hoşlandığım çocuk çerkezmiş. çerkezler türk müdür rus mudur yoksa ayrı bir milletmidir? merağımdan soruyorum sadece insan ayırt etmiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılÇERKESLER TÜRK, RUS DEĞİLDİR!!!
Arkadaşlar cahil cüheylan at gözlüklerinizle konuşmayın Bu soruyu soran vatandaşın sorusu bile yanlış bazı Türklere göre dünya türk zaten amerikada türk 😀 bunu söyleyenlerde soyuna bakın emin olun türk değil diğer hususta iste önce yalan tarihi düzeltmek lazım da bu vatandaşların okullarda öğrendiği bir çok şeyi.! Çerkesler Rus değildir 300 yıl süren savaştan malup düşerek o günki 1800 li yılların ortasınsa padişah Abdulhamit ve Vahdettin zamanlarında Osmanlıya sürgün edilen Rus Osmanlı masası pazarlığında buraya getirilen ve Osmanlı çöküş zamanında Anadolu ve ege kıyısına ağırlıklı yerleştirilip savaşcı olmalarından kurtulul savaşı ve Sarıkamışı malum biliyorsunuz öne sürülen hep beraber savaşılarak Türkiye Cumhuriyetinin basamaklarını attılar herneyse Çerkeslerin binlerce yıllık tarihi var çok eskiye dayanan sağlam kök herneyse çerkesler Ne rus nede türktür türkiyede bugun nasıl çerkes yaşıyorsa dünyada 50 ülkede aynı böyle yaşıyorlar malum dağıldı bu kargaşa tek bu ülkede var çünkü asimile politikası için milletin beynini yıkayarak yetiştiriyorlar onun için ya bir şeyi tam bilin ya da bilmeyin ya da dinlemesini öğrenmesini bilin kimse acizlik yapıp Allah'ın verdiği sıfatları o şundan bu bundan diyede hakaret etmeyin01 Yorumla- +1 yıl
ÇERKESLER NE TÜRK NE DE RUS DEĞİLDİR!!!
BAŞLIKTA VİRGÜLÜ YANLIŞ YERE KOYDUM YANLIŞ ANLAŞILABİLİR ANLAM DİYE DÜZELTMESİNİ BURDAN YAZIYORUM.
En İyi Cevaplar
Cermen'de olabilirler. "Got" ları belki bilirsiniz, bir zamanlar Ükrayna'daydılar.. sonra Hun'lar tarafından oradan batıya sürüklendiler, bir kısmı Kuzey Kafkasya'ya doğru inmiş olabilir... Çerkez'lerde Avrupalılara, Almanlara, Belçikalılara benzemiyor değiller yani.
00 Yorumla
Cerkezler turk degildir. bunun ilk ornegi etrafimdaki cerkez arkadaslarimin hal ve hareket ve soylemlerinden anladim ve Turk olmadiklari icin sevindim. ikincisi unlu yazar turk bilgesi huseyin nihal atsizin ogluna vasiyetidir.
Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır.
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer (de) ki düşmanlarımızdır20 Yorumla
Ayrı bir ırkız. Kendimize has dilimiz, kendimize has gelenek göreneklerimiz vardır.
86 Yorumla- +1 yıl
Bir 'Kumuk' Türk'ü olan Şeyh Şamil başka, Abhazya Çerkesleri başka gardaşım.. ancak şöyle var ki Çerkes olarak bilinen Balkarlar ve Karaçaylar Türk kökenlidir. Dilleri Türkçedir. "Çerkes" olarak bilinme sebepleri, coğrafi olarak "Çerkesya" ismi verilen bölgede yaşamalarıdır.
- +1 yıl
Ben Türküm Çerkesler Türk Değildir p4rad0x farklı bir millettir Şeyh Şamil Türktür Çerkesler kesinlik ile değildir onların ataları nartlar ve hattilerden gelmedir kafkas ırkıdır uzaktan yakından Türklük ile alakası yoktur ancak komşuluk olarak bir bağ vardır onun dışında Türk soylu bir Halk Değildir Biz Türklerin Ataları oğuzlardır onların"ki nartlardır Çerkeslerin konuştukları Dil kendine has Bir Dildir hiç bir şekilde Türkçe karakter yoktur tamamen farklı milletlerdir gürcü laz bunlar ile akraba topluluktur çok köklü Bir yapıya sahiptirler BİZ TÜRKLERDE 24 TÜRK BOYU ÇERKESLERDE 12 ÇERKES BOYU VARDIR ARALARINDA TÜRK SÜLALER VARDIR kabartaylar Türktür ve bunun gibi 2-3 sülale Türk soyludur..
- +1 yıl
- +1 yıl
@karaman7070 ahah yani ağzı olan konuşmuş kimse kusura bakmasın çerkesler ne rus ne de türk kabardeylerde türk değil onuda nasıl bir sallama yaptıysanız bugun şu Türk şu türk şu türk değil diye sorgulama yapan insanlar artık soy kütüğünüde açıkladılar Allah bilir Boşnak nı Arnavutmu Ermeni mi seç beğen biraz insanlar artık gözlerini açsın bu kadar mı asimile olup gözlerinizi kapattınız
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
26Cevap
türk diyenler baya güldürdü beni kafkasyadan göç etmış ayrı bır ırktır kendı dıllerıde vardır çerkesce dedikleri abhazca dır kendı aralrında bır çok gruba ayrılırlar bı kaç arkadaşım olmuştu erkekleri çok delıkanlı ve sağlam oluyor kızları hele tam evlenılcek cınsten taparlar kocasına ve aşırı sadıktırlar gelenek ve göreneklerıne çok bağlıdırlar ben severim
32 Yorumla- +1 yıl
İlan şerefsiz sen Türkleri ırk kabul etmiyosunda çerkezleri k*rt kolumu kabul ediyon. Sen harbi ağır şerefsizsin
Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. çerkezler rusya federasyonun sınırları içinde kalmış bağımsızlık savaşı veren başlı başına bir ırktır.daha detaylı bilgi için bu da çeçenistan belgeseli.
https://www.youtube.com/watch?v=uQxV4cMDSTY21 Yorumla- +1 yıl
biz tüm dünyadayız rusya içinde kalmadık ;)
çerkezler türktür. ama onların heralde mezhepi degişiktir mesala müslümanlarınki hanifi büyük ihtimal onlarınkide öyle olabilri çünkü benimde çerkez ark. var çerkezler kötü degildir. bak mesale kürt alevi bunların mezhepleri degişik şafi hambellik mezhepleri felan degişik onların herşeyi degişik. çerkezlerden zarar gelmez.. şunu unutma türkünde iyisi var kötüsü var çerkezinde iyisi var kötüsün var senin anlıyacan her miletin iyisi ve kötüsü var yani rus felan degil senin anlıyacan :D
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır biz sadece nasıl desem devletsiz Arnavutları düşün ve pek de İslam a bağlı olduğumuz söylenemez düğünler falan...
- +1 yıl
Kardeş Çerkesler Türk değil rusda değil yazmak için yazma buraya
+1 yılrus olurmu hiç rus-Kafkas savaşlarını duymadnmı hiç.Çeçenlerin,Abhazların,Adiğelerin mücadelelerini.Çok şükür rus değiliz.Gittiğimiz yeri vatan olarak görür,yediği ekmeyede türkürmeyen bir halkız.Worapsow Adiğey.
20 Yorumla
+1 yılHer neyse gercekten üzüldüm bir kısmınız türksünüz fakat TÜRK degiliz diye seviniyorsunuz Nedemis atsız
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer (de) ki düşmanlarımızdır
Cerkes kızı dikkat et belkide ırkın türkdür.00 Yorumla
+1 yılBizler türk değiliz. mesela benim sulalem saf çerkes hem anne tarafından hem baba tarafından. başka bir irkdan kimse yok. ve emin olun siz türklerle hiç alakamz yok ne dil olarak gelnek olarak. Bizim büyüklerimiz bile mesela çerkes olmayan tc vatandaşları için türkler diyorlar biseyden bahsederken
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen evde sadece bizimle Türkçe konuşuluyo yemekler de öyle şakalar bile çerkesce
+1 yılAyrı bir ırka sahibiz. Zamanında rus federasyonunum baskısı altında kalmış olmamızdan dolayı rus olduğumuz söylenir buda asimile olduğumuz düşüncesinden dolayıdır tabikide asimile olduk bu baskılar altında ama zaten asimile olmamış bir ırk dünya üzerinde kalmamıştır. Önemli olan soyumuza sahip çıkmaktır onu elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil etmektir. Ayrıca türkiyede çerkes sayısı yoğunluktatır ve biz kendimizi Türk olarak görürüz ekmeğini yediğimiz toprağa ihanet etmeyip sahip çıkarız.
21 Yorumla- +1 yıl
Ya öyle ayrıyız da bir yerde Çerkesim dedin mi Türkiyede yaşıyorsun Türksün diyorlar ben Türk olduğumu kabul etmiyorum elimden geldiğince Çerkesce öğrenmeye çalışıyorum. Sevdiğin yakışıklı/güzel olmalı Çerkesler öyledir
Başkenti Maykop olan Adige cumhuriyetidir aslımız topraklarımız ama göçler savaşlar sürgünler derken türkiyeye yerleştik TC kimliği taşıyan birer Türk vatandaşıyız ama topraklarımız oralardır en büyük mezarlığımız ise rusyanın umarsızca olimpiyatlarla adını duyurduğu soçi kentidir
10 Yorumlaevet Türktür önder Şeyh Şamil de bizzat AVAR TÜRKÜ dür araştırabilirsiniz aşağıdaki arkadaşın yazdığına katılmıyorum gürcülerle yakınlaşmanızdan doğan şeyler onlar Çerkesler Avar Türkleridir tabiki zaman içinde farklı toplumlarla etkileşimler olmuştur ben Oğuzlardanım Asyadan çıkıp İslamı benimseyip buraya gelip arapça farsça vb. kelimelerden nasıl etkilendiysek genetiğimiz nasıl değiştiyse Çerkeslerde öyledir ayrı bir ırkız deme boşuna Şeyh Şamil in kemiklerini sızlatma
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha bu nasıl bir sallama kardeş sen rica ediyorum düşüncelerimi kendine sakla Birde soy kütüğünüde araştır eminim neler çıkar bu nasıl bir acizliktir Allah'ın ayırdığı sıfata sen kendince başka millete nasıl hakaret edebilirsin bu şekilde git saçma sapan konuşma önce kendini eğit sonra vatandaşların içine çık ağzı olan konuşmuş
+1 yılKuzeybatı Kafkasyadandırlar : link
00 Yorumla
+1 yılturktur gozukaradır acıma hıslerı yok o yuzdende koskoca rusya basa cıkamıyor
21 Yorumla- +1 yıl
Yahu neresi türk töbe töbe Nerden çıkarıyorsunuz Çerkes çerkes işte Türklükle uzaktan yakından alakası yok dünyayı Türk görmeyin artık nasıl bir beyin yıkama bu
+1 yılÇerkezlik Rus ve Türk gibi etnik bir kökendir zaten. Yani ne Rus ne de Türkler. Sadece Çerkezlerdir...
20 Yorumla- 00 Yorumla
Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Türk diye bir ırk yoktur.. Onlar kürtlerin bir koludur. Çerkesler de ayrı bir ırktır.
015 Yorumla- +1 yıl
bak şimdi yanlış konuşuyorsun BEN Türk"üm nasıl Türk diye bir ırk yok 20 bin yıla dayalı köklerimiz var sen şimdi TÜRK YOK DERSEN aramız bozulur Türk Irkı vardır ama aramızdaki bazıları köpek araplara ve kürtler ile ister istemez karışmıştır buna rağmen Türkiye"de Türk sayısı %74 tür 54 Milyon Türk vardır balkanlar kafkaslar rus bölgesi dahil 450 milyon Türk vardır 24 kola ayrılır Türk değilsin anladık az buçuk tarih araştır Nerden geldiğimiz dünya biliyor sen nasıl bilmezsin çerkesler lazlar gürcüler kürtler TÜRK değildir doğru Göktürkler hunlar avarlar kıpçaklar terekemeler çepniler HEP ASİL TÜRK SOYLUDUR SOK BUNU OLMAYAN KAFANA..
- +1 yıl
kaşınırsam ne yapıcan lan bacım çocuğu!
- +1 yıl
haaytını karartırım senin doğduğuna pişman ederim asıl sen kaşınma !
- +1 yıl
laflarına dikkat et görüş sahibi feleğini şaşırtırım senin hiç bir görüşe sahip olamazsın ne sağa ne sola felç ederim seni!
be çok adam kaşıdım buyur gel çerkez köpeği! - +1 yıl
@karaman7070 Günah benden gider. Uyarmistim seni. Sen dedin ki yok ben efendilikten anlamam. Olur tabii. Bende her dil var.
- +1 yıl
bana bak şu mübarek ayda benim başıma iş açma iş açarım kapat konuyu al yolunu!
- +1 yıl
ne diyorsun sen lan k*rt? mezopotamya eşşeği gelmiş TÜRK ırkı k*rt ırkının koludur diyor ahahhaa. sonra denen TÜRKLER ırkçıdır inadına ırkçıyız lan! defol gidin ülkemizden.
- +1 yıl
@sahanoztekin Lütfen biraz nazik olur musun? Bak bir de türküm diyorsun ama türkçe yazmasını bile bilmiyorsun. Çok ayıp. çok..
- +1 yıl
Sen yanlis biliosun irklari arastir asil turk irkinin kim oldugunu baska irklarin kolu olmadigini kendine has bir irk oldugunu gorursun
- +1 yıl
türkler sizi bu memlekete getirerek size eziyetmi etti kiminiz saddamdan kaçtı kiminiz komünist kızıl ruslardan eziyet görüp kaçtınız size türkler kucak açtı yer yurt ev okul yaşam hakkı verdi şimdi kalkmış türklere hakaret ediyorsunuz. yazıklar olsun hepinize. bak şimdi suriyeliler esaddan kaçı türiyeye geldi her kaçan korkak buraya geliyor sonra TÜRK DÜŞMANI OLUYOR
- +1 yıl
şimdi şöyle bir yorum yazalım bakalım kaçtane türk düşmanı ve türklere aşağılık yorum yapan gavatlar karşı gelecek. kürt diye bir ırk yok genellikle iran acemlerinin bir alt kolu ve güvenilmezler iranda ve eskiden osmanlıda askerliğe alınmazlardı. çerkezler hakkında pek fazla bilgim yok ama büyük türk milliyetçisi h. nihal atsız'ın gevenme dediği bir ırk olarak göze çarpıyor. hadi bakalım türk düşmanları yorumlarınızı görelim
ayrı bir ırkdır ama önceleri rus direnisi altında kalmıslardır ordan yanlıs bir bilgi dogmustur rus topraklarında oldugu için
10 YorumlaTürktürler orta asyadan gelmişlerdir ama özbenliklerini kaybetmişlerdir günümüzde kendılerını türk olarak saymazlar karaçay'lar hariç.. benım annem de çerkes ama sükür türküzzz :)
11 Yorumla- +1 yıl
Yahu nasıl bir cahilsin sen arkadaş yani söylemek için zor tuttum kendimi ama yazmak için yazmışsın kusura bakma birde ya çerkessindir ya türk birini kafandan at
Kimi türk demiş kimi rus demiş herkes işkembeden sallamış.Kimliğini bilmeyen bazı cahil Çerkesler de Türk oğlu türküz demiş. Çerkesler kendi başına bir millettir kardeşim kuzey kafkasyanın müslüman liberal halkıdır
10 Yorumla
+1 yılcerkezler kavkaz Albaniya sının terkibində olan irklardı.100 yıllardı ruslarla savaşan bir millətdir. cerkezler 78 irq dan ibarət millətdir. udin avar lezgi rutul dargi kabardin tabasaran yani coxdur. amma türk deyillər
00 YorumlaÇerkezlik bir etnik kökendir.Türk, Alman vs... gibi.
00 Yorumla
+1 yılne rus ne türk ruslara benzetirler evet ama alakası yoktur farklı ırktır :)
16 Yorumla- +1 yıl
yani rus veya türk mensup oldukları ırklardan değil cancık :D
evet ince belli olrlar yani - +1 yıl
Senin Çerkesliğe dair çerkes tavuğundan başka-o da şüpheli hiç birşey bilmediğine hiççç şüphem yok. Çerkes kızlarının özelliği iffetli afet olurlar öğren gel
- +1 yıl
@AOTman oncelikle burda çerkesler ne Türktür ne Rusdur zamanca kendi topraklarimizdan surgün edilmisizdir Ruslar tarafindan. şu an biçok ülkede çerkes vardır. Türkiye'de de pekcok sehirde cerkes vardir. Bizler saygi nezaket asillik nedir biliriz. Bizler buyuklerimizn yaninda bacak bacak ustune atmaz. Genclerimiz ise kizlarina sahip cikar. Iffetsiz demissin. Her milletin iyisi kotusu var sana iffetsizi denk geldi heralde:) ama soyu türk olupta cok iffetsizler var. Cerkeslere has bisi gibi algi yaratma. Bizler yedigimiz kabada sicmayiz. Turkiyede pekcok irktan insan var ama nezaman diydunuz bir cerkes ihanet etnis yasadigi yere. Kizlari uzun boyludur konusundada evet uzun boyluyuz has cerkesler olarak. Okuyun arastirin orflerimiz adetlerimiz halen devam. eder
+1 yılAsla Avarlar bile Türk değilken Adige'lerin Avrupalıların kökeni olduğu söylenir şahsen babam Besni annem Abhaz asla ve asla alakamız yok iki tarafa da.
00 YorumlaTürk rus karışımı olsa gerek kızları ruslar gibi güzel erkekleri türkler kadar cesaretli canım
12 Yorumla- +1 yıl
ruslar gibi olamaz :) ruslar bizim gibi olamaz :)
- +1 yıl
Yaw birader ne cahil adamsın ama böyle katıksız cahilsinn hani öyle böyle değil boş boş konuşma
sen ne kadar Türk sen o kadar Türk sen ne kadar rus isen o kadar rusdur.
00 YorumlaÖncelikle Çerkes diye yazılır, Türk değildir ama yemek yediği kapa da asla tükürmeyecek olan bir millettir
10 Yorumla
+1 yılcerkezler ne rustur ne turktur kafkas daglarında yasayan bı halktır bı cerkeze turk de de bakım napıyor senı
10 Yorumla
+1 yılÇerkes diye bi ırk mı var? Kurdukları bi tane devlet yok çerkes kelimesi sonradan çıkmış Gürcülerin bi boyu
02 Yorumlamüslüman bir ırk .rus değiller ... kızları çok güzel olur iye övünürler ..
hiç güzel bir kız görmedim çerkez hepsi ufak boylu oluyor ... ama yinede biz öyle bilelim ..010 Yorumla
Soran+1 yılbende arnavut kızları gördüm bodur napıcaz? :S
Soran+1 yılsen sıktın esas genelleme yapmamayı öğrendin o halde.
- +1 yıl
uzun boylu olarak bilinen ırkların bütün insanları uzun mu sanıyosun? yazık o zaman sana..bu kadar sinir yaptığına göre çerkes kızları sana baya koymuş :)
- +1 yıl
Uzun incedirler yani boylarına göre zayıflardır ve cidden güzel olurlar şive den etkilenmediğimiz için Türkçeyi de güzel telafuz ederiz her harfi vurgulayarak
Gizli Üye(30-35)+1 yılne türk , ne rus onşarda ayrı bir millettir , öenml iolan müslüman olmasıdır :9
10 Yorumlamüslüman olduklarıno hatırlatıp böyle gereksiz şeylere girmemeli diyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçerkezler müslümandır ve de türk kabilelerinden biridir
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmüslümandırlar yine de.
- +1 yıl
Boş boş konuşma
elbette türk arkadaşım
02 Yorumla2side değiller ayrı bir ırklar
20 Yorumla
+1 yıltürktür tabi hemde türk oğlu türküz
01 Yorumla- +1 yıl
bende çerkes oğlu çerkesim
+1 yılrus da değiliz türk de değiliz
00 Yorumla
+1 yılHepsi ayrı
00 Yorumla