelişinizde ısrarla kalmaması gözlenmiştir.
afiyet olsun.
Hiç sevmem kokusuna bile dayanamam.
Ne oldugunu unutarak yiyceksin sahsen ben max 2 kaşık😂
Ben sevmiyorum benim favorim kalp :D
<3 Al bakalım :D
Ay rica ederim eheh :D
Cevap
18Cevap
Iyhh Hyr denemedim bile kokusu bile insan kaçırıyor
Aynen o kokusu zaten ayrı bir dert :D
Aynen sırf bu yüzden bile bizim eve giremez o şey
Tabii herkesin ağız tadı başka. Ben mesela bayılıyorum işkembeye. Kokusu tadı mükemmel
Ben severim. Azıcık sirke ve limonla ama. Dıştan baktığım zaman ne olduğunu gördüğüm zaman midem kalkıyor ama yalan yok. Ama pişip önüme gelince de hayır diyemiyorum.
Alışma evresinden sonra bırakılması zor yiyecek.
Kokoreç de aynıdır. Sirkeyle temizlendikten sonra afiyetle yenir ama dışarıda bunu sirkeyle temizlemezler bence.
bir kere bir kaşık yemiştim o gün bu gündür kokusunu alsam yolumu değiştiririm
işkembe degil bildigin işkence! bide paça sakın deneme.
bol limon sarımsak sosla bayılırım çok severim
Bende bayılıyordum az daha inan :D
neden boyle dıyorsunuz ben işkemde usdasıyım henım efendi
Hiç yemedim yiyeceğimi de sanmıyorum.
Hiç tavsiye etmiyorum :/
Sarmısak o kadar faydaliki mideye iyi geliyo. ağız kokusu olması normal
off olsa içsek yemi ederim
işkembe iğrenç olurmu ya güvenilir olduktarn sonra çok muhteşem bir tat sirke ile
Bol sarimsak bide sirke var mı
Ben nefret ediyorum ondan. Aeıykk :D
sen bır de temızleme aşamasını gorsen
Öyle deme çarpılırsın kız sevilmez mi hiç
Kötü birşeyini görmedim
Ayiptir gunahtir oyle deme :D
Gece yemeğidir işkembe çorbası :)
Ben çok severim 😍
Genelde fazla kisi sevmez ama ben seviyorum
Erkeklerin çoğu bayıla bayıla yiyor
Hayır ama sevenlere de sasıyorum.
işkembe çorbası candır