Her ülkede çoğu genç kesim diyor ki Amerika çok demokratik, Amerika çok insan haklarını ve eşitliğini savunuyor.Öyle mi arkadaşlar? Amerika-Irak Savaşı
Sizde utandınız değil mi? Bunlardan bir sürü var... Ebu Gureyb Cezaevi'nden gerçek görüntüler, Amerikan Askerleri... Barış güçlerini ülkelere demokrasi diye gönderen Amerika mı demokrat?
Ortadoğuda neler oldu? Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye... Terörist kim? Müslümanlar mı? Peki buna Türkiye destek vermedi mi? Verdi o zaman Türkiye'nin de elleri kanlı. Hazır ol sende terörsit olacaksın çünkü...
Güncellemeler
+1 yıl
Amerika katil amerika katil defol
Sizce Amerika çok mu demokratik bir ülke? Amerika liderleri çok mu barışcıldır?
Demokrasi, dünyadaki tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir tür yönetim biçimidir. Yunanca dimokratia sözcüğünden türemiştir. -Wikipedia
1500'lerden 1800'lere kadar abd'ye göç edenler daha çok avrupa'da yaşayan aşırı dindar protestan takımından oluşuyor. bunların çoğunun avrupa'dan amerika'ya göç etme hikayesi avrupa'daki katoliklerin zulmünden kaçma üzerine kurulu. özellikle ingiltere ve almanya'da oldukça güç kazanan protestan hareketiyle mevcut katolik düzen arasında sürtüşme çıkıyor ve protestanlardan dindar olan kesim "hicret etmek" ayağına amerika'ya geçiyor.
abd avrupa ile olan bağını 1700'lerden itibaren adeta bıçakla keser gibi sokup kopartıyor ve bundan sonra kendi yolunu çiziyor. kanada ise 1930'lara kadar kendisini avrupa'nın bir parçası olarak görüyor, avrupa ülkeleriyle birebir ilişki yürütüyor, avrupa'nın yanında adeta bir çıraklık dönemi geçirerek akrabalık bağlarını bozmuyor. hatta 1947'e kadar kanadalılar ingiliz pasaportu taşımaya devam ediyor. abd ingiltere'den savaş yoluyla ayrılmakla kalmıyor üstüne ingiltere, almanya ve ispanya gibi bir çok avrupa devletiyle defalarca savaşıyor. kanada ise o toplara hiç girmeyerek akraba ziyaretlerini sürdürüyor. bu yüzden kanada'daki devlet yönetimi, eğitim ve sağlık sistemleri avrupa'dakine daha yakın olarak kalmayı başarıyor.
abd'ye avrupa'dan göç edenlerin çoğu kontrolsüz bir şekilde göç ederken kanada'ya göç edenler bizzat ingiltere ve fransa devletlerinin seçtiği belli başlı kriterlere uyan bir zümreden oluşuyor. 1600'lerden itibaren kanada'ya gidenler burada ingiltere ve fransa devletlerini temsilen kürk ve balık ticareti yapmaya başlıyor ve yerlilerle aralarını iyi tutmaya çalışıyor. ingilizler tarafından kanada'da ticaret yapması için kurulan hudson's bay şirketi ülkede bir monopoli haline geliyor ve bir süre sonra güçlenerek devlet kadar yetkili bir hale geliyor. kanada'da yaşayan hemen hemen tüm beyazlar bu şirketin elemanları veya şirketle bağlantılı olduğu için ülkede yürüyen işleri tek çatı altında kontrol etmek daha kolay oluyor. abd'de ise binlerce irili ufaklı şirket kurulduğu için kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. gerçi bu ülkedeki inovasyon kültürünü de arttıran bir olay olduğu için avantaj da sayılabilir.
amerikalılar devlete pek güvenmezler ve devletin işlerine karışmasını istemezler. bu yüzden abd'de devlet halkı biraz daha serbest bırakmıştır, vergiler daha düşüktür, kurallar daha azdır ama aynı zamanda devletin sağladığı imkanlar da (örneğin bedava sağlık ve eğitim) daha azdır. bunun sebebi de yukarıda saydığım maddelerden birine bakıyor. abd ingiltere'den kavgalı bir şekilde boşandığı için halkın devlete bakış açısı da oldukça kuşkucuydu. bu yüzden o günlerden günümüze kadar amerikan halkı hep silahlandı ve hiç silah bırakmadı.
Savaşın sebebi zaten insan haklarını savunmak? Bu yapılanlar çok canice ama savaşta herşey mübahtır sözü böyle zamanlar içindir işte. Hangi ülkenin cumhurbaşkanını bizimki gibi 110 korumayla gördün?
Ben MEB hariçi tarih kitapları da okudum, matematik yaptığımızda 600 yıl nasıl imparator olsun ki Osmanlı mesala? Bu dünya tarihindede yazar burjuva kesim ve kralların eziyetleri vergiler vs.
Tabi ki o zencilere edilen zulümlerinde gerçek görüntüleri var, araştırsınlar, sadece adı barış olan örgütler kurup medyayla insanların gözlerini boyuyorlar.
Amin arkadaşım, bu görüntüler hiçbir şey değil ki, ben 2 gece ağladımm, neden mi? Savaşında bir usulü vardır, sık kafaya geç nedir bu işkence? İnsanlığımdan utandım. Amerika katildir, canidir bana göre demokrat diyenlere acımaktayım. Amerika halkı bugün işsizlik ve açlıkla boğuşuyor, zengin tabaka sağolsun, diziler sağolsun, dexter falan var işte gençler Amerika çok iyi bir ülke sanıyor...
Abd kendi cikarlari icin demokrat.. insan haklari felanda adamlarin elindem biri cikipda hesap soramiyor... Biz eli silahli teroristi vurunca hemen laf ediyorlar bla bl...
ABD demokratik bir ülkeyse diğer ülkeler Anarşisttir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
amerika ülke içinde demokratik. ama konu başka bir ülkeyse tabiki savaşacak. bence fazla saçmaladınız. gerçekten savaşta napsın al silahları bizi vur mu desin
amerikayı kötülemek için resmen sebep arıyorsunuz.
İnsanlığından utan vursun kafasına geçsin silahla bu işkence bu tecavüz nedir böyle? Bu savaş mı? Ayrıca Iraktan Amerika'ya ne vardı? Neden gitti? Tarihden yoksun insan... Barış diye girdi oraya... Allah seni ıslah etsin. Normal sizin gibiler eşcinseli, kadın haklarını savunur. burada kadınları niye savunmadı feministler? Kadın-erkek neden savunulmadı. Almanya görüntüleri ifşa etti. Amerika utandık dedi geçti. Askerleri serbest kaldı biraz araştırma yap.
Ne? Yazıklar olsun... O zaman sende bundan sonra tecaüz edilen kadınlara sesini çıkarmayacaksın, Sanane? Ülkenin kötü ekonomisine ses çıkarmayacaksın sanane? Anladım çok boşa konuşuyorum savaş varsa işkence normaldir diyorsun bence aynaya bakmayı öğren.
Bıktım artık sizin araştırmamanızdan... Amerika-Irak savaşı olurken 1 Mar tezkeresi iptal oldu RTE rest çekti sonra 3 tezkere yayınlandı meclis onay verdi, RTE onay verdi, Amerika müttefiğimiz oldu. RTE Amerikan askerlerinin dönmesine duacıyız dedi. Hatırla yaz googleye çıkar...
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Tayyip Erdoğan hükümetinin getirdiği “sınırlı” savaş tezkeresini dün kabul etti. Amerikan uçak filolarına Türkiye hava sahasının açılmasını ve Irak’a asker gönderilmesini öngören tezkere, Türkiye’nin resmen Amerikan saldırganları tarafında yer alarak Irak savaşına katılması anlamına geliyor.
ABD kara birliklerinin Türkiye’de konuşlandırılmasına ve Irak’a Türkiye’den sevk edilmesine de izin veren daha kapsamlı önceki tezkere, hatırlanacağı gibi, 1 Mart 2003’te 100 AKP milletvekilinin CHP milletvekilleriyle birlikte hayır oyu kullanmasıyla red edilmişti. Yirmi gün sonra yapılan oylamada 100 hayırcı AKP milletvekilinin yaklaşık yarısı da ABD emperyalizminin ve yerli işbirlikçilerinin tehdit, şantaj ve dayatmalarına boyun eğerek kabul oyu kullandı. Meclis’te 3 milletvekiliyle temsil edilen DYP de başta Susurlukçu Mehmet Ağar olmak üzere tezkereyi destekledi. Sonuçta tezkere 332 kabul, 202 red ve bir çekimser oyla kabul edildi.
Dizi kafası bunlar hep , seks and City, Dexter, how i met your mother... Bunları izleyip hayal alemlerinde yaşarlar... Dünyanın sonunu getiren enerji kaynaklarını tüketen ışıklı binalarına bakıp iç çekerler.
5 yıl yaşadım, lanet olsun dedim. Özgürlükmüş nah özgürlük. Günlük cinayetin tecavüzün haddi hesabı yok. Hastanelerin geneli özel. Sigorta desen ayrı bir dert ölsen hastane almıyolar. Neymiş bizim sigorta başka hastane kayıtlıymış. Her şey pahalı. Rezil bir ülke.
Akrabam yaşıyor, açlar aç, Sinema televizyon okuyor orda almış eline kamerayı fakir halkı çekiyor, Bizim ülke ve diğer ülkeler almasın bakalım bir Amerika İsrail malı direk batarlar her şey özel. Silah satmasa batar adam. Savaş olsun Amerika'nın siyonistleri kazansın. Bazı eyaletlerde esrar vs serbest halkını uyuşturuyor... O çıplak survivor falan boşuna değil ki...
orta doğudaki asalak insanlar umrumda bile değil. Böyle olmaya devam ederlerse daha çok katledilirler. Milli bilinçleri yok, başkalarının yönlendirmeleriyle isyan edip, diktatörleri bile mumla arıyorlar. Abd kendi vatandaşına karşı bir çok ülkeden daha demokratik varsa daha demokratik davrananı sen söyle.
Abd ve Avrupa bitmiş durumda ekonomik krizlerle o ülke bu ülke kan emiyor... Link atamıyorum açta biraz istatistik vs incele. Amerika'nın %45i yemek kuponuyla yaşıyor , he çok demokratik...
Aç olmasıyla demokrasinin ne ilgisi var? Dediğiniz gibi dr bir durum yok Yunanistan'ı okuyorsun herhalde sen. Ayrıca ızatmanızın manası yok. Soru sordunuz ve ben bana göre kendi vatandaşına demokratik dedim ve orta doğuya yaptığı zulüm umra değil dedim. Bu benim fikrim ve sayfı duyman lazım. Demokrasiden söz ediyorsun ama kendi fikrine beni ikna etmeye çalışıyorsun. Farklı görüşleri kabullenmeyi öğrenmek lazım. Herkesin doğrusu aynı değil.
Ben zaten ekonomik eşitliktir demedim, halkların eşit yaşaması dedim. İyi göreceli görüşleriniz ve vicdanınızla iyi akşamlar. Sıra size de geldiğinde bunları askerlere söylersin ha ha , dünya kadar Amerika-Türkiye anlaşması var bizi hergeçen gün daha fazla dar ağacına götüren. araştırınız.