Güven eksikliğinden doğan bir duygu mudur? Yoksa seven insan kıskanır mı?
Benim görüşüme göre kıskançlık bir hastalıktır. Çünkü bu eşinize, sevgilinize.. vb güvenmediğinizi başka bir kadının/erkeğin onu baştan çıkarıp sizden alacağı düşüncesinde olduğunuzu gösterir. Oysa sizi seven biri neden başkasına baksın ki? Bu da kimsenin sizi sevdiğinden emin olamamakla ilgili. Güven eksikliği duyan insanlar aşırı kıskanç olurlar. Buna bir örnek olarak bir televizyon programında denk geldiğim bir bölümde kadın eşine başka bir kadının bakmasının eşinin suçunun olduğunu ve onun taviz vermesiyle karşıdakinin bakacağını söylüyor. Yahu bir insan eşine karşı neden böyle bir güvensizlik besler ki? Yolda yürüken etrafımızdaki yüzlerce insana bakıyoruz. Bunda bu kadar abartılacak ne var?
Yaşanmalı kıskanmak güzel şey ama dozunda bunu bir şarkı ile özetleyelim. :D :D
güneşten gölgeden esen yellerden bastığın toprağın her zerresinden boynuna taktığın beyaz inciden sana selam verip de gecip birinden ne bileyim işte kıskanyorum seni elalemden kıskanıyorum kıskanıyorum
kıskanmak askın kanununda var gercek seven kalbi bu duygu sarar henüz üç yasında bir kardesim var seni ondan bile kıskanıyorum kıskanıyorum kıskanıyorum
güller arasında gülden güzelsin tanrı kullarının incisi sensin görünme gözlere nazar degmesin seni kem gözlerden kıskanıyorum seni elalemden kıskanıyorum seni kendimden bile kıskanıyorum
kıskanmak askın kanununda var gercek seven kalbi bu duygu sarar henuz uc yasında bir kardesim var seni ondan bile kısknıyorum seni ondan bile kıskanıyorum kıskanıyorum kıskanıyorum.
Kiskanclik hangi asamada olur? Genelde uzun iliskilerde baslangic asamasinda yasanir. Cunku ; birbirinizi yeni tanimaya baslamissiniz. İnsanlarin guvenilir yaratiklar olmadığını zaten biliyorsun. İster istemez birbirinizden ayri yaptiginiz faliyetlerde aklin kalir. Birisi gelir elinden alir diye. kiskanclik sadece karsi tarafla olmaz kendinlede yasarsin. kendine guvenin azdir kaybederim diye kiskanirsin. kiskanclik olmayinca da onemsenmedigini dusunursun. Bu arada galiba asik olmadin...
En İyi Cevaplar