Bazi kapalilarin giyimlerini anlayamiyorum dar pantolon got meydanda ustunde kisa bisey basi kapali ya da kollari transparan filan giyiniyolar kapaniyosan hakkini ver ya da oyle kapanipta kapandim deme siz ne dusynuyosunuz onlar hakkinda?
Cevabın nedir?
+1 yılKardeşim onlar zaten '' ALLAH '' emirlerine değil ailelerinin söylediklerine iman ediyorlar :) Gerçekten amaçları ALLAH'ın emirlerine uymak olsaydı tabiki farklı olurdu.. Geçen Bursa'daki ulucamide bir hristiyan bayan gördüm Bir elbise giymiş yabancı zor tuttum elbiseniz çok güzel diyecektim. Gri renk boydan boya ve kapşonlu böyle hiçbir şekilde vücuda deymiyor bile? Fakat bizimkilerin herşey meydanda... Biliyorlar mı bilmiyorum ama kapalı ve dar giyinen kadınlar ve ya kapalı açık giyinenler çıplak kadınlardan daha çok dikkat çekiyor ve beğeniliyor?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kapalı değil tesettürlü demen daha iyi bu 1. İkincisine gelince bende bazı Açıkları anlamıyorum anadan üryan dolaşıp sosyal hesaplarında genel verici gibi pozlar verip sonra laf atılıp uygunsuz teklifler alınca ayy ne kadar sapık var memlekette oluyor. Kardeşim kimse kimseyi anlayamaz bir ülkede her kesimden her kafadan insan var. Mezhep farkı var mezhebine göre giyinen var. Anladın mı. insanları şu kapalı niye böyle diye yargılayacağına ya kendin güzelce örtün doğruyu göster ya da seni ilgilendirmeyen konularda insanları yargılama.
416 Yorumla- +1 yıl
Ben kapaliyim demiycekler ben acik giyiniyorum ve acigim diyorum onlarinda aciklardan farki yok ve kapaliyim diyorlar kapanmanin hakkini vrrsinlet ya da bos konusmasinlar
- +1 yıl
Ben sinir oluyorum beni ilgilendiriyor sorsan dini insanlar milleti kandiriyorlar goz boyuyorlar olduklari gibi davransinlar bir boyle bir soyle olmasinlar ! Ben sinir oldugum icin. elestirdim
- +1 yıl
Bu eleştirmek değil yargılamak öncelikle eleştiri nedir öğrenmelisin. Tekrar söylüyorum kapalılar şöyle diyorsan açıklara da açık olmanın her an kendini pazarlicakmış gibi dolaşmak olmadığını söylemeli sözde eleştirini eşit yapmalısın? Neden sadece tesettürlülere takıyosun kafayı? Demek ki meselen başka derim o halde
- +1 yıl
Yargilama diyorsun yaptigima altada elestirini esit yapmalisin diyorsun tatlim sen ikisini ayirt et once bu 1. Aciklar ben avigim diyor ve acik giyiniyor kapali gibi gozukenler kapaliyim diyor ama sadece sozde kaliyor ya adam gibi tepeden tirnaga kapansinlar ya da yari acik olup kapaliyim demesinler ;)
- +1 yıl
SÖZDE eleştirin dedim güzelim laf yetiştiricem diye acele edip komik olmak yerine otur bir kaç dk düşün ne konuşacağını oku tekrar tekrar madem tek seferde anlamıyosun. Açık olanlar ben açığım diyorlar ve öyle giyiniyorlar demek :D Peki neden laf atılınca kızıyorlar ya da millet dikip gözünü bakınca neden rahatsız oluyorlar her neresini açıksa oraları açıp millete sunanlar kendileri değil mi? Sen kaç kere karda çamurda ayak bileklerine kadar etek giyip sırılsıklam oldun? Peki sonra kıyafet değiştirip namaza durdun mu? Elbette yeri gelince pantolon giyiyorlar üzerine de tunik. Senin saçma kapalılar şöyle olmalı böyle olmalı takıntının ya da bu konuda ne kadar sinirlendiğinin kimseye faydası yok dediğim gibi çok biliyosun madem doğrusunu onlara sen göster çocuk.
- +1 yıl
Ust kisimda kendinden emin sekilde yargilamak demissin ne dedigin belli. degil. ordada sozde elestirmek deseydin cancan ayrica ben beni rahatsiz eden seyin elestirisinibyapiyorum. mademki aciklarda seni rahatsiiz ediyor sende onlari elestir ok nlar acik zaten yaz kis mini giysinler banane ama kapali oldugunu sananlarin ne giydigi belli degil kendini buyuk sanan ama zeka yasi bkucuk. olan cocuk :D
- +1 yıl
Bak güzelim 19 yaşına gelmişsin ama eğitim sanırım alamamışsın üzülüyorum. Bir şeye sözde demek ya da (!) gibi işaretler alay belirtisidir. Hala sana yargılıyosun diyorum SÖZDE ELEŞTİRİ dedim yani sana göre eleştiri dedim. Seviyenin bu kadar düşeceğini bilseydim hiç girmezdim soruya. Sözde ibaresi ne demek bu yaşta öğrenilmez yahu. Ayrıca özetle benim dediğim yere gelmişsin farkında olmadan. Sende onları eleştir diyosun bende diyorum ki BANANE SANANE BİZENE
- +1 yıl
. benim elestirmemden veya yargilamamdan sanane ! Ayrica egitimime laf etme yeterince egitim. aldim ben ama senin gibi. bos insanlar anlamak istedikleri gibi anliyorlar yaran mi varda gocunuyosun annen kardesin ablan sevgilin elestirdigim seyimi yapiyorlarda bu kadar yordun kendini
- +1 yıl
Saldırganlaşmaya başladığına göre lafı gediğine oturtmuşum ben ;) Bak güzelim benim annem de açık kız kardeşim de sevgilim tesettürlü bir hanım ama bilinçli bir tesettürlü naıl giyineceğini de biliyor nasıl oturup kalkması gerektiğini ve ya nasıl konuşması gerektiğini de çok şükür. Benim derdim senin ukala ukala cehaletini savunman. Bak napalım biliyo musun sen bana laf koymaya çalış sonra da engelle kutla kendini. Böyle boş işler tam senlik
- +1 yıl
Sevgiline yazik olmus senin ökuz oldugunu farkedememis heralde o hanimhanimciiksa sana layik degil hem kabasin hrmde cok bilmis
- +1 yıl
Beni tanimiyosun on yargili. davranma ben icimden gecenleribyazdim elestirimi yaptim elestirmem kimseyi ilgilendirmez elestiri yaptim diye kotu bir kiz degilim susmaklada hanim hanimcik. olunmuyor
- +1 yıl
Kızım ben sana susarsan hanım hanımcık olursun dedim mi? Benim hatunda da çene var maşaAllah bişey savunmaya kalksın mangalda kül bırakmaz. Ama fark şu o bilgisiyle konuşur sen eleştiriyorum derken bile aslında yaptığın şeyin eleştiri olmak değil de kapalılara kusmak olduğunun farkında değilsin. Susarsan ağır olursun dediğim falan yok konuşuyorsun madem ne konuştuğunu bil diyorum.
- +1 yıl
Ben boyleyim hanim hanimcik olma gibi niyetimde yok bilgili veya bilgsiz oldugumu bilemezsin on yargili pisligin tekisin ya haniminada sanada basliycam simdi
- +1 yıl
Bana bak ufaklık o kadar uzun boylu değil ! Sen istesen bile hanım hanımcık olamazsın kumuşın kalitesiz ne yapsan boş önce bunu bil. Sonra benim hanımıma başlayacakcın sen daha lafı bitirmeden ben senin fişini çekerim kendine gel ! burada kalkıp tesettür düşmanlığı yapıp boş konuşup sonra beynin eror verince kimseye hakaret edemezsin böyle lafı yer oturursun ancak. Sen benim sevgilimin yarısı edemezsin bu zekayla önce bunu hazmet ! Sonra gir böyle din devlet işlerine !
+1 yılaynen katılıyorum onlar sadece moda için yapıyo ya da aıle zoruyla kapanmıssa yapıyorlar madem öyle gezeceksınız acılın daha iyi
acık olanların oyle gıymesı dıkkat cekmez ama kapalılarınkı sacma bir çok kapalının adını kırletmekten baska bısı degıl00 Yorumla
+1 yılBu açık halinle kapalıları eleştiriyosun. Onlar en azından başını kapatıp bir adım atmış.
31 Yorumla- +1 yıl
Adimi nereye attiklari belli degil canim :D
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
37Cevap
+1 yılÖncelikle kapalı olmayan biri olarak görüş bildiriyorum;birkaç ya da bazı kişiler yüzünden hakkıyla ve inancıyla kapanmış kişilere ve örtülerine dil uzatılmasına ya da her türlü mağdur bırakılan duruma karşıyım. Onların haklarını gerekirse önce ben savunurum. Nedeni ise hoşgörüyü insancıl bir meziyet olarak görmem.. Bu sorunuzu iyi niyetle sormadığınızı düşünüyorum.. Unutmayın Başkasına uzatılmış kötümser yaklaşım yalnızca sizi alçaltır.
21 Yorumla- +1 yıl
tipine bakışına oturuşuna efendiliğine kadınsılığına yorumuna anlayışına yüreğine ruhuna hastayım bu kızın ben be. her yorumunda mı etkiler beni arkadaş. maşallah. hep böyle ol :)
+1 yılBu konuda sana katılmıyorum. Kişilerin ne giyip giymeyeceğine başkaları değil kendisi karar verir. Sen herhangi bir elbiseyi, pantolon veya başka bir kıyafeti ona uygun görmeyebilirsin ama o kendince çok beğenmiştir ve giymiştir. Kapalı olup olmaması bisey degistirmez. Sana, bana ve diğer insanlara b. k yemek düşer. Susalım ve isteyen istediği gibi hareket etsin, giyinsin ve yaşasın...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılen azindan baslarini kapatiyolar biseyden fedakarlik ediyolar insanlarin kendilerine onyargiyla bakmalarina razi oluyolar ben onu da yapamiyorum. saygi duyuyorum :) soyle de bisey var got bas ortada giyinen bir ton musluman var bu ulkede ya usturuplu giyinsinler ya da ben muslumanim demesinler senin dedigin bu tarz bisey bence
10 Yorumla
+1 yılSana aynen katılıyorum ve bu sandıklarının daha beterlerini gördüm. Dizde kısa kalem etmek giymiş ince siyah çorap giymiş bacaklar meydanda. Böyle kapalılık mı olur. O an onları parçalayasım geliyor. Bunlar kapanmayı sadece başlarını kapatmak sanıyorlar galiba
00 YorumlaBize ne?
Kimsenin hayatını oturup da "vah vah'diyerek hayıflanma noktasına getirmiyorum.
Kişilerin giyimi, tavrı ve ahlaki yine onunla Allah arasında.
Işaret ederek göstermenin lüzumu yok.10 YorumlaKusura bakmayında Ferace Siyah kapanıyorlar bol gıyınıyorlar bu seerde öcü diyorsunuz sizleri hiç anlamış değilim ;)
10 Yorumla
+1 yılİnsanların kapalılıgını eleştireceğinize önce kendi açıklıgınızı eleştirinki samimiyetinizi anlayalım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlar kapalı değiller,
sadece tesettürü aksesuar olarak kullananlar.
öyle saçma sapan kapalılıkmı olur. mini etek giyse bu kadar ilgi çekmez ve iç gıdıklamaz.10 Yorumlaİçi ve dışı boş insanlar.
Kapanmanın tam manası bilmeyen boş insanlar
Kapanmayı moda sana boş insanlar
Günümüzde açık ile kapalı arasında fark yok !!00 Yorumla
+1 yılYanlis yapiyorlar kapanmayi sadece kafa olarak gorup beyni de kapatiyorlar ondan sonra disarda bir yerlerini gosterme pesinde tabi hepsi icin gecerli degil bu dediklerim
Onlar post modern kapalilar00 Yorumla
+1 yılbaş kapalı g*t açık bence onların kapalı olması dini bütün kapalı bayanlara hakarettir...
00 YorumlaHiçbir şey düşünmüyorum din baskısı altında kalıp kapanmışlar işte.. başka açıklaması olamaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. senin gibi düşünüyorum ama yargılamıyorum bizi ilgilendirmez cezasıda sevabıda kendine, uyarmak lazım ama gerisi ona kalmış.
10 Yorumla
+1 yılya ter artık sıktı bu soru... acık g? tü meydanda gezer sizene. kapalı g? tü meydanda gezer sizene
20 Yorumlaorasi oyle de bizlerim bu konuda ayari yok. oyle yapinca da bu sefer ninja deyip alay edip kalp kiriyoruz. dengemiz yok bizim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın... Edebiyle kapananları karalıyor resmen :S
10 Yorumla Genelde onlar saçlarını beğenmedikleri için kapanirlar. Bu ara vardı öyle bir sevgilim saçını yanimda açtı aman tanrım didim
00 YorumlaAynen katiliyorum. Kapaniyosan tam kapan ya da acıl. Smdikilerin ne yaptıklarını pek. anlamiyoruz malasef
00 Yorumla
+1 yılValla geçen gördüm bir tane, pardösünün altında dötündeki iç çamaşırı görünüyordu. Hamur gibide döt vardı :/ Bir sağa bir sola... Ben bir banyoya kadar gidip gelem. *-*
00 Yorumla
+1 yılBazı kapalı bayanlarımız amacından sapmış sadece kendileri güzel gözüksün diye abuk subuk şeyler giyiyorlar. Böyleleri yüzünden tüm kapalılara farklı gözle bakılabiliyor.
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın emrini tam anlamıyla uygulayabilmek için gayret etmeliyiz.
00 YorumlaDurdurup uyar o zaman? Burada elestırı yapan ınsanları anlamıyorum, neyı degıstırebılırsın buradan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Modern kapalı onlar sözde 'Ben kapalıyım' düşüncesinde ama şaklabandan başka bir şey değiller
00 YorumlaAynen sana katılıyorum , katıla katıla gülüyorum neler çıktı o eşarpların altından neler. Çoğu tarz olsun diye kapanıyor.
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının giyimini takacak kadar dertsiz değilim.
10 YorumlaGuzel girunmek icin kapaniyorlar kapanacaksan dinin enrettigi gibi kaoan yani
00 Yorumlahay azına sağlık :D
bir söz var söylemeden edemicem
"bizim kız bizden kaçar, başını kapatır g0tünü açar" çok seviyorum bu sözü :D00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılYa dün bir tane kapalı gördüm açık olsa her yeri bu kadar çok tahrik etmezdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhaklısın o tiplerin kafası üşütük oluyor :)
o yüzden sadece kafayı örtüyor :D :D :D :D00 Yorumlaaynen senin gibi düşünüyorum. ya tam kapancaksın ya da hiç bu işe girişmiceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an senin yaptığın onun yaptığından daha kötü hayat onun sanane mal
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı. tesettürü farz bilirdik, tarz olmuş. :-)
10 YorumlaEvet yanlış yapıyorlarda bize ne?
00 YorumlaFazlasıyla umrum dışı olan bir konu
10 Yorumla
+1 yılkeyifleri bilir karışmaya kimsenin hakkı yok
21 Yorumla- +1 yıl
Evet tabikide👍
+1 yılkapanmak gelenekmi dinsel mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsuç onlarda değil ailelerinde
00 Yorumla
+1 yılKafa kapalı got açık modern kapalılar.
00 Yorumla
+1 yılüstü minare altı kerhane:)
00 Yorumla
+1 yılBazı kapalılar kaşarlığını örtüyor..
10 Yorumla
+1 yılTakintili olmayin sanane banane bizene bosver
20 Yorumla
+1 yılArada kalmak boyle bisi iste
00 Yorumla
+1 yılhaklısın. modern kapalı onlar :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onlar çakma kapalılar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlar kapalı sınıfına girmiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. kapalılarda bozdu iyice.
00 Yorumla
+1 yılIstediklerini yaparlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnları çatır çatır skmeli
00 Yorumla
+1 yılbişy dfüşünmüyorm
00 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. haklısın
00 Yorumla
+1 yıl:D yorumsuz
00 Yorumla