- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılHayatında bir kez bile eline silah almamış olanlar gelmiş, yok asarım yok keserim diye atıp tutuyorlar. En basitinden askerliğini yapmış, orada atışlara katılmış olan kişiler beni çok iyi anlayacaktır. Bu iş oyun değildir. Şimdi diyeceksiniz ki sen savaşmaz mısın? Kesinlikle savaşırım ama nasıl bir şart altında, Kurtuluş Savaşı gibi, artık baktık ülke elden gidecek haddeye geldi, zaten ülkedeki tüm insanlar silahlanır sorgusuz sualsiz. Ama kimse kusura bakmasın, birileri kendi menfaatleri uğruna rant peşinde koşacak diye Güneydoğuya gitmem. Kaldı ki, eğitimli olan, işinde uzman olan askerlerimiz var. Sırf bu iş için eğitiliyorlar (bordo bereliler) ve onlar çok kolaylıkla bu güneydoğudaki pisliklerin inlerine kadar girip, burunları kanamadan köklerini kazırlar. Ama yine dediğim gibi bu askerlerimize emir gelmiyor, bunun sebebi de bazı haysiyet ve şeref yoksunlarının kendi çıkarları.
Çok uzattım biliyorum ama demek istediğim, bu tarz gerilla savaşı gibi olan çatışmalarda, cümbür cemaat silahlanmak yerine, eğitimli, uzman askerlerin müdahale etmesi en doğrusudur. Çünkü senin benim gibi bir insanın, 300-400 metredeki hedefi vurması öyle çok kolay bir şey değildir. Counter strike gibi değil gerçek hayatta silahla hemde öyle tüfekle falan ateş etmek. O merminin patlama sesini duyar duymaz, olduğu yere sinecek ve kılını kıpırdatamayacak yüzlerce insan var, kolay değil.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılaskerdeyken 3 kere dilekçe verip güneydoğuya gitmek istedim yollamadılar :)) birder savaş çıksa düşün neyapacağımı :))
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk insanı savaştan kaçmaz şayet en iyi bildiği şeylerden biri savaşmaktır, içgüdüsel olarak en küçüğünden en yaşlısına herkes nasıl savaşıldığını, ne için savaşılması gerektiğini bilir :) Ben savaştan korkarım ay savaşamam diyebilen öz bir Türk insanı olduğunu sanmıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürtüm bir kız olarak asla kaçmaz aksine gerekirse savaşırdım. Çünkü ben vatanımı seviyorum.
132 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yılEy Benito Mussolini! Ey gayet yüce,
italyanlar başvekili muhterem Duçe!
Duydum ki, yelkenleri edip de fora
Gelecekmiş orduların yeşil Bosfora.
Buyursunlar... Bizim için savaş düğündür;
Din Arab'ın, hukuk sizin, harp Türklüğündür.
Açlar nasıl bir istekle koşarsa aşa
Türk eri de öyle gider kanlı savaşa.
Hem karadan, hem denizden ordular indir!
Çarpışalım, en doğru söz süngülerindir!
Kalem, fırça, mermer nedir? Birer oyuncak!
Şaheserler süngülerle yazılır ancak!
Çağrı Beğle Tuğrul Beğ'in kurdugu devlet
italyali melezlerden üstündür elbet;
Bizim eski uşakları alda yanına
Balkanlardan doğru yürü er meydanına;
Çelik zırhlı kartalları göklere saldır...
Fakat zafer sizin için söz ve masaldır...
Dirilerek başınıza geçse de Sezar
Yine olur Anadolu size bir mezar.
Belki fazla bel bağladın şimal komşuna,
Biz güleriz Cermenliğin kudurusuna,
Tanıyoruz Atila'dan beri Cermeni,
Farklı midir Prusyalı yahut Ermeni?
Senin dostun Cermanyaya biz Nemse deriz,
Bir gün yine Beç önünde düğün ederiz.
Söyle, kara gömlekliler etmesin keder;
Ölüm-dirim savaş bir gun mukadder!
Gerçi bugun eskisinden daha cok diksin;
Fakat yine biz Osmanlı , sen Venediksin!
Tarihteki eski Roma hoş bir hayaldir,
Hayal bütün insanlarda olan bir haldir.
Bu hayaller zamanları hızla aşmalı,
Gök Türklerle Romalılar karşılaşmalı !
Görmüyorsan gönlümüzün içini, körsün!
Kılıçlarımız kınlarından çıkmaya görsün!
Top sesleri, bomba sesi bize saz gelir;
17'ye karşı 44 milyon az gelir.
Arnavudu yendim diye kendini avut,
Yiğit Türkle bir olur mu soysuz Arnavut?
Kayalara çarpmalıdır korkunç türküler!
Dalmalıdır gövdelere çelik süngüler!
Sert dipçikler ezmelidir nice başları !
Ecel kuşu ayırmalı arkadaşları!
Nihal Atsız10 Yorumla
+1 yılben de savaşırım ama savaşın çıkması için roospu çocuklarına karşı çıkan birileri olmalı ama tüm ülke koyun olduğundan çıkmıyor genelkurmay başkanının veya generallerin buna öncülük etmesi gerekirken yalakalık yapıyorlar. eskisi gibi devrimci cesareti olan M. Kemal Atatürk, Kâzım Karabekir, Mareşal Fevzi Çakmak gibileri yok. onlar İstanbul hükûmetine karşı çıkarak yıkılmış bir imparatorluğu cumhuriyetle canlandırdılar. emperyalistleri ülkemizden atan milli mücadeleye komuta ettiler. müslüman Türkleri zafere taşıdılar. yani burada Atatürk e din düşmanı veya vatan haini diyenlerin... mesajını da vermiş olayım.
11 Yorumla- +1 yıl
bu benceyi ben yazdım bir bakabilir misin?
www.kizlarsoruyor.com/.../a34459-ataturk-unutuldu
+1 yılheralde özel kuvvet eğitimi alış olmasına rağmen askere gitmemiş tek canlı benim sitede savaştan kaçmayız bu gerçek askerliği şaçma buldum yaptırdıkları milletin ayak işleri diye erteledim ama bu demek değildir ki savaş olucak kaçıcaz kaçmam kesinlikle ALLAH göstermesin diyelim kan dökülmesin
21 Yorumlabana seferberlik çıkmadı yani ailede tek erkek olduğum için ailemi korumam için çıkmadı. Silahım var Ailemi güvenli bir yere koyup, şehir de teşkilatlanıp gebertme işlemine başlarım. Kimin nerede olduğunu biliyorum, teker teker inlerine girip geberteceğim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSonuna kadar milliyetçi bir insanım savaşırım da ama AKP iktidarı için 3-5 capulcu ile değil. Birileri iktidar olsun diye gidip ölemem. Bugün ölen şehitlerimiz bir hiç uğruna ölüyor buna neden olanlar inşallaha iş Allah'a kalmadan cezalarını çekecekler.
10 Yorumla
+1 yılHe aynen klavyeden söylemesi basit. Alnının ortasına yersin kurşunu
22 Yorumla- +1 yıl
Zaten savaş çıktığında eğer kızları çağıracak duruma kadar geldiysek kimse kimseye geliyor musun diye sormaz. Gelirler ziline basarlar, kapıyı açarsın sonra seni alıp götürürler. He ayrıca ölümü göze almak bu kadar kolay değil. Anlıyorum seni abin şehit olmuş biraz kötü durumdasındır, sinirlisin, için kin dolu ama sakin ol. Gerekli durumda herkes canını vermeye razı olur eminim. Sonuçta kuponla alınmadı bu vatan. Belli bir bedel ödendi. Gerekirse yeniden ödenir.
Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı. Ben askerliğimi Doğu'da, bugünlerde karışık olan yerlerin birinde yaptım. Neyin ne olduğunu biliyorum. İnsanlar, başkalarının salttanatı için ölmek zorunda değil. Bunun Türklük ile alakası yok. Savaş çıkarsa, kılımı kıpırdatmam.
30 Yorumlaöncelikle karsıma cıkan düşmanların kıcına bomba yerleştiririm 1. 2. si silagı kıcından sıkar beynınden cıkana kadar ugrasırım 3. sü destek verenin bebeğini bile öldürür anasına babasına yediririm ırkını çürütürüm
20 Yorumlaşu an istanbuldayım hemen fransaya ülkeme dönerim..
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kaçardı malmıyım saray için öleyim vatanmı kaldı *
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@bananesenden06 - bas yaylan savaşmıyorum var mı ötesi hem türkiyede yaşamıyorum senin ananda o itin altında galiba
Cevap sahibi+1 yılgaliba anana bu fantaziyi uygulamışlar @bananesenden06 keyif değilmi çok savaşmak ıstıyorsanız gidin savaşın ben savaşmıyorum zorlamı savaştıracaksınız?
- +1 yıl
Sen zevk almaya bak
Kürdüm. Türklerle ve benim gibi kurtlerle kol kola bu vatan icin savasacagim. Vatan sagolsun biz kendimizi feda ederiz.
Burdan vatan sagolmasin cocuklarimiz sagolsun diyen annelere de soyluyorum hakiki bir musluman degilsiniz. Musluman, sehitlerin olmedigi bilir aglamaz. Isyan etmez. Alllah yolunda sehit oldugunu bilir. Vatani icin cocugunu seve seve feda eder. Aksine bir anne sehit anasi oldugunda bu durumdan gururlanmali.00 Yorumla
+1 yılböyle uzaktan klavye başında her şey o kadar kolay ki :) keşke bir gün eline bir g3 alıp ateş etsen
15 Yorumla- +1 yıl
öyle insanlar tanıdım ki senin gibi hem de erkek. O tüfeği eline alınca yaşadıkları, korkuları. Daha çoğunu komutanlardan dinledim askerdeyken ne insanların o çatışmalarda ne hale geldikleri. Kusura bakma ama böyle hayatında savaş görmemiş, o tüfeği eline almamış insanların böyle ahkam kesmesi bana çok samimi gelmiyor. ha bu dediklerimi yaptıysan ve bir savaş ya da çatışmaya bizzat katılmışsan sözlerimi geri alıyorum
- +1 yıl
o zaman sözlerimi geri aldım ama az çok sen de bilirsin o zaman ne gibi insanların olduğunu ve önce konuşup sonra da nasıl korktuklarını. Ama bu senin için geçerli değilmiş tabii ki
+1 yılSavaş uzaktan çok hoş geliyor. Savaşırım, asarım, keserim vs. diye. Ama 2 hafta boyunca uygun adım yemeğe git, adam gibi duş alama, saatlerce güneşin altında yürü, 50 kilo çanta, 5 kiloluk silah (bixi olursa daha da ağır) ve ek olarak çelik başlık, mühimmat vs ile bir kaç kilometre yürüdükten sonra savaş aşkınız ne duruma gelir merak ediyorum.
00 Yorumlaölene kadar savaşırım
gurur duyuyorum arkadaşlar sizinle Türk kadınıda erkeğide kendine yakışan bir biçimde düşünüyor
duygulandım cidden10 Yorumlakanımın son damlasına kadar savaşırım ama bir kaç gıcık olduğum insan var onlarıda savaş arasında temizlerim.
10 Yorumla
+1 yılBen'de kanımın son damlasına kadar savaşırım, biz bu Toprakları şehit kanıyla aldık ve icabında şehit kanıyla temizleriz ama Topragımızdan bir karışını ödün vermeyiz.
20 Yorumla
+1 yılEvde Top, Tüfek hazır kıta beklemekte, sadece şarjörü yerine tak emniyeti aç devam et. Gerisini Ülkeme savaş açanlar düşünsün!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk olmakla ilgisi yok böyle şeylerin. Birilerin vekil kavgasına, birilerin koltuk sevdasına verecek canım yok benim. Gerçek bir savaş olsa amenna ama böyle oyunlara gelip canımı feda edemem birileri ''başkan'' olsun diye. Arkama bakmadan giderim.
10 Yorumla
+1 yılTürk'e kaçmak yakışmaz burada doğdum burada ölürüm
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla ben kendi götümü kurtarırdım. aileme falan hiç bakmazdım. herkes kendi götünü kurtarsın :D
26 Yorumla- +1 yıl
Kıymetini biliyorsun g*tunun :)
Cevap sahibi+1 yıl@bananesenden06 eveet :D :D
Cevap sahibi+1 yıl@wiwiwiwi hayırdır niye atar yapıon bu benim düşüncem :D ha bide pkklı demeyin bana. amerikada saldırsa israilde saldırsa yine kendimi savaştan kurtarırdım ben işim gücüm yok ülkeylemi uğraşcam :D :D
- +1 yıl
Bana bir mesaj atabilir misin lutfen :) çok samimisin birşeyler sormak isterim :)
- +1 yıl
Yemesi demi
Gizli Üye(36-45)+1 yılcanter strike oynamaya benzemez savaş bayan... vurulunca baştan başlayamıyosun
41 Yorumladur önce erkekler... savaşırdım... süriyeliler gibi kaçıpta vücut geliştirmezdim...
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Sonuna kdr savaşrdm bedelli mallardan deilz biz para verip asker olmuyrlarsa biz onlarn yerine de asker oluruz
10 Yorumlaemre itat etmediğim için 3 ay nezarette yattım suçumnda 7 piçin kellesiyle fotoğraf çekilmek ti eyer şehadet şerbetini içiçeksem o kadeh bana su gibi gelir NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
10 Yorumla
+1 yılBir Türk kadını gibi sorgusuz sualsiz savaşa giderdim
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılKime karşı savaşıcaz, kürtler ile mi? Yoksa kürt kılığında gezen ermeniler ile mi?
10 Yorumla Olabildiğince uzaklara kaçarım. Çünkü kaçmak için savaşılır. Ben bir İngiliz/Kürdüm:)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSuriyeliler gibi ülkemi terk edip sığıntılık yapmam. Aksine savaşlarımızda mermi taşıyan kadınların torunuyuz biz kanımın son damlasına kadar savaşırım. Laf olsan diye söylemiyorum. Zaten suriyelilerle aramızdaki fark bu biz TÜRK'üz onlar arap.
20 YorumlaHarpten kaçmak büyük günahtır. Kaçmayız ancak savaşı kimse istememeli.
30 Yorumlavereceğimiz bir can o da vatan uğruna olsun ne kaçacam it sürüsünden
20 YorumlaSavaşırdım kanımın son damlasına kadar. Şu aralar çok istekliyim askere gitmeye ama daha 1 senem var.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnternetten yazması kolay, savaşırmış. Silah sesi duysan kaçıcak delik ararsın. Bu ülkede savaş çıksın (komple bütün ülkeden bahsediyorum) nüfusun yarısı kaçar.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle bende savaşırdım en azından kendimi bir işe yarıyor hissederdim.
10 Yorumla
+1 yılFirsat bilip dalarim namussuzlara, ne guzel katil ya da sehit olmak
20 YorumlaNene Hatun ne yaptıysa zamanında şimdi sıra bizde demektir
20 YorumlaElime gecen silah ile taş atan monotof atanları gebertirdim
10 YorumlaBazıları gibi etek giyip kaçmak bize yakışmaz. Her daim bu vatan uğruna canımı veririm.
10 Yorumla
+1 yılSavaş çıksa sonuna kadar ülkem için savaşırım.
40 YorumlaBu benim savaşım değil size kolay gelsin.
37 Yorumla- +1 yıl
Sen desene şuna"benim façam yemez savasmaya."
Ben de osmanli torunuyum bu topraklar bize kaldi evet dogru ama sen kaybet diye birakilmadi. Sen savasa gitmem bu benim savasim degil diyerek bu osmanlidan kalan topraklari korumayacaksan. Kusura bakma da boyle osmanli torunu falan olunmaz. Onlar torunlari icin toprak birakmislar peki sen ne birakacaksin torunlarina. Dogru ua senin kimseyi falan dusundugun yok sen kendini dusunuyorsun. Taht kavgalari icin savasmam diyorsun ornek vereyim sana: iyi o zaman biri gelirse basa ve sana topraklarimizdan cikin gidin dediginde gorurum ben seni.
+1 yılSonuna kadar son nefesime kadar savasirim
23 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler. çok güzel soru paylaşımı ve gorusunuz için tesekkur ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSuriye gibi olsak, Allah acısın bize
gidecek yerimizde yok.10 Yorumla
+1 yılSavaşla ne işiniz var barış varken.
62 Yorumla- +1 yıl
Evet barış var günde 30 şehit
- +1 yıl
19 yaşındaki velet bana laf anlatmasın, mesain yetmez.
+1 yılsavaşırdım kaçmak çözüm değil
40 Yorumla
+1 yılinandığım değer için savaşırdım tabii ki
20 Yorumla
+1 yılSevdiğim kızı güvenli yere kaçırırdım. İzmir veya Giresun :) Sonrası Kuvay-i Milliye :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnemler bilet alır hemen ispanyaya götürür :/
24 Yorumla- +1 yıl
Annem seni İspanyada mi dogurdu?
Cevap sahibi+1 yılTürküm, annem ispanyol babam türk çünkü böyle düşünceleri var bilet alıp gitme gibi bende savaşmak vatanım için her şey yapmak isterim, babam sırf bu olaylar yüzünden gitti tüfek aldı o derece güvensiz bir ülke olduk umarım sonumuz kötü olmaz
- +1 yıl
Goruslerini beğendim helal olsun ama kaçmak çözüm değil canım. Helal
Ne mutlu TÜRK'üm diyene
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. cepheye giderim ne olacak
10 YorumlaBende gerekirse savaşırdım.
20 Yorumla
+1 yılKanımın son damlasına kadar savaşırım.
20 Yorumla
+1 yılvatanı milleti koruyacağız.
20 Yorumla
+1 yılVar benimde kafamda bir kaç kişi ;)
20 Yorumla
+1 yılTop tüfekle giderim net.
10 YorumlaBence sen en önde savaşmalsıın
10 Yorumlahükümet için savaşmam türkiye için savaşırım
10 Yorumla
+1 yılvatanım icin herşeyi yaparım
20 YorumlaTop tüfek ne varsa savaşa giderdim
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizim teşkilatı giderim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum ne yaparım o an
20 Yorumla