Kızlar narin ve güzel değil mi? Yaradan kendinizi ambalajlayıp koruyun demiş işte ne güzel. Hem sonuçta Allah a tapıyoruz biz müslümanlar. Allah nederse yapmak zorundayız. Allah ikinci ayağınızı kullanmayın. Yoksa cehenneme atarım dese ne yapabilirdik ki. Mecbur dediğini yapmak zorundayız. Allah her şeyi bilir, kimsenin kötülüğünü istemez. Namazda kılmak zorundayız (Zorundayız dememden istemediğim anlamı çıkarmayın lütfen). Tapmak şartsız inanmak , kabul etmek demektir. Bizde emirleri uyguluyoruz.
Allah bu emirleri aslında bütün dünyaya verdi ama durum böyle. Bu arada bu dinde bişey saçma geliyosa sana (adam gibi düşündüğünde) büyük olasılıkla uydurma hadislerden benimsenmiştir. Hz. Muhammed (sav) hadislerinin yazılmasını istemezmiş. Ondan sonra gelen 4 halife baya hadis yaktırmışlar. Etrafta uydurma hadis uçuşuyor. Örneğin kıyamet alametleri. Allah kuran da sadece ben bilirim diyor. Daha bişey yazmaya gerek kalmadı sanırım. Allah'a Borç Veren Adam isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. Belkide İslam' a olan bakış açınız değişir.
Bence Arapların petrol zengini olması şans değil. Bence Allah İslam'ı yaymaları için verdi petrolü.
KEŞKESİZ YAŞA!10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kapanmayı saçma görmene sebep ürettiğin şeyler okadar saçmaki bikere baştan giriş yanlış Kuran arabistana ve araplara inmedi bütün dünyaya insanlığa indi hepsi bir kenara insan inanmadığı saçma gördüğü şeyi neden didiklerki acep.
172 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler
Örtünmek yalnızca bu çağ için değil her çağ için geçerli. Ayrıca çarşaflı peçeli kadınlara bile hallenen hadi onunda geçtim dsmacanaya ördeğe hallenen adamlarla aynı ülkede yaşıyoruz. Erkeklere pek de güvenmek doğru değil bu konuda. 1 i bakmaz 2 si bakmaz 3 ü bakmaz diyelim. 30 milyon tane erkek var. Hiç birinin bakmayacağına dair garantin var mı? Başörtü paronayanın bir sonucu değil yalnızca dışarıdan gelme ihtimali olan tehlikeleri aza indirmek için kullanılan bir araçtır. Ayrıca Kuran ı Kerim de "bu kitap 610 yılında inmiştir o yüzden kendi çağınıza göre davranabilirsiniz" gibi bir dipnot olduğunu zannetmiyorum. İnanıyorsan uygularsın inanmıyosan uygulamazsın. Zaten inanmıyorsun da yani o yüzden bunu tartışma konusu haline getirmen bile garip.
30 Yorumla
+1 yılÖnce büyüde gel, insanların davranışlarına saygı duy, acilen türkçeni geliştir kelimeleri doğru yazmayı öğren, sonra dinler tarihini öğren, ardından bilim yazıları vs oku bayağı cahil kalmışsın hiçbir erkek kadının saçından tahrik olmaz, hoşlanır vs...
Artık nasıl erkekler tanıyıp bağlantı kurduysan :)
Sonra özgüvenli ol, kendini gizleme...72 Yorumla
Soran+1 yılsadece son cumleni omudum ona cevabim senin gibi cirkin değilim en azindan iyy :D
- +1 yıl
Ha ha...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
Bence burada ki tek saçma şey senin o atom kadar beynin ile bunu düşünmen.
Allah nasip etmiş müslümanmışsın ama beyin yok işte insanoğluna irade vermiş rabbim o da gider nefsine uyar şansını kaybeder.
Benden sana tavsiye oturup böyle şeyler ile beyninin kurcalama Müslümanın inancı şudur ki Allah geçmişi ve geleceği bilendir o her şeyi yaratandır o zaman onun koyduğu bir kurala saçma demek seni zaten dinden çıkaran şeydir yani müslüman olsan bile böyle düşünürken bir süre sonra zaten bu şansını kaybedecektin.
Kuranı kerim = Allahın sözü
Bu durumda sen bizleri yoktan var edenin sözüne saçma diyemezsin düşünceni ondan üstün tutamazsın sen kim oluyorsun ki yaratanın kuralına saçma diyorsun sana bu hakkı hiç birşey vermiyor. Git anana babana de asıl en büyük saçmalığın seni yapmak olduğunu.
Hiç bir erkeğin dikkatini çekmediği için mi o kadar şampuan reklamında saçlar dalgalandırılıp dikkat çekici olarak gösteriliyor. Eminim ki nefsin ne olduğu hakkında en ufak bir bilgin yok olsaydı zaten hala müslüman olurdun. Bilmezsin ama gene de söyleyeyim bir erkek olarak nefis bir şeyden haz almak isterse eğer gider parmağından bile o hazzı alır bu durumda saçtan hoşlanmamak diye birşey olamaz dudaklar kadınların ilgi çekici bir başka yeri senin düşüncene göre o zaman dudakların kesinlikle kapatılması gerekmiyor mu sonuçta dudaklardan hoşlanan binlerce erkek vardır.00 Yorumla
+1 yılSaç kapatmak, kapanmanın sadece bir derecesedir. Bunun yanında bir çok bölgenin de kapanması emredilmiştir. Saçtan bir erkek tahrik olur mu sorusu mantıksızdır. Çünkü kadına kapanma emrini veren de, erkeğe tahrik olma fıtratını veren de Allah'tır. Burada ki gaye sınavdır. Kur'an 610 yılında tek sefer de değil yaklaşık 23 yıl da insanlar tam anlamıyla idrak etsinler diye indmiştir. Şarap ilk başta helal iken dha sonra haram kılınmıştır. Burada Allah haşa aciz değildir ancak insanların sebep-sonuç ilişkisini gözleri ile görmesini sağlamıştır. Tahrik olmanın da yıl ya da imkan ile alakası yoktur. Kendini Allah'a teslim etmemiş ve haramdan korkmayan bir kişinin yanına kapalı bir bayan da koysan açık bir bayan da koysan tehlike her an devam etmektedir. Bu tamamen iman ile alakalıdır. Çocuk yaşta kızlara, erkeklere hatta hayvanlara tecavüz eden insanları düşündükçe değil saçı bedeni kapatsan fayda yok.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Mükemmel olan islamdır,
Müslümanlar değil. o yüzden müslümanlıkla alakası olmayan insanların yaptıklarını bize ithaf etme.
Allah size kapanmanızı emretmiş. bunu emrettiğine göre var bir bildiği.
Nasıl meyve sebze aldığınızda, alamayanlar ve canı çekenleri düşünüp üstünü örtüyorsanız , aynı şekilde erkekler olarak eşlerimizi örtmeli, yine aynı şkilde aynı hassaslığı kendimizde de göstermeliyiz. yani eşimizden başkasına bakmamaya özen göstermeliyiz. çünkü o sizin için tüm erkekleri silmiş, öyleyse bunun hakkının ona verilmesi gerekir.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılsaçtan azcak kadar abaza bir erkek var mı tanımıyorum bence kapanmak ne saçma ne de gerekli dinimiz emretmiş sonuçta saygı duyarız ama farklı olan ilgi çeker ve açıkların ağırlıklı olduğu zaman kapalılar daha çok göze batıyor bence kapanmanın amacı dikkat çekmemekse burada bir sıkıntı var gibi
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle dini de muslumanlari da sevmiyorum. Ancak senin kurmaya çalıştığın mantık yanlış daha derin düşünüp yazmak lazım. Bu arada burada yorum yapan bir yığın boş beyinli insan doku onu anladım. Boyle saf saf olecekler sorgulamadan dunyaya katki saglamadan. Siz sandığınız dinin buyruklarina uymaya devam edin. Amaannn ha gunah işlemeyin buruklari yerine getirin tek derdiniz bu olsun aman. Bu dunyanin nerden gelip nereye gittigini bilmiyorsunuz ama bu koca galakside bit tek kitaptan eminsiniz meaşallah.. binlerce bilgin boşa yaşamış üretmiş bir şeyleri sorgulamis insanlar. Siz zordan kacip sorgulamaya dahi korkan acizlersiniz gozumde.. bir yaraticiya inancim var ama sizlerin yalan dinine ihtiyacim yok
11 Yorumla- +1 yıl
Ottan farkınız yok yazık
+1 yılBu konu üstüne çok araştırma yaptım. En mantıklısı da şu.
Dönemin koşulları ve ikliminden dolayı hava sıcaklığı insanları çok etkiliyordu. Yüce Allah insanlara (dikkat sadece kadınlara değil) başlarını örtmesini emretti fakat bu türban değil. Sadece başı bir bez ya da eşarp ile örtmek güneş ve sıcak çarpmasından koruyordu. Ayırca bayanlara özel olarak el ve ayak bileklerine kadar kapanmaları ve boyunlarını örtmeleri emredilmiş. Bunun sebebi ise ziynet eşyalarının saklanması yani altın gibi değerli takıları göstermek (hava atmak, kibirli olmak) insana zarar verir, insanı müslümanlık yolundan çıkartır ve bu bir belaya (hırsızlık, gasp) sebep olabilir.
Kara peçe sonradan çıkartılan ve insanların pisliklerini saklamak için uydurulan bir şeydir. Bunu açıklamak bile istemiyorum.
Şimdi bunu saçma bulabilirsiniz benim için hiç fark etmez. İstediğiniz eleştiriyi yapın.11 YorumlaBak cahilligine dolayı saçma biliyorsun sana açık liyim
1 . kuran indirildiği zaman ve ondan öncesinde cariyelerin meme leri bacak lari açık ti köleler de aynı şekilde şimdi günümüz de böyle gezen var mı buna yakın diye biliriz kuran ne yaptı millet saç tan tahrik olduğundan dolayı değil kapatmanın şekli bundan dolayı olduğu için basortusu de takılması gerektiğini söyledi iş sadece vücutta bitmiyor insan bitkisinin sesinden bile tahrik olur
Sonsoyledigin kişiler basortusu var g*tu açık bunlarda g*tu kapalı saçı açıklarla aynı kefededir yanı muslumanlik oynayan diye ben tabir ediyorum sen nasıl tabir edersen et ama muslumanlik lık öyle değil kalbimtemiz oram temiz iylik yaptım muslumanlik bu değil sana emr edileni yapmaktir00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa bak gorumuyosun cahilleri bir tanesi cevap vermemis ama mal gibi savunuyorlar. Yargilama sorgulama ogrenme sifir. Kuran da oku demisler ama bizimkiler de nerdee. Neyse kapanma adeti bizden gelmiyor. Hıristiyanlar da yahudiler de kapanma mevzusu var. Sebebide orta doguda yani dinlerin gonderildigi yerdr malum havalar siicak , kiyafetler bu yuzden icinde havanin sirkule edecegi sekilde tasarlanmistir. Havalarin sicak tozlu ve kuru olmasi. Banyonun devamli yapilamamasi kadinlarin saclarinin uzun olmasi , saclarin bu tip kosullarda dokuldugu dusunulerek de saclar sarilmistir. Yani bu adet bize ait degil.
00 Yorumla
+1 yılYazıcam taşa tutacaklar. Anlatamazsın bunlara boşver. Ben sevmiyorum itici gereksiz buluyorum kapalıları. Kapat edep yerlerini bak yoluna.
Saçlarına bak ne güzel. Saçlarını ne güzel beceririm diyen bir erkek yoktur herhalde.52 Yorumla- +1 yıl
+ cok eksilemisler ama 😂
- +1 yıl
Sıkıntı yok. Hala ezikler gözümde. @Lolipopdudakece
+1 yılYa dinden imandan çikartmayin insani. Sizemi kaldi rabbimin emrettigini yargilamak sacma bulmak. Sen kimsin kizim? Kimsinde sacma diyosun? Hoşuna gitmiyosa görüşün sende kalsin dağıtırim beynini gece gece elimde kalican
132 Yorumla- +1 yıl
l*n git ne iddasindan bahsediyosun sen
Evet kuranda yaziyor ancak kuran 610 yilinda indi
Şurdan sonrasını okumadım ve ne kadar cahilce düşündüğünü anladım.
Müslüman olmadığını belirtmişsin , o sebeple dinimizi sorgulamak sana düşmez.
Kapanmak ALLAH'ın emridir. ALLAH'ın emrini de kimse sorgulayamaz.61 Yorumlaahirette ALLAH da aynısını dersin cehenneme doğru gidince işte orasıda sıcak nede olsa kapanmana hiç gerek kalmaz tövbe tövbe din kesin hükümler içerir."Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
20 YorumlaArkadaşım kapan veya kapanma kimseyi ilgilenirmez dediğin gibi kuranda yazıyor kurallar ne için olduğu belli kapanmazsin ama gelip saçma gereksiz diye konuşamazsın konuşman yargılaman için bilgi sahibi ve beyin sahibi olarak araştırman gerek küçük düşüncelerinle gelip ahkam kesemezsin zaten bir b*k anladığında yokki gelip soru soruyorsun çok biliyorsan sus kendi yaşantına bak, zaten gavurluğu seçip onu iyice benimsemişsin belli oluyor, senin o düşünce yapına da ağzının tam ortasına da sıçarım
00 Yorumla
+1 yılBak simdi kardesim allah herseyi biliyor simdiki zamanida gecmiside ama allahin insanlara uymasi icin kuranda adi gecen emir ve yasaklari var bizdede irade var uyarsan boyle olur uymazsanda boyle olur diyede yazmis bizimde bu emir ve yasaklari sorgulamaya hakkimiz yok iraden var anlatabildimmi
20 Yorumlabu tabuta binmeden geri dön uyan...
https://www.youtube.com/watch?v=__dowLS43_g
https://i.hizliresim.com/RVmz3o.jpg11 Yorumla- +1 yıl
Soran arkadas, senin fikrini savunmayan insanlara hemen yobaz damgasini yapistirmissin:)
Müslüman degilsin saygi duyarim. Kendi kararin, kendi iraden. Kapanmazsin saygi duyarim ama insanlarin inanclarini kafana göre hor görüp kücümsemen senin seviyeni gösterir. Cocuga yobaz demissin ama önce bir cahiliyetini sorgula istersen zira ateist arkadaslarimin hic biri senin gibi cahil degil. Dinsizsin diye deliye vurmussun sen. Savundugun seyi dogru temsil ette biraz olsun saygi gör. Saygilar:)
+1 yılŞu an günümüzün bu hale gelmesinin sebebi de işte sizin gibiler. Çok sacma düşünen elbet çıkacak hep. Ama tesettür bayanları bir çatı altında toplamak kimseyi diğerinden üstün yapmamak için gayet yerinde bir şey. Mantığı da bu yani. Düşünsene şu anki hali biri diğerine ôzeniyor kaşı böyle gözü böyle aman bende yapiyim. İşte tesettür güzelliklerini veyahut cirkinliklerini örterek buna mahal vermiyor. Ne kadar da mübarek bir düşünce :) Tabi anlayana :)
20 Yorumla
+1 yılArtık müslüman olmadığın için bunu düşünmë lakin o bildiğin kara çarşaf la kapanma saçma ya da başta kafayı boğarcasina bağlı baş örtüsü de saçma rahat olmalı giydiği kıyafeti oturup kalkarken düzeltmeden kalka bilmeli saçma olmayan bu islam insanı zorlamak için değil dir rahat etmesi içindir onu zorlaştıran hadiscilerdir
00 Yorumla
+1 yılKardeşim öncelikle Müslüman islam dini mensubu değil Tanrı'ya teslim olan ve onun yolundan gidene denir. Kuran'da örtünme var sms yanlış çeviri sonrası Kuran'a başörtü diye bir saçmslık empoze etmeye çalışmışlar halbuki Nur suresi 31 de geçen kapanması gereken yer boyun
00 Yorumlabanada kızların makyaj yapması
erkeklerin arabalarına saçma sapan modifiye yapması saçma geliyor
ama o insanlarda bundan zevk alıyor yani bir şey biri için doğruyken başka biri için yanlış olabiliyor10 YorumlaTürkçede 'allasen' diye bir kelime mevcut değil...
Soruna gelecek olursak sana ne?132 Yorumla
Soran+1 yılSanane benim kullandiğim kelimeden?
Ayrica burada kimse kimseye soru sormasın o zaman. Mantiga bak. Soru soruyoruz adam sanane diyor.
Kadınlar Medine-i Münevvere’de de günahkâr erkekler tarafından rahatsız ediliyorlardı. Durum Hz. Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem’e şikayet edilince Ahzab Suresi’nin 59. ayeti nazil oldu. ((el-Kurtubî, a. g. e., C. XIII, s.243 (Ahzab 59).))
“Ey Peygamber; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.”
nedeni bu olarak açıklanmış.10 YorumlaSeni getiren leyleğin sende bıraktığı "ufak" bir izdi kuş beyinli olman.
110 Yorumla
+1 yılsenin çakma müslüman olduğun belli neden? çünkü sen de tesettürü sadece saç kapama sanan zındıklardan birisin, uza da başkalarının beynini kemirme
151 Yorumla- +1 yıl
mal deyneği önceden müslümandım diyen babanmıydı
+1 yılhaklısın bence giydiklerini kendine yakıştırıyosan ve kendini biliyosan mesele yok. şaçını kapatmak sadece müslümanlara değil hristiyanlarada buyurulmuştur. eskiden onlarda başını kapatırmış. ben şunu çok merak etmişimdir hani bir karışlık kısa şortlar var ya. bunu sevdiği içinmi yoksa erkekler baksın diyemi giyerler. bir bayan olarak ne diyosun
00 Yorumla
+1 yılBir din düşmanı daha ! ulan milletin dininden sanane. İster ben çıplak gezerim ister çarşaflı sana batıyormu? Herkes özgür bir ülkede (dünyada) yaşıyoruz. İngilizler sokak ortasında soyunup üstlerini değiştiriyor normal ,, bizim islam dinimize uygun şekilde yaşamak anormal? Hsssktir ordan paçoz
00 YorumlaZaten saçtan kimse tahrik olmaz eller ve yüz açık olabilir ama boyun saçlar ve vücut kapalıdır bol giymelidir kadın saç kısmını ancak Allah bilir yaratıcımız öyle bir yasak koymuş yaparsın yapmazsın kişi verir kararını. tarih bilen çok iyi bilir kadınlar hep kapalı olmuştur bozulan dinler de ve uydurma dinlerde de kadın kapalıdır islamdan etkilenmişlerdir yasağı da koyan Allah özgürlüğü de veren Allah.
00 Yorumla
+1 yılAllahın emri sonuçta. Saçta namahrem sayılıyor. Diğer namahrem yerleri kapattığın gibi saçını da kapatman buyruluyor..
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBu düşünce yapısı kapanmasın zaten, sonra dediğin gibi " sacını kapatıp baska yerin açanlar " çıkıyor meydana
50 Yorumla
+1 yılsanane l*n bız sana gotunu absını nıye acıyosun dıyo muyuz bız saana acı ksacık dolasmak yasak dıyomuyuz? nerenıze gırıyo anasını satıyım mılletın musluman olması ya !! sensın l*n sacma
10 Yorumla
+1 yılMjsluman olsaydim eger diye bir cumle yok sen musluman degilsin bu yuzden baska bir din hakkinda sacma kotu diye yorum yapamazsin Hele ki bu hak din ise. Allah dogru yolu göstersin sana
10 Yorumla
+1 yıl"O zamanlar, günümüz" karşılaştırması yapınca da;
"Her devrin kitabı" diyorlar. Dinler, mitolojilerin dogmalaşmış halidir.
Ben de güncellemene güldüm gizli. :D00 Yorumla
+1 yılşu sorunun tek iyi yani xp 1 kazancam başka bir alternatifi yok.)
100 YorumlaAile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı. Saçların çekici/tahrik edici özelliği yoksa hergün hanım kızlarımız neden "saçlarım nasıl olmuş?" diye sorma ihtiyacı duyuyorlar burada? Anlatsana biraz?
00 Yorumla
+1 yılSadece saçı kapatın demiyor İslamda zaten. El ve yüz dışında her yeri kapatmayı emrediyor. Ulan eşeğe tecavüz eden adam saça da tahrik olur başa da.
30 Yorumlaİnsanlar istediği şekilde yaşamakta hürdür çıkın artık şu kapalı açık muhabbetinden kendi hayatına bak başkalarınki ile ilgilenme.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa şu yorumların biride düzgün çıkmazmı arkadaş. Bende müslümanım, türbanlılara saygı duyarım. Arkadaşımda var. Ama bunlarının çoğunun zihniyeti aynı oluyor, çoğu yobaz oluyor. Türbanı saçma bulmak değilde amacını anlayamıyorum mantıklı bir cevap bulamıyorum. Dinde olan çoğu şey gibi.. Ayrıca şu soruya laf atan 'müslümanlar' eğer gerçekten müslüman olsa böyle konuşmazdı hasandan üslüp diyip susuyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir avuc gerzek okudugunu gotunden anlayinca iste boyle anlamsiz isler oluyor. cok haklisin. muslumanlik namahreminizi kapatin der sacinizi kapatin demez. yillar yillar once densizin birisi cikip ayet vermis sac erkegi tahrik eder namahrem sayilir diye bu kadar yobazda bu denyonun lafindan devam ediyor iste...
koyun surusu dendiginde de kizar bu koyunlar :D00 Yorumla
+1 yılŞu an saçmalıyorsun. Dinin gerektirdikleri döneme göre değişmiyor. Bir tane Kuran var o da bunu emrediyor. Sorgulamak sana düşmez.
10 YorumlaHı hı evet haklısın kuş kadar beynin ile kurana skt koymaya çalışıyorsun post-modern gerici gerzek. Yaradan silmiyodu dimi internetin keşfedileceğini kadınlaın daha açık giyineceğini. Te allam ya nolur geri dönme aramıza nolur
10 YorumlaKapatınca noluyor biliyor musun insan oluyorsun madem saçma senin için s... Git başka ülkeye
52 Yorumla
Soran+1 yılülkeyle ne alakasi var bu ulkede yahudisi var ateisti var hristiyanı var.. Bu ulke musluman ulke değil yobaz insan. Bu ulkede musluman insanlar var.
+1 yılFikirlerinde herkez özgürdür. bu senin tercihin, sana kimse kapanacaksın, zorundasın, mecbursun, şart, şurt diye yüklenemez.
Laf ağızdan bir kere çıkar ve saygı gerektirir.
Sana saygı duyana sende duy, duymayanada çokda umrumda de.00 Yorumla21. yüzyilin en sacma ve komik sorusu POPÜLER mi oldu bu sitede?
10 YorumlaHerkes istediği gibi giyinebilir. Bunu eleştirmek bize düşmez. Çünkü herkesin kendi zevki ve inancıdır.
10 Yorumla
+1 yılHerkes sana çemkirmiş ama haklısın aslında.
İran'da herkes kapalı ama en çok p*rno orada izleniyor. Gözleri bile kapalı olan kadınlar hemde.
Biraz rasyonel olsalar anlayacaklar ama imkansız...10 Yorumlaislamdan önce herkes acıktı ve kadının köpek kadar değeri yoktu islam kadına değer kazandoırmıştır
islam kadını pazarlama aracı olarak görülmesine izin vermez ve kadınları korumak ister ama şu anda dünyanın en büyük kullanılan MALI açık kadınlardır.017 Yorumla- +1 yıl
Sende inandın.
- +1 yıl
@RobynDevonne kapılı kadınlardan birisini gösterirmisin bana ya da podymlarda. siz tam bir KULLANMALIK MALSINIZ.
- +1 yıl
@RobynDevonne barlarda diskolarda sahil kenarlarında en ufak bir kraker tanıtımında bile kadınlar hep MAL olarak kullanılıyor. eee bunlarda bizi inanmaya sevk ediyor.
- +1 yıl
@karlut Hayır, islamdan önce kadınlar değerli idi. Orta Asyadaki Atalarımız kadına değer verirdi. Kadının sözü de geçerdi. Bu da cahiliye devrinden öncedir.
- +1 yıl
@RobynDevonne o zaman ki türk kadının töresi vardı ve erkeğine bakardı peki şimdi? avrupada kadınlar her zaman değersizdi. sende avrupalılar gibi takılıp türküm diyenlerdenmisin hahaha
- +1 yıl
Kız çocuklarını gömüyorlardı doğru hatırlıyorsam cahiliye devrinde? Cevabımı da alamadım. Ayrıca, fikirlerinize karşı çıkana bunları dememelisiniz. Eğer istiyorsanız ben de size, tipini siktiğimin arizona kertenkelesi tipli tarantulası sıfatını siktiğimin çökelek tipli yobazı desem hoşunuza gider mi? 1 gram beyinli olan yobaz-efendi?
- +1 yıl
@RobynDevonne nasıl siktiğini anlamadım ama sen türk kültürüne göre yaşadığını idda ediyorsan kaç sevgilin oldun.
- +1 yıl
Ben senin özel bilgilerini sordum mu?
- +1 yıl
@RobynDevonne ben sana dayandırarak söyledim. yaşantın Avrupa sözde türksün... ve islamdan önceki türk kadınları da kapalıdır o zamanlar islam emirlerine göre kapanma yoktu belki ama o zamanlar türk kültürüne göre adap namus vardı...
- +1 yıl
İslamdan önce peygamberinizin kadınları da kapalı değildi.
- +1 yıl
@RobynDevonne arap kültüründe kapanma yoktu. ama türklerde vardı.
dünyada bir düzen vardır ve bu dizeni de en çok etkileyen dini kurallardır. Müslüman Hristiyan ya da Yahudilerin kuralları.
ya bu deveyi güdersin
ya bu diyardan gidersin
bu hesap böyle bitmez
gittiğinde görürsün... necip fazıl
tarafını seçeceksin. Avrupa gibi yaşayıp onlara özenipte türküm demeyin... - +1 yıl
Soruma hala cevap vermedin. Her neyse, hem Avrupayı seviyorum hem de Türküm.
- +1 yıl
@RobynDevonne ben sana dayandırdığımı söyledim ama siz anlamamışsınız cevabınızı. Avrupalı türk olmaz. öyle cüzdanda türk yazılmasıyla türk olunmaz. türkün bir hedefi inanışı duruşu vardır ve Avrupa da türkü sevmez. bizi yüzyıllardır buralardan atmak isteyenlerle dost olunmaz. VE AVRUPADA 100 YIL ÖNCESİNE KADAR TÜRK DENİLİNCE İSLAM ALEMİ KASTEDİLİR. ve halen anlamadınsa eşer ki bende aslımı değiştirdimse hoşuma giderdi
- +1 yıl
Sen böyle boş boş yazınca fikrim falan da değişmiyor bil de.
- +1 yıl
@RobynDevonne senin fikrini değiştirme amacım yok nerden çıkarıyon böyle şeyleri. açık olmana Müslüman olmamana avrupayı sevmene son derece saygılıyım senin tercihin. ama bilki onları bnmseyenler türk dğildir. onlardandır.
- +1 yıl
Sana göre.
- +1 yıl
@RobynDevonne nerede yaşıyorsun?
+1 yılKapalısına açığına saygı duyarım. Lakin Kur-an sadece 600 lü yılları kapsamıyor. Kapanın derken kıyamete kadar kapanın diyor. Allah'ı ve emirlerini fazla sorgulamamak lazım buna ne beynimiz ne de gücümüz yeter.
11 Yorumla- +1 yıl
"Kur'an-ı Kerim" i yanlış yazmışım özür dilerim.
beynini güç tasarrufunda bırakma sürekli az çalışıyor.
10 YorumlaAllahım sen benim başka inançlara olan saygimin devamını surdur yarabbim ama bu nasıl saçma bir şey l*n saçma olan sensin sen
32 Yorumla- +1 yıl
Allah burada degil duani icinden oku burazya yazinca allah okumuyor engeller seni :) sacma dedigin kadar sacmasin sende @naberamkk
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu sitede bunca abaza var. ne tahrikinden bahsediyorsun. Emir böyle ya yapacaksın ya da yanacaksın. Saçma dediğin şeyle dinden çıkarsın. Yaptığın yoruma kendin bile inanmiyorsundur.
02 Yorumla
Soran+1 yılkendim inanmiyormuyum? Sizler gercekten komiksiniz. Zannediyorsunuz ki dunya uzerindeki tum insanlar aslinda allahin var oldugunu biliyor ama inanmiyor :D gercekten gulunc. ben musluman değilim. Korkusuzda istediğim kadar kufur edebilirim. Ancak bu sitede gorusler kaldiriliyor.
Cevap sahibi+1 yılkomik olan sensin o kadar saçmalıyorsun ki sen bile kendine inanamıyorsundur diyorum. İnanmıyor olabilirsin ama başkalarının değerlerine saygı duyman gerek. İnsan olmanın gereği bu.
Müslüman olan insan Allaha kurana peygambere inancı olan insan Allahın emrini yerine getirir Allah öyle emretmiş 😉
20 YorumlaKuran çağdan çağa değişmez. Kıyamete kadar kuranın hükümleri değişmez. Öncelikle bunu ogrenmelisiniz. Günümüz şartları, indiği zamanki şartları vs. gibi saçma düşünceden vazgeç.
00 Yorumla
+1 yılBence açık olmak çok saçma
kendiniz birşey başardığı yok en azından başaranlara salça olmayın20 Yorumla
+1 yılMüslüman değilsen saygı göster, saçma olan senin düşüncelerin. Saygısız.
20 Yorumla
+1 yılTarih olay ve akışını zamana göre inceler kuranda örnek verdin ben şahsen benim almam gereken mesajı alıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=CngX-dOxcsgbilmem şuna bir bak ama doğru mu değil mi bilmiyorum bu adam hep bu konular hakkında konusuyor
00 YorumlaSenin düşüncen bu yönde olabilir, karışanda olmaz istediğini yap.
Ama kapananlara saçma diye hitap etme, buda seni ilgilendirmez.00 Yorumlamüslüman değilsin neden diyemeyiz sana. sende çok saçma degılmı deme hakkını kendınde bulma. bız sana sen bıze saygılı olmalıyız?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllezbiyen değilim ama sokakta bazıları o kadar tahrik edici giyiniyorlar ki abazanlık oranı niye artmış anlıyorum.
20 Yorumla
+1 yılSümerli tapınak fahişelerinden gelen bir gelenek tabiki saçmalık.
Bide bunu nasıl dine kabul etmişler orası daha tuhaf00 Yorumla
+1 yılkapanmanın insan üzerindeki ve beyin üzerindeki faydalarını oku sonra soru sor lütfen. Araştırmayan cahillerden olmayalım
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat