bilmiyorum ama ben sanki öyleyim peki siz ne düşünüyorsunuz
Hayır asla asla
evet olunabilir
yorumla
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ya Mustafa Kemal Atatürk ü seven solcudur diye bir anlayış sistemi yok bunu artık bir yok edin. Her insan o canım adamı seviyor diyede Chp li pis bir solcu da değil bunuda bir aklinizdan cikartin.. Ben Mustafa Kemal Atatürk ü bu yurdu Allah ın izniylede kurtardığı icin seviyorum bunca yeniliği getirdiği ve Türkiyeyi geliştirmeyi başardığı için.. Özel hayatı beni ilgilendirmez.. Chp yi o kurdu evet ama o güzelim parti o zamandan bu zamana bir cok hainin eline düştü.. Ve şimdide tırt.. Ama bu hic bir zamanda Mustafa Kemal Atatürk ü sevmeme engel değil keske herkes onun kadar iyi bir lider olabilse
Millet kulaktan duyma seylerle aptal saptal inanislara yoneldi. Yahu herseyi gectim ataturk liderlik yapti milletin icindeki memleket askini deprestirdi ve vu ulke icn en iyi seyleri yapmaya calisti bari bunu goz onunda bulundurun. Ataturke tapmiyorum ama saygi duyuyorum, sizde oyle yapin. Kurtulus savasinda asilce savasan askerlerimize kumandanlik yapti o. Soruya gelince evet olunabilir. Biz ailecek abdestli namazli tesetturlu ve inancli insanlariz. Ama Ataturkede saygimiz sevgimiz sonsuz.
evet olunabilir atatürke dinsiz diyenlere galeri3.uludagsozluk.com/.../...5%9Frik_238068.jpg
hem akpli hem chpli olunurmu diye sorcaktın
Cok bagimsiz seyler..
akp nin dinle alakasını olduğunu zannetmiyorum müslümanlık bu değil. bir başörtü yasağını kaldırdı diye onları dindar sanmayın. müslüman dindar birisi bu kadar zulüm yapmaz. millet açken o sarayda altın tuvalette sıçmaz her şeye zam yapıp maaşlara zam yapmayıp milleti süründürmez. bu yüzden akp ile dindarlığın dinin hiçbir alakası yok ve olamaz.
recepi haşa peygamber yerine koyanlara dindar denilmez ! bakara makara diye dalga geçenlere güvenilmez... tayyibe dokunmak sünnettir diyen akplilerden afedersin bir b*k olmaz
.
daha var da neyse saymayayım...
Cevap
10Cevap
Hayır olmaz diyenlere ağır konuşasım geldi ancak susacam ve bir örnekle cevap verecem. Çanakkale anıtının orda müzeye girdiğinizde. Atatürkün kız kardeşinin Mustafa Kemale doğum günü hediyelerinden birinin cep Kur'an-ı Kerim'i olduğunu biliyorum. Dinsiz birine kardeşinin Kur'an hediye etmesini biri açıklasın bana. Yıllardır Atatürkü ve Atatürkçülüğü bu medeni olduğunu zanneden yobazlar sömürdüler ve bu sebeple müslümanların bir çoğu Atatürk düşmanı oldu. Bu menfaatçi insanlardan iğreniyorum.
Dinciden kasıt nedir? Yani beş vakit namazını kılıp orucunu tutan iyiliksever mi yoksa şeriatın uygulanmasını isteyen kadınların çarşafa girmesini sokağa tek çıkmamasını oy kullanmamasını mirasta yoksun kalmasını isteyen dinci mi?
Atatürk'ün yaptiklari ve düşünceleri herşeyiyle dine karşı olduğunu göstermiştir bu yüzden bence ikisi bir arada asla asla olmaz
Atatürk dine karşı değildi canım daha iyi oku, araştır.
neymis mesela? eleştiri icin degil meraktan soruyorum
Öncelikle bu kadar yanlış düşünmenin Atatürk'ün kitaplarını okumamandan, araştırıp öğrenmemenden, cahil bireylerin cahilce kulaktan dolma fikirleriyle beyninin yıkanmasına veriyorum. Atatürk Kur-an'ı Kerim'i tefsir ettiren bir insandır. Ve "Türkler dinlerinin ne olduğunu bilmiyorlar. Bunun için Kur’an Türkçe olmalıdır.” ve “Türk, Kur’an’ın arkasından koşuyor.; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde ne var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım, arkasından koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın.” Atatürk'ün sözüdür. Sen böyle düşünen bir insana nasıl dine karşı diyebilirsin ki? Yaptıkları dine aykırı olabilir. Hangimiz dört dörtlük Müslümanız? Herkes nefsine söz geçirebildiği kadar yaşıyor dinini. O dinsiz dediğin adam olmasaydı sen inanıyor musun ki Müslüman olabileceğini? Gerçekten sizin gibilerine üzülmemek elde değil. Kur-an'ı Kerim'de bile "oku" diyor, bence vakit kaybetmeden oku. Belki dar düşünen beynini hayata döndürebilirsin. Sağlıcakla kal :)
Hem ateist hem müslüman olunabilir diyorsan mümkün. Atatürkçü olmak demek onun ilke ve inkilaplarını sevip saymak ve kabul etmektir. Bu inanç İslama göre küfürdür. Islama göre diyorum dikkat et, sahte hocalara göre değil.
Dindar olmak kendinle, Atatürkçü olmak toplumla ilgili bakıştır. Biri kendine yarar sağlar biri topluma. Kendiniz dindar olun partilere şahıslara değil.
aziz nesin in tek mantıklı cümlesi : "hiçbir gerçek müslüman atatürk ü sevmez, seviyorsa ya ahmaktır, ya sahtekardır.''
atatürkçülük le dinsizliği aynı şey sayan kardeşlerimiz olduğu sürece olamazsın kardeşim.
cumhuriyetçi hocalarımız var demekki olunuyormuş olunur tabi
evet olunur neden olunmasın.
Olunmamalı. Birbirine zıt şeyler.
Yolluyum ama namusluyum der gibi bişey seninkisi
evet olunabilir bu hem dindar hem Atatürkçü
Evet olunur neden olunmasın?
Olunabilir diye düşünüyorum.
Evet olunur neden olunmasın
bilmiyorum naparsan yap
Olunur
Ne alaka :S
neden olunmasın