1. Almanya ve yurtdışında üretilenlerin hariba markasının hepsinde domuz jelatini kullanılıyor. Sadece şirinler haribosu hariç.
2. Türkiyede üretilen haribolar da sığır jelatini kullanılıyor. Kokusundan ve tadından aradaki fark zaten belli oluyor. Olmayanın Üzerinde de belirtiyorlar.
3. uyarman iyi hoş ama burada bir iddaada bulunurken detaylı yaz ki karışıklık olmasın. senin yazını okuyan sanki türkiyede üretilen haribo da var zannedecek.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
evet almanya ve belki başka ülkelerde olduğu gerçek. ama türkiyedeki haribolar türkiyede yer alan fabrikada üretiliyo ve kesinlikle domuzla ilgili bişey yok. eşimin amcası çalışıyo üretimde. daha öncede görmüştük buna benzer bişey sormuştuk öyle bişey yok saçmalık demişti.
evet dogru ama harıboların avrupa uretılenlerınde oldugunu bılıyorum hatta cıkolatalarda domuz yagı var ama turkıyede uretılenlerde olmadıgını bır sefer bır yerde okumuştum
Evet biliyorum, ancak Türkiyede satılanlar ve Almanyada da bazı Türk marketlerinde İnek Jelatini kullanılıyor. Ayrıca " Lakritze" olanda helatin yok zaten.
İçinde domuz jelatini yok sığır jelatini var en azından Türkiye'de üretilenlerde Haribo Türkiye ' nin web sitesine girip bakabilirsiniz nasıl yapıldığını anlatan bir video da var
En İyi Cevaplar