+1 yılBayan arkadaşları genellemen çok yanlış bir durum. Hiçbir ırk, toplum ya da cinsiyet hakkında genelleme yapamazsın. Ayrıca eskiden beri hep babalar erkeklere araba kullanmayı öğretir. Hatta otobüs, minibüs, taksi, dolmuş, servis hatta uçak gibi taşıtları hep erkeklerin sürdüğünü görüyoruz. Çünkü her ne kadar inkar etsek de ülkemizde ciddi bir şekilde kadına ayrım var. Bunun nedeni ne dil ne din ne de ırktır. Bunun nedeni halkımızın, insanlarımızın çok cahil olmasıdır. Bunun nedeni ise ülkemizde kültür ve sanata değer verilmemesi sinemaların tiyatroların kültür merkezlerinin kapatılmasıdır. Ezberci bir nesil yetiştirmeleridir. Daha biz kendi kültürümüzü, müziğimizi, sanatçılarımızı, ozanlarımızı, oyuncularımızı, hacivatımızı karagözümüzü, ortaoyunumuzu... Hiçbirini bilmiyoruz. Okullarda bile 2. Dünya savaşı na kadar anlatılıyor. Sanki savaştan sonra Türkiye hiç olmamış gibi. Ülkemizi benliğimizi kişiliğimizi geleneklerimizi dinimizi bozmaya çalışıyorlar. Tüm dünya Bizim aslında gerek jeolojik, gerek insan gücü, gerekse de kültürel olarak ne kadar güçlü Bir devlet olduğumuzu ve tarih boyunca da ne kadar güçlü devletler kurduğumuzu biliyorlar. Size şunu söyleyeyim örneğin tarihteki ilk denizaltını Osmanlı icat etmiştir. Ama bizim bundan haberimiz yok. Bize, sadece tarihler ve olylar öğretiliyor. Kendi benliğimizden ibni sinamızdan her şeyden, bizi uzakta tutuyorlar. Bizim güçlü bir ülke olmamızı istemiyorlar. Ama ben yeni neslin bu düzene bir, son vereceğine demokratik yapımıza yargı ve hukukun üstünlüğü ün kazanacağına. kendi bilim insanlarımızdan öğreneceğimiz. Emekliye 28₺ hakime 1000₺ zam yaptıran bu hükümetin karşısında sigara içilmesine iZin vermeyen o hırsız piç kurusunun düşeceği günlerin çok yakın olduğunu biliyorum. Bizi sağcı, solcu, köylü, şehirli, Kürt, Türk diye ayırdılar. Kürt kardeşlerimizi terörist gibi gösterdiler. Ama insanlar bilmiyor ki pkk Kürt kardeşlerimizin evlatlarını zorla dağa çıkarıyorlar beyinlerini yıkıyorlar kızlara tecavüz ediyorlar. ARTIK UYANIN
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Katılıyorum... şimdi büyük ihtimalle kazayı hep erkekler yapıyor yorumları çoğunlukta olacaktır fakat adamların kafasını öyle sulandırıyoki bazı hareketleriyle bayanlar, böyle bir oran çıkması çok normal heralde.. Ciddi anlamda 'bazı' bayanlar, bazı diyorum şimdi saldıranlar olucak trafikten uzak dursa çok daha hayırlı olur, özelliklede araba lastiğinin öyle balon gibi bir anda patlayabilicek bişi olduğunu düşünüp otoyol kenarına araba çekenler
Ha erkeklerde de var öyle hanzolar ama bayanlarda açık ara bir fark görülüyo zaten1310 Yorumla- +1 yıl
-12 nedir
- +1 yıl
@ahmett1133 otoyol kenarına çekip tekerlek kontrol edenler cemiyeti
- +1 yıl
Herkes sadece gördügü kadar konusuyor ama yüksekten bakarsan dünyanin her yerinde erkekler daha fazla kaza yapiyor, ve hayvan gibi sürüyor. Araba sürmek sadece Gaza basmak degil, her mal Gaza basabilir. Ben bunun yüzünden erkeklere ehliyet verilmesinmi diyorum? Evet senide anliyorum görüs sahibi, cok pis gicik kadinlarda var ben burada erkek veya kadin ayirimi yapmiyorum, bunu siz yapiyorsunuz ve bunu anlamakda zorlaniyorum. Bir insanin beyini cinsiyetiyle ne alakasi olabilir? Ona bakarsan erkekler beyinini dinlemekdense daha cok cinsiyetiyle düsünüyor. Pardon bunu böyle söylemek zorundaydim. Her erkek öyle degil ama cogu. Ben diyorum ki her Kim aptalca sürüyorsa lütfen ne araba nede ehliyet verilsin o essege. Cinsiyeti umrumda degil bu konuda.
- +1 yıl
Bizde her kim aptalca sürüyosa ehliyet verilmesin diyoruz zaten ama bunun çoğunlunun bayanlar olduğunu düşünüyoruz. ha öküzler yok mu çok var köprülerde sıkıştıranlar telefonla konuşurken kullanmaya çalışanlar dolu ama orana bakarsan bayanlar açık ara önde bizim tartıştığımız şeyde bu oran zaten.
- +1 yıl
"Fakat adamların kafasını öyle sulandırıyoki bazı hareketleriyle bayanlar, böyle bir oran çıkması çok normal heralde"
Senin bu cümlen bir kere cok yanlis. Diyelim ki "bayanlar" erkeklerin gercekden beyinini sulandiriyor, bu yüzden erkeklerin kaza yapma hakkimi olusuyor? ya da kaza yapti diye anlayismi gösterim? Arkadas trafikde sinirlerine ve psikolojine sahip olamiyorsan araba kullanma. Babam kac kere az kalsin erkeklerle kaza yapiyordu, mal gibi sürdükleri icin. Adam sola dönecek, Babam düz yoldan geliyor yani Babam tamamen öncelikli ve hayvan gibi yolun ortasinda bekliyor nerdeyse. Adamlar arabanin belki kendilerine carpabilecegini bile hesap edemiyor, yani okadar beyinsiz. Her zaman erkeklerde görüyorum bunu türkiyede. Bence psikolojini düzeltip ehliyet alsinlar, bazilari ehliyeti sinava girmeden bile aliyor, bence asil suclu sistemdir.
Yayanlara bile yol verilmiyor millet yoldan gecmeye cekiniyor, öküzleri bildikleri icin. - +1 yıl
@oreo123 Türkiyede sistem bu bunu değiştiremezsin sana iki ayrı ülkede araba kullanan biri olarak garanti verebiliyorum ki biri ingiltere, o koltuğa oturmadan aradaki farkı anlaman mümkün değil babanla dayınla amcanla olmaz bu iş gel bana de ki ulan kaza yaptırıyolardı geçen gün bana o zaman tartışmaya devam edelim ama konuyu tekrar ediyorum senin babanın karşılaştığı hanzo türevleri seni %2 kazaya sürüklerken, telefonda kızlar bu akşam içmeye gidiyo muyuz diyen açık ağızlı bir kadın %5 hataya sürükler. Al arabanı altına çık dışarı bizzat tecrübe et sonra gel yüzüme tükür
kaza yapma hakkı oluşur tabiki o gün baban kaza yapmış olsaydı size denk gelen hanzo babanın kafasını karıştırdığı için kaza yapmış olucaktı şimdi bunu ters çevir tabikide napıcağını bilmeyen bir kadınla karşılaştığın zaman yolda onu anlamaya çalışırsın ayak uydurmaya kendini korumaya çalışırsın ama sonucu kaza olursa onun dengesizliğinden kaynaklanır..
- Aile & Toplum konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılbence doğru ama şu şekilde kadınların duyguları çok daha ağırlıklı her işte böyle... onlar yayalara ve diğer sürücülere de çok dikkat ediyorlar tedirginlik hat safaya çıkıyor ve güvenli davrandıklarını zannediyorlar ama bunun tam tersi yaptıklarının farkında değilller... yani kısaca dediğim şu ki onlar ekmeğe bakıyor üstündeki balı ve tereyağı da görmeye çalışıyorlar fakat öyle dikkatli bakıyorlar ki baktıklarını da unutuyorlar tekrar baştan bu da onların daha güvenli olduğunu zannettiriyor fakat öyle değil. araç kullanırken ne çok temkinli olacaksın ne de hiç. ortası bulacak ve rahat olacaksın direksiyonda bu şekilde tehlikelere cevabın daha kısa süreli olacaktır.. yani her sürücü için bir intikal-reaksiyon süresi vardır bayanlar o kadar tedirgin ve temkinli ki bu sürenin düşmesi gerekirken tam tersi yükseltiyorlar farkına varmadan.. uzun oldu ama saygılar :)
00 Yorumla
Şimdi kızlar diyecekler ki; genellikle kaza yapan erkekler.
Ulan trafikteki erkek sürücü oranına bakın bir de kaza yapan kadın ve erkek sürücü mevcuduna. Bu durumda bile kadınların kaza oranları daha fazla.
Ayrıca araba park etmesini beceremez, erkek arkadaşına anahtar verir :)
Bu kızlara ehliyet değil, araba vermemek lazım.
2009 yılında Ankara Kızılay bölgesinde ben ana caddede seyrederken tali yoldan çıkan kadın gelip bana vurdu, yetmedi birde gözün kör mü diye bana bağırdı. Ağzımı açmadan polisi çağırdım. Polis geldi, 8/8'de kadını suçlu bulunca bir de polislere giydirdi :)00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin testinden neden daha zor olması gereksin ki? Bu sence biraz erkekleri aşağılamak olmaz mıydı? Sonuçta kadınlar daha zor bir sınavı başardıklarında sokaklarda erkeklerden daha iyi olacak. Ayrıca erkekler daha dikkatsiz sürüyor, bu bir gerçek. İşyerinde servis şoförleri var, sürerken telefona bakıyor, yanındakiyle sohbet ediyor ve ona bakıyor. Halbuki yola bakmalı. Kaç kere uyardım. Sonra minibüs şoforleri, her şeyde korna, kavga çıkartmak için yer aramalar vs. Kadınlar ninibus şoforu olacak kadar işe yaramaz olsalardı daha kaliteli yolculuklar yapabilirdik. Kadınlar daha temkinli ve dikkatli sürüyor, erkekler kendilerine daha çok guvendikleri için daha çok kaza yapıyorlar. Eskiden olsa kendine güvenen insanları severdim. Ama bazen gerçekten bazı insanların her şeyde kendilerine guvenmemeleri gerekiyor.
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılbayanlar olarak genellememek lazım. ne erkekler ne saçma araç kullanabiliyor. artistlik, kendine güvenme vb. seyler yüzünden bir çok erkek kaza yapıyor ya da yaptırtıyor. kendi adıma konusuyorum. motosikleti de arabayı da çoğu erkekten güzel kullanıyorm. bu yzden genellemeni doğru bulmadım. kadın ya da erkek eşit oranda daha sıkı egitimle ehliyet alabilir. dikkatsizlik konusunda katılıyorum sana bayanlarda da erkeklerde de çok dikkatsizler var. ayrıca şu örneğide vermek isterim. bir bayan yolda herhangi bir sorun yaşayıp yavasladıgında korna calmayan erkek yoktur ama bir erkek yavaslasa ne korna calarlar ne de... yemez. aceleci tavırları olan erkekler de kazaya sebebiyet veriyor. bu yüzden hic bir konuyu genellemenizi dogru bulmuyorum.
10 Yorumla Bu Dünya'nın en Saçma ayrımı kadın sürücü erkek sürücü Kadınlardan berbat kullanan erkekler var onlar ayrılmıyor kaç yıllık şöförden iyi kullanan kadın ayrılmıyor bütün genelleme yapılıp Saçma sapan sorular soruluyor bence çoğu kadında ay naparım korkusu yarattı bu Söylem ve otomatik öz güvensizlik oluşturdu vallaha aptal kadın yapamaz özgüvensiz kadın yapamaz ama kadın kullanamaz demek Saçma kalıplaşmış artık kelime ya Benim ablam mesela hata yapıyor kadın trafikte Geçerken görüyorum Hah kadın sürücü diyor kendisi de bayan şu ülkedeki genellemeler beni sinir ediyor otomatik yani çok gereksiz bir konu başlılığı Kadınlara ehliyet verilmesin 5 sene sonra da kadınlar oyu kullanamıyor diye soru sorun mantıksızlığı aynı
00 Yorumla
+1 yılKadınlar çok geç direksiyonun başına oturuyor. Erkekler gibi ergenken al anahtarı kızım diye kimse araba vermiyor
Ayrıca kadınlar daha dikkatli faha temkinli ve kurallara uyarak araba sürüyorlar. Haliyle daha yavaş sürüyorlar. Çünkü kaza bela olmasından korkuyolar. Sizin kızdığınız nokta bu bence. Kurallar ve trafik lambalarına uyma, arabada gerekli araçları bulundurma, çocuklar için emniuet koltuğu kullanma konusunda bütün erkeklerden daha titizler ve yolda daha yavaş ve temkinli gidiyolar.
Bence yavaş olması problem.00 YorumlaÖncelikle o bayan kelimesini bir bırak bakalım, şu an ki kullanım yeri kadındır. Kadınlar mı dikkatsiz? Ben şahsen arabaya binipte emniyet kemeri takmayan kadın şoför görmedim. Her ışığa dikkat ederler , yayalara yol verirler. Yani bu çekememezlik nedir anlayamıyorum sanki dünyadaki tüm kazalar kadınların işi ! Yüzde sekseni erkeklerin dikkatsizlikleri yüzündendir. Ayrıca ortada bir pratiklik söz konusu olabilir, bildiğin gibi kadınlar bizim toplumumuzda daha yeni yeni hayata atılma aşamasında gereksiz bir erkek üstünlüğü düşüncesinde oldugu için toplum. Erkek 18 yaşına geldimi hatta belki çok daha erken , babası tutar hemen araba kullanmayı öğretir. Kız çocugunda öyle midir , hayır. Ancak kız kendi imkanlarıyla kursa gider öğrenir sonra pratik kazanmaya başlar. Yani saçma yargılarda bulunmadan önce bir düşünün.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu erkekten daha iyi kullananlar var...
Ben sana katılmıyorum ama şöyle bir durum var sadece bizden daha çok heycanlılar ve yolda onlara yapılan muamele yüzünden bazen kafaları karışık ya da korkmuş oldukları için dikkat etmiyor olabilirler bu da bizim baskımızdan dolayı diye düşünüyorum60 Yorumla
+1 yılBayan sürücülere en küçük hata yaptığında aşırı tepki gösteriliyor ve bu daha fazla hata yapmalarına neden oluyor. Aynı durum erkekler için olduğunda direk kavga çıkıyor ve haksız da olsan kendini haklı görüyorsun. Bayan sürücüleri sanki eksikmiş gibi göstermen hoş değil.
70 Yorumla
+1 yılTam tersine kadinlar kurallara uyuyor. Kurallari cigneyenler genelde hep erkekler.
50 hiz siniri olan bir yerde 50-60 civarinla giden bir kadina korna calmak ancak bizim öküz erkegin isidir.
Yesil yanar yanmaz kornaya basmak da biz erkeklerin isi.
Nerde firlama var, uyanik var, makas atan, yanlayan, egzos patlatan var erkek mk. Bunlari yapan kac kadin surucu gordunuz? Kac kadinin altinda kafa ziken sahin dogan var?
Kac kadin altinda bmw audi var diye e-5'te makas atarak gidiyor?
Siz suna kisaca, kurallari cigneyemiyoruz, kadin suruculer kurallara uyuyor deyin anlayalim.
Ha dersen ki, gece erkekler, kadinlardan daha iyi araba kullanir. Kabul. Bu bilimsel bir gercek.
Ama diger turlu saydiklarin bosa atip tutmak10 Yorumla
+1 yılŞimdi kadın beyni erkek beuninden farklıdır. Erkek acil durumda çabuk karar verir kadın uzun vadede düşünür. Bu farkı kabullenmeliyiz. Ancak sadece kadınlar değil. Çoğu erkekte Allah a emanet gidiyor. Kadınlardan farkı yok. Kadın erkeği geçtim bak şimdi. Avrupadaki bir gurbetçi abi arabada kamerayı karşısına almış video çekiyor. Severim sayarım kendisini. Neyse otobanda giderken yürü la yürü sollayıvir gayrı dedi. Ardından bunlar böyle aynaya 10 sefer bahmayıncı sollamaz dedi. Nevşehirli kendisi bu arada hemşehrim şiveli konuşur böyle. Bakın o da şikayet ediyor ama avrupada kazalar yok denecek kadar az. Bizde adam bakmıyor bile benim öz babam emniyet kemerini takarken ne gerek var sür yürü diyor. ya geçen gün köylünün biri otobanda karşı şeride çıkmış en soldan da geliyor ha. Dörtlüyü yakmış böyle. Sen birini sollarken denk gelse ne yapcan. Frene basıp dursan bile fayda etmez o karşıdan geliyor. Velhasıl kadını erkeği yok dikkatsiziz.
00 Yorumla
+1 yılAttığın başlık çok yanlış bu ayrımcılık.
Herkese ehliyet verilmesin zorlassin evet haklısın ama bakış açın yanlış.
Üstelik neden 2. El araba alırken kadından temiz araba arıyor herkes 😁201 YorumlaAma fark ettiysen nedense kaza falan yapanlar hep erkek sürücüler canım 😊 hem artık günler geçtikçe araç kullanan bayan sayısı oldukça yükseliyo 😄😊
239 Yorumla- +1 yıl
ulan vicdan be hayatımda 1kere kaza yaptım oda geldi andaval bir karı geldi kaldırımda yürürken çarptı bana
- +1 yıl
@oreo123 nerenle anladıysan kadın bana çarptı
+1 yılSiz ve sizin gibi düşünen toplum yüzünden kadın eğitimi zaten geç başladı bize abilerimiz babalarımız 9 yaşında araba verip öğretmedi ben 18 yaşındayım gayet güzel sürebilmeme rağmen babam al kızım sür demedi bir kez olsun ama abim yaşında 12 yaşında her yere gidiyordu arabayla kadınlar araç kullanamaz adı altında sizin gibi cahil beyinler yüzünden bize verilen korku ve tedirginliklerimiz ha bide herseyi usulüne uygun yapışımızdan kaynaklanıyor sizler gibi arabayi kacırmıyoruz kendimize fırsat tanımıyoruz geç baslanılıyor güven verilmiyor ve adı kullanamiyor oluyor Hayır efendim bize gerekli destek ve eğitim imkanı verilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılBence verilmemeli neden mi? Bizim trafikte bizim bu öküzler olduğu sürece kadınlara yazık gerçekten. Adamlar arabayla taciz ediyor arkadaş neler var. Kadın şoför görünce sıkıştırıyorlar. Üstlerine sürüyorlar sonra da kadınlar araba kullanamıyor vay arkadaş. Ne kadın sürücüler var aklın şaşar.
40 YorumlaAllah kadınlara araba kullanmayı çok görmeyen baba abi koca kardeş, kendi arabasını alabilecek maaş, taciz edilmeyeceği bir trafik, erkeklere insanlık sana akıl fikir nasip etsin.
221 YorumlaBen 11 yaşından beri araba kullanıyorum erkek evladı gibi araba öğretildi seneye de ehliyet alıyorum evet bazı bayan sürücüler cidden kötü kullanıyor ama kurallara uydukları için mesela yavaş kullanıyorlar kasislere gelince duracakmis gibi hız azaltiyorlar falan ama bu dikkatli olmaya calistiklarindan park etmek çok da kolay bir şey değil zaten ona göre hareket etmeliler de bayanlara ayrı sınav yapılsın diye bir şey yok bazı erkeklerde afedersiniz ama hayvan gibi kullanıyorlar bazıları kullanamıyor geneliniz ne kadar iyi olsada bayanlarda da ne kadar istisnalar olsa da ayrı sınav olmamalı tabii ki neyse çok uzun oldu sıkıldım. 🙋🙋
00 YorumlaDoğru düşünsene evlisin altında araban var uzak bir yerdesiniz ve sen gece rahatsızlandın arabayı da kullanacak kimse yok eşin de bilmiyor çaresiz durumda ne yapacaksın yani olaylara bir de bu yönden bakmak gerekir.
82 YorumlaCok sacma dolmuscular da erkek oluyor fakat nasil araba kullandiklarini goruyoruz kadin erkek ayrimi yapmak cok sacma nasil dolmuslardan genelleme yaparak erkekler araba kullanmamali demiyorsak sende bir kac kadin gordun diye genelleme yapmaya hakkin yok
21 YorumlaBen almanyada yasiyorum, bazen türkiyede oluyorum ve araba kullaniyorum. Orda araba sürmekden nefret ediyorum cünkü benim gördüklerime göre erkekler afedersin hayvan gibi sürüyor!!! Sagdan solluyorlar, ben düz sürürken mesela yol darlasiyor, o daracik yerden solluyorlar, yani ben o an dikkat etmesem kaza olacak. Cildirtiririyorlar beni sinirden!!! Asil öyle insanlara ehliyeti veren kim? Bir dakka ben dogrumu anladim? Ehliyet sinavini kazanmayan insanlara genedemi ehliyet veriliyor?
10 Yorumla
+1 yılBen her zaman buna karsiydim trafige karismadan once , ancak henuz 2 yillik taze bir sofor olarak soyluyorum ki , bayanlari trafikte gorunce korkuyorum , trafikte degil otoparkta bile bayan arabasi yanina araba koymam.
Ben gemi gibi arabayi parkediyorum , o kucucuk hatchback arabasini yerinden cikaramayip benim arabama vuruyor , bu konu artik tabu degil gercekten bayanlar tamamen PANİK.00 Yorumla
+1 yılKadinlar erkeklerden daha dikkatli bu bir ikincisi zaten zorlasti tek seferde ehliyet alan az. Bir de toplumdaki su anlayis yanlis benim ehliyetim var ama pratigimin az olma nedeni bayan olup arabayi bana profesyonellesmeden az vermeleri. Erkekler de anne karninda ogrenmiyorlardi arabayi bize de vereceksiniz ki biz de kullanalim pratigimiz cogalsin
00 YorumlaNe alaka bir kadın çok iyi bir sürücü sırf bayan diye vermeyecekler mi? Gelişmiş bir ülke olmaya çalışıyoruz güya çok iyi araba kullanan bayanlar olduğu gibi çok kötü kullanan erkekler de var genelde kurallara erkekler uymaz çünkü kadınlar daha korkak olduğu için trafikte kararsız kalırlar alkollü araba kullanan sürücülerin neredeyse hepsi erkek bunun cinsiyet ile alakası yok tanıdığım çok iyi kadın sürücüler var çoğu erkeğe taş çıkarır.
00 Yorumla
+1 yılaraba sürmek ana karnında öğrenilmiyor tabiki ve bilindiği üzere erkeklerin motor kasları ve muhakeme yetenekleri daha gelişmiş olduğu için daha iyi araba kullanıyorlar kadınlar bir diş eksik kalıyor yani bende şu an yeni ehliyet aldım ve açıkcası kadın gibi sürüyorum arabayı :D
00 Yorumlabayan arkadaşların sıkı ehliyet sınavlarından geçmeleri gerekiyor basit olmaması lazım erkekler içinde böyle demişsin ya, yaani işin kısası kadın erkek fark etmeksizin ehliyet sınavları daha titizlikle yapılmalı. Ehliyet gerekliliğine bakıldığında da bence özellikle bayanların ehliyete daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü toplu taşıma araçlarında bir bayanın erkeğe göre dha çok sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Bu yönüyle bayanlara ehliyet verilmesi tabiki doğru.
00 YorumlaBen herkesi aynı kefe de tutmaya karşıyım ona bakarsan erkeklerde Alkolü araç kulanıyor bu veya kaza oranlarında erkek sürücü daha fazla. Yani kadın erkek fark etmiyor benim için ama sınavların zor olmasının gerektiğini bende düşünüyorum. Insanların karpuz alır gibi eğliyet almamalı
00 Yorumlaerkeklerin araba kullanmak konusunda daha yetenekli oldukları bir gerçek.
Kadın erkek ayırt etmeden ehliyet eğitimini iyi almadı şart özellikle Türkiye'de tam bir felaket. Herkesin ehliyeti var ama kimse araba kullanamıyor. Yani ciddi anlamda kız arkadaşlarımın çoğunun ehliyeti var ama kullanmayı bilmiyolar. Yanlış!00 YorumlaKadını erkeği yok herkes ciddi eğitim almalı malesef erkekler en az kadınlar kadar berbat. Özellikle ben erkegim diye kendine olan gereksiz güvenleri kazaya davetiye çıkarıyor. Ben kardesimi trafik kazasında kaybettim. Bir erkek sürücü yüzünden.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. haklisin abim onu birak karsi yoldan biri yürüdünde firen bile eden yok ya..
gecen sene türkiye de oldum da inan az daha öbür tarafa gidiyordum sirf araba firen etmedi diye kostum da öyle kurtardim kendimi..
almanya da mesela hic degilse yolda yüreyeni dikkat ediyorlar ya da firen ediyorlar ama türkiye de carpilsanda suclu sen oluyorsun genellikle.00 Yorumla
+1 yılKadinlara ehliyet verilmesi doğru
Ama once tum halka genel bir eğitim verilsin de cinsiyet ayrimi yapmayalim80 Yorumlakadınlar neyse de, birbirine küfreden, bıçak çıkaran, kadınlara makas atan, laf atan, bütün yolları kendinin zannedip çift şerit yolun ortasından giden, bisikletlileri ve motorluları sıkıştırmaya çalışan genelde erkekler olduğu için onların ehliyet sınavı daha zor olmalı diye düşünüyorum.
kadınların bir kısmı dikkatsiz, erkeklerin çoğu insanlıktan anlamıyor.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılCok ironiksin. Araba kullanmayi ogrenmeye baslama yasi 10-15 tir. Kzlara erken yasta ögretilmezse araba kullanmayi asla ogrenemez. Sorun cinsiyet degil ulke. Yani ülkene kiz kadina degil.
Ben araba kullanmasini 12 yasinda ogrendim. Bir kez bile kaza yapmadim.00 Yorumla Haklılık payın var , ama sınavın daha zor olması konusunda katılıyorum sana sadece. Yoksa erkek sürücülerde şoförüm diye geçiniyor yani. Sinyal kolundan habersiz bir dünya insan var. Dikiz aynası kullanmadan araç kullanan tanıdığım var. Bayanlar biraz daha dikkatsiz ama, ters yönden gelip bana çarpıp yol benim hakkımdı ne yaptın sen diye yaygara çıkaran bayan sürücüde gördüm yani.
00 YorumlaKadınlar çok panik yapıyo kendimden biliyorum ani bişey olduğunda paniğe kapılıp bişi yapamıyolar donup kalıyolar ama erkekler öyle değil yani babamla abim mesela abim araba kullanırken uyuya kalmıştı bir bakdık ki araba yavaş yavaş sola bariyerlere gidiyo babamda hiç istifini bozmadan direksiyonu tutup kendi tarafına çekti abimde aniden gözlerini açtığında kaza yapcağını sanıp direksiyonu kırıp direk firene bastı yani demek istediğim erkeklerde çok bir panik olmuyo kadınlar çok panik oluyo
00 Yorumla
+1 yılBence Türkiye'de erkekler de kötü kullanıyor çünkü sınav cidden aşırı basit.
Ama şöyle bir şey var, bir erkek kaza yaptığında sadece "kaza oldu" denir ancak kadın yaptığında ek olarak cinsiyetini de belirtirler bir etkisi oluyormuş gibi.
Kadınlarda özellikle cinsiyet vurgulandığı için kadınlar kötü şoförlermiş gibi gösteriliyor ama kaza oranlarına bakarsan kadınların çoğunlukta olmadığını görebilirsin.00 Yorumla
+1 yılKadınlar ehliyet vermeyin bisikleti zor sürüyorlar arabayla kimibilir neler yaparlar bakkala girerler
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle yazık ki
+1 yılDaha sıkı sınavların yapılması gerektiği düşüncesinde olabilirsin. Ama bu herkes için geçerli olmalı. Kadın ya da erkek ne farkeder? Ayrıca unutma ki kadınlar birçok konuda erkeklerden daha becerikli. Kadının üstünlüğünü kabul edin artık!
24 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Alsınlar sıkıntı yok bence sınav sistemi değişmeli direksiyon sınavı ıssız bir yolda bir tur atılıp bir kere geri park etmekten ibaret kasap erkek sürücüde çok sınav kapsamı genişletilmeli bence sokucaksın trafiğe birkaç saat dolaşıcaksın ara ara araçların arasına park ettiriceksin hece ve gündüz kullandırıcaksınki düzgün şoför çıksın
00 Yorumla
+1 yılHerkesin sıkı ehliyet sınavından geçirilmesi gerekir dikkatsizlik bayanlara has değil erkeklerde öyle türkiyede kuralları umursayan yok mobese olmadıkca kimse dikkat etmiyo
30 Yorumla
+1 yılHayır ben bunun sebebi olarak kadınlara araba sürme imkanının tanınmamasını görüyorum mesela şanslı bir ortamda yetişip arabayla haşır neşir olan kadınlar bir sürü erkekden daha güzel kullanıyor arabayı. bence kadınların bu konudaki acemiliği sizin gibi düşünenlerin fırsat vermemesinden
00 YorumlaErkekler çok mu uyuyorlar kurallara? Yüzde 60 ı hödük kusura bakmayın.
53 Yorumla- +1 yıl
hoş bir tabir değil bence
- +1 yıl
@berkelmas Evet dikkat etmek en önemlisi ama kurallara uymak dikkat etmek kadar önemli!!! Senin üstteki sorus seklin bile yanlis.
5 ülke gezdim trafikteki sorun bayan ya da errkek mevzusu değilmiş bunu çok iyi anladım bence türkiyede öküzlere ehliyet verilmesin yeterli
70 Yorumlaşimdi şöyle açıklama yapmak istiyorum ehliyeti hakeden bayanlarda var erkekten iyi kulllanan bayanlarda var ama nadir bu konuda biraz haklısın tabi dikkatsiz olabiliyorlar ama şimdi ayrım yapmayalım bizde insansak onlarda insan onlara ehliyet verilmesi önemli ama kadınların tek yaptığı hata araba kullanırken eline makyaj malzemesi alıp dudağına ruj sürmesidir bunu yapan bayan şoför çok oluyor başka hataları yok
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle doğru değil. Hatta ben kadınlara ehliyet verilmesinin ve araba kullanmalarının yasaklanmasını istiyorum. Allahtan en son çıkan stajerlik yasası ve direksiyon sınavlarında ki sıkı denetimler sayesinde trafikte ki trafiğin içine sıçan bayan sürücülerin sayıları azaldı. Sevmiyorum ben araba sürmesinler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKatılmıyorum kadınlar erkeklerden bin kat daha dikatli sürüyorlar. Ayrıca bakarsan en çok kazalarıda erkekler yapıyor. Genelle yapman saçma olmuş. Her zaman her iki cinstede kötü sürücüler var tabi. Ehliyet sınavları zorlaşabilir ona birşey demiyorum orda haklısın.
00 Yorumla
+1 yılYa sana trafiğe çıkar çıkmaz direksiyonda sigara yakmaya çalışan, telefonla konuşan, makas atan zibilyon tane erkek gösteririm. Bırak allah aşkına ya.
30 Yorumla
+1 yılErkeklerin yaratılışından mı bilmiyorum fakat araba konusunda daha becerikliler bu gerçek inkar edilemez. Fakat sadece erkeklere ehliyet verilmeli diye bir ayrım da söz konusu olamaz
10 Yorumlabence verilmeli hem dikkatsiz olan sadece kadınlar mı erkeklerde dikkatsiz ve sorumsuz hızlı gidenlerde kadınlar mı? ışıklarda felen kadınlar sarkıyor erkeklerde bunarıda göz önünde bulundurun lütfen hem ayriyetten sınavlarda zorlaştırılıyor.
00 YorumlaNedense kazayı hep erkekler yapıyor :)
Bence türkiyede o ehliyet sınavları her iki cins icin de değiştirilmesi gerekiyor. Ehliyet almak türkiyede cok fazla kolay.22 Yorumla
+1 yılBunun cinsiyeti yok ama ben kaza yapan bayan surucu gormedim hic
34 Yorumla- +1 yıl
Televizyon diye birsey var. Nedense kaza yapan ve alkollu suruculer hep erkekler oluyor.
+1 yılEvet verilmeeli işe yaramayan kişileri ezmek için 😊
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılHARBİ iyi süren kadınlar var erkeklerden bile iyi sürüyorlar..
Bazı bayanlar heyecandan biraz kaynaklanıyor sanırım korku var yenmeleri gerek..40 Yorumla
+1 yılNasıl dikkat etmiyorlar erkeklerden çok bayanlar trafik kurallarına dikkat ediyor. Onların tek sorunu ani bir durum olunca panikleyip ne yapacaklarını şaşırmalarıdır.
00 YorumlaTrafikde çok geriyorlar kendilerini, ayrıca trafik kuralları konusunda erkeklerden daha duyarsızlar bence kadın sürücülere ehliyet verimi konusunda daha tedbirli olunmalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılgördüğüm bildiğim 100 kadından sadece 1-2 tanesine aferin süper şöför diyebilirim. Gerisi tırt trafiğin ağzına sıçıyolar. Peki böyle erkek yok mu onlardan da dolu.
Ben olsam sürdüğü araca tam hakimiyet sağlayabiliyomu diye sınavda ona da bakarım. yapamıyosa vermem.00 Yorumla Yanlış düşünüyosun bence aksine erkekler dikkat etmiyorlar kurallara bir süre sonra bayanlarda ister istemez çileden çıkıyo yani İstanbul trafiğinde cambaz olmak gerekiyor sizin yüzünüzden
00 Yorumla
+1 yılYok mk hep size bağımlı kalalım allahım soruya bak ya ehliyet verilmesin yalnız kadınlar tıkış tepiş otobüslerle ulaşım sağlasın dimi. Bunu düşünen yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı. şu yeni sistem iyi olacak
bende kullanmayı bilmeden 18e girer girmez aldım 2dk sürdüm o yanii;eskiden sürücü kursları emek vermiyordu para direk cebeydi şimdi mecburlar çalışıyorlar çalıştırıyorlar00 YorumlaErkeklerinde bazıları çok dikkatsiz hele sinyal vermemeleri beni sinir ediyor dangalaak insanlar bu işin kadını erkeği yok arkadaş adam akıllı kullanmasını bilen çıksın trafiğe
10 Yorumla
+1 yılDireksiyon sınavı daha ciddi yapılmalı ve ehliyet hakedene verilmeli. Kadın veya erkek farkı gözetilmemeli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Genelde bayanlar panik olduğundan dediğin doğru ama bazı erkeklerde de bu durum olabiliyor senin dediğin gibi olsa bayanlar sıkı sınavdan geçse haksızlık olur her erkek süper araba kullanıyor diye birşey yok.
00 YorumlaHeyecanlı ve erkeklerden tepki gelecek korna çalacaklar diye korku içinde olabilirler trafikte.. Ama daha dikkatliler ve kurallara uyuyorlar kusura bakma
10 Yorumla- Devamını Gör (155)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat