Ateistler hakkında en çok neyi merak ediyorsunuz neyi öğrenmek isterdiniz? Bir ateist olarak cevaplıyım sorun saygı çerçevesinde hakaret edene cevap vermiyorum>
Ateistler hakkında en çok neyi merak ediyorsunuz neyi öğrenmek isterdiniz?
Konuyu götünden anlamak bu oluyor işte. Bilip bilmeden konuşuyor. Lafı cımbızla çekip ondan sonra da kendi kuyruk acısı ile birlikte millette fitne uyandırmak bu oluyor işte.
Olm sen müslüman olmayı o kadar kolay mı zannediyorsun? "içki içme, izna yapma tamam" olduğunu mu zannediyorsun? O buz dağının görünen yüzü. İslam bir yaşam tarzıdır, bunda her türlü ahlakı ve toplumsal temelin en "uygunu" yatar. Bu hayat tarzının sistematik hale gelmiş haline "Tasavvuf" denir. Aynı bir üniversite gibi burada nasıl "Adem" yani İnsan" olunur onu öğrenirsin. Bunu da yapabilen toplasan toplasan "Müslümanım" diyenlerin %1'idir!
Müslüman kendisinden olmayana da zarar vermez. "O kötü o zaman yaşamasın" diyemez. Hata yapanı uyarır fakat onurunu incitmez. Hatta öyle bir konuşma tavrı sergiler ki karşısındaki ağzını bile açamaz. Bilimde ve teknolojide en ileri noktaya gitmeyi kendine birincil görev edinir. Bağımsız olmak onun temel olmazsa olmazlarındandır.
Bunlar örnek davranışlar. Bunlar ve çok daha fazlasını birleştirdiğin zaman ortaya "Mümin" dediğin insan çıkar. İşte bu da öyle senin görüp de hayıflandığın insanlarda olmayan şeydir...
Eleştirin nedir boş laf anlatmışsın açık sora bilridin. Kimse burada bir şeyi küçümsemiyor ilk kezde duymuyorum resme takıldıysanız sözler bana ait değil iranlı bir edebiyatçıya ait ve oradaki asıl mantık içki veya seks değil daha geniş görmleisin.
Sadik hidayet hic okul okumamiş heralde sinava girmeden devlet kimi meslek sahibi yapmiş.. hersey bir sinavdir.. Sorum şu niye ateistler yaslandiklari zaman niye kendilerini intihar etmiyor niye hayatin cefasini cekiyolar bizde intihar buyuk gunahtir
Her yaş güzeldir. Çıkmaz varsa yani illa bir zaman gerekliyse bu yapılır ben çekinmem şahsım adına intihar etmekten ancak önümde uzun ve güzel zamanlar var değerlendirmeyi bilmeli insan var say el ayaktan düştün yaşlandın. Buda ölüm için sebep değil sevdiklerin ailen torunların bir çok sevenin olacak gene hayatta durmak için sebeplerin var yani ama kasıt yani sormaya çalıştığın şey intihar ede bilirmisinse istersem ederim tabiki benim öyle yanarım gibi korkularım yok ancak ben bu hayatı bir daha elde edemeyeceğim oyüzden bir kez geliyoruz düzgün yaşayacağız.
Ya hristiyanlık doğru dinse ya da budizm musevilik veyahut hiduzim ozamanda sen kaybediceksin yani bu bir kumar 100 bin din varsa 99.999 tanesini sen 100 bin tanesini ben red ediyorum. Çokta bir farkımız yok
Ben iyi bir insanim kaybetmem olasilik dişi. ayrica dinlerin emrettikleri emirler zaten bir insanda bulunmasi gereken meziyetler :) ayrica ilk sorumu cevaplamadin. devlet bile bizi yaratmadan yuzlerce sinava sokuyo kazanirsak bir meslek veriyo yukardaki hidayet cok boş konuşmuş
İyi bir insan olmanıza göre eğer dinler sizi sınasaydı ateistlerde cennete giderdi. Kendi kutsal ktiabınızı okuduğunuzda bu sorunuzun cevabını göreceksiniz. Devlet sizi yaratmadan cümlede mantık hatası var ne demek istediğinizi anlamadım daha net yazarsan cevap vereyim.
İslamı bilmeyen ve araştırmayan tek taraflı, Kuran''ı mealiyle okumayan ve düşünmeyen, peygamberlerin hayatını ve alimlerin hayatını okumayan kısacası İslamı ilahıyatçıların yorumlaması gerekirken hiç bilgisi olmadan sırf gördüğü insanlara göre İslam üzerinden yorum yapan ateistler neden açıp bilim nedir? Bilim olması için neler gereklidir? Ve bilimi savunan birşeyin bilmeden birşey hakkında konuşması doğru mudur? Ve atesitlerin çoğu neden bunu yapar? Hiç anlamıyorum ateist dernekleri başkanları bile okumayın bunları safsata diyor ya İslamın kabul etmediği şeyhlik ve etek öptürme işte ateistlerin dernek başkanlarına bu koyu itimatı nedir?
Hiç bir bilgisi yok demeniz tamamen bir laf atmadır daha doğrusu teori diyeyim bende yıllarca hep merak ettim neden insanlar inandığı kitabı okumuyor diye. Ben şahsım adına söyleyeceksem 4 kez kuranı meali ile okudum buhari müslimi okudum islam tarihini biliyorum. Zaten arap kökenliyim yani kendi ana dilindede okuyup tartıştım. Gelelim ateizm derneğine bir dernek hak savunmak ateistlerin hakkını savunmak için açılmış bir dernek orası tartışma platformu değil orayı yanlış algılamayın. Binlerce dini kurum var binlerce dini dernek var birtane ateizm derneği göze batmamalı. Bilime gelince ateist olmak bilim adamı olmayı gerektirmez yıllarca yanlış anlaşılan bir konu var ateizm bilmie dayanmaz sadece evrim ve bigbangi anlamak için bir yoldur. Sorarya teistler allah yoksa nasıl oldu diye bunu anlamak için olan bir olgudur oysaki insanlar evrim ve bigbangden öncede ateistti bu bir bilimin başlattığı akım değil. Ve yine ayrıca darwin dahi ateist değildi saçma bir bakış açısı.
Konu Darwinin kim olduğu değil, yapmayın bahsetmediğim husus ve konuları açıp laf kalabalığı yapıyorsunuz, Darwin bir felsefeci bilim adamı da değil ki böyle bir şey de demedim. Öncelikle İslama inanmakla yorumlamak arasında fark vardır. Kuran okuyunca inanmış olursunuz uzman olarak yorum yapmak için Kuran Meali bir kez yazarın yazdığı, fıkıh, peygamberlerin hayatı, mezhepler bunlar okunmalıdır. İnsanların İslama karşı olan tavırları ile İslam yorumlanamaz bu sosyolojiye bile girmez toplum bilimidir çünkü, Ayrıca ateizm de nasıl İslamda alim ya da Prof ilahiyatçı dediğimiz kimseler varsa ordada konuda yetkin dernek başkanları farklı görüşteki uzmanlarla tartışır, Bu başkana dernek üyelerine olan tavır kesin sorulur tartışma alanı dışında verdikleri cevap hep aynıdır, bunlar safsata ateizm bilime dayanır, bunların kanıtları belgelenmiştir araştırınız Oysaki ateizm felsefik görüştür, bilim değildir, kanıtlanmamış tezdir, Yani siz kendi düşüncenizi savunanlardan uzaksınız hayli.
İşte bende onu soruyorum benim okumadığımı nereden çıkardınız bunu yapan bir tek ilahiyatçımı olmak zorunda? Ben insanların islami açıtan yaptığı yorumlara takılmıyorum onu teist olan bireyler gerçekleştiriyor. Bir şeyin safsata olduğunu görmek ve bilmek ya da buna inanmak ona safsata dendiğinde karşıt görüşlerin çıkması gayet doğaldır ancak buna yadırgarca bakmak komiktir. Ben safsata görüyorsam araştırmam sonucunda safsata derim aksi ispatlanana kadarda ya da ben ikna edilene kadarda o benim için safsatadır. Beni ilgilendiren ateizm derneği değil ya da biz ateizm derneğini önder gibi bir şeyle görmüyoruz onların tek işlevi yardım. Ateizm felsefe ve mantıktır doğrudur. Ateizm bilime dayanmaz sadece evrenin ve insanlığın var oluşu ile ilgili tezini oradan alır. Ateizm kanıtlana bilecek birşey değil zaten hanımefendi varlık kanıtlana bilir yokluk kanıtlanmaz tanrı teorisinin kanıtlanması ateizimi çökerte bilecek tek husustur. Buda henüz yapıla bilmiş değil teoriden ileriye gitmiyor.
Siz dediniz ki sorunuz var mı? Bende sordum teist ya da değil her kimse neden İslam, başka din ya da felsefik görüşleri araştırmadan yorum yaparlar? Neye dayanarak? Siz hassas davranıp kişisel algılamışsınız benim hiçbir cümlem sizi hedef almadı, Ayrıca evet İslam hakkında tartışma yapılacaksa ve ateizm, bunları iki yetkin uzman yapmalıdır, Ben burada sorumu neye dayanarak sorduğumu söyledim Ateizm derneği başkanlarını örnek vererek, Soruda neden-sonuç var, Ayrıca tıp le ilgili tartışacaksak . uzman doktor olmamız gerekir. Uzmanlık 300-500 kitap okumakla olmaz tez ve makale yazan düşüncelerini kanıtlayabilen kişilerdir bu ateistte olabilir, İslam bilgini de eğer siz sadece kitaplara göre İslam ya da ateizmi ''Dinde şu yoktur'diye bir şey söyleyecekseniz bunu kanıtlayan bir makaleniz olmalıdır. Aksi takdirde bu yanlıştır. Çünkü bu tez sadece gelenek, kültür ile açıklanamaz Bunun yan dalı olarak felsefenin her dalı, oluşturduğu bilim ile istatistik bilgi gerekir
Bakınız ben insanların fikirleriyle ya da ne yaptıkları ile ilgilenmem bir grup birşeyi araştırmadan yorum yapması cehalettir. İster ateist ister deist ister teist ister agonistik isterpolyteist farketmez yani her halukarda bilmediğin konuda tartışmaya girip karalıyorsan bu cehalet gösterir. Ben bireysel algıladım çünkü sorular sorulara başkası adına yorum yapamam atıyorum ateizm derneği şöyle düşünüyor gibisinden herkesin her bireyin daha doğrusu bakış açısı vardır kimi okur kimi okmuaz ben kendi adıma konuştum okumadan yorum yapan ya da tartışmaya giren zaten kendini belli eder ister imam ister ateist ister papaz olsun.
Tamam. Cevabımı aldım zaten cevap buydu. Peki ateizm bilim değil tezdir dedik peki sizce neden kanıtlanamadı? Bir şeye inanmak için bilim olmasına gerek yok ama dinin din olduğuna dair gerekçeleri var İslam diyor ki kanıt Kuran peki ateizmin savunduğu evren sonsuzluğu ve değişime göre neden geçmiş dönemden evrimleşmiş bir maymun canlıların genetik haritası çıkartılabiliyor ve nasıl oluştuğu tanımlanıyorsa bir maymun ya da bir organizmayı evrimleştiği aşamayı evrimleştirip ateizmi gösteremiyor? Ne de olsa çok uzun yüzyıllara dayanır bu oluşum günümüz teknolojisi organ bile oluşturabiliyor. bu bilimle çok olası fakat yapılamıyor neden?
Şimdi öncelikle ateizm bir tez değil dir bakın gene aynı konuya geldik ateizm latinceden gelir tanrı tanımaz demektir. Şimdi asıl tez olan olgu yani daha doğrusu asıl teori olan olgu tanrıdır ayrıca dinin din olduğnua gerçek kuranı veremezsin çünkü büyük bir çelişki olur mantıkta oda şudur sorarım kuranın gerçekçiliği nedir tanrı gönderdi tanırın gönderdiğini nereden biliyoruz kurandan yani bir birini cevaplayan bir olgu asla ispat olamaz. Şimdi bahsettiğiniz şey canlı yaratmak bilim yapay organ ürete bilir ancak bir canlı üretmek sandığınız kadar basit değil homo electusların fosilleri mevcut bu zaten evrimi kanıtlıyor sadece bu fosliller dahi yeterli ayrıca maymun değil bir primat. Bu bahsettiğiniz olgu sadece yapay yapılır yapay zaten yapılıyor bakınız evrim ve bigbang teorinin çok dışında kalmış iki olgudur tartışılmaya dahi açık değiller zaten isatlı şeyler öyle ki tesitlerin yıllarca red ettiği bu iki olguya şimdi tanrı bu şekilde yaptı diye fiir değiştiriyorlar gülünç.
Bakın öncelikle saygısızsınız cevap veremediğiniz şeylere gülünç ya da saçma diyorsunuz Ayrıca ben ateizm tez demedim sizin türkçeyle ilgili büyük sorunlarınız var, ateizm felsefik bir görüş neden doğrıuluğunu kanıtlayan tez yayınlamıyor dedim ve Kuran'ın kanıtlanabilir olması husus değildi cevap veremediniz ve soruyla alakasız İslamı eleştirdiniz ayrıca Kuran'in indiğine dair kanıtlar vardır ama bu benim sorum değildi bunu tartışmayacağım, İslamla ilgili bilginiz varsa bunu söylemeniz mümkün değildir çünkü alimler gerekçe sunar siz gerekçe yok diyorsunuz, ayrıca canlılar mitoz mayoz diye ayrılır, tek hücreli bir canlı da mı oluşturamaz bilim yapmayın sonuçta bir organ birçok hücreden oluşuyor bunu fen dersinde bile görüyoruz neyse tamam yeterli.
4 kez kuranı bitirdim türkçe meali ile ayrıca incili ve tevratı birer kez okudum budizm ve hinduzim hakkındada bilgim var. Hepsini yani tüm dinleri araştırmaya kalkarsak 100 binlercesi var zaman yetmez revaşta olanları araştırdım hepsi aslında biribirinin aynısı. Benim bir ateist olarak aslında hiç birini okumadan red etmem olanaklı bir olgudur yani bir ateist okumadan derki ben buna inanmıyorum. Sonra oku ona göre karar verirsin diye bilir teistler ancak ben bir teistin hiç bir din kitabı okmuadan nasıl bir dinde bu kadar ısrarcı kala bildiğini anlamış değilim mantıklıda bulmuyorum ayrıca kendi kitaplarını dahi okumadan bu derece inançlı kafaları cehalet olarak görüyorum lafım okuyup inananlara değil okmuadan idda edenleredir.
Harika, o zaman kimsenin seni eleştirmeye hakkı yok. Ve evet özellikle ülkemizdeki insanların inandığı dini inandığı tanrısından değil de çevresindekilerden öğrenmeye çalışması ve öğrendiği saçma bilgilerin arkasında durarak bilgili kişilere hakaretler yağdırması çok saçma bence
@lizzygrant ben asla neden inanıyor insanlar diye eleştiri yapmadım hep tek derdim inandığınızı araştırın oldu. Bilmedikleri bir şeye inanmak kadar komik bir şey yok bak çok fazla arkadaşım var dindar. Hepsi okumuş tipler adamlar dinini biliyo ha tersmi bana ters ama adam inandığı şeyin ne olduğunu biliyor buradaki gibi sağdan soldan duymuyo okuma özürlü değil mühim olan bu yoksa ben kimsenin neye inandığı ile ilgilenmiyorum sadece bilmedikleri olgular yüzünden bana küfür edip eleştirmeye kalkıyorlar buda dalga geçmeme sebebiyet veriyor sonra ateislter öyle böyle oluyor.
Evet ben de bugün biriyle bu yüzden kavga ettim kuran okumamış tesettür allahın emri diyor böyle saçmalık olmaz. Ayrıca benim ateist tanıdıklarım var hiçbirinin "gel sen de atesit ol" dediğini duymadım ama müslümanların çoğu ateist gördüğünde "doğru yolu bul müslüman ol" diyorlar
Eğer ateistler hiçbir dini kabul etmiyorsa ahlak hakkında düşünceleri neler? Hiçbir yasayı umursamıyorlarsa ensest ilişkiye hangi gözle bakıyorlar? Din olmazsa ahlak olur mu? Bu soruların yanıtını almak isterdim.
Tabi soru için teşekkürler galiba sorulan en mantıklı soruyu sordun. Şimdi öncelikle ahlak kavramını dinler tanımaz dinlerden öncede her toplumun kendi geleneklerine göre ahlaki değerleri vardı. Misal tecavüz ahlaki bir şeymidir bence değildir ancak bunu engelleyen dinler olmadı aksine bir akımbaşlattı kendi içerisinde bakınız cihattan sonra cariyelere yapılanlar. Her türlü ahlaki bakışa çısı bir yana temelde söylediğinizi ele alacaksak Tüm toplumlarda ensest yanlış görülürdü sapkınlık olarak adlandırılan eşncinsel ilişki v. b bir çok cinsel birlikteliği zirvede yaşayan roma dahi ensest yapmazdı oysa ki o sıralarda din adına hiç bir şey yoktu. Böyle bir yasa olmamasına rağmen lanetlenen bir şeydi Gelelim yasa tanıma olayına bizler tabiki yasa tanıyoruz öyle bir şey değil ateizm ateizm tanrı tanımaz demektir. Yasa değil insanı bir yaşam sürmek istiyorsak tabiki bir çok yasa gerekli insan hakları gerekli eşitlik gerekli ve bunların olduğu insan haklarını tabiki tanıyoruz.
Verdiğiniz yanıt gayet makuldü teşekkürler. Şu ilgi çekmeye çalışan ergenlerden değilsiniz. Şahsi fikrimi söylemem gerekirse bir insanın ahlaklı olması kafidir. Tabi ahlakta çok geniş bir tanım ama konuyla hiç alakası yok. İyi günler dilerim. Tüm ateistler sizin gibi düşünse ortada hiç sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
Ben misyoner değilim sokakta 100 tlye hristiyan olmak istermisiniz gibi şeylerle buraya gelmem ya da konu açmam herkes konuyu insanların aklını çelmek için açtığımı düşünüyor ama anlatmak istediğim tam olarak bu. Ateist olmamız kötü olduğumuz ya da ahlaksız olduğumuz anlamını taşımıyor her insanın ahlakı vardır her insan iyidir onu kötü yapan şey inançları ( kastım sadece din değil aklınıza gele bilecek herşey) dir. Burada belki 50 ci konumu açtım her seferinde kapatıldı banlandım. Hiçte pes etmedim etmeyeceğim de çünkü ahlakı sağlayan iyi kötü olmayı sağlayan şey din değildir millet kedi kestiğimizi ya da tecavüzcü olduğumuzu sanıyor hangi ateist 9 yaşında kızla evlenmiş hangi ateist bir kadının hakkını yemiş erkeği kadından üstün kılmış? Hangi ateist savaş başlatmış sırf ateizm uğruna fet edip kan dökmüş hangi ateist sırf bir ateist sonradan ateistliği bırakıp bir dine yöneldi diye onu ölümle cezalandırmış. Ahlaksızlıksa kasıt asıl ahlaksızlık budur. İnsanların görmesi gereken şey bu.
Hayir kendini yanlis ifade ettim sanirim bu senin kararin yinede kimse sana birsey diyemez ben tek gorevimi soyledim.. Sende aciklamani yaptin bukdr.. Saygim sonsuz..
mutazam düzen diye bir şey yok yaşadığımız gezegende tesadüfen varız dünya tesadüfen yaşanıla bilri bir yer belki başkada vardır ancak biz burada tesadüfen varız.
Öldükten sonra allaha yavlaracaksın beni tekrar dünyaya gönderde sana ibadet edeyim diye ama iş işten geçmiş olacak, kuranda inanmayanların çok acı bir şeklide cehennem azabı yaşayacağı belirtiliyor bunu düşünmüyormusun? sana üzülmüyorum çünkü hala hayatta ve allaha inanmıyorsun bunu bedelini ağır ödeyeceksin
incil ve tevrattada aynı şeyi idda ediyor. Pagan dinlerindede aynı sistem mevcut zeusta şimşek çakıyor. Yani her ritüel de var bu ya hristiyanlık doğruysa ve sen yanlış yoldaysan ve öldüğünde sırf müslümanlığı seçtin diye yanarsan sonsuza dek?
Bazı ateistler Allaha inanmamak dışında çok iyi şeyler yaparlar. Mesela yardımseverlik, vsvsvsna Ama daha kuran ı kerimi okumamış, cuma namzaIna gitmeyen, o kız senin bu kız benim diyen, hor gören, sözde islamcılar Allaha inanıyorum diye ortada gezer. Allaha inanıyorsan bu hareketler ne ozaman...
İncil tamamen değiştirilmiş bir kitap gerçek incil barnabas incilidir bilmem duydunmu bu incili ortaya çıkarmamak için her şeyi denediler barnabas incilinde hz. muhammedin geleceğini allahın tek olduğunu yazıyor ama bunu değiştirdiler hz. isayı tanrı ilan ettiler bak sana bir adam diyeceğim bu adamın mutlaka videolarını İzle, AHMED DEEDAT bu adam hayatı boyunca dinleri araştırdı dinleri karşılaştırdı hristiyanlık dinini o kadar iyi biliyorki hristiyan alimlerinden bile daha çok bilgisi var bu adam katıldğı her konferasnta hristiyanlar ver atesitleri tartışmalarda yerle bir etti adama tek kelime cevap veremediler sana tavsiyem izle ben sana anlatsam beni dinlemessin sana altın tavsıyem bu adamın videolarını izle bu adam binlerce ateist ver hristiyanı müsluman yaptı
Siz benim anlatmak istediğimi anlamamış aksine din eleştirmişsiniz buradaki konu o değil ben ateistim beyfendi zaten red ediyorum doğru olduğuna inanmıyorum ne incilin ne tevratın ne kuranın. Bana bunları anlatmayın benim burada bahsettiğim şey sizin ya varsa olgunuz tekrar dikkatli okuyun
Bu son yazışım daha yazmayacağım, ben namaz kıldıgım, kuran okudugum halde allahtan korkuyorum ama sizin gibi ateistler ülkemizde mevcut allahı inkar ediyorsunuz size ben bile üzülüyorum acı çekeceksiniz ne desen boş anlamak istemessin umarım doğru yolu bulursun ama pek sanmıyorum sabit fikirlisin
Ben hiç bir ateistin 9 yaşında kız aldığını görmedim. ya da ben hiç bir ateistin savaş başlattığını görmedim nedense alayını inançlı insanlar yapyıor hatta tüm savaşlar din yüzünden başlıyor.
9 yaşında kızlar evlenen kişiler insan değil zaten nurettin yıldız var din hocası diye geçiniyor ama tam bir şerefsiz 6 yaşındaki kızlarla evlenebilrisiniz diyo böyle insanlarda var yapacak bişe yok. Hristiyan devletler ingiltere olsun fransa olsun portekiz olsun hristiyanlık adına bir sürü insan öldürdü sömürgecilik yaptı eziyet etti saygı yoktu ama sen osmanlıya bak osmanlı sömürgecilik yaptımı? insanlara eziyet ettimi, gayrimüslime saygısızlk yaptımı işte islam budur, osmanlı adalet ile yönetti tarih okuyan bunu herkes bilir
Bakın eğer bir papzın oğlu olarak büyürseniz asla başka bir din seçemezsiniz ya da bir imamın çok nadir şeylerdir benim ailem müslüman evet ancak baskıcı değiller 5 vakit namaz kılarlar ama beni asla özgürlükten alı koymazlar yani bu iki çizgiyi çok net ayırmış kişilerdir. Okumak büyükl bir erdemdir zeka var beyin var açın okuyun araştırın imkanlarınız var benim ilk olarak dinlerden vazgeçmemi sağlayan şey inandığmı kitabı okumamdır. Sonrasında tanrı kavramı manıtkla devre dışı kaldı.> Yani insan eğer tabulları geleneklerini yıkarda gerçekten kendi zekasıyla bir şeyler araştırmaya bakma çalışırsa çok şey başarır ben ateist olmak için araştırmadım ben inandığım şeyin ne olduğunu bilmek için araştırdım.
Tanrıyı eleştire bilir agnostik desit veya ateist ne olduğunu bilemem ama teist değil. Eleştirecek tabiki kime ne bundan ayrıca neden konuyu saptırıyorsun anlamış değilim bak bukadar insanla konuştum 2 saatir boş boş laf çeviren sensin ne sormak istiyorsan sor yoksa git beni yorma.
> ben eleştirmeyecek demiyorum. bir ateistin olmadığını iddia ettiği varlığı eleştiremeyeceğinden bahsediyorum. eleştiriyorsa zaten o varlığı kabul etmiş oluyor
Empati diye bir şey duydunuzmu hayatınız da? Misal ben kuranın allah göndermesi olduğuna inanmam ve onu şöyle eleştiririm bu kitabı bir tanrı yazmış olmaz ama bu cümle benim tanrıyı kabul ettiğim anlamına gelmez. ya da ben derim ki isa tanrının oğlu değil 2015 yıl önce dna olsa dünyada hristiyanlık diye bir din kalmazdı. Bu cümledede benim tanrıının varlığını kabul ettiğim anlamı çıkmaz.
Bir şeyi konuşmak tartışmak için o şeyi karşı tarafın teziyle çürütmeniz gerekir münazaranın ana mantığı o dur ben size desem ki yanımda bir hayalet var ve bu hayalet herşeyi yaratan birde kitabı var xxx diye sen bana dersin ki bu kitapta şöyle bir şey yazıyor o hayalet yaratıcıysa yani bir tanrıysa tanrı böyle bir şey yazamaz yazmaz oysaki bu durum senin hayaleti kabul ettiğin anlamına gelmez. Kısaca empati kendimi sizin yerinize koyarak konuşuyorum bu daha anlaşılır oluyor. Ben siz tanrı hak dini olarak islamı söylüyor dediğinizde tanrı yok dersem salak olurum oysaki makul olan araştırmaktır bakmktr
Kıçımla gülüyorum afedersin de 1000 karakterlik yazıyı ben sana boşamı yazdım? Okuma sıkıntınmı var? Olmayan bir varlık zaten bir şey yazamaz. Yazdığına inanan sizlere eleştiridir o bakış açısı.
> arkadaşım laf kalabalığıyla üste çıktığını falan mı sanıyorsun? 1000 karakter yazmışsın tamamen saçmalamışsın. ben de senin saçmaladığını ortaya çıkarıyorum hepsi bu
daha fazla dert anlatmayacağım okuyan karar verir 1000 karakterde açıkladığım empati mantığını algılayamıyorsan ilk okulu bitirmeyi bekle belki lisede öğretirler.
Bak bu son yazışım oda belki bir umut kafan basar diye yazıyorum. Bir şeyi çürütmek için onu bilmek gerekir ve eğerler üstünden gidilir. Münazara bu şekilde yapılır hayatında evden çıkmayan birinin bunu algılaması güç tabiki hak veriyorum. Şimdi örnekle anlatayım sana sen bana gelip diyorsun ki allah kuranı göndermiş. Ben dersem sana allah yok bir şey çürütmüş olmam anlata bildimmi? ama eğer Ben sana gelip dersem ki o kitabı eğer varsa bir yaratıcı göndermiş olamaz buradaki ilk husus dinler dir yani önce kişi hem tanrı hem din olgusu karışmasın diye teke indirgenerek sadece din üzerinden polemik yaşanır karşı taraf tanrı kavramına girmez çünkü girerse tek konu değil bir çok konu tartışmış oluruz oda it dalaşı olur. Neyse işte din bitince ortada tanrı kavramı kalır ondan sonra tanrı var mı yok mu varsa neye göre yoksa neye göre diye tartışılır eğer sen buraya bana deist olarak gelseydin iflerle yani eğerlerle konuşmayıp direkt tek konuya girecektik bu seferde anlamadıysan at kendini.
daha bir şey yapamam en aptalların dahi anlayacağı şekilde anlattım benden bu kadar bu dediğin şey kurana inanmıyorsun niye eleştiriyosrun la aynı mantık aptalların düşüncesi yani neyse hadi iyi gecelerr dediğim gibi son mesajımdır.
> öncelikle karşındakini tanımıyorsun bilmiyorsun. senin kültür seviyen karşındakini aşağılayacak kadardır. bu da hiçbir bilginin olmadığını gösterir. hani ateist olunca kendini bir bk oldum sanan ergenler var ya aynen onlardansın. Kuran ı 4 defa okuyup hala bir şeyler algılayamadıysan zekandan şüphe duyarım. Bir insan nefsinin yazdıramayacağı şeyler mevcut orda. ama senin kafa basmıyor bu belli
Küfür etmek istemiyorum bu resimde yazilani birisi karsimda soylesin komaya sokarim onu öyle bir kaç kez tokat atıp birakmam 1.95 90 kilo aikido tekwando yapan biri olarak canını çok yakardim annesi bile taniyamazdi onu bu kadar açık netim..
Böyle bir konuşma kimseye yapmamaya çalış ateist kardes görüşüne saygı duyarım seçim senindir ama öyle bir konuşmayı kimse kabullenmez sana iyi gunler dilerim
Allah'ın yaratmış olduğu bir melek olan HURİYİ kendini para karşılığı satan bir fahişe ile aynı görmek neyin kafasıdır cenneti kerhaneye benzetmek o itin haddine mi nasıl bir aşşağılılık şerefsizlik ve kendini bilmemezliktir. Herkesin görüşüne saygılıyımdır puta inan, ineğe inan, git başka birşeye inan o kişinin tercihidir saygı duyarım kişi kendisi ile sorumludur. Amma yukarıda resimde yazılan bir Müslümanın kabul edeceği durum değildir ve ben bunu kabul etmem söyleyenede savunanada gereği neyse yaparım buda benim sorumluluğum benim görüşüm birader.
Hurinin işlevi nedir? işlevi erkeği cennete mutlu etmek bu yapılan husus dünyada ne ile adlandırılıyor sen dile getir. ? Şimdi tanrı faşişeye faşie diye cehenneme atıyor halbuki cennete gidenen cehenneme attığı faişenin huri versyonunu veriyor burada bir değişiklik yokmu? dünyada kadınlar faişelik yapıyor diye eleştirin sövün sayın hor görün sebep araştırmayın neden yanıcaklar düşünmeyin ancak olay empatiye gelince saldırın klasik tesit yapısı bu
Huri orada Cennete giren insna hizmet etmek onun isteklerini karşılamak buna cinsellikte dahil evet ama senin kafan uçkurdan başka birşeye çalışmadığı için bu şekilde düşünüyorsun. İnsan yaratılmış en ŞEREFLİ yaratıktır. Ve ne için yaşarız Şerefimiz Ve haysiyetimiz için. Cehenneme giren kadın neden giriyor Allah'ın haram kıldığı şeyi yaptığı için zina yaptığı için zina haramdır. Cennette vaad edilen ne yaradan kulum zina işlememek için nefsini eğitti, şeytana uymadı ve bende onu burada mükafatlandırıp huriyi emrine veriyorum buyurmaktadır. Yanı iyi bir insan olduğu için salih ameli temiz olduğu için Cennete giren insan Huri ile mükafatlandırılıyor ve Huri sadce onu tatmin etmek için orada değil hizmet etmek için. Sen ileride Allah nasip ederse evleneceksin karını sadece zina etmek cinsel arzularını karşışlaması için mi kullanacaksın? Yani fikir yanlış.
Ben hiçbir fahişeyi hor görmedim görmem daha önceki yorumumda söylediğim gibi herkes kendi yaptığıyla sorumludur o onun seçimidir onun sınavıdır benim onu eleştirmek gibi başına kakmak gibi bir durumum olmaz olamaz.
Valla ben ilerde bir kadınla evlenicem 72 kadınla değil ayrıca o kadın neden bunu yapıyor sorgulanması gereken yaptığı şey değil neden yaptığı allah niye doyuramıyor o kadının karnını? neden o hale düşürüyor? Kader deme kıçımla gülerim. Ve dikkat edersen hiç bir kadına bir şey verilmiyor kadınlar her zamanki gibi dinlerin kölesi erkeklerin köpeği sıfatı ile yaşıyorlar cennete bile bir şey yok düşün yani.
Valla birader bir tahtaya ben ne kadar şey anlatabilirsem aha sende o kaar anlarsın sen bu kafada git öldüğünde müker nekire bunları bol bol anlatırsın. Münker nekiride mutlaka araştır giderken biraz bilgili git
Ben 4 kez bitirdim hayatında okumadığın o kitabı sende bir araştır islamda cihattan sonra peygamber dahil tüm müminler cariyelere ne gibi bir muammele uyguluyor. Bir araştır aişe ile kaç yaşında evlenilmiş Bir araştır bakalım kuranda neden kadın erkek eşitsizliği var 3-1 pay niye kadına neden dövün emri var Bir araştır bakalım ölmeden biraz kafan çalışsın öyle git.
Hangi kaynakta kadını dövün yazıyor? Gözünle okumanı tavsiye ediyorum sana ! Hangi kaynakta müminlerin eşlerine kötü davrandığı yazıyor? Peygamber efendimiz veda hutbesinde Kadınlar sizlere Allah'ın emanetidir. Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmıştır diyerek kadını yüceltmiştir. Evet kadınlara malesef zulüm var ve zulum uygulayan malesef şu devirde de Müslümanım deyip kadına el kaldıran aşşağılık insanlar var. 3/1 pay meselesi neede yazıyor bilmiyorum. Nerede okuduysan onu sebebide yazıyordur onuda oku. Bir peygamber cariyesine ne gibi bir muamelede bulunmş? Onu da söyle
Ben kafamdan atmam o hiç okumadan inanıdğın kitaptan bahsediyorum al.
Nisa 34 ayet diyanet çevirisi.
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür. 3.1 gibi şeyler için islam hukukuna göz atın.
Ayrıca eğer ben o cariyelere ne yaptıklarını söylersem bu konuyu kapar beni banlarlar sen biraz araştır öğrenirsin zaten.
قراءة ( İKRA) Madem arapçan var ana dilimde konuşa biliriz إذا كنت عرضته على شخص آخر إذا كنت لا أخبرهم أني الطبخ العربي لي. حوالي عشرة إلى الاعتداء تكافح من أجل المعلومات العار في كل مكان. هدوء معنى في اللغة العربية أولان على نبض الفوز النقطة, نعم, الإنجليزية تحمل الكثير من الكلمات على سبيل المثال يحمل الكثير من إدخال مشيت من خلال الباب. دخول على الجانب الأيمن عندما قطعة الانتهاء أنا في المنزل مقدمة الفريق الوطني يأتي كل كلمة لها معنى و على و على و على... نعم ولكننا نعلم جميعا أن ندخل كل إدخال من خلال النظر في كلمة واحدة في الجملة هناك فرق كبير بين معنى كلمة عامية هي الهجوم المنزل مع المنتخب الوطني أنت تتحدث عن القتال من أجل الجلد و لمعلوماتك العار في كل مكان.
gercekten yorum yapilmaya bile degmez ama. sadik hidatey denen deyyusun yazdigi yazi resimde olan yazi hangi akla mantiga uyar bole bir sacma dusunce acaba valla vwktimi harcamak istemiyorum yoksa bir saat zaman alacak kadar her kelimesi curutulur
Deizimin sebebi fiziği anlıyamamaktır. oda doğaldır herkes anlayamaz işi çok daha iyi ve derin bilmek için terimleri bilmek gerekir. Bu benimde çok muazzam olduğum ya da iddada bulnuduğum bir dal değil ancak bu genede mantıkla alakalı bir olgu yani en azından benim için.
şu gördüğün herşey denge.. bunlar bir düzen içindeki sen bunları rahat bir şekilde yorumluyosun canlılara bak şu şunu yemezse ya da başka bir canlı başka bir canlıyı yemezse dünya yok olur bu besin zinciri bile belli bir düzen içerisindedir.. yok olur gideriz arada.. asıl senin düşüncen ne neden bir düzen olduğunu düşünmüyorsun?
Yok olmayız ve gitmeyiz :) en basit örnek yılanlar fare avlar yılanların nesli biterse soyu tükenirse sadece fare sayısı artar. Burada ki düzen denilen şey etki etmez kimseye bu düzeni yapanda güç sınıfıdır misal dinazorlar yaşsaydı insan diye bir ırk olmayacaktı olsaydı bile üstün olmayacaktı bu tamamen soyu tükenmiş hayvanlardan dolayı olan bir zincir. Düzen dediğin şey üstünden gitmem gerek hepsini anlatırsam sabah olur mühim olan neyi düzen olarak gördüğün.
Ben dünyaya gelmedim ya da getirilmedim. illa çıkar uğruna inanmanız gerekmiyor ben çıkar uğruna kimseye inanmam amaçlarım var herkesin vardır o doğrultuda yaşıyorum.
dünyaya gelmediysen neden burdasın herşeyin bir sebebi var değilmi. anne diye birşiyde yok baba diyede hatta hiç birşey yok boşuna geldin anladım. bence yeter yeterince bilgilendim. beni aydınlattığın için çok saol
Tesadüf. sadece tesadüf. Bir çiyanın burada olmasının sebebi ne? insana yararımı var yok bitkiye yok hayvana yok? ee niye yaşıyor bu hayvan herşeyin bir sebebi yokmu? ya da apandist niye var insanda bir halta yaramıyor? ya da herşeyin bir sebebi var ise jüpiter niye var bir boka yaramıyor? milyarlarca galaxi niye var? Daha önemli soru şu bir tanrı varsa herşeyi niye yarattı ? ona tapalım diyemi bu egodur tanrı bir insan olmadığından insanla eş değer bir şeyide olamaz yani duygusu? Tanrınnın canı sıkılıyorduda yukarıda oyuncak olalım diyemi yarattı asıl bunu merak etmelisin :)
Neden camiler gösteriş li? neden kliseler altından? ya da neden milyonlarca dolar her yıl diyanet alıyor neden tüm dini kurumlar zengin neden insanlar cübbe sarıkla geziyor neden insanlar kapalı? ya da neden insanlar imamhatipler kuruyor abiler denen zırvalıklar ortada kol geziyor neden sübyan okulları var neden din zorunlu ders neden her mahallede 2 cami var neden din bir siyaset ve neden din uğruna binlerce savaş olup insanlar ölüyor? Şimdi bu kadar saydığım şey göz boyama ya da insanların gözüne sokma değil ama burada bir konu açmak insanları gözüne sokmak öylemi? Komiksiniz çocuklar komiksiniz gençler komiksiniz müminler.
arkadaş iletmeme istedi yanlş anlama sana saygm sonsuz :)
dur ya ne hemen engel atıyorsun daha cevabımı alamadım ki siz ALLAH yotur diyorsunuz bende ataistlerde beyin denen nimet yoktur diyorum işte ne varmışki bunda xd
@Iris18 beyin görünen bir şey ya allah? Çocuklarla uğraşmadığım için engelledim zeka olsa zaten düzgün şeyler yazardı bak okadar insan yazı yazdı her birine cevap verdim bir kez hor görmeden ama karşıma alacağım muhattaba alacağım insanında asgari düzeyde bir beyne sahip olması gerek neyse iyi günler tekrar.
Dünyayı kirleten biz değiliz bak kapında işid var haçlı seferlerini babam düzenlemedi. 2 ci dünya savaşı 1 ci dünya savaşını dedem çıkarmadı. İstanbulu ben fethetmedim. Sayayımmı daha?
En İyi Cevaplar